zidane tarzi bir vurus oda cok vururdu boyle
zidane tarzi bir vurus oda cok vururdu boyle
http://instagram.com/p/iwZLifJ8Pc/
Fotoğraftaki Hamit'i bulun![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Sagdaki bence.![]()
İşaret yapan Hamit onun sakalları daha çoktu zaten tanıdım hemen.![]()
Erciyes maçına buna benzer bir diziliş ile çıkmıştık.
4-2-2-2 diyebiliriz. Çünkü kanatlar topla beraber içeri katedecek, bekler genişlik kazandıracak.
Muhtemel böyle olabilir;
![]()
35 lik drogbayada helal olsun kosmuyor ya hani..
Aynen 17 maç oynayarak 13 maç oynayan Semih'le aynı kilometreyi koşmuş neredeyse..
Abi adam koşmuyor. Koşmuyor yani bu tartışmaya gerek yok ki. Hee koşmayabilir. Bakın bu sene takımda 23 kere ilk 11 oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz bu oyuncu Drogba. Ve takımda başka hiç bir oyuncu bu kadar ilk 11de oynamadı(Melo ve Selçuk 22). Bu adam 35 yaşında. Belki de bu kadar maçı kaldıramıyordur ki haklıdır asla sözüm olamaz. Verdiği katkı yeter canı sağolsun Drogba'nın. Ancak bazı maçlarda resmen oynamak canı istemiyor, sallamıyor, bir iki hareket yapayım, show yapayım derdine düşüyor ve ben bu yüzden çok kızıyorum. Hani çok koşmasını zaten beklemiyoruz. Zaten koşmuyor. Koşamaz da. Ama maç seçmemesi lazım. Yabancı oyuncular Türkiye'ye gelince türkleşiyorlar bir anda![]()
Koşmuyor demek ayıp olur bence.Neredeyse Semih'le aynı koşmuş diyorsun da o zaman Selçuk ile Melo'da Semih'le aynı koşmuş.Semih 2 maç daha oynasa 145'leri bulurdu.O aradaki maç farkı değil pozisyon farkı.Defans oyuncusu orta sahaya göre daha az koşar mesela.Yine de helal olsun bu kadar mesafeye.
@davidvilla bu arada yapma gözünü seveyim.sneijder'i yeni yeni kazanıyoruz tekrardan kaybetmeyelim.adam ortada özgürce oynasın fatih terim'in yaptığı gibi sol kanata sıkıştırmayalım şu adamı.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
@Börk
Bu benim isteğim değil ki, Mancini'nin yapacagını tahmin ettiğim. Bunun sinyallerini verdi.
Bana kalsa ben bambaşka şeyler yapardım
-
Ayrıca güzel Drogba'yı ovmuşsunuz de yerden yere vurdugunuz Burak aynı maç sayısını oynayıp 2 maç fazla koşmuş Drogba'danLigde de gol krallıgında en üstte. Asist rakamı da iyi. Bu Burak burada da az yedeğe çekilmedi
Adam gerçekten Avrupa standartlarında geziyor.
Ayrıca Semih stoper bir stoperin o kadar km yakalaması bile büyük bir mucize. Tamamen yakın markaj istekliliğinden kaynaklanan bir durum.
Semih'i insanlar acımasızca eleştiriyor, ancak bana göre Avrupa çağında tek stoperimiz o. Yanında lider özellikli bir stoper olunca neler yapabildiğini de biliyoruz. Bence iskeletimizin değişmez parçalarından biri olmalı kendisi.
Bir eksiğini de söylemek gerek, çok zayıf. Resmi siteye göre 1.82 boyunda 66 kilo. En azından 70'in üstüne çıkıp biraz daha güçlenmeli.
Ligin en çok ofsayta düşen oyuncusu 34 ofsaytla Burak olmuş ilk yarıda. Maç başı 2 ofsayt oluyor. En yakın rakibinin 24 ofsaytı var.
17 lig maçında;
Drogba 7gol 2asist 141.5km
Burak 10gol 5asist 157.6km
Biri dünya starı yere göğe sıgdırılamıyor (ben de hayranıyımdır). Her maç kendi bölgesinde rahatça oynadı
Diğeri ise her gün her platformda yerden yere vuruluyor. Bölgesi sürekli değişti.
Hala Burak için iki güzel kelam eden yok mesela burada da.
He bir de isim anlamı için şuraya davet ediyorum sizleri;
https://tr.wikipedia.org/wiki/Burak
İsminin anlamını sahaya tam anlamıyla yansıtan adam.
Burak 10 tane atıyorsa 50 tane kaçırıyor Drogba onun kadar pozisyona girmedi Drogba'nın Burak yaşında neler yaptığını zaten tartışmaya gerek yok.Yaşına bakarsak bence çok iyi bir performans sergiliyor Drogba.Burak Türkiye için biçilmiş kaftan orası ayrı ama ŞL için çok kötü bu sezon da gördük zaten gol bile atamadı ancak lig için kalmasını isterim tabi.
@Fearless Coward
Drogba onun kadar pozsiyona giremez zaten. Onun yaşındayken de giremezdi. Farklı tarzda santraforlar.
Farklı tarzda santraforlar olabilirler ama birisi demişti Drogba ilk geldiğinde "Drogba'nın iki tarzı vardır, Chelsea'deki Drogba ve Fildişi Sahili Milli Takımındaki Drogba. Drogba Galatasaray'da Fildişindeki Drogba tarzıyla oynuyor". Drogba bana şişirin ben top indireyim, arada ara pası atayım gol pozisyonu yaratayım tarzı bir forvet değildi ki Chelsea zamanında? Resmen bir komple forvetti. O kadar pozisyona girerdi girmezdi onu bilemem. Ama daha çok gol atardı orası kesin![]()
Drogba bizde daha cok gizli forvet gibi oynuyor ilk yildaki necati tarzi top al top indir pas dagit falan daha cok forvet arkasi.
@Redrum
Aynen byariff in de söylediği gibi.
Drogba zaten hiçbir zaman klasik pivot olmadı ki ben onu demek istememiştim.
Daha az pozisyona girer derken demek istediğim Burak kadar aramaz onun kadar (ground cover) alan parselleyemez. Burak cezasahası içinde ve çevresinde sürekli hareketli sürekli arar şekilde.
Drogba biraz daha sakin davranır yapısı gereği daha az alan kapsar fakat o da kanatlara deplase olur ortasahaya gelir top alır verir yeri gelir orta yapar. (chelsea'de cok asisti vardır böyle) Savunmacılarla didişir. Golden cok takım oyununa katkıyı düşünür hep öyle olmuştur. Bunları Burak yapmaz. Artı inanılmaz da bir pres gücü vardır Elmander gibi ancak o genç dönemlerinde kaldı.
Ayrıca Drogba aşırı serbest oynar. Drogba ile partnerlik yapan nice golculer telef oldular bu özelliği yüzünden. (Örn: Torres)
Burak'ın ise özellikleri bambaşka. Bi kere Burak ikili mücadeleden tamamen kaçınan bir oyuncu ama tek vuruş özelliği Drogba'dan bile daha iyi. Trabzon maçında attıgı golu anca Romario gibi golculer atabilir. Çok büyük bir gol içgüdüsü ve cabukluk gerektiren bir goldu mesela. Kafa vurusları da öyle acayiptir. Bomboş kafa vursa kaçırır ama savunma baskısı altında öyle golu hissedip çabuk davranıyor ki çok enteresan kafa golleri atıyor (vs. Romanya / vs. Cluj)
Şimdi ikisinin de kariyerlerinde oynadıgı platformlar zaten farklı benim amacım ikisini karşılaştırmak değil. Drogba tabi ki çok büyük bir dünya yıldızı ama tarz olarak baktıgında Burak tam bir golcu. Drogba ise dediğin gibi herşeyden biraz taşıyan komple bir oyuncu.
Benim demek istediğim Drogba bu kadar göklere çıkarılırken bu Burak ne günah işledi de her istatistikte nerdeyse başı çekerken bir tane iltifat almıyor ve üstüne eleştiriliyor. Bak bu sezon en kötü sezonu ve gol krallıgında üstlerde yine ve Drogba'dan daha fazla gol/asist istatistiği yakalamış.
Mesela Higuain örnegi tam oturur heralde. Sorsan hiçbir özelliği yok ama şu an Real'de onun kadar rahat atabilen adam da yok. Ve o da inanılmaz goller kaçırırdı. (C.Ronaldo ayrı bir olay oraya girme sakın)
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.
Ben de dahil olmak üzere birçok Galatasaraylı söz konusu Burak olunca biraz acımasız davranıyoruz. Galatasaray formasıyla çıktığı 60 maçta 42 gol 13 asistle oynayan bir oyuncu görevini fazlasıyla yerine getirmiştir.
Ancak eleştirilmesinin temel nedeni de aslında bu kadar pozisyona girmesi. Pozisyona girmesi çok güzel birşey aslında, sürekli gole yakın olduğu anlamına geliyor. Ancak Burak'ın mental bir problemi var. Gol kaçırdığı zaman kafasında bu olayı çok büyütüyor. Bu da gol vuruşlarını etkiliyor. Taraftardan tepki geldikçe daha da çok kaçırıyor. Ta ki zinciri kırıp bir gol bulana kadar. Golü bulduktan sonra daha rahat oynuyor.
Yukarıda paylaştığım ofsayt istatistiği de genelde çok kaçırdığı dönemlerde artıyor. Paylaşmadığım bir istatistik daha var. Burak ilk yarıda yaptığı 55 faulle ligde en çok faul yapan 2. oyuncu. Bunun sebebi de aşağı yukarı aynı. Üzerinde oluşan baskı onu daha çok hırslandırıyor, ve bu hırs belli bir süre sonra kendisine ve dolayısıyla takıma zarar vermeye başlıyor. Ofsayt ve faul sayısında toplamda neredeyse 100'e ulaşması bahsettiğim bu mental problemden dolayıdır. Yani aslında o kadar da yeteneksiz bir oyuncu değil Burak. Özgüven kazandığı zaman neler yapabileceğini geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde gördük. Vuruşları bile değişiyor.
Taraftar olarak bizim üstümüze düşen gol kaçırdığı dönemlerde arkasında durmak, destek olmak aslında. Ama sıcağı sıcağına insan veriyor veriştiriyor. Tam bu aşamada teknik heyete ve takım arkadaşlarına büyük iş düşüyor. Burak'ın sıkıntılı maçlarında üzerindeki yükün bir kısmını arkadaşları kendi aralarında paylaşmalı. Teknik heyet de buna ön ayak olmalı, gerekirse formsuz döneminde 1-2 maç dinlendirerek oyuncu üzerindeki tepkiyi süspanse etmeli.
Burak şu dönemde Türkiye'deki en önemli golcüdür. Yukarıda paylaştığım istatistik bunu çürütmek için paylaşılmadı, yanlış anlaşılmasın yani. Sadece buna önlem alınması gerektiği kanaatindeyim. Hem Burak'ın kendi içinde önlem alması lazım, hem de takım olarak.
Burak'ın tarzı zaten ofsayta müsait bir tarz.Dediğiniz gibi kafada bazı şeyler bozulduğunda da hem ofsayta daha çok düşüyor hemde düz yolda faul yapıyor.
Fakat sende profesyonel bir futbolcusun.Orada elin oğlunun sana kötü laf demesinin seni bu kadar bozmaması lazım diye düşünüyorum.NSS diye bir oyun vardı küçükken oynadığımız taraftar yuhaladığında topu kaybediyorduk.Ondan sonraki pozisyonların bazısında aklımıza taraftarın yuhalaması gelip pozisyon kovalamaktan vazgeçiyorduk.Ona benziyor Burak'ın moral bozukluğuda![]()
Defansın arkasına çizgiden o kadar DEPAR(koşu değil) atsam ben de son vuruşlarda düşerim ronaldo gibiler de olmuyor bir tek o
o da dünyanın en pahalı oyuncusu zaten
FourFourTwo dergisine göre dünyanın en iyi 95. oyuncusundan bahsediyoruz. Burak Yılmaz. Bence avrupa standartında bir forvet Burak'ı tartışmak yersiz. Adam atıyor attırıyor kaçırırda. Perpetua abi istatisikleri paylaşmıştı. Bi bakın ordan geçen sene atma kaçırma bakımından çok çok iyi Burak. Bu senede toparladı. 25 gol atar bu sene de böyle devam ederse inş.
Sövsekte,saysakta gol attığında da tebrik etmeyi,övmeyi biliyoruz Burak'ı.Nasıl övülürken hak ediyorsa,kötü eleştirileri de hak ediyor.
Eleştirmek sövmek değildir senin ananı bacını demek değildir. Biz bunu yapıyoz. Burak'ın biz defolarını bilerek aldık. Burak teknik değil ayağında top süremez arkası dönük öldürsen alamaz duvar olamaz. Burak bu yani. Eleştirmekte bi yere kadar bi şeyi 7 bin defa söylemenin ne anlamı var eksikleri belli.
Ben bi taraftarın kendi takımının oyuncusuna sövmesine dayanamıyorum. Kaç defa kalabalık maç izlediğim yerde bunun için tartıştım dedim eğer Burak gol atarsa sen sevinme diye. Adam Burak'a sövüyor sonra gol atınca kendinden geçiyor. Hamit'e de aynı şey geçerli.
Adam Burak'a sövüyor,gol atınca seviniyor,Galatasaray gol atıyor diye seviniyor,Burak atıyor diye değil.Karıştırmayın ikisini birbirine.
Oyuncular ile taraftarları karıştırmayın,taraftar oyuncuya söver,oyuncu haklı olur,kulübü için savaşır falan filan.En sonunda o oyuncu o kulüpten gider,zaten Beşiktaşlı'dır ancak o taraftar yine Galatasaraylı'dır ve sonuna kadar destekler takımını ama o oyuncu unutmuştur bile,Galatasaray umurunda olmaz.
Burak'ın genel olarak yarı sezon performansını değerlendirmek gerekirse Eylül-Kasım arasında gram faydası yok takıma.Kasım'dan sonra kendine geldi ve şu an bana göre Melo'dan sonra takımın en iyi ikinci ismi.
Çok güzel olmuş bence.
![]()