Kişisel tartışmaya dönüşmesini istemediğim için cevap yazmamıştım çünkü alınganlık yapmışsın. Beni oyunu korumakla suçlayan arkadaşım diye birkaç kez yazınca yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. Ben kimseyi herhangi bir şeyle suçlamıyorum. Oyunu koruyan ya da beğenen de olabilir, saygı duyarım. O kişiyi eleştirmek haddime değil sonuçta. Sen oyunu korusan da eleştirsen de o senin görüşündür saygı duyarım ve bunu yargılayamam.
"bir türlü anlamak istemediğiniz" değil "anlamadığınız" kelimesini kullandım ki orada senin bahsettiğim gibi bir suçlama yok, olaya bakış açısında orta noktada buluşamadığımızı ifade etmeye çalıştım. Yani ben bu tür olayları sık sık yaşadığımız için isyan ettiğimizi dile getirmeye çalışırken sen ve bazı arkadaşların sadece 1-2 olaya bağlı olarak öyle bir tepki veriyormuşuz gibi algıladığınızı düşündüğümü dile getirdim. Kaldı ki cevabında gene anlatmak istediğimi "anlamadığını" ya da belki benim doğru ifade edemediğim için "anlatamadığımı" görüyorum. Her maç uzaktan şutu 5 olan gol atıyor demiyorum bu tür şeyler sıklıkla oluyor derken. Frikiği 5 olan da bana atıyor, uzaktan şutu 5 olan da... Zıplaması+kafa vuruşları zayıf olan da bana kafa golü atıyor... yani bunların hepsi bana denk geliyor demek istedim sık sık oluyor derken. Bunu da şöyle açıklayayım (hepsinin görüntüsü var, istersen eklerim, sigames forumlarına ekledim):
Ligde 35 maçı oynanmış, 3 maçı kalan sezonda;
Raheem Sterling tek golünü bana karşı attı,
Furkan Aydogdu tek golünü bana karşı attı,
Fredrik Semb 2 asist yaptı ve 1'i bana karşı,
Jose Enrique 2 gol attı, ikisi de bana karşı,
Enda Stevens tek golünü bana karşı attı,
Victor Moses tek asist yaptı o da bana karşı,
ve eminim ki Chris Smalling sadece 1 kez frikik kullanmıştır o da bana karşı...
bunlar hep düşük olan özellikleriyle bana attıkları goller ya da yaptıkları asistler.
Ayrıca bunlar dışında (saçma olmayan goller);
Dejan Lovren tek golünü bana karşı attı,
James Ward-Prowse tek golünü bana karşı attı,
Sandro 2 gol attı, 1'i bana karşı,
Michael Carrick 2 gol attı, 1'i bana karşı,
Paulinho scored 2 gol attı, 1'i bana karşı,
Gary Gardner 2 gol attı, 2'si de bana karşı,
Jordi Amat tek golünü bana karşı attı,
Jozy Altidore 3 gol attı, 2'si bana karşı,
Steven Whittaker tek golünü bana karşı attı,
Russell Martin tek golünü bana karşı attı...
Videoları kaydettim, bir ara onları da ekleyeceğim. Hatta birini ekleyeyim hemen. Stoke ile karşılaşıyorum ve rakibin savunma oyuncusu Fredrik Semb nam-ı diğer "Messi", Teknik:9, Yaratıcılık:7, Pas:12 ve Özel Yetenek:2 özellikleriyle şu muazzam koşu yoluna ara pasını atıyor:
[YOUTUBE="bXBN3rWppsc"]Semb asist[/YOUTUBE]
Şimdi, diyeceksiniz ki adamın pas özelliği 12. Doğru ama burada attığı normal bir pas değil. Yani doğrudan bir yerdeki takım arkadaşına pas atsaydı o sadece "pas" (ve teknik) özelliğine bağlı bir pas olurdu. Ancak bu tür koşu yoluna atılacak bir pas için çok daha fazlası gerekli. Öncelikle yaratıcılık, sonrasında teknik gibi özellikler kilit rol oynar. Sonrasında Kararlar ve Takım Oyunu gibi özellikler ile diğer oyuncunun Topsuz Oyun, Önsezi, Hızlanma, Hız ve Takım Oyunu gibi özellikleri de önem kazanır. Bunları görünce de "o zaman oyuncu özelliklerinin ne önemi var?" diye sorasım geliyor işte.