Oyun kurucunun yapması gerekeni başka bir oyuncu yapıyorsa buda oyun kurucunuzun yetersiz olduğunu gösterir zaten.Bu kabul edilemez bir durum ama Fenerbahçe mecburen bunu kabul ediyor çünkü Bo hücum konusunda şutu olmayan bir guard olarak oldukça yetersiz Fenerbahçenin hedefleri baz alındığında.Bir maça göre değerlendirme yapamayız.Öyle bakarsak Fenerbahçenin yıldızı Melih Mahmutoğlu demek olur o da Melih gibi bir oyuncu için baya büyük bir övgü olur.
2 oyuncudan oyunun farklı iki yönünde yararlanabilmek mantığı diğer mevkide oynayan oyuncuların ekstra katkılar verebilmesi demektir.Eğer 4 kişi savunma yapsın 1 oyuncum savunma yapamıyor derseniz 4 kişinin 5 kişilik savunma yapmasını gerektirir buda tüm dengeleri bozar.Veya 4 kişi hücum yapsın 1 oyuncum 5.adam olarak gölge olsun derseniz buda dengeleri bozar.Eğer Fenerbahçe gerçekten başarı istiyorsa ki istiyor yoksa Obradovic burada olmazdı buda yapılmış bir yanlıştır Fenerbahçe adına.
Lig olarak kıyaslamak çok yanlış olur.Baktığın zaman Fenerbahçe lige göre çok çok üst seviye bir takım.Şuan kötü olma sebebi play off a 8.girsen de 1.girsen de fark eden bir durum olmaması.Nasıl olsa tüm performansı play off belirliyor.O yüzden ligdeki takımların oyuncularıyla kıyaslamak çok abes olur.Avrupa için diyorsanız da Avrupa'da oyuncu kıyaslamak çok yanlış olur çünkü kadro bütünlüğü olarak Fenerbahçe'den çok daha iyi takımlar mevcut.Bakınız Real , Barcelona , Cska hatta kısmen Milan vs vs.Bireysellik maalesef basketbolda maç kazandırıyor Şampiyonluk değil.
Şuan zaten Fenerbahçe eğer iyi bir 5 numara ve Bo ile birlikte 20 Dakika süre alabilecek bir guard alırsa Ligin tek favorisi konumuna geleceği gibi Avrupa'da da iddalı konuma gelir.Bildiğim kadarıyla Fransa Milli takımının ve Spurs'un de guardı olan bir isimle ilgileniyorlar Fenerbahçeye çok katkı sağlar.Ama asıl olan bir diğer konuda takıma kesinlikle '' sağlam '' 5 numara transferi.
Bogdanovic ilk turda attığı gibi demişsiniz yukarıda yazdığım gibi bireysellik maç kazandırır fakat takım oyunu Şampiyonluk kazandırır Basketbol için bu böyle yani.Pozisyon olarak bakılırsa Fenerbahçe çoğu takıma karşı favori gibi olabilir ama dediğim gibi 1 ve 5 numaran kadar konuş demiş büyüklerimiz ve o konuda Fenerbahçe çoğu takıma karşı geride kalır.
İşin içinden geliyorum 15 sene sporcu olarak yaptım bu işi son 4-5 senesini profosyonel kategorilerde çeşitli takımlarda oynadım.Son 3 senemin 2 senesinde Bayanlar Basketbol 1.Liginde Kaan Artun ve Zafer Kalaycıoğlu gibi isimlerin yanında antrenörlük yaparak geçirdim.Bakış açım sizlere göre biraz daha farklı olabilir belki doğru bakan sizsinizdir belki de benimdir ama daha çok detaya inerseniz ortak noktada buluşabiliriz.Sadece himone nickli arkadaş için değil genel olarak yazdım yıldızdan sonraki kısmı.Birkaç yorumuma özel mesaj yoluyla bile tepki aldığım için bunuda genel olarak belirtmiş oldum böylelikle.