Genel Analiz ve Takım Şablonu
Hazırlık maçlarımızı tamamladık. Skor olarak iyi geçsede yapılan fazla transferden dolayı gözle görülür şekilde uyum sorunu sezdim takımda. 2 hafta kondüsyon, hafta taktik, 1 hafta top kontrolü ve geriye kalan haftalarda ise duran top savunması ve takım uyumu çalıştık. Performansa göre bir sahaya diziliş tablosu hazırladık.
Çoğu maça bu şekilde çıktık. Ancak Zaven Bulut ve Umar'ın performansından memnun kalmadım. Lige doğru düzelir diye düşünüyorum ve ikinci bir şablon olarak bazı oyuncuları keserek B planı uyguladım.
İkinci şablonsa ise daha ortasaha daha defansif ve pas dağıtan üçlüden oluşturduk. Kanatlar ise içeri çabuk kat eden, hızlı ofans gücüne sahip futbolcularla dolu. Takımın boy ortalamasında ligin en düşüklerindeniz. Hız bakımından ise Ligin en hızlı 3 takımından biriyiz. Takımın genç ve tecrübesiz olması elbette bir dezavantajtır. Fakat geleceğe yönelik bir hamle yaptığım için bu sene bizim için en önemlisi ligte kalmak olacaktır.
Takım talimatlarına gelirsek, sahaya standart ve dengeli bir oyun anlayışı ile çıkacağım. Bunu yapmamın sebebi artık ligin ilk sezondaki gibi olmaması ve ligdeki takımlara tam olarak hakim olamamış olmam. Bu ligde artık herkes güçlü ve rakibin nasıl bir oyun anlayışı ile oynayacağını, nasıl bir kadroya sahip olduklarını görme adına ikinci yarıdaki değişikliklerimi buna göre yapacağım.
İlk hedefim rakibi tartarak oynamak ve kanatlardan yapacağımız hücumlarla etkili olmak. Bunun dışında ortasahamızın top kapma ve pas yüzdeleri lig için iyi bir oranda olduğu için orada da pek sorun yaşamayacağız. Ancak en büyük endişem defans ile kaleci arasındaki iletişim. Bu yüzden eğer kötü başlarsak burada olan performanslardan dolayıdır.