Düşürün diye konuşmayla olmuyor, resmi başvuru var mıydı? Gerçekten bunu isteyen talep eder, olmuyorsa gerekeni kendi yapardı. Havuzdan çıkarız da olduğu gibi, algıyı değiştirmek adına söylenmiş boş laf bunlar.
Düşürün diye konuşmayla olmuyor, resmi başvuru var mıydı? Gerçekten bunu isteyen talep eder, olmuyorsa gerekeni kendi yapardı. Havuzdan çıkarız da olduğu gibi, algıyı değiştirmek adına söylenmiş boş laf bunlar.
Siyasi kalıplara fazla karışmadan yorumlarımızı yapalım arkadaşlar.
fazla karışmayalım diyoruz da Ama bu dava şike davası değil ki..
1-Özel Yetkili Mahkemelerde görülen dava şike davası mıdır?
2-Nisan ayında kanun geçmesine karşın şubattan itibaren teknik takip yapılması,
3-A.Yıldırım'ın Fotolarının basına sızdırılması
4-Dezenformasyon bombardımına tutulması
5-A.Yıldırım'ın daha Mahkemece karar verilmeden adres olarak Metris Cezaevi yazılması
Bunlar bana bu davanın şike davası olmadığı düşüncesini doğuruyor..
Bizde ona kızıyoruz ya zaten. TFF sürecin başından beri son derece yanlı bir politika izliyor. Düşürmeyecekleri açık, işlerine gelmiyor demek ki. Onun dışında zaten Fenerbahçe'nin bizi düşürün demesi falan da popülist söylemlerden biridir benim gözümde. Resmi başvuru kabullenmekten ziyade, niye yapasınız zaten? Eyleme geçmesi gereken TFF, ancak ortada icraat yok. Şimdi yine UEFA Aziz Yıldırım'a süresiz men verebilir diyorlar birkaç programda. Siz yine inanmayacaksınız da hep onların dedikleri çıktı, şimdiden haber vereyim de üzülmeyin. Benim için ise sorun Aziz Yıldırım değil Fenerbahçe. Adam sanki kendi için şike yaptı da bu adamı tartışıyoruz. Asıl ceza alması gereken takımlar hala ligde mücadele ediyor, oyuncular oynuyor, yöneticiler hala görevinde. En azından gelecek sezon için puan sil, o da yok; hala 3 maymun. Daha kaç defa sonucun olumsuz olması lazım acaba. Ya da UEFA'nın gelip illa bir darbe mi yapması gerek(ne kadar olası bilemem de şu ana kadar olaya bayağı müdahil oldular)?
En başından bir spor mahkemesi olsaydı hemen biterdi, en başında dedik bunu. Sonradan mahkemeyle aklanırdınız/aklanmazdınız bilemem. Hadi spor mahkemesi yok bari süreç çabuk bitseydi, o da olmadı. Juve aklanmış mesela, önceki mesajlarda konusu geçmişti. Şimdi 3 yıllık olayın cezasını nasıl kesecekler, hangi sezona yansıtacaklar, daha da önemlisi herhangi bir ceza verecekler mi her şey muallak.
Ya siyasi olaylar yüzünden Fenerbahçe'nin başına bunlar geldi tarzındaki yorumları anlandıramıyorum. Tamam seçim öncesi olması vs. normal günler geçirmiyor ülke ama Fenerbahçe'nin suçu heryerde tecillendi.
Yurt dışına da mı, UEFA'ya da mı karışabiliyor AKP ?
Fenerbahçe'nin yapması gereken, Juventus'un yaptığı gibi küme düşmek veya puan sildirmek olmalıydı. Daha sonra eğer şike yapmadıysa geri davalar açıp yüksek tazminatlar kazanabilirdi. Şimdi kim ne kazandı onu da anlamış değilim. TFF küme düşürmez, puan silerdi, böylece Fenerbahçe Avrupa'ya normal koşullarla katılamazdı, ertesi sene giderdi Avrupa'ya paşa paşa oynardı. En karlısı Mehmet Ali Aydınlar'ın yöntemiydi açıkçası ama Aziz Yıldırım hazetmediği için kabul etmedi. Orada bana kalırsa Fenerbahçe'yi değil kendisini düşündü...
Bu 2-3 senedir devam eden bir olay. Siyasetle bağdaştırmanın bir manası yok bence.
Güzel bir cümle ile bitiriyorum;
İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına inandırmaktan çok daha kolaydır.
Sentugo.
fenerbahçe suçlu bulunursa ki bulundu.bu sezonu şampiyon bitirirse diğer 17 takımın tazminat hakkı olması gerekmez mi
Uefa'nın aldığı karar buradaki yargı kararıdır UEFA tescillemedi tescileyemezde çünkü bahsi geçen maçlar Türkiye Ligi maçları sıfır tolerans tanıdıkları için Fenerbahçe'de Uefa'ya katılırken şike v.b şeyler yapmayacağına imza attığı için bu cezaları aldı yoksa Uefa'nın Türkiye ligine müdahela etmesi söz konusu değil zaten Uefa'ya sorduklarında verdikleri cevap Senin yargına göre tescilledik dedikleridir bizim yargımızda Fenerbahçe'yi şike'den dolayı mahkum ettiği için durum bu şekilde oluştu ( UEFA tarafındanda tescilli demek yanlıştır )
Yada en anlaşılır dille Tapelere göre Fenerbahçe'ye ceza verdiler
Gerekmez çünkü her makam cezasını verdi ve nokta koyuldu. Dönüşü yok artık. Tff ve Adli mahkeme kişileri cezalandırdı. Çünkü gerekçelerinde bunların yönetimsel bir hareketten ve toplu bir organize işinden ziyade kişilerin menfaatine dayandırdı. Uefa kulübü cezalandırdı çünkü bu işleri kulübün yaptığına dair bir takım kişiler özel lobi oluşturdu ve kararları etkiledi. (içeride diğer kişilerin ceza almasına rağmen ilgili oldukları kulüplerin Uefada adının geçmemesi bundan kaynaklanıyor)
Her neyse her makam kendine göre hukukunu oluşturup bir şeyler yaptı. En kötüsü ise şu emsal oldu. Artık bu ülkede suçluluğun ispatı için delile gerek kalmadı. Hakkınızdaki en ufak şüphe bile sizin bir suçlu olmanıza yetecek. Turkiyeye hayırlı olsun.
...
Dolar olmuş 2.24 euro olmuş 3.06, tırlar, ayakkabı kutuları ört bas ediliyor, hala bu konuyu tartışıyoruz.
yazık
Football is simple,but Football Manager is not
@night
Daha iddianame bile hazırlanmadan Fenerbahçe Uefadan men edilmişti? Yargı kararı kesinleşmeden de ceza aldı? Demek ki bazı kararlar sonuca bakmıyor. Bu yüzden dönüşü yok.
...
Fenerbahçe'de şunu der, beni bir sonraki sezon düşürmediniz normal şartlar altında biz bu sene bu ligde olup şampiyon olabilirdik.
Bir diğer nokta ise şu; artık şikeye ligden düşme cezası yok puan silme cezası var. Kısaca Fenerbahçe tarihi bir puan farkı yaratıp üstüne puan silme cezası alıp buna rağmen şampiyon olursa; bu sefer Fenerbahçe TFF tarafından cezalandırılmış olup konu tamamen kapanacak.
Ama tabii bunlar boş çünkü TFF bizim için dosya kapanmıştır dedi.
Ek olarak: TFF'nin ceza vermediğine yönelik söylemler hala var. TFF olaylarla alakalı olarak zaten cezalarını verdi. İbrahim Akın 2 sene leblebisine mi top oynamadı? Veya Fenerbahçeli yöneticiler 1-2 sene boşuna mı kulüpten uzak kaldı? Bunların hepsi cezaydı. TFF, Mahkemeler gibi sadece kişileri cezalandırdı. Uefa'da kurallar daha katı olduğundan TFF veya Mahkeme gibi sadece kişilerle sınırlı tutmadı.
...
Aynen TFF var da sahaya yansımamış diyerek verdi cezaları, kapattı konuyu. Şu anda sportif açıdan tek muamma konu UEFA'nın kişilerle ilgili bir karar alıp almayacağı herhalde.
Aslında tartışıp duruyoruz da bu konunun açık kalmasının pek mantığı yok artık, sonuçta bana göre suçlu olsalar bile hapse girmiş girmemiş çok da derdim değil. Zaten yattılar içeride, derslerini almışlardır herhalde.
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Şike yasası mecliste yeniden görülürken, Cemaat görevlileri gelerek bu yasaya dokunmamamızı söyledi."
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aaa AKP milletvekili dediyse doğrudur ozaman yav biz boşuna tartışıyoruz.Kapatalım konuyu gerçek ortaya çıktı.
Last edited by Nedvedmania : 23.Ocak.2014 at 16:04 Reason: Alıntı düzeltildi
İki tarafta topu birbirine atıp kurtulmaya çalışıyor. Bu süreçte iki taraf ortaktı, hiç kıvırmaya çalışmasınlar.
Başbakanın derdi de karar niye seçimden önce açıklanmış. Soruşturma başlatılırken seçimlerin bitmesi beklendiği gibi yine seçimden sonrasını beklemiş.
İki tarafın da Fenerbahçe umrunda değil, tek dertleri kendi çıkarlarına ters düşen bir şey olmasın.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Gerçek olduğunu nerden biliyoruz ben bunu anlamıyorum.İşinize geldiği için mi gerçek oluyor bu?Demek istediğim bu zaten ben bu partinin Allah birdir sözünden başka hiçbir şeyine inanmam.Bugün böyle derler 3 ay sonra barışırlar yoktu öyle bişey derler.Lehinize olduğu için şu anda inanıyosunuz yarın öbür gün bu adam aleyhinize birşey söylese inanıcak mısınız yoksa Akp işte hep böyle vs diyip geçicek misiniz? Benim karşıt olduğum durum bu açıkçası.
Yanlış birşey söylediysem kusura bakma dostum.Yukarıda bu partinin sözlerine inanmıyorum dedim ama açıkçası hiçbir siyasetçinin sözlerine inanmıyorum.Hepsi oy uğruna her dönem farklı görüşler belirtiyolar.Şu anda işlerine Fenerbahçe'yi savunmak geliyor.Ama yarın öbür gün ne diyeceklerini kestirmek mümkün değil.Yukarıda arkadaşın dediği gibi hiçbirinin derdi Fenerbahçe falan değil asıl sıkıntı burda.