Transfer Planlaması
2016-2017 sezonunun geride kalmasıyla birlikte 2017-2018 sezonunun transfer dönemine başlangıç yapıyoruz. Bu transfer döneminde seçeceğimiz oyuncuları aslında 3-4 ay öncesinden belirleyerek takip ettik. Takımın bu seneki performansı özellikle ikinci yarının sonlarına doğru kırılgan bir yapıya sahip olmasının sebeplerini araştırdım. Yaptığım analizlerde, takımın kırmızı kart yedikten sonra ve birden fazla gol yedikten sonra kırılgan bir yapıya bürünmesi çok canımı sıktı. Belki 9 puan daha fazla çıkarabileceğimiz maçlar oldu ancak kırılgan yapı bizi her zaman zor durumda bıraktı.
Genel olarak iyi top kapan bir ön libero oyuncumzun eksikliğini İbrahim Çoşkun ile doldurmaya çalıştık. Zaman zaman çıkıp gol atsada kritik hatalarıyla puan kaybetmemize sebep oldu. Bununla birlikte transfer sezonunda ön libero transferine yoğunlaşacağız. Ancak adaylara geçmeden önce bu sezonki performansa yönelik ilk 11'imizi paylaşalım.

Onur Kıvrak: Transfer edebilmek için 5-6 ayımızı harcadığımız ve en sonunda renklerimize kattığımız kalecimiz. Takımın en pahalı ve en iyi oyuncuların başında geliyor. Bu sezon mükemmel bir performans sergilemedi ancak mükemmel bir gol atarak tarihe geçti.
Koray Arslan: PTT Birinci Lig'in ikinci yarısında performansından memnun kalmadığım için kiralık vermiştim kendisini. Süper Lig'e çıktıktan sonra alternatif olarak kadroda dursun diye göndermemiştim ancak hiöyle bir performans gösterdi ki bu sezon, ben dahil hiç kimse bu kadar iyi oynamasını beklemiyordu. 33 yaşına gelmiş ve fiziksel özellikleri düşüşe geçmişti ancak o performansıyla profilini geride bıraktı.
Koray Günter: Herkesin yakından tanıdığı, potansiyelli bir stoper. Bu sezon takımın iyi oyuncuları arasındaydı. Kornerden attığı kafa golleriyle ve defans oyuncularıyla uyumuyla taraftarın gözüne girdi. Hem Kocaelispor'un hemde Milli Takımın en iyi oyuncularından biri olacağını düşünüyorum.
Viera: Aslında son üç sezon çok iyi performans sergilemesine rağmen serbest kalmış, milli takım tecrübesi olan bir oyuncu Viera. Sürpriz bi şekilde transfer piyasasında serbest kalmış ve 5 ay boyunca hiç bir takımın gözüne girememiş. Devre arasında onunla ilgilendik ve hiç bir şüphe duymaksızın kadromuza kattık. Ancak attığı gollerle ve defanstaki güvenli oyunuyla takımın değişmezlerinden biri oldu.
Erdin Demir: Sürpriz bir şekilde takıma geldi ve daha ilk maçında 8.90'lık bir oranla mükemmel bir başlangıç yaptı. Sezon sonuna kadar çizgisini hiç bozmadı ve sol beki Nurettin'ten kaptı.
Dario Asencio: Takımın bu sezonki en iyi transferlerinden bir tanesi. Aynı zamanda takımın en skoreri ve asist kralı. Duran topun başına geçtiğinde en çok gol attıran ve atan isim. Aslında onun hakkında çok fazla bir şey yazmaya gerek yok. Bu sezon aldığımın çoğu puanın arkasında o vardı. Takımızın Ceyhun'dan sonraki 10 numarası.
Sébastian Bénitez: Ön libero için aldık ancak o defansif oyun kurucu rolünde öyle bağdaştı ki onu mecburen öne çekmek zorunda kaldık. Asencio gibi oda bu sezon çok iyi bir sezon geçirdi ve 6 gol attı. Gelecekteki değişilmez ortasahamızdan biri olacak.
Issiar Dia: Devre arası takıma katıldı ve 30 yaşına gelmesine rağmen ligde 4 gol atarak bize çok yardımcı oldu. Hızıyla rakip defans oyuncularına zor anlar yaşatan Dia, bu sezon ilk 11'e yazılacak ilk isimlerden biri.
Alper Çek: Aslında onun hakkında yazılacak çok şey var. Kocaelispor'un başına ilk geçtiğimde oyunun otomatik olarak çıkardığı regenlerden bir tanesiydi. Mevcut profiliyle amatör ligde mücadele eden takımlarda oynamaya müsaitti. Ancak bir gözlemcinin tavsiyesi ile aldığım ve 12 golle beni oldukça şaşırtan bir performans sergiledi. Fakat ikinci ligde çok fazla forma şansı vermedim ve bundan oldukça pişmanlık duydum. PTT Birinci Lig ve Süper Lig'de çok iyi bir performans sergileyen Alper, aynı zamanda mükemmel bir gelişim kaydetti.
İbrahim Yardım: Geleceğin Nihat Kahveci'si diyebiliriz bu çocuğa. Şutları güçlü, hızı ve kuvetti yerinde bir santrafor. Ondan çok umutluyum ve bu sezon gerçekten çok iyi şeyler yapacak.