bu arkadasin profilini atabilirmi biri az cok bilgi sahibi oluruz galiba. ve soylenene gorede hemen kiralancakmis.
bu arkadasin profilini atabilirmi biri az cok bilgi sahibi oluruz galiba. ve soylenene gorede hemen kiralancakmis.
Koray Günter
Oguzhan Kayar
Alex Telles
Salih Dursun
Umut Gündogan
Izet Hajrovic
Gelen oyuncular.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Ünal Aysal Florya'da define bulduğunu KAP'a bildirdi..
Bu nedir arkadaş, bu harcanan paralar nedir?
Galatasaray'ın devre arası transfer bilançosu: 35 milyon 225 bin euro + 17 milyon 30 bin lira. (7 genç oyuncu. Sözleşmeler 4.5 yıllık)
Genc oyunculara vahis fiyatlar oduyoruz. Bu maaslari avrupa'da hicbir takim vermez.
Shaktar acaba genc oyuncularina kac milyon veriyor veya Cska? Bulabilirsem paylasirim..
Takim olarak tavan bir maas belirlememiz gerektigini dusunuyorum. Bu tavan ucreti ancak yapacagimiz cok buyuk tranferler disinda hicbir oyuncunun yaklasmamasi lazim..
Bu kadar buyuk geliri olan bir takim her ay 11-14 milyon TL zarar edemez.. Aynisi Fenerbahce ve diger takimlarimiz icin de gecerli..
Derken bir anda Turkiye'ye genc oyunculari nasil getirecegimizi dusunuyorum..
Ayrica Ontivero'nun menajer isi oldugunu dusunuyorum umarim yanilirim..
Last edited by BGTN : 31.Ocak.2014 at 20:23
Ünal Başgan parayı saçmaya devam ediyor![]()
Shaktar ile ilgili okuduğum dün okuduğum yazı:
Gssözlükten extensor a ait bir yazı efsane yazıyor arkadaş
"lucescu shakhtar donetsk’te ne yaptı?
öncelikle ukrayna ligine bir bakalım. 1992’de dinamo kiev simferopol’dan şampiyonluğu alıyor ve 2001-2002 sezonuna kadar tam 9 sene art arda şampiyon oluyor. 2001-2002’de shakhtar donetsk’e kaptırdıkları şampiyonluğu ertesi sezon 2002-2003 ve 2003-2004’te geri alıyor ve 2 yıl daha üst üste şampiyon oluyorlar. sonra da lucescu takımın başına geliyor. son 12 yılda 11 şampiyonluk alan bir rakibe karşı geliyor lucescu ve kendisine iyi de bir bütçe veriyorlar. geldiği ilk iki yıl şampiyon oluyor, 06-07’de dinamo kiev’e kaptırdığı şampiyonluğu ertesi yıl yine kazanıyor. 08-09’da yine kaptırıyor. sonraki 4 sezonda ise yine üst üste şampiyonluğu kazanıyor. yani shakhtar’ın başında bulunduğu 9 sezonda da 7 şampiyonluk elde ediyor. artık siz düşünün… nasıl bir dinamo kiev hegemonyasını yıkıp nasıl bir donetsk hegemonyası kuruyor.
bu adam bunu fleurquin’leri, perez’leri getirdiği galatasaray’da da yapacaktı. önünü özhan canaydın ve fatih terim’in öze dönme politikası tıkadı. sonrasında beşiktaş’ta da yapacaktı. beşiktaş’a 8 sene sonra ilk yılında şampiyonluk yaşatmıştı ama ligimizin art arda şampiyonlukları engellemeye çalışan çarkları kendisini ezdi. beşiktaş da 2 senede bir muhakkak şampiyon olmaya alışmış bir takım olarak kendisini apar topar gönderdi. 2004’ten 2014’e lucescu beşiktaş’ın başında kalsa sanırım bu 9 sezon içinde beşiktaş’ın birden fazla şampiyonluğu olurdu.
bunlar lucescu’nun yaptıklarının görünen yüzü gerçekte ne yaptı ciddi bir şekilde göz atalım. aslında ilk beşiktaş’ta ilhan mansız’ı japon’lara iyi paralara satarak göstermişti neleri hedeflediğini. sonrasına bir bakalım…
iyi bir bütçeyle takımın başına geldiği ilk sezonunda 23 yaşındaki elano’yu santos’tan 7.6 milyon euro’ya aldı ve iki sene kullanıp city’e 12 milyon euro’ya sattı. 20 yaşındaki jadson’u 5 milyon euro’ya aldı 7 sezon kullanıp 4 milyon euro’ya sao paulo’ya sattı. 24 yaşındaki matuzalem brescia’dan 14 milyon euro’ya alındı 3 sezon çok iyi kullanıldı zaragoza’ya 14.5 milyon euro’ya sattı. batista’yı galatasaray’dan 3 milyon euro’ya aldı fakat hiç kullanamadı. 22 yaşındaki hübschman’ı sparta prag’tan 3 milyon euro’ya aldı ve senelerce kullandı. cosmin barcauan’ı dinamo bükreş’ten 770 bin euro’ya transfer etti, tutmadı. başarılı olamadığı transferlere baktığınızda harcadığı paraların genelde 3-4 milyon euro’yu geçmediğini göreceksiniz. büyük paralar verdiği oyuncular çok büyük ihtimalle beklenen patlamayı yaptılar. luce aslında amrabat gibi oyunculara 8.5 milyon verebilecek risk’i almadı... risk aslında buydu da insanlar tersten okuyor... o sene kurduğu kadroyla şampiyon oldu ve transferlerine devam etti.
ikinci sene fernandinho’yu 20 yaşındayken brezilya’dan 7,8 milyon euro’ya aldı en verimli döneminde 8 sene kullandı 28 yaşında 40 milyon euro’ya bu sene manchester city’e sattı. 18 yaşındaki stoper chygrynskiy’i altyapıdan takıma çıkardı. 3 sene oynattı ve 25 milyon euro’ya barcelona’ya sattı. yine alt yapıdan forvet seleznev’i çıkardı dnipro’ya 5 milyon euro’ya sattı. tolga seyhan’ı trabzonspor’dan 3.750 milyon euro’ya aldı başarısız oldu, 19 yaşındaki stoper leonardo’yu 1,2 milyon euro’ya yine brezilya’dan aldı, tutmadı. yine şampiyon oldu…
3. sezonunda artık almak için harcadığından çok satmaya başladı. 3 milyon euro’ya 19 yaşındaki santrfor luiz adriano’yu internacional’den aldı, halen kullanıyor. kalecisi olan pytov’u 22 yaşındayken kendi liginden poltava’dan 1 milyon euro’ya aldı. bunlara karşın hırvat kaleci pletikosa’yi 2.5 milyon euro’ya spartak moskova’ya ve tymoshchuk’u zenit’e 14.5 milyon euro’ya sattılar.
4. sezonda gelenler ve gidenler birbirini dengelemeye başladı. şimdi chelsea’ye satılan willian 14 milyon euro’ya 18 yaşındayken brezilya serie b’den geldi. (gerçek risk bu olsa gerek) 6 sezon kullandıktan sonra anji’ye 35 milyon euro’ya sattı. aynı dönem lucarelli geldi ve gitti. sonra da luce’nin ilk fiyasko transferi nery castillo 14 milyon euro’ya 23 yaşında olympiakos’tan alındı yine de shakhtar onu önce 5 milyon euro’ya city’e sonra da dnipro’ya yine 5 milyon euro’ya kiralayarak zararı aza indirdi. 21 yaşındaki ilsinho 10 milyon euro’ya alındı o da beklenen patlamayı yapamasa da zaman zaman kadro içinde değerlendirildi. bu sezon yine romen santrfor marica 7 milyon euro’ya stuttgart’a satıldı.
5. sezonda cruzeiro’dan 21 yaşındaki santrfor moreno’yu 9 milyon euro’ya aldı, bir dönem sonra werder bremen ve wigan’a iki kez kiralandı toplam 2,2 milyon kira bedeli elde etti ve sonrasında 6 milyon euro’ya gremio’ya sattı. bu sezon brandao’yu marsilya’ya 6 milyon euro’ya ve belik’i dnipro’ya 3.6 milyon euro’ya sattı.
6. sezonda sürekli oynattığı stoperi rakitski’yi alt yapıdan çıkardı. 18’lik douglas costa’yı 8 milyon euro’ya gremio’dan ve 19’luk alex teixeira’yı 6 milyon euro’ya vasco da gama’dan aldı. şuan bu iki oyuncu kadrosunda faydalandığı isimler bir iki seneye onlar da zengin kulüplerin iştahını kabartacak gibi görünüyor.
7. sezonunda arsenal’den eduardo’yu 7,2 milyon euro’ya aldı halen oynatıyor. 25 milyona sattığı chygrynskiy 15 milyona geri aldı ama chygrynskiy bekleneni veremedi. bu sezonun flaş ismi ise mkhitaryan’dı. 21 yaşında 5.8 milyon euro’ya metalurg donetsk’ten aldığı yıldız futbolcuyu 3 sezon oynatıp 27.5 milyon euro’ya dortmund’a sattı. bu isimler dışında santrfor gladky’i de dnipro’ya 7 milyon euro’ya sattı. anlaşılan dnipro luce’den çok çekmiş.
8. sezonunda pek dişe dokunur transferler yapamadı. dentinho’yu 22 yaşında 7,5 milyon euro’ya aldı bekleneni veremedi. 1 milyon euro’ya beşiktaş’a kiralandı. 20 yaşındaki alan patrick de bu sezon 4 milyon euro’ya alındı fakat şuan kiralanıyor.
9. sezon, geçen sene devre arası 22 yaşındaki sol bek ismaily’i transfer etti 4 milyon euro’ya. sol kanada da 15 milyon euro’ya taison’u aldı metalist’ten. yine metalist’ten santrfor devic’i de 5 milyon euro’ya aldı.
bu sezon itibariyle de mkhitaryan ve fernandinho’dan 67.5 milyon euro kazanan shakhtar bu parayı olduğu gibi 5 güney amerikalı oyuncuya yatırdı. 20 yaşındaki brezilyalı sol kanat bernard 25 milyon euro, 22 yaşındaki santrfor ferreyra 7 milyon euro, 20 yaşındaki fred 15 milyon euro, 21 yaşındaki ön libero fernando ise 11 milyon euro. 21 yaşındaki sol kanat wellington nem 9 milyon euro.
farkındaysanız henüz galatasaray’ın bu paralardan bahsetmesi bile imkansız görünüyor. 25 milyona transfer yapmak. 40 milyona oyuncu satmak ne demek? hiçbir türk takımının böyle bir başarısı yok ama zırcahil olduğumuz için ukrayna takımı diye shakhtar’ı umursamayız. bir takımımız, şampiyonlar liginde shakhtar elese kör cahil, zır cahil dünyadan bir haber yorumcularımız galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş bu değil, shakhtar kimmiş ki derler!"
Ontivero'ya da iyi para verilmiş
@zeck17
Arkadas gayet guzel bir ozet cikarmis, acikcasi benimde destekledigim bir olusum ornegi Shakthar.
Alintin icin tesekkurler :d
Fakat ben oyunculara odenen bonservis bedelleri ile ilgili bir sikintim yok, eger bir oyuncunun potansiyeli varsa odeyeceksin.
Benim rahatsiz oldugum konu odenen maaslarla ilgili, ki bu butun takimlarimizin mali acidan en buyuk sorunu..
Odedigimiz miktarlarin neredeyse hepsi 1 milyon'a yakin.. Ajax'ta 1 milyon euro tavan ucret..(Ustelik vergi soz konusu)
O yuzden Shakthar ve Cska gibi avrupa'dan ''uzak'' ve nispeten genc oyuncu transfer eden takimlarin odedikleri maaslari merak ettim. Zira avrupa'daki oyuncularin gozunde bizde ayni kategoriye dahiliz.
Hajrovic yanilmiyorsam 150 bin euro veya frank'a oynuyordu, genc oyunculari getirebilmek icin 10 kat fazlasini teklif edip 1.1-1.2 milyon euro maas ile zar zor ikna ediyoruz..
Bu paraların karşılığı alınmazsa Özhan Canaydın dönemine doğru gidebilir GS. Bizim FEDA sezonumuza benzeme ihtimalleri var yani. Çok riskli bir adım attı Mancini ve yönetim. Bakalım karşılığını alabilecekler mi?
Bu transferlerin hepsi risktir ancak harcanan paradan gram şikayetçi değilim.Para çarçur edilecekse de böyle gençlere edilsin.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Sercanı da 100bin euro karşılığı kiralamışız Bursa'ya. Yukarıda ki paralardan 100bin euro düşün![]()
Bu 35 milyon 225 bin euro + 17 milyon 30 bin lira toplam para mı? Arkadaşlar böyle hesap mı olur, 4-5 yıllık toplam gideri alt alta koyup toplayıp Galatasaray bu kadar para harcadı demek nasıl bir aklın işi? Bunun karşısına o zaman 5 yıllık toplam geliri yazmamız gerekir ki gerçek durumu görebilelim. Akıl karıştırıcı rakamlar yazmanın manası yok. Şu an için Galatasaray'ın kasasından çıkan ücretler sadece bonservis bedelleridir. İlerleyen zamanlarda oyuncular bizimle oldukça taahhüt ettiğimiz paraları öderiz. Bunları hemen gider hanesine yazmanın manası nedir?
Edit: İşte ödediğimiz bonservisleri derledim.
Koray Günter = 2.500.000 EUR
Oguzhan Kayar = 2.250.000 TL
Alex Telles = 6 milyon 150 bin Euro
Salih Dursun = 2.750.000 EUR
Umut Gündogan = 1.661.000 TL
Izet Hajrovic = 3.500.000 EUR
Lucas Ontivero = 2.000.000 EUR
7 tane potansiyelli genç oyuncuya toplamda 16.900.000 € + 3.911.000 TL (1.280.000 € civarı yapıyor) = 18.180.000 € bonservis ödemişiz demek oluyor. Bu da Amrabat+Chedjou ile aşağı yukarı aynı para... Bence çok akıllı yatırımlar.![]()
Last edited by Sirius Black : 31.Ocak.2014 at 21:32
ontivero 2 aydir bizle antremana cikiyor yani menajerlik birsey yok , 2 ayda demekki adami begendiler ki aldilar.
Bırakın para işini siz kadroya bakın, takıma bakın, oynanan, oynanacak futbola bakın. Ünal Aysal gibi bir iş adamı ve ekibi var. Onlar hepimizden iyi hesap yapıyordur rahat olun
Football is simple,but Football Manager is not
Gelen transferlerin hiç birini tanımıyorum. Çok fransız kaldım bu transfer döneminde. Nerde Drogba'lı, Sneijder'li dönemler![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Ben onun nerde oynadığını bile bilmiyorum. Şuan sor hala bilmiyorum. Çıksın sahaya o zaman görürüz![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Antreman fotoğraflarını gördüğümde bir Drogba'yı tanıyorum artık![]()
Ranocchia geliyormuş kiralık, Dany de Beşiktaş'a diyorlar hem de bonservisiyle..
Yeni stoper gelmez Dany takımda kalır ve Chedjou banko oynamaya devam ederse, yöneticiler de çıkıp maddi sebep derse, Mancini'nin reaksiyonu nasıl olur çok merak ediyorum.
Mehmet Demirkol ,bence Ranocchia Astori'ye göre daha iyi demişti. Ben bilmiyorum pek ikisini de reelde ama FM'den tanıyorum Astori'yi. o da iyiydi baya. Daha zaten bu saatten sonra Mancini'nin takımla ilgili bahanesi kalmadı bence. Yeterince uzun zamandır takımın başında ve yönetim hangi oyuncuyu istediyse aldı. Artık bir şeyler görmemiz lazım diye düşünüyorum.
Bu saatten sonra ha Astori ha Ranocchia fark etmez.Birisi gelsin de Dany'den kurtulalım artık.Aslında Chedjou'da olur ancak maliyeti çok fazla olduğu için gönderilmesi zor.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Chelsea' ye elenirsek hayatımızda birşey değişmez. Fakat elersek müthiş birşey başarmış oluruz. Herkes biliyor chelsea' yi elememizin sürpriz olacağını.
Football is simple,but Football Manager is not