bence hayrovic hizli o kadar agir biri degil ama bazi pozisyonlarda cok hantal kaliyor gibi gozuktu bana çevik degil yani..
Gelecek hafta bugünü,doğru düzgün kamera açısıyla Ontivero'yu izlemek için iple çekiyorum.İnşallah iyi bir hücum oyuncusu kazanmışızdır.İnşallah Türkiye'nin iğrenç zeminlerinde bir şey gelmez başına.Bugün direkten döndü resmen,önemli bir şeyi olmaması büyük şans.
Bu adamın abartıldığına inanmıyorum.İleri de Avrupa'nın sayılı oyuncularından olacağına inancım tam ama şimdilik![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
emre çolak drogba gibi kalmış sdf:sdg.sgs
![]()
hajrovic hiçbirşeye benzemiyor diyordum. boyu uzun olduguundan biraz ağır çok fazla. teknik fena değil gözüküyr oyun zekası 1-2 maçta anlaşılcak birşey değil. tabi perpetua gibi kurt gözler anlayabilir ona saygı duyuyuroum td gibi adam. kanat kesinlikle olamaz kim kanat diye oynattıysa daha önce işi gücü bırakıp fikirtepede kahvehane açması iyi olur. 10 numara pozisyonunda değerlendirilmeli, boyunun avantajını kullanabilse yere sağlam basabilir ama almeida gibi çok kaçak güreşiyor çakal çakal faul almalar falan, zeka göstergesi ama hiç sevmediğim bi topçu tipi izlemesi hiç zevkli değil. telles başta olmak üzere bu adamlara bb antrenmanı çalıştırırım zorla, tabi komple çalışıp esnekliği ve kondisyonu düşürmemek kaydıyla.
bu arada 1.64lük futbolcu mu olur lan diyordum ki
django gibi(ben onbinde 1 çıkacak zenciyim repliği) onbinde bir çıkacak bir 1.64 çıktı ontivero. o ne kalça o ne denge abi. atom karınca resmen. bal akıyor paçamızdan
Ontivero rekor fiyata sattığımız futbolcu olur herhalde satarsak ileride.
Hajrovic ve Emre'nin veya Yekta'nin topu ayaklarina alinca ne kadar farkli davrandiklarina bakmak oyun anlayisindaki farki gormek icin yetiyor bence. Hajrovic'in hic topu geveledigini gormedim simdiye kadar. Arkasinda birisi var mi biliyor. Ne tarafta bos oyuncu var daha top ona gelmeden farkinda. Topun ona verilecegini sezdigi anda markajdan kaciyor. Eger top ona hemen bir sey yapamayacagi pozisyonda geliyorsa hic zorlamiyor. Hemen topu uygun bir oyuncuya aktarip pas trafiginin hizini yukseltiyor. Yani basit oynuyor. Sert bir oyuncu degil. Eger takim organize degilse, Hajrovic ne bicim futbolcu bile dedirtir. Ama tikir tikir isleyen takimda Hajrovic bence faydali olacak bir oyuncu. Cunku oyun tarzi oyunu hizlandiriyor.
Kanat oynamasi konusuna gelince, kanatta konumlanmasi sadece hangi bolgeyi savundugunu belirliyor. Hucumda zaten kati bir gorevi olmamali oyuncunun ki rakip o goreve gore strateji gelistiremesin. Bu sekilde oynamaya calisan Amrabat'in nasil surekli duvara carptigi hala zihinlerde tazedir saniyorum.
Sneijder Bursaspor macinda sol kanatta oynadi. Burak ise sag kanatta. Ama ikisi de kanat oyuncusu gibi oynamadi. Sneijder pas trafigine girmek icin geriye geldi ve iceriye girdi. Burak ise ceza sahasinin icine girdi. Ama takim savunmadayken Burak'in gorevi Taiwo'yu takip etmek/ileriye cikartmamakti. Sneijder'in gorevi de olabildigince Sener'i takip etmek/ileriye cikartmamak.
Oyuncunun nerede oynayacagi onun becerileri ve ondan beklenenlere bagli. Kanatta konumlandirilmis diye her seferinde cizgiye inmeye calisip orta yapmak zorunda degil. Ozellikle takimda yaraticiligin oyuncularin bireysel becerilerine bagli kati bir oyun yapisi olmasini istemiyorsan.![]()
Last edited by perpetua : 06.Şubat.2014 at 01:20
Hajrovic'i ben Arda'ya benzettim biraz, o tipte bir oyuncu. Arda gittiği zaman Riera yerine keşke Hajrovic'i alsaydık.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Su Chedjou seneye kendine gelir umarım o zaman hicbir sıkıntımız kalmaz ama ben bu adamı agresif sanıyordum hic rakibi ısıran tipte bir stoper degil cok sasırdım cidden fm'deki özellikleriyle ligimizdeki Chedjou farklı 2 adam gibi
Chedjou FM'de fena oynuyor. Pas Dağıtan Stoper (Sıkı Defans) oynatıyorum ne top geçiyor ne adam geçiyor geçseler bile koşup yetişiyor![]()
Screw you guys, I'm goin' home
chedjouda riera gibi olucak galiba 2. senesinde kendini gostericek gibi , o donemleri pek hatirlamiyorum ama popescuda oyleymis ilk senesi fos , 2. senesinde cosmus.
Salih Dursun'u şu ana kadarki performansıyla "çöp","berbat transfer" şeklinde nitelendirmek çok büyük yanlış bence.Salih orjini stoper-ön libero olan bir oyuncu.Kayserispor'da sağ beke mecburiyetten geçmişti.Dolayısıyla biraz sabredip görmek gerekiyor.Ben stoper performansından çok umutluyum.
Mancini'nin fikstür yorumuna TRTSpor'da "Kimse bize aptal diyemez" şeklinde yorum yapılıyor. Bunlar da spor yorumcusu...
Salih Dursun'da her şeyden biraz biraz var ama hiç bir şey tam (veya yeterli düzeyde) değil. Yani;
Stoper oynuyor. İyi kötü savunma yapabilen bir oyuncu ama iyi bir savunmacı değil çünkü fiziği var ama ikili mücadelelerde yeterince güçlü değil. Boyu var ama hava toplarında yeterince iyi değil. Ayakları uzun ama top kapma becerisi yeterince yüksek değil. Savunma oyuncusu ama pozisyon alma bilgisi çok zayıf.
Bek oynuyor. Kondisyonu iyi sayılır ama yeterince hızlı değil. Bindirmeler yapıyor ama çalım yeteneği ve çabukluğu olmadığı için orta yapmakta zorlanıyor (rakipleri engelliyor genelde).
Kondisyonu fena değil ve çalışkan. Bunlar dışında oyuna etki edebileceği hiç bir özelliği yok. Ayrıca bana kalırsa "beyinsiz" diye tabir edilen, daha yumuşatırsak "kafasını kullanamayan" futbolculardan. Gerçekten, GS'de oynadığı tüm maçlarda dikkatli izledim, süperligde bu konuda ilk 5'e rahat girer. Bazen pozisyon yakınındayken kafasını öne eğip başka tarafa koştuğu oluyor, güya yerine dönmek için. Programlanmış gibi. Oyun takibi çok kötü.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Salih Dursun, Sabri kontenjanını doldurmak için alınmış herhalde. Özellikle Veysel alındıktan sonra daha da gereksiz oldu.
Aslında bu oyuncular joker değil. Oynadıkları takımların pozisyon eksiklerinden dolayı oradan oraya çekilmiş futbolcular ve bunun yanında belli bir pozisyonu olmayan oyuncular. Yıllar önce Sabri'de aynı şekildeydi, hatta gazete haber çıkmıştı her yerde oynuyor diye. Hızından dolayı kanat oynuyordu ancak bek pozisyonunda eksikliklerden ötürü sağ beke çekildi ve öyle kaldı. Fatih Terim'in de ilk geldiği yıl ortasahada denenmişti.
Salih Dursun'un en büyük özelliği bence çok çalışkan bir futbolcu olması. Bunun yanında top kapma özelliğide çoğu oyuncuya kıyasla bence gayet iyi. Zaman zaman iyi top sürüp adam geçsede oynadığı 10 maçta sadece bir kaç kez yapıyor bunu. Çünkü Salih'in topu sağ kanatta taşıyarak çalımlarla ceza sahasına girdiği bir kaç maç hatırlıyorum. Burada Salih'e ağır bir futbolcu denilmiş ama aslında ağır bir oyuncu değil, geniş alanda ve uzun mesafede hızlanması fiziğine göre gayet yeterli.
Bana göre Salih en iyi DMC pozisyonunda oynar. Çünkü sağ bek oynayacak potansiyele sahip değil. Bir bek oyuncusu maç içerisinde iki yönlü oynayabilmeli ve orta açabilme özelliğine sahip olabilmesi lazım.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Şu görüntü bile 40 yılı silmeye yeterli.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Karton İmparator
Fatih Terim nasıl bu insanla aynı karede böyle bir poz verebildi hala hayretler içindeyim...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bunun gibi 3-4 tane daha foto var. Para, mevki, Ünal Aysal'a olan nefret maalesef Galatasaray sevgisi & taraftarın hisleri & verdiği sözlerden çok daha önemliymiş Fatih Terim için. Her geçen gün sevgiyi de saygıyı da tüketiyor. Çok yazık.
40 yılını Galatasaray'a vermiş olan biri olarak ...
Para konusunu bilemem ama mevki hırsı ve ego onu bitirdi. Tüm kontrol onda olmasını istiyordu. Taraftarı bu fotoğrafla karşısına aldı. Bu ilk değil bir de. Yabancı sınırına en çok karşı çıkan biri olmasına rağmen Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra o konuda da değişti. Hoca çok yanlış yaptı çok.
Bire bir karşılaşmış bir kaç kişiden duyduğum yorumlar da Fatih Terim'in aşırı egoist biri olduğu yönünde. Burada ki yorumlar da bunu destekleyen nitelikte. Ama işte Türkiye'nin gelmiş geçmiş belkide en iyi hocası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Burak
Galatasaray'ın başındayken yabancı sınırının kalkmasını istemesinin en temel nedeni Uefa ve Şampiyonlar Ligi'ni Türkiye'ye ilk defa getiren adam olmaktı çünkü o sınır kalksa o hedef imkansız olmayacaktı ve Fatih Terim'in adı yine yıllarca anılacaktı fakat işler değişti takımın başından gönderildi ve bu ihtimal ortadan kalktı belki de bunu ondan başkasının yapmasını istemiyor.
Ne zaman Fenerbahçe direkt şampiyonlar ligine katılır, o zaman yabancı sınırı kalkar veya daha mantıklı bir şekilde düzenlenir veya en azından eski haline getirilir. Bundan önce bir şey beklemeyin.