Sayfa 71 / 94 İlkİlk ... 2161697071727381 ... SonSon
2,101 ile 2,130 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    Bu yaşadığının oyun senaryosu olması için aynı maçı her oynadığında aynı sonucu vermesi lazım. Yani hiçbirinde kazanamaman lazım. Save/Load yaparak bunu test ettin mi? Atıyorum çöküş döneminde kaybettiğin bir maçı sırf test amaçlı tekrar tekrar oynadın mı? Bu eleştiri değil yanlış anlama, oyunu çözebilmek için soruyorum
    Hayır oynamadım bu olayı sevmediğim için. Tabii ki her seferinde sonuçlar değişecek. Ama bunu yapmak zorunda değil her kullanıcı. İlk karşılaştığı sonuç ile kariyerine devam ediyor.

Quote Originally Posted by serwan View Post
    sırf buna bakarak ortada bi senaryo olmadığını söyleyemeyiz bence. oyun her defasında yeni bir senaryo yazıyor olamaz mı?
    Ben çöküş dönemini başlatan bir senaryodan bahsettim. Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi aynı maçı 18 kez oynayıp hiçbirinde kazanamıyorsa, bu oyunun bir senaryosudur. Ama bir kısmını kazanıp bir kısmını kazanmasaydı bunun senaryo olup olmadığını bilemezdik sonuçta. Kısacası benim bahsettiğim bir "kaybettirme senaryosu"ydu ve onun da var olduğunu öğrendim az önce verilen cevapla

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Hayır oynamadım bu olayı sevmediğim için. Tabii ki her seferinde sonuçlar değişecek. Ama bunu yapmak zorunda değil her kullanıcı. İlk karşılaştığı sonuç ile kariyerine devam ediyor.
    Yok ben zaten save/load yap sonucu değiştir demek istemedim dostum. Senaryo olup olmadığını anlayabilmen için demiştim. Yoksa save-load'dan ben de nefret ederim.

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Bana ithafen yazilmis degil ama kendi gozlemimi paylasayim;

Sirf bu denemeyi yapmak icin 18 kere yeniden oynadigim bir macim vardi benim.

15inde berabere kaldim, 3unde yenildim.

15 beraberligimin 11 ya da 12 tanesi son 5 dakikada yedigim gol ve gollerle. (kendi kaleme attiklarim ve korner karambollerinden baya var, sayisini tam bilmiyorum.)

Yenildigim uc mac da tek farkli yenilgiler.

Kadrolari ve taktikleri degistirmeme ragmen boyle oldu.

Arkadas, simulasyon dedigin sey bircok parametreyi degerlendirmeye alir. Taktik farkli, oyuncu farkli, mantalite farkli ama kornerden yine ucan kafayla kendi kaleme gol atiyorum.

Zaten sonra biraktim oyunu.
    O zaman durum çok kötü FM'nin yabancı forumlarına yaz bu durumu dicem ama adamlar hiçbişeyi sallamadıkları için bi işe yaramayacaktır

Benimde şöyle bir durumum oldu.

5-0 kazandığım maç sonrası elektrikler kesildi ve maçı tekrar oynamak zorunda kaldım.Maçı yine 5-0 kazandım.

Oyunda tüm ipler yapay zekanın elinde gibi.İyi giderken senaryo iyi kötü giderken berbat canı istediğinde mantara bağlıyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

[QUOTE=arrogancee´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Bu yaşadığının oyun senaryosu olması için aynı maçı her oynadığında aynı sonucu vermesi lazım. Yani hiçbirinde kazanamaman lazım. Save/Load yaparak bunu test ettin mi? Atıyorum çöküş döneminde kaybettiğin bir maçı sırf test amaçlı tekrar tekrar oynadın mı? Bu eleştiri değil yanlış anlama, oyunu çözebilmek için soruyorum[/QUOTE]

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Burda bahsi geçen senaryo tamamen tek bir maça özgü bir senaryo da değil aslında.
    Daha geniş zaman içinde,sezonun senaryosu diyebiliriz belki de.

Genel olarak şöyle gidiyor ; takımı kur,takım kimyasını yükselt,taktiği oturt,iyi bir form yakala sonrasında da çöküş dönemini yaşa...Bu çöküş dönemi genelde ilk yarının sonuna doğru denk geliyor ve ikinci yarı sezonun son 3-5 haftasına kadar hayatı zindan ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu çöküş senaryoları bana pek işlemiyor anlaşılan
    Hiç transfer yapmadan
    Almanya da Freiburg la ilk sezonumda 2. 2. sezonumda şampiyon oldum, İngilterede Newcastle ile ilk sezonumda 10 puan fark atarak şampiyon oldum. sadece 442 ve 4141 ile oynarım.

Düşüş dönemi olarak nitelendirdiğiniz dönemlerde taktiklerinize biraz ince ayar yaparsanız. Daha kolay atlatırsınız. Sonuçta diğer takımlarında düşüş dönemleri oluyor onlarda bayağı puan kaybediyor. Yani bence yapay zekanın kimseye garezi yok

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    Yok ben zaten save/load yap sonucu değiştir demek istemedim dostum. Senaryo olup olmadığını anlayabilmen için demiştim. Yoksa save-load'dan ben de nefret ederim.
    Demek isteyeceğim şeyi aşağıda @Flammable anlatmış o yüzden çok fazla yorumda bulunmak istemiyorum.

Olay kısaca tek maçta kalmıyor.

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Burda bahsi geçen senaryo tamamen tek bir maça özgü bir senaryo da değil aslında.
    Daha geniş zaman içinde,sezonun senaryosu diyebiliriz belki de.

Genel olarak şöyle gidiyor ; takımı kur,takım kimyasını yükselt,taktiği oturt,iyi bir form yakala sonrasında da çöküş dönemini yaşa...Bu çöküş dönemi genelde ilk yarının sonuna doğru denk geliyor ve ikinci yarı sezonun son 3-5 haftasına kadar hayatı zindan ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

oyunda aptalca bi durum dikkatimi çekti. bi ligde bi teknik adam başka takıma gittiğinde inanılmaz bi teknik direktör sirkülasyonu başlıyor. benim oyunda rıza çalımbay galatasaray'a gitti mesela ondan sonra ibb hocası rizeye, sivas ibbye bilmem hangisi sivasa diye 4-5 tane hoca yer değiştirdi..

Nesil
    2006

oyunda aptalca bi durum dikkatimi çekti. bi ligde bi teknik adam başka takıma gittiğinde inanılmaz bi teknik direktör sirkülasyonu başlıyor. benim oyunda rıza çalımbay galatasaray'a gitti mesela ondan sonra ibb hocası rizeye, sivas ibbye bilmem hangisi sivasa diye 4-5 tane hoca yer değiştirdi..
    Aynen boşta ki hiçbir isim ile ilgilenmiyorlar.

Ne zaman gelir yeni güncelleme ?

Nesil
    2006
    Yer
    06

NBA'deki basketbolcu takasları gibi , kimin nereye nasıl geçtiğini anlamıyor insan bazen

Oyunda senaryo var tabii ki maç içinde devreye sokuyo bunları.

Ayrıca kafa vuruşu 8 olan 3 gol attı bitiriciliği 10 olan 4 gol attı diyoruz onun diğer koşullarıda var ondan deniliyor anlarım ama Neuer gibi bir kaleciye freekick taking özelliği 10 olan bir oyuncu ard arda nasıl 2 gol atıyor arkadaş saçmalık bu işte bir tanesini anlarım gerçekte bunlar hep yaşanıyor ama 2 olmaz arkadaş özellikle böyle bir kaleciye hiç olmaz öyle olunca maçta gidiyo zaten... baktığınız zaman bu bir oyun insanların keyf alması eğlenmesi içindir oyun oynamak için giripte bu kadar kan,stres içinde çıktığım başka bişey varmıdır bilmiyorum ki gayette sakin biçimde oynuyorum ama başarıyor dellendirmeyi.

gelecek güncellemeyle oyuncuların özelliklerinde değişiklikler olur mu şimdiki performanslarına göre falan? ya da potansiyelleri artırılabilir veya düşebilir mi? geçen seriye göre özellikleri düşen oyuncunun özellikleri artar ya da azalabilir mi?

Quote Originally Posted by rftckk View Post
    gelecek güncellemeyle oyuncuların özelliklerinde değişiklikler olur mu şimdiki performanslarına göre falan? ya da potansiyelleri artırılabilir veya düşebilir mi? geçen seriye göre özellikleri düşen oyuncunun özellikleri artar ya da azalabilir mi?
    oyuncu profillerinde değişiklik yaşanıcaktır.

benim beklentim oyun motorunda ki bariz saçmalıkların giderilmesi. şimdi saçmalıklara değinmiycem, yıllarca fm oynamış birisi şu oyunu oynadıktan sonra gelmiş geçmiş en kötü oyun motoru olduğunu farkedicektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Eskişehir

Bugün Orta sahadan kaleciye pas verdi oyuncum kaleci topu kontrol edemedi gol yedim bi kaç gün öncede kalecinin topu uzaklastırırken adama çarpıp gol girdi bu tarz hatalar oyundan çok arkadaşımı vazgeçirdi bunlar gerçek hayatta olabilicek şeyler ama biraz abartılı geliyor bana

oyunda maç motoru yok diyebilirim o derece delirtiyor insanı ben 1 haftadır bıraktım oyunu oynamıyorum steam danda kaldırdım. yarı yıl yaması gelince tekrar bakıcam. düzelticeklerinide sanmıyorum ama işte..

Şut olayı düzeltilmesi lazım adamın topa havadan vurdugu belli olmuyo tüm şutlar yerden gidiyormuş gibi frikikte barajın üstünden mi gidiyo altında mı belli değil fm13te çok güzeldi ama 14de böyle, o yüzden oynama isteğim yok 13 oynuyorum

Quote Originally Posted by CanrY View Post
    Şut olayı düzeltilmesi lazım adamın topa havadan vurdugu belli olmuyo tüm şutlar yerden gidiyormuş gibi frikikte barajın üstünden mi gidiyo altında mı belli değil fm13te çok güzeldi ama 14de böyle, o yüzden oynama isteğim yok 13 oynuyorum
    Sırf toplar yerden gidiyor diyemi fm 14 oynamıyorsunuz ?

Biz neyden yakınıyoruz arkadaş neyden yakınıyor

Maç motoru düzgün olsunda varsın toplar yerden gidiyormuş gibi gözüksün. 4 sezon geçirdim daha uzaktan gol yok. kaleciler faillik goller yiyor. kaç kez sinirden alt+f4 yaptım hatırlamıyorum. şimdiye kadar oynadığım en kötü maç motoruna sahip fm si. bende fm 13 ümü indirsem steamdan ortada kaldım... transfer yamasını bekliyorum bakalım... strateji takılıyorum bu aralar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu saçmasapan hatalar bi bende mi olmuyor acaba..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2011
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Bu saçmasapan hatalar bi bende mi olmuyor acaba..
    Aynen ya kırk yılda bir başıma geliyor bunlar, o kadarı da olsun zaten..

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by Lordinas View Post

Maç motoru düzgün olsunda varsın toplar yerden gidiyormuş gibi gözüksün. 4 sezon geçirdim daha uzaktan gol yok. kaleciler faillik goller yiyor. kaç kez sinirden alt+f4 yaptım hatırlamıyorum. şimdiye kadar oynadığım en kötü maç motoruna sahip fm si. bende fm 13 ümü indirsem steamdan ortada kaldım... transfer yamasını bekliyorum bakalım... strateji takılıyorum bu aralar
    Akraba olma ihtimalimiz var mı acaba : D

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Akraba olma ihtimalimiz var mı acaba : D
    sizdemi kararsızsınız benim gibi hayır fm sizde yapamıyorum ben, o yüzden çok sinir bozucu bir durum bu. şu sıralar assassins creed , rome tw , btf4 takılıyorum ben

Edit - fm 13 şu an steam dan iniyor

oynamayalı 3 hafta olucak, gayet mutluyum arkadaşlar. Tavsiye ederim

Oyundan soğumak bu olsa gerek.

valla kardeş oyunun zevki olmuyo ki ben şınayderin çatala astıgını, sabrinin rugby'ci gibi vurdugunu görmek istiyorum mal mal gol yemeler hatalar falan var da bana koyan o olay

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Vallahi ben oynuyorum ama titreyerek )

Kalecim sağolsun habire karşı takım oyuncusunun onune degaj (degaj dediğime bakmayın 2 metre anca gidiyo top) yaptığı için herhalde 10 maçı kaybettim

beyler fm 13 ü indirdim mutluyum, Tavsiye ederim oyun çok daha sadeymişde haberimiz yokmuş

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kumbara View Post
    oynamayalı 3 hafta olucak, gayet mutluyum arkadaşlar. Tavsiye ederim

Oyundan soğumak bu olsa gerek.

Huzur buymus hakkaten...

Elim gidiyo bazen, sonra duruyorum, "manyak miyim yahu dertsiz basima dert mi alicam?!" diyerek hizli adimlarla uzaklasiyorum olay yerinden.

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Huzur buymus hakkaten...

Elim gidiyo bazen, sonra duruyorum, "manyak miyim yahu dertsiz basima dert mi alicam?!" diyerek hizli adimlarla uzaklasiyorum olay yerinden.
    fm 13 elinizin altındaysa eğer tavsiye ederim. zamanında baya haksızlık yapmışız kerataya

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

fm 13 elinizin altındaysa eğer tavsiye ederim. zamanında baya haksızlık yapmışız kerataya
    97'den beri seride atladigim tek oyun FM13.

FM12'yi o kadar sevmistim ki, 13'e bulasmamistim bile.

Guncelleme gelsin de bakalim, bu rezalete radikal bir degisiklik yapmazlarsa FM12'ye donuyorum.

Bu oyunu da hediye ederiz artik sinirleri saglam bir arkadasa

Sayfa 71 / 94 İlkİlk ... 2161697071727381 ... SonSon

Mesaj Yetkileri