Sayfa 468 / 483 İlkİlk ... 368418458466467468469470478 ... SonSon
14,011 ile 14,040 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

@uAburak89

Genel olarak hep aynı şeyler üzerinde tartışıyoruz. O yüzden o yazdıkların hakkındaki düşüncelerimi az çok biliyorsun zaten. Tekrar tekrar yazmak artık zor geliyor bana

Sadece şu araba olayına değineyim. Eğer böyle bir şey kullandıysa başkan saçmalamış. Hırsızın çalmasa da arabaya binmesi de suçtur. Teşebbüs aşamasında kalmıştır. Teşebbüsün de cezası vardır. Zaten başkanın kendisini tam savunamamasını kabul ediyorum ben de. İfade edemiyor pek kendini ama avukatları için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Bir de şike için teşebbüs konusunda farklı bir düzenleme varmış gibi bir algı oluştu. Aslında her suçun teşebbüsü de suçtur, şikeye özel bir durum değil bu. Ancak; yapılan eylemin teşebbüs mü olduğunu yoksa hazırlık işlemi mi olduğunu ayırt etmek gerekiyor. Eğer bahsedilen suç için fiili harekete başlanmışsa burada teşebbüse girmiştir. Ancak ondan öncesi hazırlık aşaması oluyor. Bu farkı ayırt etmek biraz yorum işi aslında, yani hakime bağlı biraz da.

Yoksa telefonda bir kulüp başkanı ve yöneticisi şu maçı alalım da rahatlayalım şeklinde konuşması teşebbüs değildir, hazırlık işlemidir. Teşebbüs için fiili bir şeylerin yapılması şart.

@Gncl1905

Zaman zaman ben de Aziz Yıldırım'ı başbakana benzetiyorum. Genelde bu 'bırak da git' dediğim zamanlarda oluyor. Ama Aziz Yıldırım'ın da böyle gitmesini içime sindiremiyorum tabii.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006

Bu süreçte şunu anladım eğer şike yapılıyorsa suçlu kesinlikle yönetim olmalıdır. Çünkü; o kişiler milyonlarca kişinin üzülmesine sebep oluyorlar. En çok kendi taraftarının hakkını yiyorlar. O nedenle kulüp yerine kişilere ceza gelmeli. Tabii ki kulüpte nasibini alacak.

Ama Fenerbahçe'nin yaşadığı süreç tek taraftartır. Fenerbahçe satın aldıysa kimi aldı onlar neden UEFA'dan hala ceza almıyorlar? Fenerbahçe teklif edipte red yemedi ki iddialara göre Fenerbahçe satın aldı denildi satın alınanlara neden ceza yok?

TAPE kayıtları filan umrumda değil. Somut delil lazım. Haydi arkadaş bir futbolcunun hakemin para aldığı görüntü nerede? Banka hesabı nerede? Bu kadar kişi yargılandı hiç kimsenin hesabında bir usulsüzlük görülmedi. Bu kadar parayı sırt çantası ile taşıyı evinde yastığının altında mı tutuyorlar?

Fenerbahçe bir incelemeden geçti ve maddi olarak kusur bulunmadı. Herşey kaydına uygundu. Bir kişi bir takım kazansın diye neden cebinden para ödesin bu kadar mı mantıksızsınız. O parayla gider iki futbolcu alır zaten o kişi şampiyonluğu getirir en doğal yoldan.

Ama şu gerçek Aziz Yıldırım bu 1 milyon üye projesini yapacak sonra Fenerbahçe vicdanında gerçek başkan kimi istiyorlar görecek ve ardından bırakacak. Kim yönetir bilmem; ama Fenerbahçe bu saatten sonra ne o kupayı verir ne alabilirler ne de UEFA cezayı kaldırır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    benim anlamadığım tek nokta var
    kimse şikeyi tek başına tek taraflı yapmaz madem şike yaptı kimle yaptı maçların adını veriyosunuz karşı takımda kimse ceza almamış top toplayan çocuklarla mı yapıldı bu şike
    bu soruya somut ve net cevap verildiğinde kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    bu soruya somut ve net cevap verildiğinde kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak...
    http://forum.turksportal.net/vb/show...ostcount=13982
    http://forum.turksportal.net/vb/show...ostcount=13983

Şike yapıldı denilen maçlar var bir de şike teşebbüsünde bulunuldu ama başarılı olunamadı denilen.

Karşı takımlarda şike teklifini kabul etmeyen veya kabul ettiğine dair delil bulunamayan oyuncular var (Sercan Yıldırım, Murat Şahin, Turgut Doğan Şahin, Uğur Uçar, Sezer Öztürk, Emanuel Emenike). Bunlar bu yüzden ceza almadılar.

ceza alanlar:

Bülent Uygun, teşvikten 11 ay hapis
    Bülent İşçen şike ve teşvikten 2 yıl 4 ay hapis
    Ali Kıratlı şikeden 1 yıl 10 ay hapis
    Vederson teşvikten 5 ay hapis
    Ali (Aleaddin) Yıldırım 1 yıl 1 ay hapis
    İbrahim Akın, teşvikten 1 yıl 6 ay
    İlhan Ekşioğlu, şike ve teşvikten 3 yıl 1 ay hapis, 900 bin lira adli para
    Mecnun Otyakmaz örgüt üyeliğinden 10 ay hapis, Sivas-Fenerbahçe maçından dolayı da 1 yıl 6 ay hapis
    Şekip Mosturoğlu, örgüt üyeliğinden 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis, şike ve teşvikten 1 yıl 10 ay hapis
    Mehmet Yıldız 1 yıl 3 ay hapis
    Sami Dinç 1 yıl 14 ay hapis
    Samet Güzel 2 yıl 2 ay hapis
    Serdal Adalı 1 yıl 3 ay hapis
    Tamer Yelkovan 1 yıl 3 ay
    Ümit Karan 7 ay
    Yavuz Ağırgöl şikeden 1 yıl 8 ay ertelemeli hapis
    Yusuf Turanlı örgütten ertelemeli 1 yıl 3 ay, şikeden 1 yıl 18 ay hapis
    Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezalarına çarptırıldı.
    İskender Alın:1 yıl, 15 gün, 83 bin 320 lira adli para cezası. Suç: Şike (Trabzonspor-İstanbul Belediye, Beşiktaş-İstanbul Belediye)
    Korcan Çelikay: 1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası. Suç: Şike (Sivasspor-Fenerbahçe, 22 Mayıs 2011)

Bunlar dışında Serdar Kulbilge gibi cezasını tamamlayanlar da var. Ayrıca Emenike'nin dosyası ayrıldı.

Bunların hepsi Fenerbahçe yöneticisi mi? Karşı takımlardan da bir çok kişi ceza almamış mı? Ben mi okuduklarımı yanlış yorumluyorum acaba...
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Operasyonu cemaat yapti
    Yok yok
    Hukumet yapti
    Yok la onlarda degil
    Gladyo olabilir bak

Kesin Iskender Buyuk yapti

Cemaat iyi, Basbakan iyi, Iskender kotu
    Orda cemaat biz yapmadık diyor dedi. Hukumet biz yapmadık diyor dedi o zaman kim yaptı Gladyo mu yaptı bize bunu dedi. Ya dinlediğinizi anlamada sıkıntı var yada dinlemediniz.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Burada ayırt edilmesi gereken nokta mahkeme örgütü yargılıyor. Örgütü ve örgütün faaliyetlerini yürütmesine yardımcı olan kişileri. Mahkeme kulüpleri yargılamıyor ve kulüplere ceza vermiyor bu yüzden. Kulüplere ve kişilere "spordan veya organizasyonlardan men" gibi sportif cezaları TFF ile Uefa veriyor. Mahkeme ise hapis ve/veya para cezası veriyor.

Fenerbahçe'yi men eden TFF ile Uefa. Beşiktaş'ı men eden Uefa. Bunların mahkemeyle hiçbir ilgisi yok. Oyunculara sizin beklediğiniz men cezalarını vermesi gereken de TFF. Fakat TFF'in 2011'den bu yana takındığı tavır ortada.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Orda cemaat biz yapmadık diyor dedi. Hukumet biz yapmadık diyor dedi o zaman kim yaptı Gladyo mu yaptı bize bunu dedi. Ya dinlediğinizi anlamada sıkıntı var yada dinlemediniz.
    Bence senin sikintin var

Aziz Yildirim haric herkes birseyler yapmis.

Diyelimki bu bir komplo, cemaatin/hukumetin/GLADYO'nun( ) bu isi biz kurduk demesinimi bekliyor Yildirim.

Gladyo desekki bizde yapmadik, sonrasi MOSSAD olur heralde

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Bence senin sikintin var

Aziz Yildirim haric herkes birseyler yapmis.

Diyelimki bu bir komplo, cemaatin/hukumetin/GLADYO'nun( ) bu isi biz kurduk demesinimi bekliyor Yildirim.

Gladyo desekki bizde yapmadik, sonrasi MOSSAD olur heralde
    Gladyo'yu dalga geçmek için kullanmış Aziz Yıldırım. Anlamayarak, inatla direterek komik duruma düşmüşsünüz

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Gladyo'yu dalga geçmek için kullanmış Aziz Yıldırım. Anlamayarak, inatla direterek komik duruma düşmüşsünüz
    Aziz Y Turkiye ile dalga geciyor , bizimde onla dalga gecmemiz komik duruma dusurmez bizi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Hadi Galatasaraylılar neyse de, açıkça adil yargılamanın olmadığının görüldüğü davada benzer sayılabilecek ifadeler Trabzonspor için hiç gündeme gelmezken, altı deşilmezken Fenerbahçe için didik didik eşilmesi, Trabzonspor taraftarlarını asıl komik duruma düşürüyor.

Hep denir ya iyi okumadınız tapeleri, işinize gelmiyor vs vs, Trabzonspor ile alakalı tapelerin de iyi okunmadığı ortada. Yoksa ortaya çıkıp kupamızı verin diye ağlamazlar.

Tapeler doğrudur yanlıştır üzerine atılmış bir mesaj değildir, benzer türden konuşmalar Fenerbahçe için yaftalanmak adına yeterliyken diğer takımlar için gündeme bile gelmemesi üzerinedir. Yoksa Trabzonspor ile alakalı tapeler de elbette usulsüz elde edilmiş, orası burası montajlanmış olabilir ama bunu en azından göstermelik de olsa, mahkemede hakim dikkate alıp en azından bunlarla alakalı soruların cevapsız bırakılmamasını sağlardı.

Yine de birlik beraberlikten ödün vermeyen, herkesin dağılıp parçalanmasını beklediği süreci birlik olarak atlatan büyük taraftara da helal olsun. Kolay değildi ve zor olanı başardılar, başarmaya da devam ediyorlar.

Şimdi ligdeki duruma bakıyorum,

Sivasspor'un avrupaya gitme ihtimali var,
    Karabük'ün avrupaya gitme ihtimali var,
    Kasımpaşa'nın avrupaya gitme ihtimali var,
    Kupadan dolayı Bursa'nın avrupaya gitme ihtimali var,

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı avrupadan men eden UEFA, men ederken karşı taraf olarak kimleri gördü ve bu takımlarla ilgili avrupa kupalarına katılamama yasağı ne zaman verilecek onu merak ediyorum şimdi? Yine sezon bitip yeni sezonun başlamasını mı bekleyecekler acaba?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    E madem Aziz Yıldırım dediğiniz gibi tüm başkanlardan daha cesur, o zaman neden bu operasyonun kimin düzenlediğini cesurca söyleyemiyor ? Ahmet H. Soruyu net bi şekilde sordu "Bu operasyonu kimin düzenlediğini düşünüyorsunuz" bu sorunun cevabı "X düzenledi" dir. "X diyorki biz düzenlemedik, Y diyorki biz düzenlemedik" değildir. Adam sana kim ne dedi diye mi sordu orda ? Yayın boyunca verdiği bütün cevaplar kaçamak cevaplardı.

Ben zaten net cevap vermesini beklemiyordum. Çünkü Aziz Yıldırım zeki biri.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ya Cihan adam, bence cemaat yaptı dedi, daha ne yahu ? Adamın laflarını başka yerlere çekiyorsunuz.

EK: bence hiçbiriniz tam dinlememişsiniz.

Adamın kaçamak cevap verdiği tek bir soru bile yok.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bence Cemaat yaptıyı bile net bi şekilde diyemedi ki. Onu dedikten sonra bile sonuna neler eklediğini hatırla. "O zaman diliminde cemaate yakın diye bildiğimiz kişiler düzenledi. Bize cemaate yakınlar dediler" gibi bişeyler sıraladı bir sürü. Yani "Benim bi bilgim yok, bize öyle dediler" imajı vermeye çalıştı.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

* Bu operasyonu yapanların kim olduğu belli isimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.

* Cemaatten birileri yukarılarda bişey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Hükümet kanadından da bize geldiler. Cemaatçilere sorduk kimden bunlar diye 'bizden değil' dediler. Ben hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'bunu biz yapmadık' dedik. Ozaman bu bir Gladyo operasyonu dedim.

* Ben o zaman bu operasyonu yapanların cemaatçi olduklarını söylüyordum ama yine de cemaat diyorum. Ankaraya geldiğimde merak ediyorum 5. Daire kime bağlı, sayın Başbakan diyor ki kararın şu şekilde olması manidar dedi.

* O taraf biz yapmadık diyo bu taraf biz yapmadık diyo. Wall Street Journal'a verdiğim röportajda cemaat açıklamam yanlış anlaşıldı sadece.

* Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. 12 yıldır bu hükümet devam ediyor mu? Ak Parti hükümeti yüzde elli ile gelmiş halk destek veriyo muhatabımız hükümet. Konu ortada, iki tarafta kabul etmiyor. Genel kurul üyeleri ve taraftarların Fenerbahçeyi ligden düşürme düşüncesi oldu. Bu olaydan alnımızın akıyla çıkacağız
    Adam diyor ki kısaca; bu operasyon baş mimarı cemaattir ama hükümet de destekçi olmuştur. Valla artık şaşırıyorum, adam daha ne desin

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Peki ben de şöyle sorayım;

Serdal Adalı:1 yıl, 3 ay, 250 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)

Tayfur Havutçu:1 yıl, 3 ay, 100 bin lira adli para cezası aldı. Suç: Şike (Beşiktaş-İstanbul Belediye, Ziraat Türkiye Kupası finali, 11 Mayıs 2011)

Beşiktaş Avrupa kupalarından 1 yıl men edidi.

Not: Yargıtay, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile eski Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu hakkındaki hükmü onarken, değişen yasa nedeniyle ceza miktarının yeniden hesaplanması için yerel mahkemeye gönderdi.

Olgun Peker:10 yıl, 6 ay, 20 gün. Suç: Örgüt kurmak ve yönetmek

Diyarbakırspor-Giresunspor maçında şike yapıldığına karar verildi.

Madem bu Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yapılan bir operasyondu, madem Trabzonspor ile ilgili iddialar bu yüzden değerlendirilmedi; o zaman neden Beşiktaş eski teknik direktörü ile yöneticisi ve Beşiktaş da ceza aldı? Neden Olgun Peker ve Giresunspor da ceza aldı?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Serdar Adalı ile Aziz Yıldırım birlikte iş yapıyorlar. Beraber ihaleye giriyorlar.

Olgun Peker aracılığı ile Aziz Yıldırım dinlemeye takıldı deniyor. Yoksa Aziz Yıldırım'ı dinlemek için bir sebepleri yoktu. Yani Olgun Peker olmasa Aziz Yıldırım dinlenemeyecekti.

Bunlar sadece basit öngörüler. Belki onlarla da alıp veremedikleri bir şeyler vardır, bilmiyorum. Ama seçimden önce Trabzonspor asbaşkanın Ak parti mitinginden önce Trabzonsporlular arasında hükümete karşı bir kargaşa çıkarmaya çalıştıkları da tapelerde var. Ama es geçildi bunların hepsi. Tabii bir de ortadan kaybolan tapeler var.

Nesil
    2006

Şike var deseniz ne olacak binlerce kişi şuan Cadde'de olmayanların da kalbi orada... Kısaca Fenerbahçe kendi içinde tertemiz bir şekilde yoluna devam ediyor.

Bu arada Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fenerbahçenin kendi içinde kendini temiz sayılması önemli mi ki ?

Düşünki (Gerçi zaten öyle) bütün dünya Fenerbahçe'yi şikeci olarak ilan etti. Hatta 10-20 yıl men aldı, alt liglere düşürüldü. Bu durumda Fenerbahçe kendi arasında kendini suçsuz ilan etse çok da önemli değil yani. Bu hapisteki bi adamın "Ben masum olduğumu düşünüyorum bu bana yeter" demesi gibi birşey.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Fenerbahçenin kendi içinde kendini temiz sayılması önemli mi ki ?

Düşünki (Gerçi zaten öyle) bütün dünya Fenerbahçe'yi şikeci olarak ilan etti. Hatta 10-20 yıl men aldı, alt liglere düşürüldü. Bu durumda Fenerbahçe kendi arasında kendini suçsuz ilan etse çok da önemli değil yani. Bu hapisteki bi adamın "Ben masum olduğumu düşünüyorum bu bana yeter" demesi gibi birşey.

Juve düşürüldü, aklandılar çatır çatır tazminatları kazanıyorlar. Kupasını istiyorlar vermiyorlar. Onlar ne yapıyor sen mi bana kupamı veriyorsun al sana o zaman lig şampiyonluğu diyip Inter'e Milan'a selamını iletiyor.

Fenerbahçe'yi düşürsen ne olacak Avrupa'ya göndermesen ne olacak. Son 5 yılda 1 kere gittik yarı final oynadık babalar gibi. İki yıl sonra bir daha gideriz bir daha oynarız.

Yürekleri yeterse düşürsünler 3 sene sonra gelir o kupayı gene alırız. Ama hiçbir Fenerbahçe'li buna inanmayacak. Bunun sebebi şuan yaşanan siyasi süreçtir. Yoksa normal mahkemelerde gerçek para sayma görüntüleri ile bunlar kanıtlansa zaten en başta ben duruma isyan ederim.

Adalet'i sağlamak bin sevaptan daha yücedir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

O olayla bunun ne alakası var Juventus mahkeme tarafından ve dünya tarafından artık temiz bir takım. Ama şuan Fenerin aldığı cezalar ve dünya gözündeki yeri belli.

İnşallah aklanırsınız siz de temizlenirsiniz ama madem bu operasyon şike operasyonu değil, o zaman aklanmayı da beklemeyin. Anca hükümet değişecek deee yeni gelen hükümet aklayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Juventus kaç sene sonra aklandı? Bugün yapılanların hesabı elbet bir gün sorulacak, elbet bir gün Yüce Divan kurulacak ve tüm sorumlular yargılnacak, bu şike davasına mahsus değil, tüm yaşananlarla alakalı.

Hafta içerisinde bu yolsuzluk operasyonuyla alakalı bazı tahliyeler oldu, gerekçeler arasında da sedece dinleme kayıtları delil olamaz diye bir şey geçiyor, bu dava komple sadece dinleme kayıtlarına dayalı, üstelik de kayıtların orjinal seslerinin dinlenmesine bir türlü izin vermeyen mahkemenin yürüttüğü bir dava oldu, yeniden ve yeniden adil yargılama olmadığı şeklinde şeyleri yazmayacağım.

Bırakın hukuk fakültesi mezunu olmayı, herhangi bir bölümde hukuk dersi almış birisi bile, eğer tarafsız bakabiliyorsa, polis operasyonundan açıklanan Yargıtay kararına kadar, tonlarca usulsüzlüğün yapıldığını ve bunların çoğunun bozma sebebi olduğunu bilir. Kılıfına uydurulanları çıkarsan bile kılıfa uymayan usulsüzlüklerden de bahsediliyor. İşte isyan noktası burada, ilk günden beri suçlu yaftası vurulup, sonucu ilk günden belli olan davada kimse beni ikna edemez, çıkar yaparsın adil yargılama, o zaman acaba yapmışlar mı diye düşünürüm ortaya çıkanlarla ama şimdi asla.

Ha UEFA ve CAS mı? Onların kendilerinin yürüttüğü bir soruşturma var mı yoksa temelini dayandırdıkları bilgiler buradan mı gitti? Önce ceza davasında adil yargılanma olsun, sonra bu kurumların verdiği kararlara gelinir. Anayasa mahkemesi de reddederse zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilecek, orası da adil yargılama yapılmıştır derse eğer o zaman ülke olarak geldiğimiz demokrasi seviyesiyle gurur duyalım ve bizi bu seviyeye taşıyan ülkeyi yönetenleri %80 oyla yeniden başımıza seçelim, kimse ortada dönen oyunu görmüyorsa demek ki ülkede her şey sorunsuz tıkır tıkır işliyor, ne güzel memleket...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Aziz Yıldırım'ı aklayan sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylısı da Beşktaşlısı da Karşıyakalısı da ordaydı. Muazzam bir ortam vardı, yok böyle bir kalabalık. Hayretler içinde kaldım o kalabalığı görünce.

İşin özü; parti kursana Aziz Yıldırım

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Aziz Yıldırım'ı aklayan sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylısı da Beşktaşlısı da Karşıyakalısı da ordaydı. Muazzam bir ortam vardı, yok böyle bir kalabalık. Hayretler içinde kaldım o kalabalığı görünce.

zor birsey degil gs storeden veya kartal yuvasindan galatasaray , besiktas formasi alip uzerine giymek.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Adamlar aile boyu gelmiş. Hepsinin üzerinde Galatasaray forması var. Sence bir aile topluca gidip böyle bir işe girişir mi ? Bırak Allah aşkına neyi tartışıyoruz, siz öyle kabul edin

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok sevindim bu bakış açına. Umarım herkes senin gibi düşünüyordur da Aziz Yıldırım bir 10-20 sene daha Fenerbahçe'de başkanlık yapar

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Aziz Yıldırım'ın aklanması meselesiyle ya da siyasete girmesiyle Fenerbahçe'ye başkanlığının devam etmesi arasında ne bağlantı var ? Oradaki kime sorsan büyük çoğunluk başkanlığı bıraksın ister ama aynı kişiler bu adamın şike yapmadığına inanıyor ve siyasete girmesini destekliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Çok sevindim bu bakış açına. Umarım herkes senin gibi düşünüyordur da Aziz Yıldırım bir 10-20 sene daha Fenerbahçe'de başkanlık yapar
    Olay Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan olup olmamasını aştı, 1 aya kalmaz zaten içeri girecek ve başkanlığı düşecek ama burada bir adamın duruşu önemli. En başından beri bu iş şike değil diyordu adam hala da öyle diyor.

Bakıyorsun, 1 sene 2 sene önce kol kola olanlar, birbirinin arkasını kollayıp birlikte milletin ocağına incir ağacı dikenler şimdi kavgalı olmuş, o dönemlerde bu taraflara hakaretler saydıranlar, şimdi kendi menfaatleri için cemaatten çok cemaatçi olmuş durumda. Cemaate neredeyse terör örgütü diyecek olanlar şimdi gündemi cemaatin gazetelerinden, kanallarından takip ediyorlar.

Olayın artık taraftarlık boyutundan uzaklaştığını görmek gerekir. Ha Aziz Yıldırım bir rüzgarı arkasına aldı, belki de tüm suçlu o ve bu rüzgarı kullanıyor diyenler de olabilir, doğru da olabilir ama sonuçta bu adam bir şekilde mesajını bir yerlere gönderiyor. Hükümetle inatlaşmayıp en azından yeniden yargılanma için bu davanın kapsam dışında kalmamasını sağlarken bir taraftan da attığı sloganlarla, Ali İsmail'in ailesine yaptıklarıyla vs vs şekilde onlara mesaj veriyor.

Şu anda ki isyan, şike yapılıp yapılmaması değil, memleket elden gidiyor isyanı. Memleket elden gidiyor diyen adam bu davanın da kumpas olduğunu söylemesi gerekir, demeyen insana zaten laf yok, o başını gömmüştür kuma olanı biteni görmüyordur. Bir de memleket elden gidiyor deyip de şike davası yüzde yüz haklıdır diyenler var ki, onlara ben diyecek laf bulamıyorum, lugatımda yok o kelamlar.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ne güzel hak arıyorsunuz...
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Bu resimde olanı desteklemiyorum da bunun olması çok normal. Orada kaç bin kişi var ve Galatasaraylılar gelmesin, istemiyoruz diyenler de vardı bu kişilerin arasında. Kaç defa Galatasaray aleyhine küfür edilmeye başlandı ama bir şekilde susturuldu. O kadar Fenerbahçelinin olduğu yerde Galatasaray aleyhine bir şeyler hep olur, bunu engellemek imkansız. Bazen maçlarda bile Galatasaray'a edilen küfürler Fenerbahçe tezahüratının önüne geçiyor. Çok saçma ama oluyor işte. Eminim aynı şey Galatasaray camiasında da oluyordur.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bu resimde olanı desteklemiyorum da bunun olması çok normal. Orada kaç bin kişi var ve Galatasaraylılar gelmesin, istemiyoruz diyenler de vardı bu kişilerin arasında. Kaç defa Galatasaray aleyhine küfür edilmeye başlandı ama bir şekilde susturuldu. O kadar Fenerbahçelinin olduğu yerde Galatasaray aleyhine bir şeyler hep olur, bunu engellemek imkansız. Bazen maçlarda bile Galatasaray'a edilen küfürler Fenerbahçe tezahüratının önüne geçiyor. Çok saçma ama oluyor işte. Eminim aynı şey Galatasaray camiasında da oluyordur.
    Aynı şey GS camiasında olmuyor çünkü biz şike yapmadık diye sokaklara çıkmıyoruz. Öyle bi durumumuz yok.

Mesaj Yetkileri