Şükrü Ergün ile Mahmut Uslu'nun atışması için resmi sitelerin aracı olması rezilliğin dik alası. Bizimkini dün eleştirdik zaten, Fenerbahçe'nin açıklamasında da acayip saçmalıklar var. Özellikle korku bölümü çok mantıksız. Biz zaten 10 puan geriden geldik, Beşiktaş da aynı şekilde. Önde olan korkar geride olan değil. Kaldı ki ben iki haftadır söylüyorum bugün de pek çok spor yazarı değinmiş, Fenerbahçe cephesi acayip gergin çünkü şampiyon olduklarını sanıp 2. oldukları sezon da var, son maçta kaybettikleri şampiyonluklar da. Ayrıca aşırı kibir var metnin genelinde.

Bir şeye değinmek istiyorum, bize tutarsız diyen Fenerbahçe'lilerin kaçırdığı bir nokta var. Çok basit bir örnekle açıklamak istiyorum, geçen sene Fatih Terim topu yere vurduğu için tribüne gönderilmiş, bunun üzerine çıldırınca da alacağı ceza artmıştı. O zaman en çok yazılan cümle, hakem yanlış karar verdi diye Fatih Terim haklı olacak değil, sebep değil sonuç önemli yazılmıştı. Geçen hafta da aynısı başınıza geldi, Egemen hatalı sarı karta isyan ederken kırmızıya döndü. Kimse de kalkıp Egemen sakin olmalıydı, dönüp işine bakmalıydı demedi.

Biz Riera'yı eleştirdik hep, bir kaç istisna dışında Fenerbahçe'liler Alves'e toz kondurmuyor. Geçmiş senelerde de Lugano aynı şekildeydi. Fenerbahçe Lig TV'ye de sallamış sitesinden. Emre ile Caner'i niye çekiyorsunuz diye. Oyuncuları uyardılar mı acaba çok merak ediyorum, hadi Caner neyse de Emre zaten hep yapıyor bunu. Oyuncum niye küfür ediyor yerine bu oyuncu niye kameraya takılıyor demek mantıklı değil. Fenerbahçeliler genel olarak hep kendine adalet istiyor maalesef. Dünkü maçta hakem ısınmaya çıkamamış, taraflı da bir yönetim gösterdi. Bunun sebebi geçen haftanın diyetidir üstelik bunu sadece ben demiyorum maçtan Fenerbahçe'liler de söylemiş zaten, Aziz Yıldırım'ın savurduğu tehditler işe yaramış belli ki diye düşünüyorum ister istemez haliyle.

Bizimkiler de buna karşılık açıklama yapmaya çalışmışlar. Bence gereksiz, saçma ve yanlış. Bu sene kim şampiyon olursa olsun hakedeceğini düşünmüyorum açıkçası. Her takım içeride seyirci baskısı ile zaten avantajlı oluyor, artık yönetici düzeyinde de ağzı olan konuşmaya başladı. İşin tadı kaçtı iyice. Oyuncu kritiği, taktik eleştirisi yapılmaz oldu. Varsa yoksa hakem. Ben keyif alamıyorum eskisi gibi. Şu sezon bir an önce bitsin istiyorum, artık şikenin, hakemin konuşulmadığı, keyifli maçların olduğu bir lig olsun istiyorum.

Sene sonunda herkesin güvenebileceği bir TFF şart. Hakemdir, hata yapabilir dediğimiz günlere geri dönmemiz lazım. Fenerbahçe ele geçirilmeye, Galatasaray bitirilmeye, Beşiktaş arka planda tutulmaya ve 2 büyük yaratılmaya çalışılıyor. Oluşan algı bu. Anadolu takımları da tem tersi bizi eziyorlar diyor. Sizce de bu işte bir yanlışlık yok mu?