Galatasaray'ın şansı bana göre Olcay ve Gökhan'ın dökülmesi oldu. 1-2 olumlu hareket yapabilseler Beşiktaş rahatça skor yapabilecekti.
Galatasaray'ın şansı bana göre Olcay ve Gökhan'ın dökülmesi oldu. 1-2 olumlu hareket yapabilseler Beşiktaş rahatça skor yapabilecekti.
Tebrikler aslanlar ve kartallar. 2 centilmen takıma yakışır bir maç oldu.Berabere bitebileceği gibi Beşiktaş da kazanabilirdi.Ortada maç oldu.Net fırsat yakalayan olmadı.Beşiktaş ilk yarım saat daha diri gibi görünse de kalan zaman diliminde genelde bizim kontrolümüzde geçti maç. Açıkçası ben Beşiktaşın da kesinlikle zirveden kopmamasını istiyorum. İnşallah gelecek haftadan itibaren sıkı takibe birlikte devam edilir...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Galatasaray ın aklının başka yerlerde olmasını kullanamadık. Almeida şu karşı karşı atamadıkları ile hakikaten delirtmeye devam ediyor bizi. Dany için söylenecek bir şey yok. Zaten adamın yapısında bu var. Kasten bir hareket yaptığını düşünmek dahi istemiyorum zaten. Takımımı kutlarım. Çok iyi mücadele ettik. Maçı mağlup bitirmeyi hak etmedik ama bizim kaderimizde var bu.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
İşte ben de Beşiktaş'ın oyun olarak üstün olmasının bahsettiğim oyuncuların etkisiz oluşundan kaynaklandığını anlatmak istedim
Şaka bir yana benim rakipte en çekindiğim oyuncu Olcay'dı açıkçası (Oğuzhan'ın durumundan dolayı). Tekniksel yetenekleri değildi çekindiğim. Sürekli arayan bir oyuncu normalde. Yani savunmayı ısırıyor sürekli. İçe kateden hareketli oyuncuları tutmak zordur. Beşiktaş'ın sezon başından bu yana girdiği pozisyonların en az %50'sinin içinde vardır Olcay tahminimce.
Gökhan teknik açıdan daha yetenekli ama onu tutmak nispeten daha kolay. Çünkü hep aynı bölgeleri kullanıyor. İkili sıkıştırmayla ve koşu yolunu kapatarak pasifize edebilirsin. Gökhan'dan çekinmemin nedeni fizik olarak Alex Telles'e üstünlük sağlayacak olmasıydı. Telles'in fiziği zayıf, Gökhan daha güçlü.
Bir başka endişem Ceyhun'un oynamasıydı ki normalde oynamasını istediğim bir oyuncu ama bu maça uygun değildi (maç öncesi yazmıştım nedenlerini). Rakipte hareketli oyuncular çoktu. Nitekim rakibin çabukluğundan dolayı 2 tane sarı kartlık pozisyonu var, hakem birinde gösterdi ikinciyi atladı. Mancini de hemen uyanıp oyundan aldı kendisini.
Özetlersek, sadece bugün oynanan futbolu baz alırsak özellikle Olcay'ın gününde olması maçın kaderini değiştirebilirdi. Bu açıdan sana katılıyorum.
Bi de Almeida'nın o fiziğe göre hızı ve hızlanması çok iyi yahu. Bitiriciliği bir gıdım daha yüksek olsaydı çok çok farklı yerlere gelebilirdi aslında.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Özeti izledim, dikkatimi çeken olumlu şeyler Melo'nun penaltı öncesi akıl dolu pası ve Veysel'in orada bulunması oldu. Ayrıca Telles hücumda oldukça aktifmiş bu da çok iyi. Olumsuz nokta ise savunma, arkaya çok adam kaçırmışız. Neyse ki Muslera var.
Kazanmak şarttı, kazandık, çok iyi oldu. Arena'da Mancini ile iyi bir seri yakaladık sırf bu performans bile 2.lik için yetecek gibi.
Birazda bizim oyun anlayışım ve Galatasaray ın oyun anlayışı oyuncuların böyle oynamasına sebep oldu. Yoksa gününde olma ile felan alakası yok. Dany penaltıyı yaptırdı ama her teke tek ve Burağın arkaya sarkışlarında yetişerek Burağı etkisizleştirdi. Orta sahada ki Pres Wesley ve Selçuğun etkisini azalttı. Hele Selçuk sahada var mıydı belli değildi. Drogba zaten kafasında bitirmiş Galatasarayı. Onu konuşmaya gerek yok.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bence Gökhan gayet etkiliydi. Keza Almeida da çok iyi oynadı. Fakat Olcay ve Motta berbattı. Galatasaray'da ise Drogba denilen adam maçın son 20 dakikası resmen bütün Galatasaray camiası, taraftarı, hocası ve bütün insanlıkla resmen dalga geçti diye düşünüyorum. Bu kadar leş oynanamaz, saçma sapan hareketler yapıp durdu. Ayrıca Burak Yılmaz'a kızmayın. Forvetimiz Burak Yılmaz. Sağ açığımız Burak değil, İzet olur, Bruma olur, Ontivero olur, Emre Çolak olur, Eboue olur.. Burak olmaz. Ama Drogba bitmiş. Chelsea maçındaki misyonunu tamamlayıp gitmesini istiyorum artık. Rezalet oynadı. Sneijder en azından biraz çabalıyor gibi gözükmeye çalışıyor. En azından iyi niyetli oynuyor. 3 kişinin içine girip çalım atmaya çalışmıyor. Neyse bakalım göreceğiz Chelsea maçlarında.
Bu arada Cenk'in durumu da iyiymiş.Tedbir amaçlı tutuluyormuş.Sadece maç esnasını hatırlamadığını belirtmiş.Bir an önce iyileşir umarım.
Ya şu adam nasıl Türkiye'de futbol oynuyor hala?
https://vine.co/v/MmhjQr9avLJ
Koyduk mu tezahüratı meşru da bu mu değil ? Her şeye bir kulp takmak zorunda değilsiniz. Galibiyeti kutluyor adam, isterse amuda kalkar dili dışarda sahayı turlar. Rakip takımla ya da şahıslarla alakası olmayan tamamen galibiyet ile alakalı bir hareket. Nasıl ki sen ya da ben ya da biz ya da onlar ya da birileri halı saha da bile maç kazandığımızda ya da gol attığımızda tribüne oley çeken futbolcu gibi el kol yapıyorsak -2-3 saniye bile olsa- aynı mantık. Şahısa ya da karşı takıma bir hareket değil yani. İdrakı zor olmamalı.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Her zaman olduğu gibi yine maçı izlemediğim için maç hakkında yorum yapamayacağım
Sadece 2 şey söyleyebilirim. Birisi "Helal olsun Semih"
Diğeri ise Cenk konusu. Cenk'in hemen arkasındayım. Adam hafızasını kaybetti ama ona rağmen nasıl oynattılar anlayamıyorum. Nasıl bir anlayış bu. Adam 30 saniyede bir arkasındaki sağlık görevlilerine dönüp "Bişey hatırlamıyorum" "Nerdeyim ben" deyip durdu. Sağlık görevlileri de oyuna konsantre ol, oyunu takip et şeklinde yönlendirdiler sürekli. Yahu adamın kafası gitmiş, neye uğradığını hatırlamıyor nasıl oynatırsınız hala. Yemişim futbolunu 3 puanını. Çıkarın adamı hastaneye gönderin. Orda oyun devam etse suratına sert bir top gelse neler olacağını hiç birimiz bilemeyiz.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bana göre Dany çok iyi bir maç çıkardı. Hızıyla özellikle Burak'ın etkili olmasını engellediği gibi 1-2 net gol pozisyonunu keserek farkın açılmasını engelledi. Tabi güzel şeyler az görünür hata ise göze batar. Penaltı pozisyonunda aşırı kontrolsüz girişi oynadığı iyi futbolu gölgede bıraktı.
Fenerbahçe 2-3 deplasman maçından daha sağlam puanlar çıkarabilirse şampiyon olur. Çünkü takımı Aykut Kocamanvari yöneten ve yönlendiren Mancini özellikle deplasmanlarda takılmaya devam eder. Beşiktaş'ın ise tutarlılığı yok. Tabi bu sene şampiyonluktan daha önemli bir şey varsa bu da Ligde 2. olmak olacak. Bu sene Galatasaray veya Beşiktaş 2. olursa gram üzülmez.
...
Herhalde Mancini'nin aklında '' skoru koruyup top çevirmeye çalışalım, nasıl olsa 1-0 yeniyoruz Chelsea maçına oyuncular yorgun çıkmasın '' düşüncesi vardı. Çünkü geldiğinden bu yana ilk kez skoru korumaya yönelik hamleler yaptığını gördüm bu maçta. Eğer gerçekten bunu düşündüyse akıllıca fakat diğer maçlarda da böyle oynarsak özellikle deplasmanlardan alınacak puanlar hayal olur.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
@attirson
Ben Melo'nun yerinde olsa daha beterini yapardım o hareketten sonra ki o maçta Meireles'in ne yaptığını çok iyi biliyoruz.O yüzden bu adamın hala Türkiye'de falan ne işi var deyip ahlak bekçiliğine gerek yok kimin ne olduğu çok iyi biliniyor bu ülkede.
Melo her geçen gün karakterini biraz daha iyi ortaya koyuyor. O hareketi kendisine iade ediyorum.
Cenk'in kulagından bile kan gelmisken oynatılması inanılmaz bir riskti.Neye güvenerek böyle birşey yaptılar anlamadım.
galatasaray acaba chelsea macinin da provasini mi yapti, kazanmasi gereken hem de evinde oynadigi bir macta insiyatifi besiktasa birakti uzun sure. dinlendirmekten cok chelsea oyun plani denenmis gibiydi.
gs hic oyun kurmak derdinde olmadi, surekli defans arkasina adam kacirmak istediler. uzun toplarla oynadilar daha cok. defansta cok daha dikkatli ve pozisyon alarak oynadilar. sampiyonluk yolunda onemli bir macta rakibi prese bogarak erken skor almak ister diye dusunmustum aslinda galatasaray icin.
besiktas da 60-70 civari oyundan dusuyor genel olarak, kondusyon eksikligi cok bariz. belki de konsantrasyonlari bozuluyor. ilk yarilari cok iyi oynuyorlar, gollerin de cogunu ilk45te atiyorlar zaten. atibayi ve oguzhani cok begendim. dany de fena degildi ama yaptigi hata yenilgiye sebep oldu.
Sürekli zaten elini kafasına tutup kan geliyor mu diye kontrol ediyordu. Ardından kafasını sallayıp arkasındaki sağlık görevlilerine bakıyordu. Ama Beşiktaş'ın sağlık görevlileri elleriyle oyunu işaret ederek "Oyuna bak oyuna" tarzında hareketler yapıp durdu.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Şampiyonluğu geçtim Şampiyonlar Ligine katılma şansını bile kaybedebileceği bir maçtı Galatasaray'ın. Sezonun şu ana kadar ki en önemli maçıydı bence. O yüzden ben bir prova düşüncesiyle çıktığını sanmıyorum. Daha çok son paragrafta yazdıklarına bağlıyorum Galatasaray'ın oyununu. Beşiktaş hep ilk yarıda işi bitirip ikinci yarıda rakipten baskı yedi son dönemde. Kimi zaman eksik kaldığından, kimi zaman ise belki kondisyon eksikliğinden... Erciyes, Kasımpaşa, Antep ve Bursa hepsi birbirinin kopyası gibiydi.
Mancini önceki maçlardaki gibi önde baskıyla başlarsam Beşiktaş atar 1-2 tane ondan sonrada maçı çeviremeyiz. Tedbirli başlayıp, rakibin yorulmasını bekleyip 60'tan sonra gol için yükleniriz. Ha bu arada gol bulur öne geçersek skoru korumaya oynarız diye düşünmüş olabilir bence. Nitekim ilk yarıda gol gelince rakip beraberliği bulmadıkça risk almaya gerek görmedi ve tedbirli oyunu sürdürdü diye düşünüyorum.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Bir futbolcunun hayatı söz konusuyken nasıl böyle birşeye kalkışırlar aklım almıyor.Zaten son 10 dk Beşiktaş kalesine top bile gelmedi.Ayrıca gelip 3-5 tane gol yese ne olacak kaleye geçen oyuncu? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu yahu? Ya tekrar bir karambol yaşansa ve bir oyuncuyla çarpışsa,Allah muhafaza daha kötü şeyler olsa?Melo,Dany,Semih falan değil gerçekten en çok buna taktım maçı izlerken.
İlk yardım ekibi maçta yaşanan ufak tefek sakatlıklar içindir. Böyle çok ciddi bir travmada ne yapabilir ki futbolcuya? Arkadaşların dediklerine katılıyorum, bir gol daha yese ne değişecekti ki? Tedbir amaçlıda olsa bence oyundan çıkmalıydı Cenk.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Çok zevksiz maçtı penaltı olmasa büyük bi ihtimal 0-0 biter gol olsa bile 1-0, 0-1 biten bir maç olurdu bana göre.
Melo yine her zamanki terbiyesizliğini konuşturmuş. Bana ters gelen Galatasaray taraftarı nasıl olurda bu terbiyesize sahip çıkar anlamıyorum. Şahsen ben Beşiktaş taraftarı olarak Ramon Motta ya kıl oluyorum. Henüz çok büyük bir olaya karışmadı ancak bu adamda çirkef abi. Bir gün başımızı fena yakcak. Çok şükür kiraladık. Sezon sonu gider. Bizim takımda böyle futbolculara yer yok bunu hepimiz biliyoruz.
Edit: Semih Kaya ile ilgili yorum yapmayı unutmuşum. Futbolunu çok severdim kendisinin artık kişiliğini de çok seviyorum helal olsun. Başarılarının devamını diliyorum.
BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !
Benim basit hemde çok basit bir olayda kulağımdan kan gelmesiyle bile 2 güne yakın müşade altında tutmuşlardı. Ne olursa olsun hastaneye gitmeliydi çok şükür ki bişey olmadı.