-
Ben de kendi değerlendirmemi söyleyim bari.Aslında bunu bir inceleme olarak sunmak istiyordum ama onunla uğraşacak kadar vaktim malesef yok :/
Öncelikle Kalecilerden başlayalım:
Tolga ve Cenk kale için gayet yeterli kaleciler.Ben lig maçlarında Tolga'yı kupa maçlarında Cenk'i tercih ediyorum.Türk olmaları bizim için avantaj.Günay ise 3.kaleci olarak işi götürebilir.Ancak as kadroda değerlendirmek bazen pahalıya mal olabilir.Cenk 2.sezonda takımdan ayrılmak isteyebilir.Onu gönderip yerine çok uygun fiyata (230B Pound) Porto'dan Sinan Bolat'ı kadroya katabilirsiniz.Yabancı kaleci isteyenler ise 2 sezon sonra sözleşmesi bitecek olan Ter Stegen'i bedavaya kadroya katabilir.Yalnız dikkat edin Barcelona ilk sezondan sonra Valdes'i gönderdiği için teklif yapıyor.Siz de teklif yapıp oyunu bozabilirsiniz.Oyuncu Sizinle anlaştıktan sonra transfer edemeseniz bile aradan çekiliyor.
Defans:
Öncelikle özellikleri her ne kadar lig için yeterli olsa Bence takımda tutmamanız gereken Escude'yi göndermeye bakın.Bursaspor bu oyuncuyu 250B Pound civarı alıyor.O teklif yapmazsa mutlaka Vitesse'ye satabilirsiniz. Soldaki Ramon ortalama bir oyuncu ama Bence takımda tutmaya lüzum yok.Bonservisi elinde olan Ivan Obradovic ve 2.1M Pound'a transfer listesinde olan Alexander Büttner'i mutlaka alın.Büttner bu bölgede hem iyb olarak hem ofansif bek olarak takımın yıldızı oluyor.1sezon sonra da 6m ile 9m pound arasında satabiliyorsunuz.
Bu şekilde Ben defansı Serdar - Sivok - Pedro - Büttner olarak kurguladım. Sivok sezonu en az 5 golle kapatacaktır ve bir aksaklık olmazsa yılın takımına seçilecektir. Pedro ise özellikleri gayet tatminkar bir oyuncu.Çok üst düzey performans göstermese bile şampiyon olduğunuz takdirde 2.sezon mutlaka transfer teklifi alacaktır. 2.sezonun başında Ben Lazio'ya 9.5m pound bedele yollamıştım. Sivok da 2.sezon teklif alan oyunculardan.Yerine daha iyi bir alternatif bulabilirseniz onu da yaşından dolayı gönderebilirsiniz. 2.sezon başında 2m ile 3m arasında bir bedele çok rahat elden çıkartabiliyorsunuz. Onun yeri Eder Alvarez Balanta bu bölgeyi en az 7-8 sene üst düzey performansla götürebilecek bir oyuncu. İlk sezonda almanız zor ama 2.sezonda ara ara gözlemci raporu alarak klubünün satmaya yanaştığını göreceksiniz. Maksimum 6m pound bedele alabilirsiniz. Burada başka bir alternatif ise Kurt Zouma. Bu oyuncuyu 2.sezonda almanız zor görünüyor ama 3.sezon başında 8m ile 15m pound arası bir bedelle kadroya katmanız mümkün. Bir de eğer şansınız varsa ilk sezon sonunda Doria'yı Sporting Lisbon almış olur.1 senelik kontrat imzalayacağı için 2.sezon sonunda bedelsiz bir şekilde kadroya katabilirsiniz. Ki kesinlikle oyundaki en iyi defanslardan biri. Sağ bek'e gelince Serdar Kurtuluş şaşırtıcı bir biçimde hem ofansif hem defansif anlamda takıma katkı yapabiliyor. Onun için iyb olarak oynatmanızı öneririm.2.sezon için ise mutlaka ama mutlaka sağ bek için Sebastian Corchia'yı ne olursa olsun tranfer etmeye bakın.Oyun kesinlikle en iyi sağ beklerinden biri.2.sezonda 4m pound gibi bir rakama alabilirsiniz. 2sezon sonra satmak isterseniz en az 15m pound teklifle kapınızda sıraya girecekler. Oyuncunun milli takıma seçilmesi ve mevkisinde alternatifsiz bir şekilde oynayacak olması bu oyuncuyu çok kıymetli yapıyor.Elinizde tutmakta zorlanabilirsiniz.Bu bölge için 2.sezon başında Serdar'ı gönderip özellikleri hemen hemen aynı olan Şener Özbayraklı'yı alabilirsiniz. 1.6m pound sözleşme fesih bedeli var ve yıllık 300b-400b arasında bit teklifi kabul ediyor.Hem yaşının Serdar'a göre genç olması hem de bütçeye getireceği yükün çok makul olmasından dolayı bu bölge için tercih edilebilir.Defansta bulunan diğer oyuncularımız ise İbrahim Toraman ve Ersan. Her ikisi de en az 2 sezon yedekte değerlendirilebilecek oyuncular. Yabancı kontenjanından dolayı elde tutmakta fayda var. 3.sezonda Ömer Toprak'ı ve Semih Kaya'yı transfer ederek bu bölgeyi sağlama alabilirsiniz. İsmail Köybaşı ise ortalama bir oyuncu. Yedek kalmayı sorun etmeyecektir.Bu yüzden satılmasını doğru bulmuyorum.
Orta Saha:
Ben 1 defansif orta saha 2 tane merkezi orta saha ile oynadığım için bu bölgenin ilk sezon için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.
Öncelike bu bölgenin tartışmasız en iyi oyuncusu Fernandes.Ancak Ben takım ekonomik yönden sıkıntılı olduğu için Fernandes'i ilk sezonumda göndermeye bakıyorum. Alabildiğim maksimum rakam 15.5m pound + %20 gelecek satıştan pay oldu. Oyunun başında bu fiyattan klüplere önderirseniz Sporting Lisbon ve Liverpool bu fiyattan teklif veriyorlar. Ben Liverpool'u tercih ettim çünkü Lisbon bazen oyuncunun transferinden vazgeçebiliyor.
Fernandes'i sattıktan sonra bu bölgeye mutlaka ama mutlaka Jem Karacan'ı almanızı öneririm. 3m ile 4m pound arasında bir bedelle alabiliyorsunuz.Kendisini mc pozisyonunda iki yönlü orta saha veya savaşçı orta saha olarak oynatırsanız iyi bir performans alabilirsiniz.Sezon içinde gösterdiği performans gayet tatmin edici oluyor.Benim oyunumda 38 maçta 8 gol 8 asist ile oynamıştır.Bir orta saha oyuncusu için fena değil.Türk olması da ayrı bir avantaj tabi.
Defansif orta saha bölgesinde ise Necip Veli ve Jem Karacan dönüşümlü olarak oynayabilir. Biraz şansınız varsa Necip 2.sezon başında 6m ile 9m arasında bir tekşif alıyor. Veli'ye gelecek olursak: Türkiye standarlarının üstünde bir oyuncu kendisi ve bir anlamda joker. Bazen çok süpriz goller atabiliyor.Savaşçı orta saha ve iki yönlü orta saha olarak güzel verim alabilirsiniz.Serbest vuruş kullanma özelliği 11 olmasına rağmen seçmeniz durumunda sezonda en az 4-5 tane gol bulabilirsiniz.
Oğuzhan'a gelirsek kendisi tam anlamıyla bir yıldız adayı. Daha ilk sezondan takıma katkı yapmaya başlıyor ve kendini inanılmaz geliştiriyor. 2 sezon sonra harika bir oyuncu oluyor ve inanılmaz performanslar gösteriyor.Ben kendisini mc pozisyonunda oyun kurucu olarak oynatmayı tercih ediyorum. İlk sezonumda 34 lig maçında 23 asist yaparak asist kralı olmuştur. Daha sonraki sezonlarda da sezonda 20 asistin altına düşmüyor. Sezonu 7ile 15 gol arasında tamamlıyor.
Kanatlara gelecek olursak Ben kanat oyuncularını amr ve aml olarak kullanıyorum ve mutlaka içe kat eden oyuncu olarak ayarlıyorum. Gökhan Töre sağda Kerim Frei solda çok güzel işler yapıyorlar. Benim ilk sezonumda Gökhan Töre 34 maçta 22 gol atarak gol kralı olmuştu.Tabi bu biraz avartı gelebilir ancak sezonda asist gol ortalaması toplamda 25 civarı oluyor.Gökhan Töre'yi ikinci sezon için tekrar kiralamanız çok iyi olacaktır. 5.5m pound opsiyon ile 2.sezon kiralayabilirsiniz. Kerim Frei ise Gökhan Töre kadar olmasa da sezonu ortalama 15 gol+asist ortalaması ile tamamlıyor ki Bence gayet yeterli bir performans.
Yedeklere gelecek olursak Bence takımdan ilk göndermeniz gereken oyuncu Olcay Şahan. 4.2m pound bedel ile istediğiniz takıma satabilirsiniz. Hollanda ve Rus takımları mutlaka teklif veriyor. Dentinho ise hem Gökhan Töre'nin hem de Kerim Frei'nin çok iyi bir yedeği olarak karşımıza çıkıyor.Kiralık sözleşmesi bitene kadar takımda kalmasında hiçbir mahsur yok.Ancak kiralık sözleşmesini uzatmanızı öndermiyorum. Holosko ise kesinlkle gönderilmeli. Oyunun başında transfer listesine koyarsanız 2.8m bedel ile Toulouse'a satabilirsiniz.Bu fırsatı kaçırırsanız bir daha satmanız çok mümkün değil. Atiba'ya gelecek olursak Bence takımda fazlalık bir oyuncu. Jem Karacan Necip Veli Oğuzhan varken kadroda kalması çok lüks olur.İlk sezon satabiliyorsanız satın ancak bu pek mümkün değil.Onun yerine %100 maaş ödemesi ile kiralık göndermeyi deneyin.2.sezon için ise 3e 5e bakmadan yollayın. Sezer Öztürk ise bir diğer gönderilecek isim. Yedeklerde bulunan Muhammed Demirci ise potansiyel özelliklerine rağmen bir türlü verim alamadığım bir oyuncu.Fiziksel özellikleri çok yetersiz olduğu için sanırım verimi çok düşük kalıyor.
Dileyenler ilk sezon sonunda Vitinho'yu bedelsiz olarak transfer edebilirler.Aşağı yukarı Kerim Frei gibi bir performans gösteriyor.Ancak çok maaş istiyor ve elden çıkartması çok problem olabiliyor.Benim tavsiyem sözleşme bitiş tarihine doğru klübüne teklif yaparak transfer etmeniz.Hem fiyatı düşük olacağı için temsilci %sini çok uygun alabilir hem de daha düşük maaş ile kadronuza katabilirsiniz.
Forvet:
Hugo Almeida burada Pivot Santrafor olarak oynatılırsa sezonda 15-25 gol arası bir performans gösteriyor.Performansı biraz düşük kalırsa ilk sezon sonuna doğru 700b ile 1m pound arası bir bedelle tekrar sözleşme imzalıyor.Sözleşme imzalayıp satış listesine koyabilirsiniz. Eneramo burası için iyi bir alternatif. Ama çok dengesiz bir oyuncu. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Bir bakıyorsunuz sezonda yedeklerden girerek 10 civarı gol atmış bir bakıyorsunuz bütün sezon as oynamasına rağmen 10 golü geçememiş.Sezonu iyi geçirmesi halinde 2.sezon başında 3m ile 5m arasında bir bedelle yollayabilirsiniz. Mustafa Pektemek ise neredeyse hiçbir işe yaramıyor. Gol atamıyor asist yapamıyor.Sadece sakatlık durumlarında kullanabileceğiniz bir oyuncu.
2.sezon başında bu bölgeye mutlaka ama mutlaka Alexandar Mitrovic ya da Carlos Fierro'yu transfer edin. Ben tercihimi Mitrovic'ten yana kullandım. 56 maçta 55 gol atarak muazzam bir performans göstermişti. Dileyenler ikisini beraber de alabilirler. Mitrovic'i 7m ile 10m arasında bir bedele alabilirsiniz. Fierro ise 1m ile 3m arasında bir bedele gelebiliyor.İsteyenler yedek forvet olarak Cenk Tosun'u bedelsiz olarak kadrosuna katabilir.5 yabancı sınırı olduğu için bu önemli.
Daha çok yazacaklarım var da elim yoruldu.Sonra devam ederim
Mesaj Yetkileri