İnter ile yeni sezona Walter Mazzari ile başlamıştık.Bu karara pek çok kez karşı çıksam da yönetimin kararlı olması yüzünden imzalar atılmıştı.Yeni sezona büyük beklentiler ile başlamıştık.
Ama ligin başlaması ile gerçekler ortaya çıktı..Ve Mazzari'nin İnter kapasitesinde olmadığı gün gibi ortadaydı.Yaşlı kadromuz olduğunu bildiği halde transfer yapmadı.Amacı elde ki kadro ile başarı yakalayarak neler yapabileceğini göstermekti.Ama İnter kariyeri bu kadar uzun sürmedi..
Ekim sonlarına doğru peş peşe alınan yenilgi ve beraberlikler sonucu Mazzari ile yolumuzu ayırdık..
Yerine ise beğendiğim teknik adam olan Hiddink'i getirdik..Amaç kadroyu yeniden yapılandırmak ve yeni bir ekol ile sahaya çıkmaktı..Nitekim Hiddink ile sürekli iletişim halinde olarak yeni yapılandırmaya hız verdik..Ama eldeki kadro oyun stratejimize uymuyordu..
Yine bir toplantı yaptığımız sırada Hiddink bana neden bir takım çalıştırmadığımı sordu..Bende kendimi daha o görev için hazır hissetmediğimi söyledim..O ise aksini iddia ederek gelen teklifleri değerlendirmemi söyledi..Ve bazı takımların da beni menajer olarak göreve getirmenin planını yaptığını belirtti.
Hiddink ile gidişatımız iyiydi ama beklenilen seviyeye bir türlü çıkamıyorduk..17. haftada 6.sıradaydık.3 beraberlik 5 de mağlubiyetimiz vardı..
17. haftanın sonunda beklenmedik bir gelişme oldu ve Milan başkanı Berlusconi beni arayarak menajerleri olmamı istedi..Bu sebeple buluşmamız gerektiğini söyleyerek telefonu kapattık..Ve Milan kulübünü ziyarete gittim..
Başkan önce Hiddink ile görüştüklerini ve ondan onay aldıklarını söyledi..Ama aklıma takılan bir soru vardı..Milan'a gidince İnter taraftarları tarafından düşman ilan edilecektim ve büyük bir baskı olacaktı..
Berlusconi ise "Barça'dan Madrid'e gittiğin zamanı hatırla..o zamanda büyük bir tepki ve baskı vardı..Ama Real'de efsane oldun..Burada da efsane olacaksın" dedi..
"Domuz kafası atarlar mı orasını bilemem ama" diyerek de esprisini yaptı..
Yapılan toplantı sonucunda neredeyse ikna edilmiştim..Ama önce Hiddink ile konuşmam lazımdı...
Hiddink ile konuşmalarımız oldukça cesaretlendirici oldu..Artık takım çalıştırmanın zamanı geldiğini ve bu şansın da Milan ile olması büyük bir şans olduğununu dile getirdi..Ama imza atılırsa artık destek olmayacağını da gülerek sözlerine ekledi..
İmza atmak istiyordum..Yeniden sahada olmak istiyordum..Saha içerisinde olmasa bile kenarda bu heyecanı yaşamak benim kaderimdi..Milan ile de bunu başarmak istiyordum..Yine bir baskı ve yine düşman iki kulüp..Beni asıl cezbeden bu olmuştu..İmza da atacaktım..
Milan'da ki amacım 1974'ün Hollanda'sını yeniden yaratmak olacaktı..Yani total futbolun temelini oynayacaktık..Başka bir taktik planımız yok sadece Cruyff, Neeskens'li Hollanda'yı taklit etmeye çalışacağız..Asıl amacımız total futbolun yaratıcısı olan Rinus Michels'i saygı ile anmak..Bu sayede takımı da gençleştirme operasyonu ile 3 seneye varan planlarımız var..
TAKIM ŞU ANDA BU DURUMDA..BAKALIM BENDEN SONRA NASIL BİR GELİŞME OLACAK..