-
Bu olaya bir çok açıdan bakılabilir aslında. Eğer yabancı kuralını kaldırırsanız herkes yabancı oyuncu alır, ABOOO'nun dediği gibi Türk oyunculara kimsenin tahammülü kalmaz. Fakat şöyle bir durumda var. Eğer bu sistem devam ederse yada 5+3 gibi bir sistem gelirse onun yerine toplamda 6 Türk oyuncu ilk 11'de, 4'ü ise yedek kulübesinde oturacak. Böyle bir durumda yerli oyuncuların sene sonuna kadar yatacağı anlamına gelir. İyi de oynasalar kötü de oynasalar 6 tane yerli oyuncu ilk 11'de bulunmak zorunda ve kaliteli Türk oyuncu sayısı çok az.
Bir başka açısı ise yabancı sınırını serbest bıraktığında Türk oyuncular yabancı oyuncuları geçmek için çok daha fazla çalışması gerekecek. Çünkü yabancı sınırı serbest olduğundan dolayı Türk oyuncular iyi oynamadığı sürece kadroya giremeyecek. Buda Türk oyunculara ekstra çalışmayı ve kendini geliştirmeye sebebiyet verecek.
Ben bu şekilde düşünüyorum. Fakat her iki durumuda göze alırsak avantajları kadar dezavantajları da var. Diğer yorumlarda dezavantajlardan bahsedilmiş, bende bu konunun avantajlarını ele aldım.
Mesaj Yetkileri