Sayfa 485 / 578 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535 ... SonSon
14,521 ile 14,550 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İşte bunlar hep Chelsea'nin oyunları. Böyle numaralarla bizim konsantrasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. YEMEYİZ !
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by doomsdoor View Post
    yahu sen ne anlatıyorsun ? bırak özkaynağı falan. grubunda oynayacağın hollandanın ilk 11inin kaçı hollandada oynuyor ? dünya kupasına giden portekizin, şampiyonlar ligi 1.torbada iki takımı bulununan portekizin ilk 11ini kaçı portekizde oynuyor ? sen şimdi özkaynak mözkaynak bırak da semih,burak,gökhan,onur,caner.. bunlar hala niye türkiyede sürünüyor ondan bahset.
    Ne mi anlatıyorum? İhraç etmek için önce yetiştirmen lazım. Altyapıları kurmadan sınırları açarsan eldekinden de olursun. Yetiştirmiyorsun, bir de ihraç etmekten mi bahsediyorsunuz? Sınırları açınca herkes yerli oynatacak, yetiştirecek sanki.

Altyapılar doğru model ile oyuncu seçmiyor. 80 Milyonluk ülkedesin, Avrupa'nın tepe ülkelerinde profesyonel oyuncu ve profesyonel kulüp sayısı sendekinin 3-4 katı?

Altyapılar para harcanarak idare edilir. Komik olmayın lütfen. Uzun uzun da yazmışsınız ama hiç bir elle tutulur yanı yok. Para ödemeyi de keserseniz Uganda Ligi'ne döner. Komik oluyor bu. Kulüplerin tek gelir kaynağı lig harcırahları 3 büyükler hariç.

Daha Galatasaray'da genç oyuncuya tahammül edemiyorsunuz ki Anadolu takımları nasıl etsin? Galatasaray UEFA Kupası'nı 4 yabancı ile aldı. Barcelona'da 4 yabancı oynuyor. İstenirse yapılıyormuş demek ki. O yabancı oyuncuları da yetiştiriyorlar ülkesinde. Doğuştan yetenekli doğmuyorlar. Demek ki suçu dışarıda aramamak gerek.

Ne zaman bu işleri doğru yaparsın, o zaman yabancı sınırı gerçekten fuzuli olur.

Ben anlatırım da kimse dinlemez. Gerek yok, herkes günü kurtarma peşinde. Gelecegi düşünen yok, sırf bencillik.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Şimdiden altyapı çalışmalarına başlarsak en az 20 yıl beklemek gerek tüm sistem rayına oturacak,oyuncular eğitilecek ve sonra üretime geçilecek.Sabırsız bir toplum olduğumuz için biraz hayal gibi
    İnter Şampiyonlar Ligi'ni aldığında ilk 11'de italyan oyuncu yoktu Her neyse, keşke biz de harika gençler çıkarabilsek lakin öyle kolay değil işte.Bu zamana kadar sınır vardı ve hiç bir yararını göremedik.Ben tamamen ortadan kalksında istemem fakat yabancı sınırsız olmalı, 18 kişilik maç kadrosunda da en az 5 tane klüpten yetişmiş ya da Türk oyuncu bulunma zorunluluğu olmalı.Böylesi herkes için iyi olur.Ne yazık ki şimdiki sistemde Türk oyuncular gerçekten çok rahatlar ve fazla mücadele etmiyorlar.

Bülent Korkmaz Galatasaray altyapısı ile yıllardır haşır neşir olan biridir.Ntvspor'da geçen gün şöyle demişti; ''2000 doğumlulardan önce, ileride Galatasaray'da oynayacak bir oyuncu yok.2000'lilerden sonrasını ise bilmiyorum.'' Yani durum vahim anlayacağınız..

Bende yazın Güney Afrikada'ki Ajax'ın takımına girmek için var gücümle her gün Buca stadının orada çalışıyorum.Bu arada Buca altyapı takımlarının antrenmanlarını takip ediyorum.Bende eskiden oynardım.Fakat gözlemlediğime göre ne yazık ki hiç bir ışık yok.Hala mahalle futbolu oynanıyor altyapılarda.Top ayağına gelen gidebildiği yere kadar sürüyor, pas vereceği yerde çalım atıyor, çalım atacağı yerde pas veriyor.Antrenör maçı ara ara durdurup telkinler yapıyor ama boşuna.O da isteksiz gibi.
    Last edited by Banega : 07.Mart.2014 at 22:44

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bu olaya bir çok açıdan bakılabilir aslında. Eğer yabancı kuralını kaldırırsanız herkes yabancı oyuncu alır, ABOOO'nun dediği gibi Türk oyunculara kimsenin tahammülü kalmaz. Fakat şöyle bir durumda var. Eğer bu sistem devam ederse yada 5+3 gibi bir sistem gelirse onun yerine toplamda 6 Türk oyuncu ilk 11'de, 4'ü ise yedek kulübesinde oturacak. Böyle bir durumda yerli oyuncuların sene sonuna kadar yatacağı anlamına gelir. İyi de oynasalar kötü de oynasalar 6 tane yerli oyuncu ilk 11'de bulunmak zorunda ve kaliteli Türk oyuncu sayısı çok az.

Bir başka açısı ise yabancı sınırını serbest bıraktığında Türk oyuncular yabancı oyuncuları geçmek için çok daha fazla çalışması gerekecek. Çünkü yabancı sınırı serbest olduğundan dolayı Türk oyuncular iyi oynamadığı sürece kadroya giremeyecek. Buda Türk oyunculara ekstra çalışmayı ve kendini geliştirmeye sebebiyet verecek.

Ben bu şekilde düşünüyorum. Fakat her iki durumuda göze alırsak avantajları kadar dezavantajları da var. Diğer yorumlarda dezavantajlardan bahsedilmiş, bende bu konunun avantajlarını ele aldım.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Banega View Post

Bende yazın Güney Afrikada'ki Ajax'ın takımına girmek için var gücümle her gün Buca stadının orada çalışıyorum.Bu arada Buca altyapı takımlarının antrenmanlarını takip ediyorum.Bende eskiden oynardım.Fakat gözlemlediğime göre ne yazık ki hiç bir ışık yok.Hala mahalle futbolu oynanıyor altyapılarda.Top ayağına gelen gidebildiği yere kadar sürüyor, pas vereceği yerde çalım atıyor, çalım atacağı yerde pas veriyor.Antrenör maçı ara ara durdurup telkinler yapıyor ama boşuna.O da isteksiz gibi.
    iltifatlar yagdirilan buca altyapi[futbol akademisi de deniyordu] ekibi benim bildigim altinorduya gecti. ve suanda altinordu elindeki genc sermaye ile inanilmaz isler basariyor. A takimi yaninda bir de cok basarili bir gumusordu takimlari mevcut. PTT 1.lige cikmalarini sabirsizlikla bekliyorum, altyapi mucizesinin guzel bir ornegi olabilirler onumuzdeki yillarda.

yabanci siniri cok konusuldugu icin tekrarlamaya luzum yok, tek cumleyle sporu izleyen degil yapan bir nesil yetistiremedikten sonra hersey nafile.

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    iltifatlar yagdirilan buca altyapi[futbol akademisi de deniyordu] ekibi benim bildigim altinorduya gecti. ve suanda altinordu elindeki genc sermaye ile inanilmaz isler basariyor. A takimi yaninda bir de cok basarili bir gumusordu takimlari mevcut. PTT 1.lige cikmalarini sabirsizlikla bekliyorum, altyapi mucizesinin guzel bir ornegi olabilirler onumuzdeki yillarda.

yabanci siniri cok konusuldugu icin tekrarlamaya luzum yok, tek cumleyle sporu izleyen degil yapan bir nesil yetistiremedikten sonra hersey nafile.
    Söylediğin çok güzel şeyler, umarım gerçekleşir.Evet Altınordu'da bir değişim oldu galiba, benim arkadaşım orada oynuyordu, 94 ve önceki doğumlu A takımda olmayan tüm futbolcularla yolları ayırmışlar.Benim arkadaşımda sağ bekti fakat gözünün yaşına bile bakmadılar.İyi bir revizyon, yapılanma dönemine girmişler.İşlerini profesyonelce yapıyorlar, zararın neresinden dönülse kardır, Buca ekibinide aldılarsa hakikaten tebrik etmek lazım Altınordu'yu, ilerleyen yıllarda yatırımlarının meyvelerini alırlar

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Mevlüt olabilir,hem yerli hem Burak'tan hem de Umut'dan daha iyi topla oynamasını biliyor.Çok gol atacağını sanmam ama Drogba kadar olmasa da onun görevini görecek bir oyun sergileyebilir.

Bu arada sevmeyelim de taşa mı dönelim

https://twitter.com/JenSelter/status/441683416703328256
    Yalniz bunun 3/4u popo.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ne mi anlatıyorum? İhraç etmek için önce yetiştirmen lazım. Altyapıları kurmadan sınırları açarsan eldekinden de olursun. Yetiştirmiyorsun, bir de ihraç etmekten mi bahsediyorsunuz? Sınırları açınca herkes yerli oynatacak, yetiştirecek sanki.

Altyapılar doğru model ile oyuncu seçmiyor. 80 Milyonluk ülkedesin, Avrupa'nın tepe ülkelerinde profesyonel oyuncu ve profesyonel kulüp sayısı sendekinin 3-4 katı?

Altyapılar para harcanarak idare edilir. Komik olmayın lütfen. Uzun uzun da yazmışsınız ama hiç bir elle tutulur yanı yok. Para ödemeyi de keserseniz Uganda Ligi'ne döner. Komik oluyor bu. Kulüplerin tek gelir kaynağı lig harcırahları 3 büyükler hariç.

Daha Galatasaray'da genç oyuncuya tahammül edemiyorsunuz ki Anadolu takımları nasıl etsin? Galatasaray UEFA Kupası'nı 4 yabancı ile aldı. Barcelona'da 4 yabancı oynuyor. İstenirse yapılıyormuş demek ki. O yabancı oyuncuları da yetiştiriyorlar ülkesinde. Doğuştan yetenekli doğmuyorlar. Demek ki suçu dışarıda aramamak gerek.

Ne zaman bu işleri doğru yaparsın, o zaman yabancı sınırı gerçekten fuzuli olur.

Ben anlatırım da kimse dinlemez. Gerek yok, herkes günü kurtarma peşinde. Gelecegi düşünen yok, sırf bencillik.
    Sistemde çok önemli açıklar var. Bunları görebilmek için şu yazıyı okumanı tavsiye ederim.

http://www.medyaspor.com/kose-yazila...n-amaci-ne-350

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bana göre en mantıklısı.

25 kişilik kadro.

5 altyapıdan yetişmiş oyuncu
    +
    10 Türk vatandaşı oyuncu (En az 5'i Türkiye'de yetişmiş olmalı)
    +
    10 oyuncu yabancı ya da yerli olabilir (Her yabancı için TFF'ye ödeme yapılacak).
    +
    18 yaş altı altyapıdan yetişmiş oyuncuları yazdırmak zorunlu değil. (15 yaşından beri kulüpten ayrılmadan profesyonel lisans ile oynuyorsa).

Maç kadrosu: İlk 18'de,
    6 yabancı
    +
    3 altyapı menşeeli oyuncu
    +
    9 Türk vatandaşı oyuncu

Maksat Avrupa'dan başarı ise 10 yabancı oynatabilirsiniz Avrupa Kupaları'nda. Yurt dışındaki kaliteli yerli oyuncuyu da çekersiniz. Almanya'da yetişiyor diye de ülkeye kabul etmemek başka bir yanlış olur aksine.

Bence mükemmel çözüm.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    ist

ilk 18 de 12 tane türk demek KABATASLAK SÖYLÜYORUM türkiyenin en iyi 40 türk oyuncusunun 36sının fb,gs ve bjkde oynaması demek. dışarda da sadece arda oynar artık. biz de 11de 10 türkiye liginde oynuyan futbolculardan milli takımda başarı bekleriz, rüyamızda belki ha ? bu arada yabancı sınırı saolsun transfer dönemi fb,gs yine gündeme oturur ardayı çöplüğümüze döndürmek için.

ihraç etmek için yetiştirmek lazımmış. onur,semih,burak,gökhan,caner,topal,olcan.. bunlar ne ? elin olimpiakosunda daha önce adı sanı duyulmamış mitroglu şl de 3 gol atıp premier lige gidiyor, bizim burak geçen sene aynı yerde gol krallığına oynarken şimdi rizede yüzüne çakı yiyor. ama yabancı sınırıına devam. ispanya,ingiltere,almanya gibi olmaya ne gerek var maltayı örnek alalım biz, bak onlarda 4 yabancıydı galba.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bana göre en mantıklısı.

25 kişilik kadro.

5 altyapıdan yetişmiş oyuncu
    +
    10 Türk vatandaşı oyuncu (En az 5'i Türkiye'de yetişmiş olmalı)
    +
    10 oyuncu yabancı ya da yerli olabilir (Her yabancı için TFF'ye ödeme yapılacak).
    +
    18 yaş altı altyapıdan yetişmiş oyuncuları yazdırmak zorunlu değil. (15 yaşından beri kulüpten ayrılmadan profesyonel lisans ile oynuyorsa).

Maç kadrosu: İlk 18'de,
    6 yabancı
    +
    3 altyapı menşeeli oyuncu
    +
    9 Türk vatandaşı oyuncu

Maksat Avrupa'dan başarı ise 10 yabancı oynatabilirsiniz Avrupa Kupaları'nda. Yurt dışındaki kaliteli yerli oyuncuyu da çekersiniz. Almanya'da yetişiyor diye de ülkeye kabul etmemek başka bir yanlış olur aksine.

Bence mükemmel çözüm.
    Yukarda kendin demişsin herhangi bi altyapı oluşturulmadan bu yapılamaz imkansız bu.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Yukarda kendin demişsin herhangi bi altyapı oluşturulmadan bu yapılamaz imkansız bu.
    kısa vadede imkansız ama klüplerin alt yapıya önem vermesini sağlar ve 5 sene içinde meyveleri toplanmaya başlar.

bence ilk sene 11 de 1 altyapı oyuncusu 2. sene 2 altyapı 3. sene 3 ve sabitlenmeli,
    yada ilk 11de 1 alt yapı 18 de en az 3 gibi (bu bile yeterli)

diğer şartlar içinde kademeli artış yada azalış tabi sayıları değişkenlik gösterebilir

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hayatımda gördüğüm en saçma şey yabancı kısıtlamasıdır.Yabancı sınırı kalkınca yerli sınırı mı geliyor ? Bu nasıl bir bakış açısıdır,zihniyettir ? Futbolcu seçiminde kulüplere bir baskı yapılması ekonomik başarıyı sağlamaz,sportif başarı zaten olmadığı için onu hiç sağlamaz.

Kafanızı çok yormayın yani,aydınlığa çıkan tek yol kısıtlamayı kaldırmaktır.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    kısa vadede imkansız ama klüplerin alt yapıya önem vermesini sağlar ve 5 sene içinde meyveleri toplanmaya başlar.

bence ilk sene 11 de 1 altyapı oyuncusu 2. sene 2 altyapı 3. sene 3 ve sabitlenmeli,
    yada ilk 11de 1 alt yapı 18 de en az 3 gibi (bu bile yeterli)

diğer şartlar içinde kademeli artış yada azalış tabi sayıları değişkenlik gösterebilir
    ABOOO'nun dediği gibi radikal bir değişim çok zor, hiçbir kulüp de kabul etmez ama böyle kademeli bir artış olabilir. Altyapıya ancak zorla yatırım yapar bizim kulüpler.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by doomsdoor View Post
    ilk 18 de 12 tane türk demek KABATASLAK SÖYLÜYORUM türkiyenin en iyi 40 türk oyuncusunun 36sının fb,gs ve bjkde oynaması demek. dışarda da sadece arda oynar artık. biz de 11de 10 türkiye liginde oynuyan futbolculardan milli takımda başarı bekleriz, rüyamızda belki ha ? bu arada yabancı sınırı saolsun transfer dönemi fb,gs yine gündeme oturur ardayı çöplüğümüze döndürmek için.

ihraç etmek için yetiştirmek lazımmış. onur,semih,burak,gökhan,caner,topal,olcan.. bunlar ne ? elin olimpiakosunda daha önce adı sanı duyulmamış mitroglu şl de 3 gol atıp premier lige gidiyor, bizim burak geçen sene aynı yerde gol krallığına oynarken şimdi rizede yüzüne çakı yiyor. ama yabancı sınırıına devam. ispanya,ingiltere,almanya gibi olmaya ne gerek var maltayı örnek alalım biz, bak onlarda 4 yabancıydı galba.
    Büyük balık küçük balığı yer her zaman. Bunun nesi tuhaf geliyor size? Real Madrid tek seferde düşünmeden çıkarıp 100M Euro veriyor. Çünkü bu işler bütçeye bakar. Bütçesi düşük takım da artık oyuncusu misyonunu tamamladığında yüksek bedelle satmaya bakar. Aksi durumda oyuncunun huzursuzluğu ve sözleşme yenilememe istediği yüzünden elinden kaçırırsın, ki daha beteri bonservis geliri gibi düzenin maddi ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak bir bedelden olursun hiç uğruna.

Ajax ve Sporting gibi takımlar sürekli yeni jenerasyon çıkartıp oynatıp misyonunu tamamladığında satar. Başkanı bile açık açık söylüyor amacımız para kazanmak diye. Başka türlü yürümüyor çünkü, gelir yetersiz.

Büyük kulüpler, camialarının büyüklüğünü ve milyonlarca taraftarının desteğini devam ettirebilmek, camianın büyüklüğünü sağlayan maddi gücü ile sürekli yukarıda kalmak için para harcamak zorundadır. Bunlar birbirini tamamlayan şeyler.

Kendinizi haklı olduğunuza inandırmaya çalışıyorsunuz sırf devam eden yabancı kuralı Galatasaray'ı lig yarışında zayıf bıraktığını düşündüğünüz için. Aksine yönetimin transfer politikasını eleştirmeniz gerekirken sistemin açıklarını bulmaya çalışmak ne kadar adil peki?

Milli Takım başarısı ile bunun zerre kadar alakası yok. Aksine üç büyüklerde bir yerli oyuncu en kaliteli yabancı oyuncuyu bile aratmıyor ve o arzunun önünü kesiyorsa Milli Takım için de bu güzel bir şeydir. Oyuncunun da dizginlenmeyen egosunu tatmin eder. Herkesin tek bir amacı vardır, daha fazla para kazanabilmek ve daha yüksek statüye sahip olabilmek.

Oyuncu ihraç eden ülke Milli Takım'da başarılı olur diye bir kaide yok. Nicelik değil, nitelik önemlidir. O ülkelerin bunu sağlamak zorunlulukları var, çünkü çok yüksek sayıda kulüp olmasına rağmen sirkülasyon devam ediyor ve yeni oyuncular eski oyuncular ayrılmadan kulüp bulamıyorlar. Hatta kulüpler, rotasyonun dışında kalan lig ortalamasındaki oyuncuların mutsuz olmasını engellemek sureti ile bonservis geliri üzerinde para kazanıp yeniden altyapıya harcamak istiyorlar. Biz yetiştirmiyoruz ki, yetiştirdiğimiz en iyi oyuncuları satarak arkadan gelmeyen oyuncular yüzünden nasıl daha iyi oyuncular elde edelim? Bu nasıl bir başarıya endeksli sistem olacak?

Oyuncu yetiştirmek okullardan başlar. Spor dersi koyarsın. İsteyen öğrenciler kendi tercihleri (velileri değil) olarak seçmeli ders alırlar ve ders ortalamalarının da yükselmesini sağlarlar. Fiziksel yetenekleri hangi spora uygun ise yönlendirirsin. Fundamental (temek teknik) bilgilerini öğretirsin her sporun en temel hali ile. Bölgedeki kulüplerin scoutlarına ders izleme ve istatistik alma izni verilir. Gerekirse çevre kulüplere yetenekli oyuncular önerilir. Bizim ülkemizde daha yeni beden eğitimi dersi kaldırıldı. Neden bahsediyoruz ki biz? Sporcu çıkmasın istiyoruz. 17 yaşında LYS maratonuna giriyor ve sporu bırakıyor, bıraktırılıyor. Profesyonel sporculuğa güvenemiyor, hatta artık işsiz kalacağına bile inandırılıyor. 17 yaşında yıllarca üzerine para harcanarak yetiştirilmiş Milli sporcular profesyonel sporu bırakıyor. Devlet yeteri kadar altyapı sunmuyor, giderlerini yeterince karşılamıyor. Aksine o sporculara LYS özerkliği tanımamız, üniversiteye girmesini çok kolaylaştırmamız gerekiyor. Gerekiyor ki bunu asla bir dert olarak tanımlamasın ve konsantrasyonunu asla kaybetmesin.

Unutmayın bunun için çok ama çok fazla profesyonel spor kulüplerine ihtiyaç var. Bu kulüplerin de düzenli gelirlere. Bu kulüplerde oynayacak ve rotasyonlarını dolduracak çok fazla sporcuya da ihtiyaç var. Pasta ne kadar büyürse o kadar daha fazla iyi ve daha çok lokma çıkma ihtimali artar.

Yetiştirmek 6-7 oyuncu yetiştirmek demek de değil. Yetiştirmek düzenli olarak lig kalitesinde ortalama seviyede kaliteli oyuncu sirkülasyonunu sağlamak demektir. Lig kalitesi her geçen yıl yetenek ortalaması olarak çok düşüyor. Büyük ligler ile rekabet edebilmesi açısında oldukça verimsizleşiyor ve yabancı oyuncuların kalitesiz lig algısını güçlendiriyor. Fakat bir yabancı oyuncu ligin kalitesizliğini görünce gelen 3-5 world class yabancı oyuncuyu zerre kadar önemsemez. Hatta daha gelmeden Katar Ligi algısını da cebine koyar. Çünkü Katar gibi kalitesiz bir lige astronomik bedeller ile world class oyuncular getiriyorlar. Yazık bize gerçekten. Oyuncunun asla 1. tercihi olmayacağız.

Bu dediklerimin hepsini yapar ve düzenli/verimli kaliteli oyuncular yetiştirmeye başlarsanız kaliteli yabancıların bakış açısında en azından artık gözde bir lig olduğu, kaliteli bir basamak olduğu olgusunu arttırırsınız. Bu durumda yabancı sınırı külfet olmaya başlar. O zaman sınırları kaldır, çünkü olması gerektiği gibi yapmaya alışkanlar nedeni ile devam edeceksiniz zaten.

Burak'a atılan çakmak ile ne alakası var? Eğitimsiz insanların saygısız ve ahlaksız davranışları bunlar. Oraya gelen taraftarın edepsizliği. Bu sorun sadece ve sadece eğitim ile çözülür. Elma ile armutu karıştırmayın.
    Last edited by Cengo : 08.Mart.2014 at 02:47 Reason: İmla

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Altyapıya önem olayı da bi tuhaf kulüplerin altyapılarında ki hocalar kalitesiz oldukça yetenekli oyuncu çıkmadıkça ( evet aynen öyle genel spor yatkınlığı son derece yeteneksiz bi ülkeyiz) alt yapıya milyonları versen nolucak ?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Facx View Post
    Altyapıya önem olayı da bi tuhaf kulüplerin altyapılarında ki hocalar kalitesiz oldukça yetenekli oyuncu çıkmadıkça ( evet aynen öyle genel spor yatkınlığı son derece yeteneksiz bi ülkeyiz) alt yapıya milyonları versen nolucak ?
    Herkes eğitilir. Yeter ki arzu et.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Facx View Post
    Yetenek olarak hiçbir problemimiz yok. Bizim sorunumuz yeteneği işlemekle alakalı.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2013
    Yer
    Konya

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Yetenek olarak hiçbir problemimiz yok. Bizim sorunumuz yeteneği işlemekle alakalı.
    Aynen öyle en büyük problem eğitici

Nesil
    2007
    Yer
    34

şu ürünü sitede göremedim, fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by ShevAnil View Post

şu ürünü sitede göremedim, fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
    Transfermarkt' a göre değeri 10 milyon euro şuan
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Offf beni banlayın ya
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Offf beni banlayın ya
    Hahahahah ürün iyiymiş

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    ahahahahaha sen nettin ya

Bu ürünü satıyorlardı diye hatırlıyorum ama stokta yok diye kaldırmış olabilirler. Store'lara bir uğra derim ben ama satmıyor da olabilirler, o daha büyük ihtimal.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Mancini'nin üzerindeki montta satılmıyor sanırım, storede göremedim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post

Mancini'nin üzerindeki montta satılmıyor sanırım, storede göremedim.
    http://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=25817
    Bu işte o mont

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Ne kadar pahalıymış. Sezon sonu eski ürünler indirime giriyor mu peki?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Nike'in fiyat politikası gereği pek indirime girdiği söylenemez. Yani indirime giriyor ama pek etki etmiyor %20-25 arası bir indirime giriyor genellikle. Hee ama parasını kesinlikle hak ettiğini söyleyebilirim rahatlıkla. Rengi, tasarımı falan tartışılabilir ama kalitesi üst düzeydir.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Ben rengini ve tasarımını çok beğendim. Zaten bu yıl almazsam seneyede satılmaz diye düşünüyorum. Nike'ın ürünleri de çok kaliteli zaten bu konuda bir endişem yok. Almayı düşünüyorum bakalım.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

ilerliyen haftalarda boyle birsey bekliyorum sahsen daha hizli ve goze hos gelen futbol oynariz... net gordukki yekta selcukdan daha yararli...

veysel yerine hamit olabilir(form tuttukca) yada chedjou kesinlikle orda oynar lilledeki ilk yillarinda orda oynamis sonradan defansa gecmis hizi gayet iyi kafa toplarinda fena degil ayagida iyi yerlestir oraya chedjouyu...

Mesaj Yetkileri