Konuşmalar cidden çok ilginç. Ancak hükümetin ne yapmak istediğini ben çözemedim gitti.

Hakan Fidan'ın dediği gibi bizim asıl sorunumuz tüm sınırı korumak, sadece Süleyman Şah Türbesi'ni değil. Hatta sadece sınır da değil düşman içeride dışarıda var. Ancak bakıyorsun Suriye'de oluşan PYD oluşumu var, bizim ne yaptığımız belirsiz. AKP yanlıları, işte bir şeyler yapıyoruz; saldıracağız diyecekler ama o zaman da ben soruyorum; bu kadar sert kararlar alabiliyorken adı lazım değile masaya oturup anlaşmaya çalışan, İstanbul'da ismi lazım değilin posterlerini boy boy görmek zorunda kaldığımız, her gün bir partinin; zamanında senin halkını katleden adama sayın sayın dedirten aynı iktidar değil mi? Kandil'den adamları ülkemize davet ettik yahu, yuh yani. ABD U. B. Ladin'i fare gibi yakaladı. Biz yıllardır besliyoruz adamı(zamanında asamayanlara da selam olsun). Ha dersiniz; barış süreci, artık PKK'yı kızdırmak istemiyoruz; eee PYD'den bize ne o zaman?

Suriye konusuna hiç girmeyeyim, bize neyse adamların resmen iç işlerine karıştık. Başkaları Twitter yasağını bile eleştirince kızıyorlar ama adamlar Suriye'nin rejimini dışarıdan müdahale ile yıkmaya çalıştı. Konuşmalarda da açık açık belli oldu. ABD, İsrail yapsa işte kapitalizm de bilmem ne de falandı filandı denir; başta ben derdim. Şimdi de bizimkiler başladı herhalde. O sınır şimdi tamamen kararsız bir halde, hiç iyi bir şey olmadı bizim adımıza.

Şu konuşmaların sızdırılması da vatan hainliğidir cidden. Hadi biz içimizde bunu eleştiririz, oy veririz/vermeyiz de asıl uluslararası alanda nasıl bir etki bırakacak bu.

Neyse, devlet büyüklerimizin düşündüğü daha iyi planlar vardır herhalde ne diyelim.