Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
Doğruysa bizim için tehditler bir eksildi. Yalnız orada dengeler her saat değiştiği için devlet her olasılığa karşı hazır olmakla yükümlü. Savaş da bunlardan biri.
Savaşa her an hazır olmak ayrı, bir bahane yaratıp saldırmak ayrı. Önce bunu netleştirmek lazım.

Pyd ülke kurmasın yanı başımızda diyorsunuz sonra da onlarla işbirlği yaptığınız ortaya çıkıyor. Bunu da tehdit azaldı diye adlandırıyorsunuz. Pyd hiçbir zaman tehdit olmadı bize. Biz ite kaka zorla pyd'nin elini güçlendirdik. Aynısını işid denen naneye de yaptık. Zaten Başbakan'ın en büyük saçmalığı herkese ikili oynaması tabi sizler bunu siyaset olarak algılıyorsunuz. Siyaset bu kadar tutarsız birşey değildir. Siyaset yaparken bir stratejin olur ona göre hareket edersin.

Ülkemizin Suriye konusundaki stratejisini söyleyebilir misin? Öso'ya yardım ettik, eğittik. Sonra barış süreci adı altında pkk'lıların pyd'e geçişini sağladık. Ne için yaptık ? Esad'ın zulmüne karşı çıkmak için mi yaptık madem durum böyle pyd ne alaka ? Kuzey Suriye'de kurulacak Kürt devleti ne alaka?

Benim fikrim biz bu tiyatro oyununda yan rolde oynayan yeteneksiz oyuncuyuz. Yarın vur diyecekler vuracağız, öl diyecekler öleceğiz. Hiç bir etkinliğimiz yok. Öso'ya yardım edin dendi, ettik. Şimdi de İsrail Suriye üzerinde baskı oluşsun diye Kuzey'de kurulacak Kürt devletini destekliyor. Şuan için tehdit olarak gösterdiğiniz durumu yarın hükümet destekleyecek. O zaman ne yapacaksınız merak ediyorum.