Sezon sonu şampiyon olsakta Ersun Hoca ile sözleşme yapmamalıyız. Eğer böyle yaparsak kaybeden biz oluruz yine. Neticeden çok şartlara bakmalıyız. Galatasaray'da, Beşiktaş'ta bu sezon kötü. Biz iyi miyiz? Hayır kötünün iyisiyiz diyebiliriz ancak karşımızda taş gibi bir rakip olsa 13 puan önde değil geride olurduk bunu göremezsek ileride zararını çekeriz. Objektif düşünmek lazım. Bugünde her ne olursa olsun ne hata yapılırsa yapılsın bu takım 15 kişide oynasa bu Galatasaray'ı yenemezdi. Emenike gibi artık tank olmuş bencil birisi var ileride. Her pozisyonu öldürüyor. Allah aşkına bu Bekir nasıl bir oyuncu, amatör ligde bir oyuncu bu kadar gol yedirtse fişini çekerler. Profesyonelliğe yakışmayacak, Süper Lig'in en üst düzey maçlarından birisi oynanıyor ve adam bize gol yedirtiyor, pozisyon verdiriyor, kart görüyor, nereye kadar artık bu zihniyetle? Niye Salih kenarda, kurtarıcımız Topuz mu bizim, bıkmadınız mı artık her derbide bu adamların çirkefliklerinden. Emre şöyle yaptıda melo böyle yapmasaydıda falan filan. Bu adamların hepsi kötü niyetli, hepsi sinsi. Bu tarz oyuncular böyle olaylardan nemalanıyorlar. Biz savundukça her sene aynı şeyleri izleriz. Şimdi Emre'nin atılmasını bana kimse savunamaz. Her ne olursa olsun sana ne yapılırsa yapılsın orada takımını satacak hareket yapmacaksın. Askerlikte bir kural vardır. Haklı bile olsan haksızsındır. Kabul edeceksin. Eğer komutana kirimeye devam edersen iyice haksız olursun. Emre'de hatasını kabul etmek yerine kılıf uydurdukça her sene bu olaylar katlanarak büyüyor. Vallahi bıktım artık ya.
Appiah'ın olduğu 2004-2005 sezonlarını, Hoijjdonklu şampiyon olduğumuz sezondaki derbileri, Ümit Karan'ın bize vole ile gol attığı o yıllardaki maçları özledim. O zaman sahada gerçek temiz mücadele vardı. Evet çirkeflik yapmaya çalışanlar yok değildi ancak şimdiki gibi ana tema çirkeflik değildi. O yıllarda derbi deyince benim için akan sular dururdu. Şimdiki durum ise ilk sayfalara yazdığım mesajdaki gibi işte: