Öncelikle söyliyim Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri meşrulaştırma değil benim yazacaklarım. Aziz Yıldırım 15 senedir Fenerbahçe başkanı ve ondan önce de yıllarca yönetimde olan biri. Yani bu işlerin aslında alasını görmüş, yaşamış biri. Aziz Yıldırım şu anda 15 senedir ektiği nefret tohumlarının meyvesini topluyor, kimse kusura bakmasın. Zora girdiğinde sürekli bir yerlere salladı, ortamı bir şekilde sürekli gerdi. Karşılığında da böyle olaylar yaşaması gayet doğal. Ancak Aziz Yıldırım tecrübesinde bilgisinde bir adamın orada sakin kalması yerinde oturması gerekirdi. Fenerbahçe Kulübünün başkanı olarak dönüp taraftara küfretmemeliydi. Yeniden söylüyorum Aziz Yıldırım'a yapılanı meşrulaştırma gibi bir derdim yok, her ne olursa olsun kimse ana-avrat küfür yemeyi hak etmez.
Bir diğer konu da Aziz Yıldırım'ı savunmak için sunulan argümanlar. Size yapsalar aynısını durur musunuz, karşınıza bu kadar adam çıkıp sövse durur musunuz, asıl suçlu ilk başlatan mıdır falan. Direk söylüyorum geçin bunları. Galatasaray yöneticileri, Beşiktaş yöneticileri hiç mi küfür yemiyor, hiç mi böyle şeylerle karşılaşmıyor. Hangisinin var böyle olayı. Aziz Yıldırım'ın gidip küfür etmesi, tehdit etmesi, yediği küfürlerin benzerlerini saydırması anormal olan. Hepimiz biliyoruz ki Aziz Yıldırım herhangi bir sorun çıkarmadan orada en güzel cevabı verebilecek bilgi ve tecrübede bir adam ama o gidip taraftara dalaşmayı seçiyor. Uzunca bir süredir de benzer şeyleri yapıyor. Doğal olarak da haklıyken haksız durumuna düşüyor.
Tekrar söylüyorum küfür edenleri savunmuyorum, küfürleri de meşrulaştırmıyorum. Benim takıldığım mevzu Aziz Yıldırım'ın hareketleri ve o hareketleri meşrulaştırmaya çalışan arkadaşlar.

Alıntılı Yanıtla