-
Fenerbahçe PFDK'ya sevkedilmiş. TFF'nin raporunu gördünüz mü bilmiyorum (küfür içerdiği için buraya eklemedim) ama bu işin cılkı çıktı artık. Kulüp tepki göstermiş ki haklı yani. Abarttılar iyice. Gelecek sezon da devam ederse bu uygulama seyircili maç sayısı seyircisiz maç sayısından düşük olacak bu gidişle.
Maçın bir bölümünü izlerken Galatasaray aleyhindeki tezahuratı duyunca adamlar her maç Galatasaray'a sallamadan edemiyorlar diye düşündüm o an da kale arkası tribününde bulunan yaklaşık 8800 kişiden yaklaşık 4000 tanesinin bu tezahuratı yaptığını tespit etmiş ya adamlar, ne diyeyim helal olsun.
Bu üç büyüklerin yıllardır yaptıkları bir tezahurat. Hakaret olabilir ama küfür içerdiğini düşünmüyorum. Öbür sevkedilme nedeni (2 sebep varmış) sondaki tek kelime. Tribünde olsam kendi takımımın taraftarı o tarz bir tezahuratı yapsa ben de katılırım, o kadar söyleyeyim. Bu kadarına müsamaha gösterilmeli yoksa sonu gelmez bunun.
http://sampiy10.gazetevatan.com/habe...amasi/627996/5
Tabi şu da var; ülkemizde her alanda geçerli olmak üzere yaptırımlar pek caydırıcı değil bu bir gerçek. Hırsızı, katili bile birkaç senede çıkabiliyor. Cezalar caydırıcı olmayınca hiçbir şeyin önüne geçilemiyor. Özellikle de birçok masum canı alan trafik suçlarının. Bu açıdan bakarsak bu uygulamayı desteklerim ama burada cezalandırılan kim onu iyi analiz etmek lazım. Taraftarlar mı? Kulüp mü? Yayıncı kuruluş mu? Türk futbolu mu?
Artık her yerde kamera sistemleri var. Kurarsın stadlara (ki çoğunda var), küfür edenleri tespit eder belirli bir süre stada giriş yasağı verirsin. İşte o zaman asıl suçlular cezasını çekmiş olur daha da önemlisi bu konuda suçu olmayan kişiler ve kurumlar kurunun yanında yaş misali boşuna ceza almış olmazlar. Şu an belirli olaylarda tribünlerdeki kişileri tespit edip yakalamıyorlar mı sonuçta?
Şimdiki sistemde TFF'nin yaptığı şey topu kulüplere atmaya çalışmak. Sen bu küfür eden taraftarı ayıkla yoksa bak sahanı kapatırım diye köşeye sıkıştırmak istiyor kulüpleri.
NOBLESSE OBLIGE!
17.06.2014
Mesaj Yetkileri