Benim karamsarlığım başarı yönünde değil, oynanan futbolla alakalı. Maalesef yıllardır istediğim gibi oynayan bir Fenerbahçe göremedim. Harcanan paranın kesinlikle hakkı verilmiyor. Ayrıca bu sene 30 tane maç yaptık ve belki en fazla 4 tanesinde bugün deli gibi top oynadık diyebilmişimdir, belki de daha az.
Emenike transferi hakkında yaptığım bütün yorumlar burada. Senin yorumu okuyunca kendimden şüphe edip konuları baştan sona taradım çünkü normalde böyle bir yorum yapmam. Siz Emenike'den memnunsanız bir şey diyemem ama bence 13 milyon Euro bonservis ve yıllık 2.9 milyon Euro'yu hakkeden bir performans göstermiyor. Özellikle top kontrol ve pas konularındaki yetersizliği akıl alacak gibi değil. Ama Emenike'yi beğenen birisine de bir şey diyemem çünkü istatistikleri ortada.
Bu da senin bahsettiğin yorum.
Yazın forvet transferi yapılacağı zaman ısrarla takımın forvete değil, kanat ve orta sahaya ihtiyacı olduğunu savundum. Sonunda ya Cardozo ya Emenike durumuna gelince de yaşından ve fizik durumundan dolayı Emenike demiştim.
Birçok taraftar benim gibi düşünmeyebilir ama ben hiçbir zaman kupa bazlı yorum yapmadım. Zamanında Daum gitsin diye şampiyonluğu kaybetmeyi istemiş bir adamım. FB Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi, 1 yıl olmasa öbür yıl şampiyonluğa oynar ve şampiyon da olur. Zaten son yıllarda 1 sene hariç her sene şampiyonluk yarışında olduk neredeyse yarısında da şampiyon olduk. Ama bu sezonlardan 2-3 ü hariç iyi futbol oynamadık. Hep ite kaka gelen galibiyetler ve geçen sezonlar.
Yaklaşık 15 yıldır futbolla yakından ilgileniyorum. Bunun da son 6-7 senesinde futbol konusunda yeterince bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Ben takımımdan her şeyden önce güzel futbol bekliyorum ve hatırladığım kadarıyla bunu sadece Zico döneminde gördük. Şampiyonluğu kaçırdığımız zaman da olsun oynadığımız futbol yeter demiştim. Üzerinden 5 yıl falan geçti ve hala kötü futbol oynuyoruz. Senede 34 tane maç izliyoruz ligde, diğer kupalar da olursa 40'ı geçiyor ama gerçekten paramın karşılığını aldığım yaklaşık maç sayısı 10'u geçmiyor. Şimdi siz şampiyonluk geldiği için mutlu ve umutlu olabilirsiniz ama ben oynanan futbola bakarak maalesef umutlu olamıyorum.