@benzema35
Dostum o çok yanlış bir bakış açısı. Uzmanların çoğu televizyona çıkıp saat 8'den sonra yemek yemeyin derler çünkü metabolizma akşamları ve geceleri bir nevi güç tasarrufu moduna geçer ve aşırı derecede yavaşlar. O yüzden gece 11'de yemek yiyip 4'e kadar sindirmesini beklemekte aslında kilo aldıran bir etken. Senin kilo almamanın sebebi de hem düzensiz beslenme, hemde vücudunun genişlemeye ve yağlanmaya müsait bir yapısı olmamasından kaynaklanıyor.
Anıl'ın dediklerine katılmakla birlikte birkaç şeyde eklemek istiyorum. Askere gidip kilo alan insanlar genelde vücudu kilo almaya müsait olupta normal şartlarda kilo alamamış olan insanlardan oluşuyor. Askerlikte ne yaptığına da bağlı bu. Eğer masabaşı bir işte çalışırsan 3-4 kilo alabilmen mümkün tabii. Ama bana soracak olursan bu şekilde kilo almayı istemezsin. Çünkü şuan seni gözümde göbeksiz zayıf ve uzun biri olarak canlandırdım. Bu şekildeyken göbekli bir görünüme sahip olmayı isteceğini pek sanmıyorum.
Benim sana önerim; askere git, hayırlısıyla tezkereni al ve eve döndüğünde bir spor salonuna yazılmayı düşün. Spor salonuna yazıldıktan sonra ilk üç ay normal beslenmeyle, üç aydan sonra ise whey protein kullanımına başla. Whey protein kullanımın yanında dilersen gainer'da (kilo aldırıcı) kullanabilirsin. Benim böyle kilo alamayıpta şuanda vücudu normale dönen bir çok arkadaşım ve akrabam var.