Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

SINIRLAMA BENİ (ŞİİR)

oğuz boyundan olmadım mı yandın,

sene başında ne hayallere daldın,

şimdi de ceyhun gülselama kaldın,

kırk kapıya muhtaç eyledi sınırlama beni

yabancı sınırı var dediler,

daha da acımadılar şecuyu itelediler,

hayroviçe türk değilsin dediler,

yalan eyledi yabancı kontenjanı beni,

türk türk diye ağaçlara çıktık

ural altay boylarına daldık,

türk kemiği olacak diye kafaları yardık,

ırkçı eyledi sınırlama beni

ünal başkan nani diye dolanır,

ebouesi amrabatı ayağına dolanır,

yabancı tazminatı kol gibi dayanır,

onulmaz dertlere saldı sınırlama beni

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    SINIRLAMA BENİ (ŞİİR)

oğuz boyundan olmadım mı yandın,

sene başında ne hayallere daldın,

şimdi de ceyhun gülselama kaldın,

kırk kapıya muhtaç eyledi sınırlama beni

yabancı sınırı var dediler,

daha da acımadılar şecuyu itelediler,

hayroviçe türk değilsin dediler,

yalan eyledi yabancı kontenjanı beni,

türk türk diye ağaçlara çıktık

ural altay boylarına daldık,

türk kemiği olacak diye kafaları yardık,

ırkçı eyledi sınırlama beni

ünal başkan nani diye dolanır,

ebouesi amrabatı ayağına dolanır,

yabancı tazminatı kol gibi dayanır,

onulmaz dertlere saldı sınırlama beni
    Ahaha abi çok iyi olmuş

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Biz şu Türk oyuncuları toplayıp iyi bir takım kurmadıktan sonra yabancıya bağımlı olduğumuz için değişmez kural.Birkaç iyi Türk oyuncu alırsak kural değişebilir ülkemiz için bunu yapmalıyız

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bizimkilerin tavrı sezon başında kimse bu kuralı önemsemezken bu kurala dikkat ederek transfer rotasını belirlediklerinden dolayı.Mesela sol beke Holebas'ı alacakken gittik Motta'yı kiraladık.Stopere geçici olarak Dany'i aldık,yine Jones ile kısa vadeli anlaşma yaptık.Bunların hepsi önümüzdeki sezon belirlenmiş olan kural hayata geçince zorluk yaşamamak içindi.Umarım bu inadımız dönüp bize zarar vermez.Çünkü yerli oyuncularımız da öyle mükemmel oyuncular değiller.Özellikle ŞL'ye gidersek çok sıkıntı yaşarız.Sağ bek için hücumcu bek olarak Kayseri'li Sefa düşünülüyor deniyor,valla böyle riskler alacaksak temiz 6+2'de anlaşılması bizim için de daha hayırlı olacak gibime geliyor.Gerçi tek karşı çıkan biz değiliz,o da var.Biz karşı çıkmasak Fenerbahçe her türlü karşı çıkmaya devam edecektir.Çünkü yerlileri yeterli isimler ve önümüzdeki sezon Avrupa'da oynama gibi bir durumları yok.Durum böyleyken rakiplerinin bu kuraldan dolayı zorlanmaları onların işine gelecektir.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bjk nin yerli kadrosu turkiyenin en yuksek potansiyeline sahip. ismail, ersan, necip, veli, gokhan tore, mustafa pektemek, muhammed, oguzhan. bunlarin hepsi birden ilk 11de siritmayacak adamlar bir de. kaliteli 5 yabanciyla bu kadroyu destekledin mi bjk ucar. onlar da bunun farkinda, o yuzden diretiyorlar bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    bjk nin yerli kadrosu turkiyenin en yuksek potansiyeline sahip. ismail, ersan, necip, veli, gokhan tore, mustafa pektemek, muhammed, oguzhan. bunlarin hepsi birden ilk 11de siritmayacak adamlar bir de. kaliteli 5 yabanciyla bu kadroyu destekledin mi bjk ucar. onlar da bunun farkinda, o yuzden diretiyorlar bence.
    İsmail,Ersan,Necip,Veli ve Pektemek'in kendilerini daha fazla geliştirebileceklerini pek sanmıyorum.Yaşları da belli bir seviyeye geldi zaten.Töre,Oğuzhan,Muhammed ve ayrıca Kerim Frei geliştirebilirler kendilerini daha fazla ama ne kadar geliştirirler muallak.Mesela Oğuzhan çok zayıf kalıyor ikili mücadelelerde ama 2 senedir hiç vücudunu güçlendirmeye çalıştığı konusunda bir izlenim vermedi bana.
    So what?
    Saike

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bizimkilerin tavrı sezon başında kimse bu kuralı önemsemezken bu kurala dikkat ederek transfer rotasını belirlediklerinden dolayı.Mesela sol beke Holebas'ı alacakken gittik Motta'yı kiraladık.Stopere geçici olarak Dany'i aldık,yine Jones ile kısa vadeli anlaşma yaptık.Bunların hepsi önümüzdeki sezon belirlenmiş olan kural hayata geçince zorluk yaşamamak içindi.Umarım bu inadımız dönüp bize zarar vermez.Çünkü yerli oyuncularımız da öyle mükemmel oyuncular değiller.Özellikle ŞL'ye gidersek çok sıkıntı yaşarız.Sağ bek için hücumcu bek olarak Kayseri'li Sefa düşünülüyor deniyor,valla böyle riskler alacaksak temiz 6+2'de anlaşılması bizim için de daha hayırlı olacak gibime geliyor.Gerçi tek karşı çıkan biz değiliz,o da var.Biz karşı çıkmasak Fenerbahçe her türlü karşı çıkmaya devam edecektir.Çünkü yerlileri yeterli isimler ve önümüzdeki sezon Avrupa'da oynama gibi bir durumları yok.Durum böyleyken rakiplerinin bu kuraldan dolayı zorlanmaları onların işine gelecektir.

Benim takip ettiğime göre 3 takım itiraz etmiş. Akhisar Bld. , Beşiktaş ve Fenerbahçe. Ancak Akhisar Bld. ve Fenerbahçe biz 6+2'ye karşıyız fakat bu kural kabul edilirse de karşı çıkmayız gibi bir tavır göstermişler. Şuan bu kuralı kesin olarak sadece Beşiktaş istemiyor gibi görünüyor. Umarım Beşiktaş'ta kabul eder bu kuralı. Yararını görecektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Valla kulüplerin bu sınırlamayı daha da düşürme ısrarını anlayamıyorum. Türk takımlarının Avrupa'da ve kendi içlerinde futbol kalitesini geliştirememesinin en büyük sebebi yabancı sınırlamasıdır. Yabancı oyuncular kontejyan gereği tribünde oturdukça formdan düşüyor ve Avrupa maçlarında direk olarak 11 oynadıklarında ( Eboue gibi ) aşırı derecede sırıtıyor takımda.

Şahsen ben kontejyanın kalkması taraftarıyım fakat ne TFF ne de kulüpler birliği böyle bir karar almayacağı için 6+2 uygulaması en mantıklı olanı.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hala ülke futbolunun gelişmesini, ulusal takımın düşmesini yabancı oyunculara bağlayan zihniyetlere hayret ediyorum. Yok arkadaş yabancı mı diyor sana alt yapını geliştirme diye? İstersen sıfıra indir, bizim alt yapılardan oyuncu falan çıkmaz.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Hala ülke futbolunun gelişmesini, ulusal takımın düşmesini yabancı oyunculara bağlayan zihniyetlere hayret ediyorum. Yok arkadaş yabancı mı diyor sana alt yapını geliştirme diye? İstersen sıfıra indir, bizim alt yapılardan oyuncu falan çıkmaz.
    Mevcut yabancı sistemiyle de çıkmıyor ki, nesine hayret ediyorsun? Yabancı sistemi zaten dediğin olay için yapılmış bir uygulama. Fakat uygulamanın asıl amacını meyvelerini yıllardan beri alamamakla birlikte Avrupa'da da başarılı olamıyor takımlar. Çünkü yabancı sınırlaması Türk oyuncuları değerli kılıyor ve büyük takımlarda oynayabilecek kapasitede olmayan oyunculara da imkan tanımış oluyor. Bu da kulübün hem kendi liginde hemde Avrupa'da gelişememesine, kalitesiz futbolcuların yetişmesine olanak sağlıyor.

Türkiye liginde belli başlı aralıklarla da olsa kaliteli futbolcular çıktı. Özellikle 2000'li yıllarda Türk futbolu hem Avrupa'da hemde Dünya genelinde zirve yaptığı yıllardır. Fakat biz burada düzenli olarak her yıl başarıdan bahsediyorsak bu mevcut yabancı sınırlaması ile olmaz. Kulüplerin başarısızlıklarının yanında maddi anlamda da ciddi zararlara yol açıyor.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Yabancıyı sınırsız yap en güzeli. Eee ? Evet en güzeli buna karşı çıkan yok. Peki gidip bunu başkanlara söyleyelim ne dersiniz ?

Hiç bir klüp başkanı sınırsız yabancı istemez. M.Topuz Meireles ile aynı paraya geldi fenerbahçe'ye. Peki Antep neden o durumlara düştü ? Tabata 8M-Köybaşı 6m ? Nerede bu paralar ? Herkesin bu oyunda bir çıkarı var.

Kalkıp başkanlar buna evet derse eğer, ülke futbolunda rant kalmaz, para aklama dönemi biter. Kayseri yıllardır aldığı paraları nerede kullandı ? Kaç adet oyuncuya bonservis ödendi ? Kaç oyuncuya milyon eurolar verildi ? Yatırım yapıldı mı ? Peki bu paralar nereye gitti o zaman ?

Hepsinin cevabı, "Günümüz Türkiye'si" ..

Sanırım şuan 7+3 en güzel sistem en azından önümüzde ki 5-8 yıl için. Ancak bir yerden sonra muhakkak tamamen serbest olmalı AB pasaportlulara.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Raul Meireles View Post
    Benim takip ettiğime göre 3 takım itiraz etmiş. Akhisar Bld. , Beşiktaş ve Fenerbahçe. Ancak Akhisar Bld. ve Fenerbahçe biz 6+2'ye karşıyız fakat bu kural kabul edilirse de karşı çıkmayız gibi bir tavır göstermişler. Şuan bu kuralı kesin olarak sadece Beşiktaş istemiyor gibi görünüyor. Umarım Beşiktaş'ta kabul eder bu kuralı. Yararını görecektir.
    Öyleyse eğer her ne kadar planlarımızı bu sezon hep bu kurala göre yapmış olsak da önümüzdeki sezon için 6+2 de bizim için en hayırlısı olacaktır.Bizimkilerin bu kadar inat etmemeleri gerekiyor.
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hayır anlamıyorum ki Olcay Şahan'la , Gökhan Töre ile , Alper Potuk'la , Gökhan Gönül ile Yekta Kurtuluş , Burak Yılmaz ile Şampiyonlar Ligin'de yarı final göremez hiç bir takım neden karşı çıkılıyor tek hedef Süper Lig şampiyonluğu mu ?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Beşiktaş yönetiminin son kararını gördünüz mü? Hükümetin eğitim sistemine mi özendiler nedir... 5+2+1 miş

Çebi, "Aldığımız karar Yönetim Kurulu'nda 5+2+1 olarak bir karar aldık. 5+3 ile ilgili de 1 yıl sonra uygulanmak üzere bizim için uygun olacağına dair bir karar aldık. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'na ve Kulüpler Birliği'ne bildireceğiz" dedi.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Plan böyleydi;

https://pbs.twimg.com/media/BmZGvCjCIAAjXR5.jpg

Şimdi revize ettiler demek ki.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Türev-integral kullanırlar mı acaba yakın zamanda ?

Yahu 6+2'ye bile eyvallah diyecek duruma geldik. Ya yap adam gibi 6 ya da 8 yabancı kim nasıl kullanırsa kullansın ya da sal tamamen gitsin. Böyle yönetilen futboldan son 2 sezonda 2 CL çeyrek finalisti, bir AL yarı finalisti çıkması hakikaten büyük iş. Takımların kıymetini bilmek lazım aslında.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

bizim yönetim hala neyin derdinde acaba

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Yabanci sinirindan önce önceligi altyapiya vermeliyiz. Asagida verdigim linkte Almanya'nin altyapi planlamasi var ve kesinlikle bize örnek olmali.

http://www.hayatimfutbol.com/alman-devrimi/

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bizdeki bu esnek yönetim oldukça türk futbolu gelişmez

İyice çocuk oyuncağına çevirdiler..
    Burak

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Baba AB kuralı olmazsa olmaz

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Şu anda Ntv Spor'da yayınlanan Milli Takım Özel'de Rıdvan Dilmen'in söylediğine göre Ocak ayında yabancı sınırında düzenleme yapılacakmış. Herhangi net bir bilgi vermedi ama "bazı kriterlere bağlı olarak" falan gibi bir şeyler söyledi. Kontenjan epey artacak sanırım. Rıdvan Dilmen'in mevcut düzene siyasi yakınlığı malum. Biliyordur bazı şeyleri muhtemelen. O yüzden böyle bir çalışmanın gerçekleşeceği şeklinde yorumlayabiliriz
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla isterlerse serbest bıraksınlar pek önemli değil,bu adamlar yönettikçe(siz futbol anlayın) hiç bir halt olmaz bizim ülkeden.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Bu sene olmasa bile önümüzdeki sezon mutlaka bu sinir kalkacaktir. Cünkü FB avrupada yarisacak. Bizim acimizdan cok iyi olacak bi haber. Gs scout ekibinin meyvelerini alabiliriz. Ayrica anadolu takimlari da her oyuncuya ucuk rakamlar istemeyecek bu da 3 büyükler icin oldukca güzel.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Bire indirsinler bu milli takimin hali ne böyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yabancı sınırı düşürülmesi gündeme geldiğinde 2 senelik uygulama yürürlüğe girdiği söylenmişti, o dönemde Fenerbahçe zaten avrupaya gitme planı yapıyordu, onunla alakası yok, çünkü bu oyuncu sınırı 2 sezon önce sezon devam ederken, takip eden sezonlarda düşeceği kabul edilmişti ve buna hiçbir kulüp itiraz etmemişti.

Şimdi seneye uygulanacak kural henüz belirlenmedi, talimatlarda yok, o nedenle değişmesine şaşmamak gerekir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Hazar Büyüka ‏@hazar_buyuka 31 dk.31 dakika önce
    Güzel bir haber vereyim, yabancı sınırlamasının Ocak ayında kalkması için çok ciddi bir çalışma var.

bu haber dogruysa ki dogru olacak tff nin ve devletin hangi kurumlara calistigi bu sinirin kalkmasi ile iyice netlesecektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Belli kriterlere bağlı kalınarak yabancı sınırının serbest olması taraftarıyım.
    Mesela 18 kişilik kadroda en az 6 Ülkeden yetişmiş oyuncu veya en az 4 altyapıdan yetişme şartı gibi

Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon

Mesaj Yetkileri