Yabancı kuralı 5+3 olacakmış seneye, yeterli olmasa da öncekinden iyidir. Umarım bir gün sorunların yabancı sayısı ile hiçbir alakası olmadığını anlarlar.
Tribünde yabancı olmayacak değil mi ? Öyleyse iyi.
bende onu merak ediyorum. 5+0+3 olsa öyle yazarlardı sanırım. tribünde olmayacaksa yabancılar önümüzdeki sezon için güzel olmuş. hala şüphem var ama her an -0- çıkabilir gibi geliyor.![]()
Tribünde değil kulübede.
5+3, 6+0+2den daha iyidir![]()
Hiç yoktan iyidir,en azından hak eden oyuncu olacak kulübede.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Gündemde çok daha önemli şeyler olmasını fırsat bilerek fırsattan istifade edip güzel itelemiş Yıldırım Demirören.
5+3'e iyidir dedirtiyorlar ne hale geldik.
Screw you guys, I'm goin' home
Kusura bakma ama ne alakası var şimdi. Gündemde bir şey olmasa sokağa mı dökülecektiniz, kulüpler isyan mı edecekti. Beşiktaş hariç bütün kulüpler 6+2 dedi, federasyon da 5+3 dedi 1 tane oyuncu mu şampiyonluğu belirleyecek. Ben gayet olumlu bir şey olarak bakıyorum, federasyon değiştiğinde istediğinizi yaparsınız. Aldığı yabancı kararında ısrar etmek bu federasyonun yaptığı belki de tek olumlu şeydir.
Tabi şimdi bazıları çıkıp yabancı sınırını savunduğumu varsayarak sallayacak ama olsun alıştık artık.
Açıklayayım, Rıdvan Dilmen'den almıştık zaten sınırın 5+3 olarak değişeceğini geçen hafta içerisinde. Aldıkları kararı açıkladıkları ortam ve zamanlama bence manidar. Ben zaten şahsen sokağa falan çıkmam bunun için, kimsenin de çıkacağını sanmam bu yöneticilerin işi.
Olayın şampiyonluk ile alakası yok, sonuçta herkes eşit şartlarda mücadele ediyor. Mühim olan Avrupa Kupaları'nda çekilen sıkıntılar bence. Ayrıca X kulübün istediği değil, çoğunluğun istediği olmalı. Şu anda ise Yıldırım Demirören'in istediği oluyor, tepkimiz buna.
Kimse sallamaz bence merak etme, eski mesajlarından belli zaten bu konudaki düşüncen, ben de sınırsız yabancı olmalı demiyorum zaten. Mevcut kural büyük saçmalık, bu şekilde kurallar koyarak futbolu gelişen bir ülke yok. Şu anda sadece boşuna vakit kaybediyoruz.
YD denen şahısın kulüpler birliğinden haberi yok galiba. %99 bütün kulüpler bir fikir birliği yapmış herif kendi kafasına göre istediği kuralı yürürlüğe koyuyor. O zaman kulüpler birliğinin ne önemi var. Sen kulüplerin isteğini göz önünde bulunduracaksın. Beğenmediğimiz 6+2 şu zamanda, sigortalı iyi bir iş ve bir tapulu evinin olması gibi bir şey....
Atlanıyor sanırım, Beşiktaş itiraz edecek ve başka kural getirirse muhtemelen Tahkim de bu itirazı kabul edip, 5+0+3 kuralı uygulanacak. Ama Beşiktaş da 5+3 olayına karşı çıkmıyor sanırım.
17 kulübün istiyor olması yeterli değil, kuralı yeni getiriyorsan çoğunluğun fikrini alabilirsin ama önümüzdeki sezon kuralın böyle olacağını federasyon çok önceden açıklamış.
Şimdi bir sonraki sezon ne olacak işte o belli değil asıl, onun netleşmesi gerekiyor, orada federasyon kulüpleri dinlemezse o zaman kafasına göre iş yapıyor diye eleştirilebilir ama şu anda, bu kural ilk geldiğinde itiraz etmeyenlerin, itiraz etmeye hakkı yok bence.
"YÜCE ATATÜRK"
İBB'nin yeni ismi İstanbul Başakşehirspor, yeni hocası Abdullah Avcı!
Bu sene Süperlig'in kaliteli stad sayısı artıyor.
Bursa'nın yeni stadı Timsah Arena (Son rütuşlar)
Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena (Yapım Aşamasında)
Başakşehir'in yeni stadı Başakşehir Stadı (Hazır)
Konya'nın yeni stadı Yeni Konya Stadı (Son rütuşlar)
Mersin'in yeni stadı Mersin Arena (Hazır)
Ligdeki yeni statlar olacak. Statlar futbol kalitesi için önemli. Umarım tüm takımlar modern statlara kavuşur da görsel olarak da lige kalite gelir.
...
Ankara'ya da ne zaman stad yapılacak çok merak ediyorum.Şeker fabrikasının yanında ki arazi çok uygundu oraya da Hızlı Tren İstasyonu yapılıyor.Stad yapılacaksa büyük ihtimal 19 Mayıs yıkılıp yeni stad onun yerine yapılacak.
...
Stad yapılıyor yapılmasına da önemli olan o stadın iyi ve efendi seyirciler ile dolması.
Önemli olan bilet fiyatlarının düzenlenmesi,maçların adam akıllı saatlere konması,e-bilet gibi rantçı bir sistemin ortadan kaldırılması veya e-bilet kartından para alınmamasıdır.
Bunlar düzenlenirse,futbola olan ilgi güzel bir stad ile artacaktır illa ki.Kayseri çok ayrı bir mevzu ama,o şehri de insanını da çözemedim ben![]()
Başakşehir'deki Stat Nedense Bir Tebessüm Oluşturdu Bende. Ama Çok Kaliteli Bir Stada Benziyor Kadıköy, Arena ve Vodafone Statlarıyla Beraber Başa Baş Yarışır Kalite Olarak.
Ankara'ya da Sincan'a Stat Yapılsa Daha İyi OlurYenikent Çok Saçma Bir Stat Bana Göre
![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Efendi ve iyi izleyicilerden önce stadın bir şekilde en azından yarısının maçların çoğunluğunda dolması lazım. Bunun içinde ülkeye futbol kültürünün yerleştirilmesi, futbolun izletilmesi, stada gelebilmeleri için halkın refah düzeyinin artırılması lazım. Ülkede genel bir inşaatçı görüşü hüküm sürüyor. Binayı dikince her şey olacak zannediyoruz. Tamam tesisler önemli bir unsur ancak o tesisin işe yaraması için içinde yapılan aktivitenin seyre layık olması lazım.
Stadlar güzel de, isim verme konusunda faciayız.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
2-3 seneye eski stad kalmayacak gibi ligimizde.Hatta 2. ligin bile yarısı modern stadlardan olusacak.
Avrupa ve Amerikalıların da bizden aşağı kalır yanı yok ben bunu farkettim. Yabancı isimler kulağa hoş geldiği veya bazılarımız yabancı dil bilmediği için fark etmiyoruz ama Türkçe karşılıklarına baktığında bizden beter örneklerle karşılaşıyorsun.
Örneğin "Amsterdam Arena" ile "Mersin Arena" arasında bir fark yok. İkisi de şehir ismi. Keza "Allianz Arena" ile "Vodafone Arena" da benzer şekilde sponsorların ismini taşıyor.
Çoğu kişi bilmez ama Nou Camp daha doğrusu (orjinali) Camp Nou "yeni saha" demek mesela. "Yeni Konya Stadı"ndan farkı ne?
Sadece stad isimleri değil, birçok farklı alanda yabancıların (özellikle İngiltere ve Amerika) tercih ettikleri isimlere bakınca bizdekinden çok daha facia örneklerle karşılaşıyorsun. Market veya şirket isimleri, kulüp adları ve lakapları, ürün isimleri vs... Bizde atıyorum "Mehmet Türkmen ve Oğulları" diye bir şirket adına rastlıyorsan onlarda da "Mike Roberts & Sons" gibi benzer bir örneğini görebiliyorsun.
Buna karşın bizim "öz" gibisi dünyanın hiçbir yerinde yokYakın gelecekte "Öz Arena" veya "Öz Timsah Arena" gibi stad isimleri bekliyorum şahsen
![]()
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
İsim, tesis falan 2. plan Gabi abinin dediği gibi ne isimler yabancılarda, önemli olan sahada oynananın iyi ve sahada oynananı izleyenlerin izlediği şey hakkında gerçekten bilgi sahibi olması. Gerisi kolayca gelir zaten.
Gabi Abi; benim kastettiğim son dönemde birkaç yabancı stadın isminde kullanıldı diye bizde de "Arena" modasının başlamasıydı. Altını doldurmadan bırakmışım, senin cevabın çok güzel ve açıklayıcı olmuş. Her stada Arena demeye başladık. Bence maksimum derecede yerelleştirerek stadın bulunduğu şehrin değil de mahallenin-şehiriçi bölgenin ismi verilmesi daha güzel. Kulüplerin simge isimlerinin kullanılması da güzel ama stadların sahibi kulüpler olmadığı için bunun olması zor. Ama şehrin tarihinde etkisi olmuş şahıs isimleri ya da tarihler güzel olabilir. Trabzon Hüseyin Avni Aker, Erzurum Kazım Karabekir, Denizli Doğan Seyfi Atlı, Sivas 4 Eylül, vb gibi. Hele Yeni xxx Stadı gibi bir isim çok daha saçma bence. Tabi bu sıralamada sponsor isimleri en tepede benim için. Dediğin gibi Old Trafford, Stamford Bridge çok mu yaratıcı? Değil tabii. Şimdi anlatabilmişimdir umarım meramımı![]()
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Benim için statlar modern olsu da stada gelen taraftar da ismi de ikinci planda. Onlar daha geniş konular. Ama milyon €'luk oyuncular alıp, pancar tarlası sahalarda oynamalarını izlemek, bir futbolsever olarak beni oldukça rahatsız ediyordu. Önce saha içindeki futbol kalitesi artsın da saha dışı ona paralel olarak -zor da olsa- ilerler.
...