Sayfa 474 / 483 İlkİlk ... 374424464472473474475476 ... SonSon
14,191 ile 14,220 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Şikeye inanmıyorum diye lafa girip,şu aziz yıldırım bir şekilde kulüpten uzaklaşsın artık diyerek bitiriyorum.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Olumlu ya da olumsuz bir karar kesinleşecekse kesinleşsin de bitsin artık. Fenerbahçe de ona göre yolunu çizsin. Ben hala Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi taraftarıyım. Görevden alınacağına istifa etmesi, yıllardır bu kulübe emek vermiş birine daha çok yakışır. Kapıda Uefa ve Yargıtay dururken aksi ihtimallerin çıkması çok düşük ihtimal çünkü. Uefa kişiler hakkındaki kararı lig biter bitmez verecektir (Kulüplere de aynı yolu izlemişti, Sezon akşını bozmak istemediklerinden herhal)
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın karara ilişkin yaptığî itirazı reddetti.

Karara göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

hadi bakalim az kaldi...

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by ReaList View Post
    Olumlu ya da olumsuz bir karar kesinleşecekse kesinleşsin de bitsin artık. Fenerbahçe de ona göre yolunu çizsin. Ben hala Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi taraftarıyım. Görevden alınacağına istifa etmesi, yıllardır bu kulübe emek vermiş birine daha çok yakışır. Kapıda Uefa ve Yargıtay dururken aksi ihtimallerin çıkması çok düşük ihtimal çünkü. Uefa kişiler hakkındaki kararı lig biter bitmez verecektir (Kulüplere de aynı yolu izlemişti, Sezon akşını bozmak istemediklerinden herhal)
    Aslında istifayı düşünmüştür, hatta seçime de girmeyecekti bence ama MAA in seçime katılması onu fişekledi. O ve onun cephesine karşı daha güçlü kalabilmek için devam etti diye düşünüyorum. dediğin gibi ayrılması en uygunuydu fakat şartlar zorladı. Şimdi görevi bırakmaya mecbur duruma geldi ancak MAA cephesi uzaklaştırılmış oldu.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Yemin ediyorum iyice sıktı bu iş.

En başında yapmasan bile yaptık diyecektin arkadaş. Bu ülkede ne kendini savunabiliyorsun, ne de doğru düzgün cezanı çekebiliyorsun.

Birisi kafası atınca Avrupa kupalarından men eder, diğeri ceza verip durur. Keşke en başında küme düşseydik de bir kurtulsaydık.

10 yıl mı Avrupa'dan men edilecektik, keşke edilseydik. Her dakika zarar görmezdik en azından ben bıktım bu işte.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

2 yıl hemen geçer ya. Sıkıntı olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Eğer Fenerbahçe camiası 2 yıl 2 ay çabuk geçer, yaşa padişahım diyip Aziz Yıdırım yolu gözlerse daha çok zarar görür... Aziz Yıldırım'cılar bana kızacak ama Türk futbolundaki kaos Yıldırım Demirören ve Aziz Yıldırım el çekmedikçe bitmez...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007

Alman basınından EURO 2020 - Şike olayları hakkında bir haber. Ne kadar güvenilir bilemem tabi.

Almanca bilenler için;

http://www.sueddeutsche.de/sport/bew...sein-1.1945228

http://www.medyatrabzon.com/d/other/...8-15-51-59.jpg

"Cuma günü UEFA'ya müracaat süresinin bitmesine saatler kala Türkiye, EURO 2020 müracaatından vazgeçti. Uzun zamandan beri bütün Avrupa'da oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası'nın Finalleri'nin Türkiye'de oynanacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Bunun yerine TFF internet sayfasında 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamını almak için müracaat edeceklerini bildirdi.

İlk bakışta mantıklı olarak görünen: Türkiye mümkünse 2020 Avrupa Şampiyonası'nın yarısı olan yarı final ve final maçları yerine 2024 Avrupa Şampiyonası'nın hepsini almak istemesi. Bunun yanında da 2024 'ü isteyen Almanya'ya direk rakip olması.

Fakat dikkatli bakılınırsa kimsenin Türkiye'nin 2024 müracaatından çekinmesine gerek yok.

Türkiye'nin son anda çekilmesi, kapalı kapılar arkasında biriken kulislerden oluşan güncel politik durumla alakalı.

Türkiye, Mart ayında Kazakistan'daki UEFA kongresinde UEFA yetkililerinin , kendilerine; Türkiye'nin müracaatının hiç bir şansı olmayacağı" sinyalinin verilmesinden dolayı müracaat etmeme kararını aldı. Fakat asıl arka planda ise yine şampiyon olan Fenerbahçe'nin cezalandırılmaması yönündeki sürekli tartışma. Fenerbahçe 2010/11 sezonunda nerede ise yarı sezonu kapsayan maçlarda yaptığı şikelerle şampiyonluğu satın almıştı. Türkiye'de Fenerbahçe'nin durumu senelerdir hala duruyor. Hem de İstanbul ceza yargısının 13 maçta şike ve teşvik vardır kararını kısa zamanda almasına rağmen. Ceza mahkemesi hapis cezaları verdi. En yükseğini 6 sene 3 ay ile bir suç örgütü kurmak ve yönetmekten Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım aldı.

2013 senesinde UEFA, Fenerbahçe'nin katılabileceği önümüzdeki 3 sene için bütün Avrupa müsabakalarından men etti. UEFA Tahkim Kurulu ve Uluslararası Spor Temyiz Mahkemesi CAS kararı onayladılar.

Bunlara rağmen ulusal alanda ne Fenerbahçe'ye ne de Aziz Yıldırım'a ceza verildi, UEFA ve CAS kararları bunlara karşı uygulanmadı. Bunların yerine kanun ve talimatlar değiştirilerek Fenerbahçe'nin zorunlu küme düşmesi önlendi. Aynı şekilde o sezonu 2. olarak bitiren Trabzonspor'a şampiyonluk kupasının verilmesinin önüne geçildi.

Askerlerin kulübü olan Fenerbahçe'yi bir yerde "devlet içinde devlet" olarak yorumluyor eleştirmenler. Gerçekten, 2012 senesinde hapiste tekrar başkan seçilen askeri ihaleler girişimcisi Yıldırım'ın yanında kulüp için yalnız normal bir üyeden çok daha fazlasını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kulübün arkasında duruyor. Başbakan'ın tuhaf görüşü olan " demokrasilerde tüzel kişilerin değil de gerçek kişilerin cezalandırılmalı" tezini UEFA başkanı Platini reddetmişti. Buna rağmen kurum uzun zaman susmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin sonbaharda 2020 Avrupa Şampiyonası yarı final ve final maçlarının Türkiye'ye kesin söz verildiğini açıklamıştı:" Platini söz verdi- altını çiziyorum: söz verdi eğer olimpiyatları alamazsak" 2020 olimpiyat yaz oyunların Tokyo'ya verilmesinden kısa süre sonra bunları söylemişti.

O zaman da 2020 yaz oyunlarını alan Japonlar Fenerbahçe- kartını oynamışlardı.

Japonlar : "bizde şikeden dolayı CAS'tan ceza alan herhangi bir klüp yok" demişler ve Türkiye buna bir cevap verememişti.

Böylelikle UEFA üzerindeki baskı artıyordu. Onbirlerce temiz futbol eylemcileri Mart 2012'den beri İstanbul'dan Trabzon'a İzmir'e kadar her Cumartesi günü eylemler düzenliyorlar, UEFA'nın Nyon'daki merkezini ablukaya alıyor ve maillerle Uefa'yı bombardımana tutuyorlardı. Hatta açlık grevine başvuracakları tehditinde bulundular.

Ocak 2014 tarihinde Trabzonspor 2011 senesinin şampiyonu olarak tanınması için UEFA'ya müracaat etti. Hatta şimdi de iki İsviçre avukatlık bürosu ile anlaşarak mücadelerine devam ediyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'yi cezalandırmakta direnince UEFA müdahale etmek zorunda kaldı

Ve UEFA? UEFA Mart ayındaki kongrelerinde bir karar aldılar:" Avrupa futbolu oyunun hakkaniyetini birleştirir." Uefa,böyle sözlerin bir espri olmadığı sinyalini Şubat ayında Nyon'da Türkiye Futbol Federasyonu heyetine vermişti.

Mart'taki kongrede Türk Futbol Federasyonu heyetine, 2020 Avrupa Şampiyonası'ndan vaz geçmelerinin daha iyi olacağı- bu konuda yeşil bir sinyalin olamayacağı, ifade edildi."

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Platin zaten 2016'yı da ülkesine şaibe ile kazandırmıştı. 2020 için ise Türkiye'ye söz vermişti. 2020 için en ciddi aday bizdik. Ardından adaylık süresini falan uzattı, baktı olmuyor yeni bir heyecan lazım farklı ülkelerde oynanmalı dedi ancak yarı final ve final için Türkiye'yi istiyorum dedi, baktı yine olmayacak farklı bahaneler üretti. Yani allem etti kallem etti bu turnuvayı da bize yar etmedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

AP’nin UEFA kulislerine dayandırdığı habere göre, UEFA şike konusundaki ‘sıfır tolerans’ ilkesi çerçevesinde Sivasspor ve Eskişehirspor’u önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne almayabilir.
    Sivasspor bu sezon spor toto süper lig’i 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan girmeye hak kazanmıştı. Eskişehirspor ise Türkiye Kupası’nda final oynamış ve finalde karşılaştığı Galatasaray şampiyonlar ligi’ne gitmeye hak kazandığı için UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanmıştı.
    AYRINTILAR BİRAZDAN
    hürriyet

Ee bu takımlar alınmazsa kim gidecek?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Merak ediyorum acaba 2020-2025 yılına kadar hiç hak kazanmadan, bu tarihlerde falan ilk kez bu iki takım Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazansaydı yine aynı süreç olacakmıydı? Madem mekanizmaların işliyor adam gibi işlesin vakti zamanında herkes için gerekli kararı ver. Kapının önüne gelince bu cici bu kötü demek oldukça mantıksız. Böyle ciddi bir kurum nasıl bu kadar amatör hareket ediyor anlamak mümkün değil. Yazık değil mi 1 senedir sırf bunun için mücadele eden oyuncunun emeğine? Zamanında bu böyledir de, kararını al, ona göre herkes önüne baksın.

Böyle kararlar alındıkça aslında ne kadar aciz ve zavallı bir ülke olduğumuz gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Şamar oğlanı gibi gelen vuruyor, giden vuruyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Trabzonsporun avukatlari uzun zaman once bunu dile getirmisti, bakalim nasil sonuclanacak.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Men edilirlerse Sivas'ın yerine Kasımpasa gider de Eskisehir'in yerine kim gidecek ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

EFA Disiplin Komitesi, Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında şike davası kapsamında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma kararı, 2-3 Haziran’da belli olacak.

UEFA, Fenerbahçe ile ilgili şike dosyasında ismi geçen iki takımla ilgili kararı daha önce Türkiye Futbol Federasyonu'na bırakmıştı. Ancak iki takım bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ni gitme hakkı elde ettikleri için dosya yeniden gündeme alındı.

Disiplin Komitesi, Sivasspor ve Eskişehirspor ile ilgili kararını, Avrupa Ligi'nde Ön Eleme Turu kuraları çekilmeden önceye yetiştirmek için 2 ve 3 Haziran tarihlerinde verecek. Kulüplerin verilecek karara itiraz etme hakları bulunuyor.

Soruşturma sonucunda iki kulübün UEFA Avrupa Ligi'ne alınmama cezası gündeme gelebilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Sivas'ın yerine Kasımpaşa, Eskişehir'in yerine de ya Antalya (kupada, yarı finalde Eskişehir'e elendikleri için) ya da ligi 7. sırada bitiren Karabük gider bence Avrupa Ligi'ne.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

@AtillaDilaver 2 dk.
    Sivasspor,UEFA Turnuvasına katıldığı sezondaki Avrupa maçları için de soruşturuluyordu.
    Bu bilgiyi 2 yıldır kamuoyuyla paylaşmadık.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Sırası gelen cezasını çekiyor, UEFA'yı eleştireceğimiz tek nokta olmalı o da men ettikleri takımlar yerine başka takım almayıp, ülke puanı hesaplarken o detayı aleyhimize kullanmaları. Umarım bu sene men olursa, söz konusu takımlar yerine başka takımlar temsil eder ülkemizi.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

klupler de bizim gibi haberi yeni aldilarsa trajikomik bir durum.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

2 gun once gelmis yazi. Eskisehirin resmi sitesinden oyle yaziyor.

Bugun UEFA yazinca herkes bilgi sahibi oldu.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Men edilirlerse Sivas'ın yerine Kasımpasa gider de Eskisehir'in yerine kim gidecek ?
    Kasımpaşa'da UEFA'dan lisans alamadı o da gidemez.

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Kasımpaşa'da UEFA'dan lisans alamadı o da gidemez.
    30 gün süre tanınıyor tekrar, bir şekilde hallederler, ense sağlam.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by kumbara View Post
    30 gün süre tanınıyor tekrar, bir şekilde hallederler, ense sağlam.
    Pek mümkün görünmüyor gibi:

Paşa'ya Avrupa yolu açılmadan kapandı!

Kasımpaşa'ya Avrupa şoku... Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'ndan UEFA lisansı alamayan lacivert-beyazlı kulübün Tahkim Kurulu'na yaptığı başvuru da reddedildi.

UEFA’nın Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerini şike soruşturmasında incelemeye alması sonrası gözler Kasımpaşa'ya çevrilmişti. Bu kulüplerden birinin gidememesi durumunda Kasımpaşa'nın Avrupa Ligi'ne alınması gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu'ndan UEFA Kulüp Lisansı alamayan lacivert-beyazlı kulüp, Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Kasımpaşa'nın gönderdiği dosyayı inceleyen kuruldan, kulüp yönetimine kötü haber geldi. İtirazı reddeden Tahkim Kurulu, gelecek sezon Kasımpaşa'ya Avrupa yolunu tamamen kapadı.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...lmadan-kapandi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

- Uefa'dan Fenerbahçeye ; Eğer İsviçre Federal Mahkemesine Gitmekten Vazgeçerseniz Sizi Şartlı Olarak Avrupa'ya Alırız
    Şart ; 5 Yıl İçinde Şike Ve Teşvik Olaylarına Karışılmaması . !

Böyle bir iddia dolaşıyor taraftarlar arasında ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    - Uefa'dan Fenerbahçeye ; Eğer İsviçre Federal Mahkemesine Gitmekten Vazgeçerseniz Sizi Şartlı Olarak Avrupa'ya Alırız
    Şart ; 5 Yıl İçinde Şike Ve Teşvik Olaylarına Karışılmaması . !

Böyle bir iddia dolaşıyor taraftarlar arasında ama ne kadar doğru bilmiyorum.
    bi ara aynı şeyi cas içinde söylüyolardı hala böyle saçma söylentilere inanabiliyosunuz ya hayret ediyorum

Nesil
    2013
    Yer
    Konya

"SABRIN DA BİR SONU VAR"
    "Sabrın da bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama kim anlar. Sosyal medyada, statlarda tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon'a sokmayı diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterecek mi?"
    "19.05.2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız geldi. Başkanım özel görüşebilir miyiz dedi. Odama geçtik. başkanım ben takım kaptanıyım bunu söylemek zorundayım ama bana nerden duydun diye sorma isim isteme dedi. Trabzon'dan bazı arkadaşların geldiğini ve kendilerine şampiyon yapacak skoru elde etmeleri halinde 1 milyon dolar teşvik primi vermeyi vaad ettiklerini. Kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden geleni yapacaklarını, bunu söylenmemiş olarak farz edeceklerini söyleyerek konuyu kapattı."

"1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ"
    "Ben de gerekli cevabı verdikleri için konunun çok üzerine gitmedim. Yine de Trabzonlu dostum Zeki Mazlum'u aradım. Konuyu anlattım. bunların hepsi tapede mevcutç. Savcılık sorunca bildiklerimi anlattım. Ama çıktıktan sonra Erdal Sarılar bana bu konuları konuşurken Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli'nin yanında gördüğü Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi'nin olabileceğini söyledi. Daha sonra Sivasspor-Orduspor maçı öncesinde o dönem Orduspor'da oynayan Abdurrahman Dereli, antrenman için tesislere geldiğinde sordum. Evet dedi. Semavi 1 milyon dolar bize teklif ettiğini Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı ancak bu olaylar beni bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı. Kendisi de şu an bizim futbolcumuz. Umarım bana hakkını helal eder."

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın açıklamalarından bir bölüm

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Anca ucu kendilerine dokununca konusmus Mecnun Bey.3 yıldır niye sabrediyormus ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Mecnun Bey siz hainmişsiniz o halde. Hayırdır bu suçu neden 3 yıldır gizliyordunuz?

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Cezanın ucu şimdi kendi takımına dokunmaya başlayınca çırpınışlara başladı.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Bu yeni bir şey değil ki. Otyakmaz mahkemedeki ifadesinde Trabzondan teşvik primi geldiğini duyduğunu (Mehmet Yıldız'dan) söylemişti zaten. Mehmet Yıldız ise "kimden duyduğumu hatırlamıyorum" diyerek kıvırmıştı sonradan.

Bunun üzerine şunları yazmıştım (07.05.2012):
    Trabzonspor’dan teşvik primi geldiğini duyduğunu (Mehmet Yıldız’dan) söylüyor. Hadi diyelim ki doğru, peki neden bu kadar zaman bunu sakladın da ilk duyduğunda gidip ihbar etmedin? Hukuken bu bir suç değil mi? (bu son yazdığımı bilmediğimden soruyorum).
    Yani olay doğruysa bu adam bir suç girişimini bildiği halde gerekli mercilere ihbar etmemiş hatta bu son ifadesine göre gizlemiş oluyor.

Bu arada Mecnun Otyakmaz kimmiş bakalım: Fenerbahçe kongre üyesi, Sedat Peker'in eniştesi, Rüştü'nün dövülmesi olayına adı karışmış, şike davasında adı geçen Sivasspor başkanı.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

3 yildir nerdeydin demezlermi ? sadece ortalik karistirmak icin bunlar... aziz yildirim talimatiyla gundem degistirmeye calisiyorlar...

Mesaj Yetkileri