Forvet olarak Deniz Yılmaz ismi düşünülebilir. Ben beğeniyorum kendisini. Onu alıp Webo'yu göndersek hayır demem.
Ama yine yazıyorum Meireles gönderilmeli,Sow mutlaka gönderilmeli.
Forvet olarak Deniz Yılmaz ismi düşünülebilir. Ben beğeniyorum kendisini. Onu alıp Webo'yu göndersek hayır demem.
Ama yine yazıyorum Meireles gönderilmeli,Sow mutlaka gönderilmeli.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
@davidvilla düşündüklerime tercüman olmuşsun. Dünyada bütün takımlar hücum oyuncuları ile savunma yapıyor, biz savunma oyuncuları ile hücum yapıyoruz. Sonuç net bir şekilde ortada. Yıllardır Türk futbolunun en büyük sorunu budur. Atletico Madrid bu sene birçok maçta Diego Costa, Arda, Koke ve David Villa aynı anda sahaya çıktı ve Avrupa'nın en iyi savunma takımlarından biri.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
5+3'ün kenarda 3 yabancı olması iyi de sahada ki yabancı sayısı düşmesi kötü olacak. Bruno Alves , Diego ve ileride ki 3 lü yabancı olunca doluyor hakkımız ben Meireles'in bazen saçma kartlar görse de orta sahaya kalite kattığını düşünüyorum ondan yararlanmak için bi Türk forvet almalıyız ki bazen rotasyona gidebilelim.
Örnek verilen takımların hücumcuları topu ayağında tutabilen,yüksek pas yapan isimler bizim takımda Sow,Emenike,Kuyt hangisi pas oyununa fayda sağlıyor? Bu oyuncularla o sistemi oynayamayız.
Atıyorum, forvetin arkasındaki 3'lü Arda-Diego-Kampl olur söylediğiniz sistemi rahat rahat oynarsın.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Herkes 3 forvetli sistemin kalacağı kesinmiş gibi yorumlarda bulunmuş.Sağ kanata Kampl alınıp sol tarafa da Alper koyulursa Diego takım savunmasında büyük bir zaafiyet oluşturmaz.
Last edited by byKpln : 27.Mayıs.2014 at 20:43
sezon boyu vazgecmedi ersun hoca, simdi niye degistirsin ki? salihi oynattigi donemde bile 3 forvet ciktik. degisecegini sanmiyorum. en fazla kampl falan alinirsa sol acikta oynar. daha radikal bir degisiklik beklemiyorum ben formasyon ve taktikte.
hucum oyunculariyla savunma yapmak kolay bir is degil, atleticoda diego costa bile topun arkasina geciyor. bizde pek mumkun degil o is. ama ben yine de superligde savunmanin abartilmamasi gerektigini dusunuyorum. dengeyi kurabilirsen 3 forvet arti amc de yapilabilir. forvetlerden biri zaten malum kuyt, basmadik yer birakmiyor sahada![]()
Örnekler sadece büyük takımlardan ibaret değil. Southampton Premier ligde kaç tane hücumcu ile oynadı, aynı şekilde Everton 4-5 hücumcu ile oynuyor. Siz gidip hücum hattını ayağında top tutamayan adamlardan (tabiri caizse kalaslardan) kurarsanız orta sahanızı da savunma ağırlıklı kurmak zorunda kalırsınız. Ve orta sahada Topal ve Meireles savunma işini halledemeyecekse zaten dükkanı kapatıp gidelim.
Hücumcularla savunma yapabilmek için öncelikle takımın benimsediği bir oyun planı olması lazım. Hocanın da bu oyun planına uygun transferler yapması lazım. O işler bizim ülke için henüz erken.
4-2-3-1 oynamalı takım gerisi beni memnun etmeyecek
Mevcut sistemimizden memnun değilim, kaos futbolu oynuyoruz. Buna gerek yok, diego gibi bir adam gelmiş etrafına çok akıcı bir futbol oynayan takım yapabiliriz. Yeterki hocamız Sow-Emenike-Kuyt 3'lüsünden 1 tanesini tercih edip gerisini kulübeye veya satışa göndersin.
4 ofansif oyuncu ile sahaya çıkılır. Zaten 4-2-3-1'de de bu esastır ama 3 forvetle sahaya çıkmak kalıcı başarı getirmeyecektir.
Bruno Alves
Diego Ribas
Moussa Sow
Emenike
Dirk Kuyt
Pierro Webo
Meireles (Kadlec)
Stoch
Bunlar kalır büyük ihtimalle. Stoch-Webo-Meireles(Kadlec) yedek kulübesinde oturular. Meireles kulübede oturacağına satılsın bence. Kadlec yedek stoper olur en azından.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
ben Sow'un gönderileceğini düşünüyorum. Meireles ise umarım talibi çıkar da gönderilir ama benim istediğim gibi 4-2-3-1 oynarsak Meireles çok işe yarayacaktır.
kadlec kalmasın. hasan ali'ye yazık oluyor. 2 sol bekimiz var 1'ini heba ediyoruz lükse bak.
sow gider bana göre. webo yedek kalır. ersun hoca webo'yu överken gözleri parlıyor. (ligtv devre arası programı) meireles son haftalarda etkiledi bana göre hocayı, çok çok cezbedici bir teklif gelmediği sürece kalır.
stoch'da bence kampl'ın durumuna göre. gelirse gider, gelmezse kalır.
2 yıl boyunca toplamda 10 maç oynayan Meireles'in takımda kalmasını savunanlar olduğu sürece bir şey olmaz bu takımdan. Adamın tekme tokat kovulması gerekirken hala destekleniyor. Verdiğimiz para 16 milyon Euro, aldığımız koca bir hiç!
Ben bir futbolcunun verimliliğini aldığı paraya göre belirlerim. Eğer bir oyuncuya 10 milyon Euro bonservis veriyorsam ve yılda bana 3 milyon Euro'ya mal oluyorsa takımın değişmezi olması gerekir. Ama biz acaba Meireles ne zaman cezalı veya sakat olacak ne zaman oynayacak diye düşünmekten sezonu bitiriyoruz.
Genelde hep yabancılar üzerine konuşuluyor ama mühim olan Türk oyuncular. Genç, geleceği parlak Türk oyuncuları kadroya mutlaka dahil etmeliyiz. Gelecek sene Türk oyuncular
Emre 34
Selçuk 33
Volkan 33
Egemen Korkmaz 32
Mehmet Topuz 31
Bekir İrtegün 30
6 tane 18 oyuncusu 30 yaş ve üzeri, bir sonraki sene bu sayı 8-9'a çıkacak ki bu takımın dinamizmini büyük oranda etkiler. Herkes Kuyt gibi profesyonel değil, Sürekli çalışan, sağlıklı, kendini koruyan vs. Bu halleriyle bile standardını koruyamayan oyuncular mevcut.
Genç Türk oyuncular almak şart. Mevcut kadroda genç ve genç üzeri oyunculara bakarsak;
Salih Uçan, Alper Potuk, Hasan Ali Kaldırım, Mert Günok, Serdar Kesimal, Recep Niyaz ve Caner Erkin ilk 18'de olabilecek kapasiteye sahip. Kadro içindeki devirdaim'i iyi bir şekilde yaparsak bu takım gözü kapalı ilk 2'ye oynar. Zirveden kopmadan, devamlılığı olan bir takım olarak devam etmek lazım. Planlamalar bu yüzden büyük önem arz ediyor.
...
Yabancılarda; Baroni, Meireles, Sow, Kadlec ve Kuyt gitmeli bence. Bunlardan Meireles ve Sow'u iyi fiyatlara satarak gönderebiliriz. Baroni ise ülkesinde isteyenler var. Bunlar dışında Stoch kalmalı, Kampl alınmalı.
Kuyt, Kuyt, Kuyt yapmayın gözünüzü seveyim.
Kuyt gibi adam gitsin denir mi yahu?
Kuyt her ne kadar yaşlı olsa da bunu enerjisi ile çok net kapatıyor. Oynadığımız sistemden dolayı beklerden veridiğimiz açığı orada en iyi kapatan adam.
Çok da işe yarıyor. Şu takımda İleri uçta oynadığında bana göre en yararlı olan oyuncu Kuyt.
2-3 maç Emenike'nin bulunduğu yere koymuştuk ve bu maçlarda goller atmıştı. Sow'u oraya çekmeyi deniyoruz ama Kuyt'ı maç içinde oraya çekmiyoruz aslında çeksek enfes işler yapabilir.
Koşan adam hele ki bu yaşta bu derece koşan adam bize Avrupa da lazım olacaktır. Bu sezon da gelecek sezon da bu adam takımda kalmalıdır bana göre.
Parasının hakkını verdikten sonra çok mühim değil yaşı. Yanına birini alın deseniz bunu anlarım ama Kuyt'ı toptan kadrodan silmek ona çok büyük haksızlık olur.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Bende Kuyt'u çok seviyorum ancak hem yabancı kontenjanından hemde kadronun yaşlı olmasından ötürü gitmeli. Bu sene gitmeyecektir ancak seneye kesin yollanması lazım. Yabancı hakkımızı daha genç dinamik adamlardan yana kullanmalıyız. Bunun dışında yerli kesimde de ciddi derecede gençleştirme lazım. Eldeki demirbaşlarda yaşlı oyuncular. Avrupa'da kusura bakmayın ama bu oyuncu kesimi ile (ŞL) hiç bir şey yapamayız. Ben bütün yorumlarımı artık gelecek sezonki muhtemel ŞL'ne göre yapıyorum. Kuyt bu enerjisi ile ligde bize çok katkı verdi ama gelecek seneyi göz önüne alırsak bence daha farklı bir yol izlemenin vakti geldi. Bu sene iyi planlama yapılmalı.
Kuyt'ın sözleşmesi önümüzdeki sene bitiyor zaten. Yenilenmez sözleşme zannetmiyorum.
Vay be şaka maka aldık Diego'yu.
Bu adama eskiden sadece Diego derdik her yerde böyleydi bu ama bu sezon Atletico'ya geldiğinden beri Diego Ribas'a döndü.
Ben ilk bu ismi duyduğumda ''kim la bu?'' tepkisini vermiştim.
Diego işte ne uzatıyosunuz Ribas falan.
Çok iyi oldu, Alex'den sonra tekrar bir AMC oyuncusu gelmesi beni çok sevindirdi.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Ve herkes, “Acaba Başkan Yıldırım ne düşünüyor?” diye merak ediyor. Aziz Yıldırım, yakın çevresine yol haritasını anlatan Sarı-Lacivertliler’in patronu 3 yıldızı hakkında flaş ifadeler kullandı.
Fanatik Gazetesi’ndeki haber şu şekilde:
“Caner Avrupa’yı hak etti”
Aslına bakılırsa Caner Erkin’in Avrupa’ya gitmesini çok isterdim. Çünkü bu sezonki performansıyla bunu çok hak etti. Üstelik bizim ülkemizde her başarılı insana olduğu gibi, onun için de bir linç kampanyası başlatıldı. Bu açıdan da Caner’in Avrupa’ya transfer olmasını isterdim. Fakat duyduğum o ki İnter yıllık 1.7 milyon Euro teklif etmiş. Hakkını vermiyorlar çocuğun. Bu durumda tablo net; Caner Erkin’e hak ettiği değeri verecek ve yine Fenerbahçe’de kalmasını sağlayacağız.
“Salih’i Roma’ya satabilirim”
Çok seviyorum Salih Uçan’ı. Fakat bizde bu sezon yeteri kadar süre alamadı. Buna rağmen çok talibi var. Roma peşini bırakmıyor çocuğun. 10 milyon Euro verdiler, 15 istedim. 15’i verirlerse düşünürüz. Hem bizim hem de kendisi açısından… Bir ara formül de olabilir. Salih’in bir sonraki transferi için de Fenerbahçe’ye belli bir pay verilir, bu iş olur.
“Sow 15 milyon Euro’ya gidebilir”
Takımdaki herkes çok seviyor Sow’u… Elbette bizler de yöneticiler olarak çok seviyoruz. Sonuçta tamamen kendi manevi dünyasında yaşayan, sadece işine odaklanan bir futbolcu… Fakat son dönemde basında sürekli ‘aldığı paralar düşüyor, morali çok bozuk’ gibi haberler çıkıyor.
Fenerbahçe Yönetimi, her futbolcusuna hak ettiği değeri her zaman vermiştir. Bundan önce böyleydi, bundan sonra da böyle olacak. Ancak herkes şunu da bilsin ki, aslolan Fenerbahçe’dir. Herkes gider, Fenerbahçe kalır. Sow’un ya da menacerinin bir sıkıntısı varsa, yapması gereken bellidir. Ya gelirler bizimle konuşurlar ya da 15 milyon Euro karşılığında ayrılırlar.
AMK
Başkan biraz hayal görüyor. 10 vermiş Roma madem satacaksın adamı 15 niye istiyorsun. Salih şuan için hiç birşey ispatlamadı. Böyle bir adama böyle bir teklif varda satmıyorsan hainsin demektir. Sow'a da 15 zor verirler gibi. Bakalım bekleyip görecez.
Yorumları okuduktan sonra düşüncelerim az da olsa değişti.Artık Kuytun kalması bana da mantıklı geldi.Aslında hep mantıklıydı ama Kampl daha cazip geliyordu..
Sow-Emenike konusunda da biraz fikrim değişti.Artık Sow'un gitmesi gerektiği, Emenike'nin kalması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü Diego'nun ara pasları için Emenike'nin daha uygun olduğunu düşünüyorum.Hem Sow'dan hızlı hem de güçlü.Artık aklımdaki 11 şöyle.
Edit:Ayrıca Aziz başkan Sow konusunda biraz agresif konuşmuş gibi.
Mert
Gökhan-Alves-Egemen-Caner
Topal-Meireles
Kuyt-Diego-Alper
Emenike
Ayrıca Salih'in satılmasına da karşıyım.Niye satıyor ki yav altın değerinde bir topçuyu.Hem yetenekli hem zeki hem futbol zekası süper hem de Türk..Tamam 10 milyon € iyi para ama gelecekte Arda'dan daha iyi olacak bir topçuyu satmak mantıklı değil bence.Arda için 35 Milyonlar Barçalar konuşuluyor şu ara.Arda'dan daha değerli bir topçu olacak Salih.Eğer satacaksak en azından 10 milyon € gibi bir paraya geri alınabilir gibi bir madde konsun.
Dortmund'un Koray'a yaptığı gibi(3 Milyon € verip geri alma maddesi var)..
Last edited by walcott07 : 28.Mayıs.2014 at 15:37
Salih'e ve Sow'a yazılan paralar veriliyorsa hemen satsınlar, yanlarına Meireles'i de eklesinler 30-35 milyon euro arası gelir elde etmiş oluruz.Bu paranın yarısıyla takviye yapsalar yeter. Kulüp uzun yıllar sonra oyuncu alış-satışından kar etmiş olur.
Salih'i niye satıyoruz: Çünkü oynatılmıyor... Arda Salih'in yaşlarındayken Avrupa maçlarında oynamaya başladı ve bir dahada bırakmadı o formayı. Salih'in ben sürekli olarak takımda şans bulacağına inanmıyorum, o nedenle 10 milyon € veriliyorsa bu rakam küçümsenmemeli. Hem kulüp adına hem oyuncu adına iyi bir transfer olacaktır.
İlk Kuyt'ı yazarım ben ilk 11'e. Tartışmasız. Bana göre takımdan mutlaka ayrılmamalı. Kuyt tecrübeli, yaşına göre dinamik bir oyuncu. Kuyt'ın tecrübesinden yararlanması gereken birçok oyuncumuz olduğu aşikar. Recep, Salih, Alper gibi oyuncuların oyunlarına etki edebilecek tarzda birisi Kuyt. Saha içi saha dışı tartışmasız en katkı aldığımız oyunculardan biri.
kuyt eskisi gibi savunma yapmıyor. dinamik de değil. bence kalmasının pek bir esprisi yok. istikrarının hatırına 1 yıl kalmasını isterim yine de.
Kuyt'a yapılan eleştirilerin bir tanesinde bile hocanın olmaması garip bnece. Sezon içerisinde Kuyt'ı eleştirenlerden biriydim çünkü bir ara çok kötü oynadı. Bunun sebebi de bence tamamen hoca. Bir oyuncu her maç oynayamaz arada dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yoksa takımın en çok ihtiyaç duyduğu anda ya sakatlanır ya da formsuz olur. Maalesef bizde hocalar rotasyona pek bir Fransızlar. Kuyt yaşında bir oyuncudan her maç iyi oynamasını bekleyemezsiniz, koşar ama verimli olamaz. Kuyt arada dinlenirse çok verimli olur, kulübede bekleyenler de futboldan soğumaz. Bu bütün pozisyonlar için geçerli.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Roma Salih için 12 milyon €'ya kadar çıkmış, artık satalım. Umarım Recep'e de Avrupa'dan bir alıcı çıkar özellikle Hollanda veya Belçika liginden. Bu oyuncuların satılmalarına gram bile razı değilim ama Fenerbahçe'de genç oyuncuya değer verilmiyor kabul etmesek de bu bir gerçek. Biz Topuz, Selçuk, Bekir gibi kalas oyuncuları seviyoruz, Abilik sistemini seviyoruz. 24-25 yaşındaki Mert'e hala genç gözüyle bakıyoruz. Bu yüzden bu çocuklar gitmeli ve bir Olcan, Bilal, Semih gibi olmamalı.
...
Sadece Fenerbahçe için değil tum turk takimlari icin gecerline yazık ki. Arda'nin -genc olmasa da- gidisi kariyerinde yaptigi en dogru hamleydi mesela. Salih icin de ayni seyleri soylemek mumkun, kacsin kurtulsun.
Nihat Kahveci de bunun en güzel örneklerinden birisi. Kariyerine forvet başladı ama John Toshack onu alıp İspanya'ya götürene kadar sağ açık oynatıldı. Toshack götürmeseydi İspanya'ya Nihat kariyerinin büyük kısmını sağ bek oynar ve sağ bek olarak noktalardı bence. İspanya'ya gittikten sonra forvet olduğunu anladık.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Sow-Emenike
Caner-Diego-Stoch
Topal
Hasan Ali-Egemen-Alves-Gokhan
Volkan
Bence cok tatli bi 11 olduFutboldan zevk alirim bu 11le yeminle