İyide böyle bir mantık olabilir mi ? Normal sezon yapılmasın o zaman.İhtimaller üzerinden seyircisiz maç mı oynanır yahu ? Asıl böyle birşey yapılsa rezillik olurdu.O zaman Pana-Oly , Kızılyıldız-Partizan vb. maçların hepsi seyircisiz oynansın.Normal sezonun en büyük numarası bu saha avantajı olayı bu avantajdan da yararlanılamayacaksa ne anlamı var ? Ortamı bu kadar geren kuluplerin hatasının cezasını neden taraftar cekecek ? Adam sene bası para verip kombine almıs ama kupanın kaldırılacagı maçı izleyemeyecek öyle şey mi olur.
yahu bizim ilk iki maçta en ufak bi olay oldumu . olmadı
ipekçide neler oldu gördük 2 maçtada .
bizim 3. maçta ne oldu ki saha kapatma istiyor gs yönetimi anca varsayımlar
Bu kare hemen hemen her derbide olağan şeyler,çok yanlış karar
Galatasaray'ın kararı şüphesiz tartışılabilir ama asıl tartışmamız gereken işlerin bu noktaya nasıl geldiğidir bana göre.Düşünmek gerek biraz iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına...
[YOUTUBE="6qELcWIl-3g"]Kaan Kural[/YOUTUBE]
Kaan Kural : TBF yanlış yaptı. FBÜ'nün sahası da kapatılmalıydı. Son karşılaşma seyircisiz oynanmalıydı.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bir Fenerbahçelinin veya benim bunu söylememiz için öncelikle Perşembe günü Galatasaray yönetiminin aldığı kararın arkasında olması gerek. Tamamen söylediklerini yaparlarsa o zaman hem tebrik eder hem de bunun cesurca, onlar için yerinde bir karar olduğunu telafüz ederiz elbet ama bu ülkede ne sözler söyleniyor da unutulup gidiliyor.
...
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Talimatlara göre bir takım mazeretsiz olarak sahaya çıkmadığı takdirde hükmen mağlup sayılıyor. Bu durum basketbolda 20-0 olarak resmi sonuca işleniyor.
Bu durumda Galatasaray LH, Perşembe günü Ülker Arena’ya gitmezse Fenerbahçe Ülker galip sayılacak ve doğal olarak maç oynanmadan şampiyonluğunu ilan edecek.
Basketbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun ayrıca maça çıkmayan takımı Disiplin Kurulu'na sevk etme yetkisi bulunuyor. Disiplin Kurulu'na sevk edilen takımdan savunma isteniyor ve hükmen mağlubiyetin yanı sıra para cezaları da verilebiliyor.
Ayrıca Federasyon bu kararı alan yöneticilere 1 yıldan 3 yıla kadar men cezası verebilir. Ayrıca sahaya çıkmayan takıma 20 bin TL de para cezası uygulanır.
Sahaya çıkmayan takıma küme düşme cezası ise verilmiyor. Şayet bir takım üst üste 2 maça çıkmazsa küme düşme cezası uygulanıyor.
Aslında Perşembe akşamı Galatasaray erkek ve bayan takımları Abdi İpekçi'de özel bi maç yapsalar varya on numara olay olur. Gerekirse biletleri de maksimum fiyata çeksinler full dolar salon![]()
Basketbolu da rezil ettiniz ya helal olsun! Şu yöneticiler olduktan sonra bizden cacık olmaz.
Fenerbahçe yönetiminin yerinde olsam taleple mi oluyor zorla mı oluyor maçı seyircisiz oynamak için başvururdum. Kabul edilmezse salona seyirci almazdım. Cezası neyse çekeriz. Artı hakeminde değişmesi için başvuruda bulunurdum. Bunları sağlardım. Sonra gelirler mi gelmezler mi orası onların bileceği iş. Ama bizde onu yapabilecek çapta yönetici yok maalesef. Bu olayların savunulacak bir tarafı yok. Herkesin kendince mazeretleri var. Ancak olayı buraya getirenler başlıca yöneticilerdir.
Durdum durdum ama yazıyım. Şimdi bizim tepki TBF'ye bu gayet net. Fener'de TBF'yi tanımıyor zaten. Yanlış bilmiyorsam Turgay Demirel federasyonunu beğenen, destekleyen kulüp yok şu sıralar. Şöyle bir baktığımda FB yönetiminin çıkıp da TBF'ye tepki koyması ve hakemin değiştirilmesini talep edip güvenlik konusunda teminat vermesi gerekir mi ? Normal bir ülkede evet ancak Türkiye'deyiz ve bu iş iyice yarışa döndü. İki kulüp ergenler gibi kapışıyorlar ki sahada oynanan basket 6 maçta da gayet zevk vermesine rağmen bizi bu oyundan mahrum bırakıyorlar. Bana kalırsa bizim yönetimin yaptığı net olarak doğru. Şimdi takımlardan biraz uzaklaşıp bakarsak Ataşehir'deki son maçta sahanın içinde bile taraftarın olabildiği bir ortamda hele ki böylesine gergin bir maçta güvenlik sıkıntısı yaşanabileceği çok açık. Bunun örnekleri geçmişde sürüyle var. Hakemin şaibeli olması durumu da ortada. Eee aslında her şey gayet açık yapılabilecek şeyler net olarak ortada ancak dediğim gibi bu iş yarışa döndü artık. Bakalım kim kazanacak.
Şunu da ekliyim hem TFF hem de TBF yönetimini kimse beğenmiyor. Ne beğenmeyenler bu konuda ciddi bir şekilde hamle yapıyor ne de beğenilmeyenler koltuğu bırakıyor. Çok garip çok.
Screw you guys, I'm goin' home
Ergin Ataman'a Milli Takım Antrenörü olmak çok yakışmıştı, sonuna kadar hak etmişti ama istifa etmesi lazım onun da. Yönetim ve taraftar ezberi bozma yolunda iyi bir adım attı, hoca da bıraksın ki tam olsun, eksik kalmasın.
Bizimkiler hodri meydan demis.Bakalım Gs'nin cevabı ne olacak.
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=40479
Bugün aldığım iyi haberler içinde en iyisiSonunda ciddi bir tepki koyabildik. İnşallah karardan dönülmesi gibi bir saçmalık yapmazlar.
Öncelikle Galatasaray zerre kadar haklı değil. Can güvenliğinin olmadığı iddia etmek tam anlamı ile saçmalık. Asla böyle bir ortam oluşmadı.
Aynı sebeplerden aynı cezalar verildi. Hâlâ adaletsizlikten bahsediyorlar.
Serinin 3. maçı sonrası Galatasaray'a verilen 2 anons + yabancı maddeler ile beraber bilimum durumlardan ötürü 44 bin TL ceza verildi.
http://www.tbf.org.tr/docs/default-s...a.pdf?sfvrsn=2
OLAYLAR :
08.06.2014 tarihinde İstanbul'da oynanan GALATASARAY LİV HOSPİTAL - FENERBAHÇE ÜLKER BEKO BASKETBOL LİGİ PLAY OFF FİNAL müsabakası öncesinde, Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının salon dışında hakemlere küfürlü sözler söylemeleri, tükürmeleri ve pet şişe atmaları, müsabaka öncesinde iki taraftarın yasak olmasına rağmen sahaya girerek tezahürat yaptırmaları, Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının küfürlü tezahüratlarda bulunmaları ve sahaya yabancı maddeler atmaları, müsabaka sırasında ise Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının yine sahaya yabancı maddeler atmaları neticesinde ayrı ayrı iki kez anons yapılması ve müsabakanın iki kez duraksaması, müsabaka sırasında Galatasaray Liv Hospital Takımı antrenörü Ergin Ataman'ın hakem masasına giderek Teknik Komiser'e yönelik sözlü uygunsuz müdahalelerde bulunması, müsabaka bitiminde Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının rakip takım sporcularının üzerine yabancı maddeler atmaları, ayrıca müsabakanın oynandığı salona kapasitenin üzerinde taraftar alınması sebebiyle taraftarların müsabakayı merdiven boşluklarında takip ederek giriş çıkışları engellemeleri ve Galatasaray Liv Hospital Takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin müsabaka sırasında yönergelere aykırı olarak anons sistemini taraftarları coşturmak için kullanması nedenleriyle, ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiştir.
Serinin 5. maçı Fenerbahçe'ye verilen 2 anons + yabancı maddeler ile bilimum durumlardan ötürü yine 40 bin TL ceza verildi.
http://www.tbf.org.tr/docs/default-s...a.pdf?sfvrsn=2
Kararın tamamını okumak isteyenler linklere tıklayıp inceleyebilir.OLAYLAR :
13.06.2014 tarihinde İstanbul'da oynanan FENERBAHÇE ÜLKER - GALATASARAY LİV HOSPİTAL BEKO BASKETBOL LİGİ PLAY OFF müsabakası öncesinde Fenerbahçe Ülker taraftarlarının küfürlü tezahüratlarda bulunmaları ve sahaya patlayıcı madde atmaları neticesinde anons yapılması, müsabaka sırasında Fenerbahçe Ülker taraftarlarının rakip takım aleyhinde sürekli küfürlü tezahüratlarda bulunmaları neticesinde ikinci kez anons yapılması ve müsabakanın duraksaması, müsabaka bitiminde ise yine Fenerbahçe Ülker taraftarlarının rakip takım benchine ve antrenörüne yabancı maddeler atmaları ve tükürmeleri, ayrıca final serisi öncesi yapılan güvenlik toplantısında tespit edilen loca yerine, tribünde bir bölümün misafir takım yöneticilerine tahsis edilmesi ve salona fazla seyirci alınması nedenleriyle, ilgili dosya Kurulumuza sevk edilmiştir.
Daha önce söyledim, aynı sebepten dolayı birine 44 bin TL ceza verirken diğerine saha kapatma cezası verilmesi ağır olur. 4. maçtaki olaylar hepsinden çok daha ağırdı ve 3 anons uygulandığı için ceza kaçınılmaz durumdaydı.
Aynı duruma verilen iki ceza da birbirinin aynısı. Bunun durumunda cezalar, yalnızca doğru uygulanan adaletli kararlar olarak ifade edilebilir.
Aralarında nasıl bariz bir fark var olduğunu açıklayabilir misiniz? Açıklanabilecek bir fark yok zira.
Galatasaray yönetimi Fenerbahçe'nin saha avantajını kaybetmesi için çirkin yöntemlere bulaştı. Ellerinde hiçbir bilgi ve belge yok. Tehdit ederek hiç bir yere varamazsınız. Ayrıca kişileri şikayet edeceğiniz üst kurum FIBA Europe'un başkanı da aynı kişi. Nasıl olacak? Dediklerini uygulamaları ve maça çıkmaması halinde Cemal Nalga skandalında ertelenen ceza da eklenerek Galatasaray kurallar gereği küme düşürebilecektir. Olası bir cezayı göze almalarının ne kadar zor olduğu apaçık. Blöften ilerisini göze almaları çok zor.
Daha da ileri giderek branşları kapatmaları halinde ise Galatasaray'a en çok zarar veren başkan ve yönetim olacak Ünal Aysal. Acziyet olur bu karar. Maça çıkmamak, kupayı elden teslim etmek de keza. Kadın basketbol branşı A takımı da iddia edildiği gibi kapatılırsa amacın üzüm kesmek olmadığı apaçık ortaya çıkar. FFP yüzünden böyle bir hamle yapması dahi Galatasaray'a verilebilecek en büyük zarardır. Zaten Ünal Aysal'ın yaptığı mali ve idari hatalı kararlar da ortada, yeterince eleştiriliyor artık.
Hâlâ maça çıkmalarını bekliyorum. Zira amaçladıkları, hakemleri baskı altına almak ve Fenerbahçe tribün desteğinin önünü kesecek ses getiren lobi faaliyetleri ile maçı kendi istedikleri desteksiz bir ortamda oynatmak. Bir Fenerbahçe'li olarak tüm Fenerbahçelilerin maça çıkarken, %51 Fenerbahçe, %49 Galatasaray şampiyonluk ihtimalin olduğu bir maçta ancak Galatasaray'ın kendi isteği ile kupayı teslim etmesini ancak ütopya olarak umut edebileceklerini arzu edebileceklerini düşünüyordum. Gerçekleştirmeleri ise zerre kadar etkili bir tepki olmayacağı gibi, Fenerbahçelilerin ütopya olarak istediğini elden teslim etmek olacak. 3. maç sonrasında hiçkimse can güvenliğinin olmadığını iddia edemediği gibi, 5. maç sonrasında da hiçkimse can güvenliğinin olmadığını iddia edemez. İkisi de çok benzer ortamlar. Seyircilerin bu agresif desteklerine sebebiyet veren Galatasaray yönetimi ve seyircisidir. Sezon boyunca ve serideki ilk 2 maçta Fenerbahçe'de olaysız, itidilali seyirci desteği varken, 3. ve 4. maçta Galatasaray seyircileri olayların dozunu fanatikliğe çekti. Fenerbahçe taraftarı da bu düzene uymak zorunda kaldı. İlk 6 maç nasıl oynandı ise rahatlıkla oynanabilecek 7. maçı engellemeye çalışmak korkaklıktan başka bir şey değil. Galatasaray yönetimi ve teknik ekibi açık açık biliyor ve Ergin Ataman da çekinmeden, açık açık seyircilerin oluşturduğu ambianstan etkilenerek kötü oynadıklarını söyleyebiliyor. Dolayısı ile bu basit oyunlar ile seyirci ambiansını bozmaya çalışmak kadar ucuz bir yöntem olamaz. Bu basit yöntemlere gittiği için Galatasaray yönetimini ve destekçilerini kınıyorum. Böyle haklı olunamaz. Hak aramanın da her şeyde olduğu gibi doğru yöntemleri vardır.
Sezonu şampiyon olarak bitirmeyi sonuna kadar haketmişti Fenerbahçe. Galatasaray maça çıksa da çıkma da umarım şampiyon olarak tamamlarlar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
İlk 2 maç sorunsuz, taşkınlık olmadan geçmişken nedense Abdi İpekçi sonrası gelinen nokta bu. Buna rağmen küstüm oynamıyorum diyenler de ortada. Tekrar söylüyorum, çıkmasınlar. Şimdi dik durma dersi vermeye çalışanlar, karar değişince neye karşılık değiştiğini de samimiyetle açıklarlarsa sevinirim. Tamamen algı yaratma ve hakemler üzerinde baskı kurma maksatlı yapılan bir şey.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Size göre zaten tüm maçları Fenerbahçe'ye hakemler verdi. Şu konuyu serinin başladığı tarihten itibaren okuyun, her yazınız hakemler. Sonra Aziz Yıldırım'ın kural hatası var iddiasını "ağlamak" olarak tanımlıyorsunuz. Hemen hemen her mesajınızda siz, her maçtan sonra yönetiminiz muntazam bir şekilde yaptığı nasıl adlandırılmalı bilemedim. Ben bu yapılan açıklamanın hakemler üstünde baskı yaratmak için olduğunu ve Galatasaray'ın "dik duruş"unu bırakarak sahaya çıkacağını düşünüyorum
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Herkes rahat bir nefes alsın. Bu konu biraz daha açık kalırsa birbirine girecek forum.
Biraz mola.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Konu tekrar açılmıştır.
Lütfen mesajlarınıza dikkat ediniz bundan sonra ceza vermek konusunda asla taviz vermeyeceğiz bilginize.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Eğer GS yönetimi sözünün arkasında durursa ki zannetmiyorum, şampiyonluğumuz şimdiden hayırlı olsun. Bu olay da bence şampiyonluğumuzun tuzu biberi olur. İki ucu sihirli değnekte GS'ın. Bu açıklamaları yapıp maça çıkarsan "çok delikanlı takım" olacaksın eğer maça çıkmazsan da "korkak" olucaksın. Tabii çoğu Fenerbahçelilerin gözünde. Benim gibi.![]()
Valla gerekli açıklamayı kulübümüz yaptı.Bu kirli oyunun parçası olmayacağız.Daha yazılacakta başka bir şey yok.
Fenerbahçe'yi şampiyonluğu için kutlarım.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
"Ebedi dostumuza önerimiz: güvenliklerini sağlayamamakla itham ederek küçük düşürdükleri bu devletin sınırları dışı da dahil ve hatta Fransa ve Belçika başta olmak üzere istedikleri her yerde bu müsabakayı oynamaya amade ve hazır olduğumuzun bilinmesidir. "
Gerçekten açıklamayı makul buldum böyle bir maçın oynanması gerekiyor bana göre hakem de değişir saha da tabi bir teklif mi yoksa normal bir açıklama mı orası tartışılabilir. Umarım bir tekliftir.
TBF gereken acıklamayı yapmıs.
http://www.tbf.org.tr/detay/2014/06/...kinda-aciklama
Fransız diyerek küçümsemeye çalışmakta güzel ırkçılıkmış yalnız.Sanırim problem 2 anonsa niye ceza vermiyolar değil,o maçta 3 anons niye yapılmadığıdır.O anons kararni da hakem veriyor sonuçta.O zaman şöyle düşünelim taraftarlar bütün maç küfür etti hakem kafasına göre 2 anons yaptırıp bırakabilir dimi?
Ucaktayim beyler ergin atamani gordum herkese selami var arkanizdayiz hocam dedim eyvallah biliyorum dedi![]()