-
Espinho'dan 3 puan alacağımız bariz belliydi. 5 golle almak elbette son maç öncesi bizi oldukça keyiflendirdi.

Son maç ve rakip Salgueros. Freamunde'nin daha ilk yarıda Vizela'ya karşı 3 gol bulması, şampiyonluk şarkılarını beraberinde getirdi. 76 dakika golü bekledik ve Ricardinho harika bir golle bize şampiyonluğu getirdi derken 86'da bizi yakan gol etti. Beklemediğimiz, ummadığımız bir beraberlik bizi 2. yapıyor, son bir eleme maçına sokuyordu. Diğer grupta Naval'ın galip gelmesi sinirleri iyice geriyordu. Rakip Benfica'nın B takımıydı.

Maç öncesi Benfica B takımının patronu, iyi ki Vianense çıktı, gençlerimizi oynatmak için büyük bir fırsat gibi küstahça söylemlerde bulunuyordu. Biz suskunluğumuzu bozmamaya karar verdik. İlk maç evimizdeydi. Kasabı, eczacısı herkes bu maç için seferber olmuştu. Aradığımız golü 30. dakikada Angelo ile bulduk ve ilk yarıya önde girdik. İkinci yarının daha hemen başında beraberlik sayısı geldi fakat cevap 3 dakika sonra Roberto'dandı. 2-1 olan maçta Benfica eşitliği çabuk yakaladı. Başka gol olmadı ve ikinci maça umudumuzu koruyarak gittik.

Rakip bizi küçümsemeye devam ediyordu. Küstah yorumlar bardağı taşırmıştı. Oyuncularımla son kez konuştum. "Siz bu şehrin küçük dev adamlarısınız. Bir kaç abiniz ve siz oynadığınız 33 maçın meyvesini toplayacaksınız. Şimdi çıkın oraya ve elinizden geleni yapın."
Bu konuşma öylesine etkili oldu ki Pedrinho'muz canımız ciğerimiz bizi öne geçirdi. Hiç beklemediğimiz bir anda ise Xavier'in golü geldi. 33. dakikada Benfica 2-1 yaptı ve ilk yarı bitti. İkinci yarıya yine full motive bir şekilde çıktık ama beraberlik golüne engel olamadık. Maç bitti, uzatmalara gidildi. Uzatmalarda bir kaç pozisyon dışında önemli bişey yaşanmadı ve penaltılar. En iyi penaltıcımızın 10 olduğunu söylersek ne kadar karamsar olduğumu görürsünüz.
Daha ilk penaltıda Toninho kaleciye nişanladı. Üçüncü penaltılarda Benfica'nın forveti Batis Cande, Costa'ya al da tut dedi. İlk beş penaltıda eşitlik bozulmadı. Hatta sonraki beş penaltıda da. Son penaltıyı kaleciler kullanacaktı. Costa nasıl becerdi bilmiyorum ama topu 90'a taktı. Miguel Oliviera topun başındaydı. Costa'ya arkadaşı Policia sol yatmasını söyledi. Costa sola yattı ve tarihimizde ilk kez ikinci lige çıkma başarısını gösterdik... Bu gurur yönetimin, futbolcuların ve bizi yanlız bırakmayan yaklaşık 700 kadar taraftarımızın 

İşte sevinç anımız !

Alemin keyfi yerinde, yine maşallah 

Genel oluşan puan durumunu verelim.

Sıra geldi kahramanlarımıza. Performanslarına bakıcak olursak;

Beklediğimizi aldık diyebilirim. Amacımız Mc, Amr, Aml, St dörtlüsünün ligi götürmesiydi. 33 yaşındaki yaşlı kurt Armando'nun oyun kurucu mevkinde asist kralı olması, diğerlerinin ise gol yükünü taşıması beni oldukça memnun etti. Onlar içinde verimli bir sezondu.

Sözleşmesi bitecek oyuncularımdan okla gösterilenlerle önümüzdeki sezon devam etmek istiyorum fakat şu an teklif sunamıyorum, maaş sıkıntımız yüzünden. O yüzden yola devam etmeyeceklerimle sözleşmeleri fesh edeceğim.
Şimdi gelelim bir sezon boyunca neler yaşadık sonrasında ne yaptık. Fotoğraflarla anlatalım 
Bizi yalnız bırakmayan tarafımıza teşekkürler 

Tabi kameralara poz vermeyi maçta dahi ihmal etmem (temsili)

Befica maçı öncesi sokakların hali

Başkanımızdan aldığım onur ödülü (temsili)

Şampiyonluk yemeğinde benden rahatı yoktu (temsili)

Ve gelecek sezon formamız 

Mesaj Yetkileri