Güney Amerika futbolunda Brezilya ve Arjantin dışındaki takımların tümü gelişme göstermiş ama bu iki takım bitmiş resmen.Almanya ise Avrupa'nın yükselen yıldızı oldu iyice.Bu jenerasyon kolap kolay kupa vermez başka takımlara...
Güney Amerika futbolunda Brezilya ve Arjantin dışındaki takımların tümü gelişme göstermiş ama bu iki takım bitmiş resmen.Almanya ise Avrupa'nın yükselen yıldızı oldu iyice.Bu jenerasyon kolap kolay kupa vermez başka takımlara...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Mesut yine duramamış yerinde türkçe küfür etmiş kaçan golden sonra.![]()
Ya Almanlar inanılmaz soğukkanlı bir millet, 2-3-4-5 goller arka arkaya geldi bu goller arasında bi kere bile skoru yakaladık biraz oyunu tutalım deyip defansta pas yapmadılar boşluğu gördüler attılar.
http://forum.turksportal.net/vb/show...8&postcount=27
Alllah'ım şükürler olsun,bana 1-0 yeterdi ama bu çok daha güzel oldu.
Deutschland Über Alles !
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
David Luiz savaşçı bir defans yanında Thiago Silva olduğunda Psg de harika işler yapıcaklar.
Tek üzüntüm Taffarel,Felipe Melo,Alex Telles,Neymar ve formayı hak edipte orada olamayanlar için.Başka Brezilya vatandaşı,futbolcusu,sempatizanı için üzülmüyorum valla.Çokta iyi oldu çokta güzel oldu Filipe Luis ve onun gibi formayı hak edenlerin hakkını gasp eden Scolari içinse çok seviniyorum çok,o egosu,hareketleri falan sonunda tokatladılar bıyıklıyı![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Brezilya bu kadroyla fazla bile geldi aslında işte Neymar falan bi umut şampiyonluk gelebilir diyorduk o da yoktu gerçi olsa bile bir şey değişmezdi.Almanya tüm nefesini sanki bu maça saklamış gibiydi. 100 kez oynansa 100'ünü de farklı alırlardı herhalde. Yarı final'e yakışmayan bir maçtı ve hiç bir zaman unutulmayacak bir zafere imza attılar. Melo'yu kadroya almayanlara iyi oldu bi yandan.
Dünya üzerinde futbol oynandığı sürece bu maç hep hatırlanacaktır. Tarihi maçı izleyebilmek çok önemli bir değer bizler için.
Maça gelirsek;
Şahsi fikrim zaten Brezilya'nın bu noktaya gelmeyi hak etmediğidir. Kadroda çok az tecrübeli oyuncu olması bana göre en önemli sebebi bu sonucun. Kaka'nın bu kadroda olmama nedenini halen anlayamıyorum. Bize özgü bir tabirle takıma abilik yapacak tek isim olduğunu düşünüyorum. Ek olarak turnuvanın açılış maçındaki hakem skandalı olmasaydı belki bunların hiç birini konuşmayacaktık.
Almanya panzerler lakabını neden hak ettiğini bir kez daha gösterdi. Takım oyununu çok iyi sergilediler her zamanki gibi. Maçın adamı filan bir tarafa ama kaleci Neuer için iki çift laf etmek lazım. Casillas'ın son dönemdeki düşüşü sonrasında en iyi kaleci tartışmaları artık çok anlamsız. Oyunu bu kadar iyi okuyan, verdiği kararlarda inanılmaz başarılı olan bir kaleci uzun zamandır görmüyorduk.
Yarın benzer bir maçı Hollanda Arjantin'e yaşatabilir, şaşırmamak lazım.
Aslında Mesut orada 8-0'ı yapsa dahada güzel olacaktı. 8 fark ile 6 fark arasında da baya fark varBu arada bizim forumda da baya bi anti-Brezilyacı varmış
![]()
Brezilya polisi Alman futbolcuları haneye tecavüzden göz altına almıştır (:
Mesut'a mı saysam Oscar'a mı... tahmin yarışmasında 0-0'a oynamıştım, Mesut atsa ya da Oscar kaçırsa en azından Brezilya'nın "0" golü tutacak ordan puan gelecekti. Onu da yaktılar![]()
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tim Cahill![]()
Last edited by vivoperlei : 10.Temmuz.2014 at 20:23
Almanya vura vura dağa çıkardı Brezilyayı. Bu maçın üstüne daha taktik teknik analiz yapacak halimiz yok. Bu Almanya herkese vurur geçer. Yok böyle bişey
Disiplinlik şimarikligi yendi
çoğu insan gibi ben de üzülmedim hatta sevindim. Aldığı destekle ve kötü formuyla Brezilya şampiyon olsaydı art niyet arayacaktım hatta futboldan soğuyacaktım.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Brezilya yanlış kadro seçimi ve sistemin kurbanı oldu. Şili o son dakika o golü atsa iş o zaman bitirecekti. Ben Brezilya'yı 2002'ye kadar çok severdim. Ama ondan sonra çok kötüler..Futbollarında düşüş var. Nerede o topa hakim olan kaleye akan Brezilya..
Aslında sadece Kaka'nın Neymar'ın Silva'nın Ali'nin Veli'nin olmasıyla olacak iş değil bu. Almanlar bu turnuvada üst düzey 3 maça çıktı. Portekiz, Fransa ve Brezilya. İki tanesini darmadğın ettiler. Fransa karşısında zorlandılar. İşte mesele de oradan kaynaklanıyor. Dinamizm.
Brezilya kadrosu vasat deniliyor, 2006'da Ronaldo, Ronaldiho, Roberto Carlos, Kaka, Adriano vs vardı ne değişti?
Günümüz futbolu mücadeleye bakıyor artık Mücadele>Yetenek olmuş durumda. Önce takım olarak dinamizminizi ortaya koyacaksınız. Mesela Fransa genç ve dinamik oyuncularıyla Almanlara karşı bunu ortaya koydular. Başarılı oldular da. O maçı Fransa'da kazanabilirdi.
Turnuva başındandır aynı şeyleri izliyoruz aslında. Dinamizim ortaya koymayan tüm takımlar nal topluyor. Bu yüzden İtalya, İspanya, İngiltere, Portekiz bir üst turu göremedi. Brezilya'da Neymar'ın takmı bireysel olarak taşıması, Arjantin'de Messi'nin ekstra çabası takımlarını bu noktaya getirdi. Hollanda örneğine bakın, onca oyuncu varken Kuyt neden 11 oynuyor? Tamamen bu olgu.
Almanya, Fransa ve Hollanda mevcut şartlarda öngördüğüm tüm vasıfları taşıyor. Fransa'nın şansızlığı erken final yapması oldu. Hollanda Messi'nin akışını kesebilirse Arjantin'i rahat geçecektir, çünkü Di Maria gibi atom karınca da sahada olmayacak.
Last edited by ReaList : 09.Temmuz.2014 at 13:45
...
Yalan 1911 yılında hangi Dünya Kupası vardı ?![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Fransa maçında da hayran kalmıştım Almanya'nın yaptığı dikine paslaşmalara, dün resmen resital sundular. Boşuna üstün Alman ırkı denmiyor.