Oyuncuları Dünya kupası veya milli takım performanslarına göre değerlendirecek olsak Ronaldo bile balon sayılır. Hatta attığı kritik goller olmasa Messi bile bu Dünya kupasında kötüydü bana kalırsa. Bu oyuncular kulüplerinde bambaşka oynuyorlar bunu unutmamak lazım.
Yıldızlar kulüplerinde inanılmaz paralar kazanıyorlar. Sponsorlar da cabası. Milli duygulardan başka neredeyse hiçbir getirisi olmayan milli maçlarda kariyerlerini ve anlaşmalarını riske atmak istemiyor çoğu futbolcular. Daha çok organizasyonu kendisi için bir vitrin olarak gören oyuncular parlıyor o yüzden bu tür organizasyonlarda genellikle. Geçmişte belki ancak artık iyice "duygusal" hale gelen futbolda nadiren kendini kanıtlamış yıldızlar da sükse yapabiliyor Dünya kupasında. Bunun en yakın ve en güzel örneklerinden birisi 2006 Dünya kupasında Zidane'ın performansıydı hiç kuşkusuz.
Bugün tel tel dökülen, 10 tane takımım olsa hiçbirinde kadroya almam diyebileceğimiz David Luiz, Thiago Silva gibi oyuncular önümüzdeki sezon kulüplerinde çok başarılı maçlar çıkartacaklar ve "ulen ne top oynuyor adamlar bee" diye hayranlıkla bahsettirecekler kendilerinden muhtemelen.
Bu arada 3-0'ı bildim ben: