Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
bjk 10M a gogus reklami arti stad ismi reklamini verdi telefon firmasina. ayrica heryerde sponsor olarak ismi geciyor. cimbom sadece gogus reklami icin 10Ma anlasirsa buyuk is basarir.



manu ile kiyas olmaz, biz kimiz ki. kendimizi dev aynasinda goruyoruz. gerci futbol ekonomizde hersey sisirme, sponsorlar da belki sisirir fiyatlari. bekleyip gorelim.


@uAburak89

gerceklerin ne oldugunu biz de biliyoruz ama bu taktigin forma satislarindaki etkisini gormezden gelmemek gerekir. ayrica sponsor bulamiyoruz davasi degil bu, istenilenden cok dusuk rakamlarda tekel kurulmus. bunu yukari cekmek icin bir rest. sizin takim da ayni nedenden muzdarip. fenerbahcenin adimi bence takdire sayan.

ayrica marka degeri hakkindaki yorumlarin cok yaralayici. satir aralarinda gs disindaki takimlari sadece avrupada boy gosterdiginiz icin silmissin. kimsenin marka degerinin dustugu yok. ayni coplugun klupleri hepsi. birinin degeri neyse oburunun de odur. biz de merakla bekliyoruz, gelecek sezon FFP ile problem olacak mi olmayacak mi. ben sanmiyorum negatif bir durum olacagini.
3 Temmuz kenetlenmesi ile satılan forma sayısı 500 bin, genel ortalama ise 300 bin falan. Sponsorsuz formanın 1 milyon satma ihtimali bile yok bana göre. Maddi kayıp çıkmaz. Haliyle etkisi sanıldığı kadar olmayacak. Yarın Fenerbahçe'ye X firma 10 milyon euro yıllık para versin, yarından sonra formalar reklamlı çıkar. Sponsor bulamayız cümlesini beklediğimiz parayı veren sponsor olarak değiştirsek de sonuç değişmiyor. Galatasaray bulamaz ve kalkıp taraftara jest falan derse bizim yönetimi de eleştiririm. Hikaye anlatılmasından hoşlanmıyorum çünkü.

Marka değeri farkını yapılan sponsorluk anlaşmaları, Avrupa'daki itibara bakarak söylüyorum. Türkiye içinde aynı olabilir ama yurt dışı için kesinlikle durum aynı değil. FFP gelecek sezon etkilemez, bir sonraki sezonu etkiler zaten. Önce katılım gerçekleşecek, sonra incelemesi yapılacak.
Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
Herşeye maddi açıdan da bakmamak gerekli kulübün arkasında böyle bir taraftar olduğunu görmek bile insanı mutlu ediyor.

Tabii genelde bizim taraftarın böyle haberleri olduğundan kendi adıma ben çok mutlu oluyorum diyebilirim. Sponsor olayı ise doğru bende taktik falan olmadığını düşünüyorum, bulamadık böyle bir kılıfa koymaya çalışıyoruz ama ihtiyaç var mı?

Bence kesinlikle yok. Öyle ya da böyle para çıkıyor zaten.
Bence de kuru kuru romantizme gerek yok. O formanın önünde ne yazarsa yazsın, isterse her tarafı reklamlı olsun yine kemik kitle formayı alacak mı? Alacak. Ben zaten olaya taraftar gözünden bakmadım, taraftar tabii ki reklamsız ister. Ben aldığım her formanın arkasından ülker yazısını sildiririm mesela. Benim anlatmaya çalıştığım başka bir şey.

İhtiyaç var mı sorusunun cevabını Aziz Yıldırım verdi zaten, basın mensupları ile sohbet ederken kulüpler kötü durumda dedi satır arasında. Ayrıca ihtiyacı olmayan kulüp neden 4 ay boyunca stadyum için sponsor arayıp geçen hafta gelişme yoktur diye KAP'a bildirim yapsın? Öyle ya da böyle para çıkmadığı için olabilir mi acaba?

Basında çıkan uçak haberlere inanarak bir gaza gelme durumu var ama hem Fenerium hem de GS Store için yapılan KAP bildirimlerine bakılırsa taraftarın forma, ürün vs üzerinden kulübe katkısı bir Diego'nun, bir Sneijder'in senelik ücreti kadar ancak.