Sivas ve Eskisehirin cezalari onanmis.
Sabırsızlıkla 17 Temmuz'u bekliyorum artık. Belirsizliklerin bir çoğunu ortadan kaldıracak tarih gibi görünüyor. Olumlu olumsuz bir karar görelim de ne olacağını bilelim en azından. Süreç uzadıkca herkes daha çok yıpranıyor.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
birsey olacagi yok, cezamiz bu sene de devam edecetir. +1i gerektirecek unsurlar olusmadigi icin onumuzdeki sezon cezamiz sona erecektir. ben bu sene icin avrupa beklemiyorum fenerbahce adina.
Konu Hortlayacak Ama SON DAKİKA!
Anayasa Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın şike davasıyla ilgili yaptığı başvuruyu, yerel mahkemede yeniden yargılama başladığından başvuru yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti.
Ben de bakalım kaç kişi bu kararı Fenerbahçe aleyhine sanıp sevinecek diye merak ediyordum![]()
Bu kararın bir anlamı yok diyorlar bilmediğim için bir yorum yapamayacağım
Tamamen yanlış anlamışsınız. Yetkisizlik denir bu duruma. İç hukuk tamamen tüketildiğinde tekrar AYM'ye başvurulabilir. 14. ACM ile alakası yok. Acımak nedir? Komik oluyorsunuz. Hem de hukuktan anlamadan ahkam kesmişsiniz. Aksine reddetme, alehte karar diye bir şey yok.
Av. Emin Öztürk:
"13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılamaya onay verdi. Bu onay üzerine şike davasının yeniden yargılanma kapısı açıldı. Ancak bu karara da 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edildi. Eğer 14. Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı reddederse yeniden yargılama gündeme gelecek. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi henüz daha tüm yollar tükenmediği gerekçesiyle Aziz Yıldırım'ın başvurusunu geri çevirdi. Eğer 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama kararını reddederse tüm iç hukuk yolları tükendiğinden dolayı Anayasa Mahkemesi başvuruyu gözden geçirecek."
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Fenerbahçe Şubat'ta AYM'ye başvurduğunda ACM kararı yoktu. ACM YY kararı verince iç hukuk yeniden başlamış oldu. AYM de yetkisiz kaldı. Özeti bu. Alehte bir durum yok.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Aym Reddetti Deyince Ben Öyle Bir Yoruma Başvurdum İçeriğini Okuyunca Asıl Olayı Anladım Gerçekten Özür Dilerim Arkadaşlar.
Siz nasıl "Fenerbahçe Şike Yapmamıştır" diye uğraş veriyor ve buna güçlü dirayetli olmak adını koyuyorsanız , Trabzonspor'un da "Fenerbahçe şike yaparak hak ettiğimiz şampiyonluğu çalmıştır" diye verdiği uğraşa saygı duyacaksınız.... Şu dakikadan sonra olumlu ya da olumsuz çıkacak hiçbir karar Türk futboluna verilen zararı geri alamayacağı için bence artık sorun yok
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Kimin şike yapıp yapmadığını UEFA'nın verdiği cezalar, CAS'ın UEFA çok az ceza vermiş söylemleri gösteriyor. CAS gerekçeli kararında UEFA'nın çok az ceza verdiğinden, tarihin en büyük şike soruşturmalarından birinden böyle az ceza çıkmasının yanlış olduğundan bahsediliyor. UEFA'nın yerel federasyonlara karışma hakkı varken karışmadı. Cas gerekçeli kararında karışmaları gerektiği de yazıyor.
UEFA ve CAS Türkiye'de verilen kararı baz alarak karar verdi diye düşünüyorum ben. Türkiye'de ki karar değiştiğinde(ki değişecek) o zaman tekrar konuşacağız bu konuları.
Siz bize 3 temmuz'dan önce de şikeci diyordunuz, o yüzden çok fark etmez. Biz şike diyerek lekelenen sezonda oynanılan maçları iyi biliyoruz, hem kendimizinkini hem de milletin gol yemek için uğraştığı trabzonspor'un maçlarını.
Ayrıca yukarıda biri şuna benzer birşey demiş "siz nasıl fenerbahçe yapmamış diyorsanız aksi de savunulacak tabi buna saygı duyacaksınız." Normalde ben bunu makul buluyorum,bence de öyle olmalı. Fakat burada normali yaşamıyoruz, sen fenerbahçe'nin savunmasına saygı duyuyor musun da saygı duyacaksınız diye ahkam kesiyorsun millete?
Fenerbahçe aleyhinde rüzgar esse inananlar, Sivasspor'lular trabzonspor aleyhinde itiraflarda bulunduklarında trabzonspor'ludan daha sıkı savunma yapıyorken kimseden saygı beklemeyin. Galatasaraylı'ların büyük çoğunluğu için bu olaylar şike olayından öte fenerbahçe'yi tökezletmek için önemlidir. Aksi olsa diğer takımlar için ortaya atılan iddiaları da ciddiye alırlardı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Fenerbahce`ye Ret!
İsviçre Federal Mahkemesi, Fenerbahçe'nin CAS kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin haklı çıkması halinde her türlü tazminatı ödemeyi kabul edeceği beyanı üzerine reddetti.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...nerbahceye-ret
Kupa Trabzon'a gelmedikten sonra bu olay kapanmaz. 100 yılda geçse de biz hakkımızı arayacağız. Hakkımız olanı alacağız. Belki yönetimler bu işin peşine bırakır ama biz Trabzonspor taraftarı bu işin peşini bırakmayacağız.
Bu kararı bekliyordum, Şampiyonlar Ligi kuraları çekildikten sonra aksi yönde bir kararda iş çok fena karışırdı. En basiti Fenerbahçe'ye Avrupa yolu açsalar Galatasaray'ın eleme oynaması, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne gitmesi gerekecekti. Şimdi çok iddialı bir şekilde Avrupa hayali kuranlar, hayal satanlar düşünsün.
Karar kuradan sonraya kalınca böyle oldu, UEFA yürütmeyi durdurma kararı çıkmasından korktu çünkü karışacaktı işler, bu nedenle bedeli ne olursa olsun tazminat daha mantıklı geldi, çünkü davayı kazanma ihtimalleri de var. Kuradan önce mahkeme karar versin diye uğraşıldı ama olmadı. Gerçi artık çok önemi yok, şimdi yerel mahkemede aklanıp, sonra teker teker hepsine müracaat etmek gerekecek, hele ki o dönemde bu fezlekeleri hazırlayan, ve ona göre cezalar almasını sağlayan polislerin çoğu tutuklandı, bu de yerel mahkemede aklandıktan sonra sportif açıdan yapılacak itirazlarda önemli bir fayda sağlayacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
Kararın sebebi sadece tazminat olayı değil, mahkeme başkanı ileride telafisi imkansız zararların oluşmadığını da düşünmüş. Yıllardır söylenilen bir şey bir anda şekil değiştirdi, UEFA ne karar verirse versin, mahkemeler ne karar verirse versin TFF'yi bağlamaz deniyordu. Şimdi bizim ülkemizde alınacak olan kararlar UEFA'yı bağlayacak deniliyor.
Yeniden yargılamada en pratik aklanma daha doğrusu kurtuluş yolu tapelerin yok sayılması. Yalnız unutulan bir şey var, izinsiz de olsa o tapelerin hepsi gerçek ve tüm suçlular mahkeme huzurunda itiraz dahi etmeden kabul etti bu durumu. Tıpkı 2 aydır yaratılan Avrupa beklentisi gibi, bu tazminat olayı da hayalden öte değil bence. Polislerin bir kısmı da serbest bırakıldı zaten.
UEFA'nın yerel federasyonlara karışma hakkı var. Yeri geldiğinde karışmalı. Şike sürecinde neden karışmadı?
Onun cevabını da RTE, Şenez Erzik ve Platini versin. Platini ile Kıbrıs'da görüşen Ali Koç versin.
"Ertem Şener 3 Temmuz hükümete yönelik darbe girişimidir demiş. Fenerbahçe'li olsaydım bunlarla aynı safta olduğum için üzülürdüm. Başbakan şike gerçeğinin ortaya çıkarılmasını kendine yapılmış gibi örtmeye çalışıyor resmen." (via@sinanyyilmaz)
Altına imzamı atarım.
Ertem dilini kullanarak iş yapan gazeticilerdendir.
İktidar içeri attığı askerleri çıkardı şimdi polisleri içeri atmaya başladı neymiş askerleri içeri atanlar bunlarmış, iktidar kendi yaptığı pislikleri başkasının üzerine atma işinde uzman. Bu konuda da öyle. Bunun içinde yandaş medyasını ve Ertem Şener gibi yalaka ve kuklalardan faydalanıyor.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor’un şike davası kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddetti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz Haziran’da, şike davası sanıklarından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkında, “ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek” açısından “yeniden yargılama ve infazların geri bırakılması” kararı verdi. Bucaspor ve Trabzonspor mahkemenin kararına itiraz etti
hersey aslinda Buca kongre uyesinin Olgun Aydin'i Buca'li kulube yakin olan baska bir uye(komiser) sikayet etmesi ile baslamis...
vay be...
sonra da bir savci diger bir savciya dosyayi devam etmesi icin vermis.
o da bir digeirne..
aklima Savcilar'in kurdugu yakin dostluk geldi (internette resimleri bulunuyor, ozel bir ekip olusturmuslar, bildigin zincir)
Hukuk kurulumuzdan Atilla Dilaver’in bana söylediği şu; iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini yapmak istedik. Sayın Başkan’ın bana kullandığı ifade şu, ‘Bunları imzalayamam. Ablam rektör, kardeşim işadamı. Zor durumda kalırlar.’
. İkinci sorum; çok önemli bir konuda, Trabzonspor’u satmaktan bahsediliyor. Benden önceki başkana soruyorum. Bursa’nın şampiyon olduğu, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasında Kaptan Onur’u azarlamasının sebebi neydi? Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben açıklayacağım.
Bugun baskanin basin toplantisindan, dogru yer burasi diye dusundum
Sadri Sener nelerin pesindeymis cozemedim, ozelikle ikinci kisim. Aziz Yildirim ihale vermiyecek diyemi korkmus acaba.