-
25.Temmuz.2014, 13:30
İsviçre Federal mahkemesi kararını vermiş sonunda. Durdurma kararını bozdular. UEFA tüm tazminatları kabul edeceğini bildirmiş, tabii kulüp bu davalardan haklı çıkarsa. Aslında esas olan tazminatın ilk yıl verilen Avrupa kupalarına katılmama cezası için olabileceği konuşuluyor kulislerde. O ceza içinse UEFA topu zaten federasyonun kucağına bıraktı o dönemde. Dolayısıyla bir tazminat durumu oluşursa federasyon daha büyük yük altında kalacak. Kendi bacağımıza sıktık gibi bir durum bana sorarsanız. Biraz Mehmet Ali Aydınlar'ın şahsi menfaatlerini düşünerek yaptığı bir hata olarak görüyorum. Hoş kendine de hiç bir faydası olmadı.
Bu formanın önüne reklam alınmaması için; sponsor bulamadılar gibi bir eleştiri getiriliyor şu sıra. Mesele sponsor bulamamak değil istenen ücreti verecek sponsor bulunamaması. Bana göre ederini veren yoksa satmamak doğru karar. Daha önce forma önüne reklam almayan kulüplerin bir sonraki sponsorluk anlaşmalarında çok daha fazla gelir elde ettiği ile ilgili bir makale vardı. Bu tarz hamlelerin marka değerini arttırdığı, sponsorlar açısından (bak adamlar reklam almıyorken biz reklamımızı verdik çıkarımıyla) daha ilgi çekici olduğuna dair. Denk gelirsem burada paylaşırım.
Mesaj Yetkileri