-
10.Ağustos.2014, 00:20
Bir Galatasaraylı olarak üzüldüm Yanal'ın gitmesine. Şampiyon yapmış olmasına rağmen iyi bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezon camia olarak çok iyi birlik oldu Fenerbahçe ve bu da şampiyonluğu getirdi. Yanal'ın da önemli payı vardı mutlaka, oyuncularını bu şampiyonluğa inandırmada. Geldiği ilk dakikadan itibaren aşıladı takıma. Fizik olarak da güçlüydü FB ama bunu geçen sezon ki hırsa bağlıyorum birazda. Galatasaray'ın kendi ayağına sıkması, Beşiktaş'ın da tecrübesizliği (genç kadro ve genç hoca) Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürdü onu da unutmamak gerek. Ne olursa olsun hak edilen bir şampiyonluktu tabi, o konuda yanlış anlaşılma olmasın.
Ben kadroyu transfer istemeyecek kadar iyi bulmuyorum açıkçası. Aziz Yıldırım erken farketti (kendi açımdan: ne yazık ki) bu sezon lastiğin patlayabileceğini. Yaşlı bir takım var. Tecrübe önemli mutlaka ama dinanizm de lazım. Sakatlığa yatkın oyuncuların yanısıra alternatifsiz oyuncular var kadroda.
Fenerbahçe geçmiş yıllarda ofansif gücüyle ürkütücü bir takımdı. Şimdiki forvet hattı da ürkütücü muhakkak ama burada bahsettiğim farklı bir şey. Takım olarak ofansif olmasını kastediyorum. Türkiye'nin Bayern'i gibiydi yani. Şimdiki kadro Kuyt, Meireles, Emre, Topal, Alves, Egemen gibi fizik gücünü kullanan güçlü ve defansif oyunculardan kurulu. Chelsea tarzı yani. Top taşıyacak kanat oyuncusu yok. Kapanan takımlara karşı fiziksel kalitesiyle bir şekilde gol buldu takım geçen sezon birçok maçta ama şans her zaman gülmez. Teknik kaliteye de ihtiyaç var böyle zamanlarda. Bu açıdan bakarsak Diego nokta transfer.
NOBLESSE OBLIGE!
17.06.2014
Mesaj Yetkileri