katılıyorum can ve arda misaliOriginally Posted by sekopej
katılıyorum can ve arda misaliOriginally Posted by sekopej
okumayan arkadaşlar için bide buraya koyayım dedimOriginally Posted by perpetua
kim onlar?Originally Posted by eGowiCh
Dünya Şampiyonu kadroda sadece yarı arjantinli yarı İtalyan Camoranesi vardı
Eskiden vardı böyle olaylar (Epey eskiden).. Hatta, İtalya'yla alakası yok ama, mesela Di Stefano iki ayrı milli takımda forma giymişti. Di Stefano sadece bir örnek, o dönem sürüyle futbolcu bunu yaptı.
Yok, bilgi güncelse eğer, İtalyan pasaportu alanlarla karıştırılıyor olabilir..
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Kim olduğunu nerden bileyim? Şu anki kadrodan bahsetmiyorum, gelmiş geçmiş İtalya Milli Takım forması giymiş oyunculardan yabancı uyruklu sayısı Arjantin 16, Uruguay 9. Biraz daha dikkatli okursan sevinirim.
Mehmet Aurelio hakkında gelen tepkilere en güzel şekilde FB taraftarı cevap verdi.
![]()
Gusel bi şekilde cvp vermişler.![]()
o zamanki beklentilerle şimdiki beklentiler cok farklıydı ama...Originally Posted by sekopej
bence şimdi de terim'i rahat bırkasalar aurelio'yu oynatacagını dusunmem.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Fanatikte okudum arkadaşlar az önce Fatih Terim açıklamasında Nobre'yi de milli takıma alacağını konuşmuş . Hayırlısı diyelim.
hayrımı kalmışOriginally Posted by TaşkınMahmut
![]()
allah akıl fikir ihsan eylesin
isin rengi degismeye basladi.
M. aurelio nun Turk milli takımında oynamasını destekliyordum ama fikrim degismeye basladi...
bence de değişmeli çünkü kimse 29 (28.75) yasında bir adamın bugünü kurtarmak için milli takımda oynatılmasını desteklememeli.Originally Posted by e_mali
onu oynatıp 3 mac kurtarılabilir belki ama ya ilerisi?
ya milli takım hayali ile yanıp tutuşan gençler???
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Burada bir iki arkadas birsey diyince herkes irkci muamelesi yapiyordu.Aurello hadi bir nebze caresizlikten ama nobreye ne oluyor ya. 50 tane kalie forvetin var senin.SIKTI Bu is
Günü kurtarmak diyorsun da o zaman oynatalım Mehmet Güven'i tecrübe kazanıp Milli Takım kalitesine geldiğinde 2012 için hazırlanıyor oluruz. Tamam gençleri oynatsın -ki oynatıyor zaten- sen geleceği düşünürken bugünü bırakmaman lazım. Aurelio en az 4 sene daha oynar. O milli takımdayken o mevkide oynayacak gençler ondan çok şey öğrenebilirler. Gerek kendi kişiliği, gerek sporcu kişiliği, gerekse profesyonelliği ile örnek bir futbolcu. Hiç bir zararı olmaz Türk gençlerine aksine faydası olur.
Nobre'ye gelince onu hepimiz biliyoruz. Bizim forvetlerimiz ondan daha kaliteli. Terim'in böyle bir açıklama yaptığına da inanmıyorum. Aurelio da çıkıp söylemişti. Bunda da böyle olsa çıkıp söylerdi herkesin önünde...
"YÜCE ATATÜRK"
aurelio o formayı bırakmazsa o mevkide forma giyecek olan gencler forma giyemez. eğer terim ardayı oynatıyorsa- ki o mevkide de daha iyi oyucular var- mehmeti de oynatmalı değil mi? (mehmet güven).
bence olay cok daha farklı bir boyutta...
Tamam oynayabilir ama ben Arda'nın da Milli Takım'ın daimi oyuncusu olacağını düşünmüyorum. (Şu anda) Daha devamlılığı yok. Oyun içinde çok önemli işler yaptığı dakikalarda oluyor fakat onu tüm oyuna yansıtamıyor. Zamanla bunu da giderecektir...
Sen takıma gençler oynasın diye Can'ı Arda'yı Mehmet'i Nuri'yi aynı anda takıma koyarsan, o gençlerşsitrme olmaz. Zamanla Mehmet Güven de oynayacaktır bu takımda ama şimdi değil. Son maçta gördük ki Gerets Mehmet'i oyundan alıp Cihan'ı önliberoya çekti 30. dakikada. Bir yabancı önlibero alınsın Mehmet'in GS de de oynayacağını zannetmiyorum....
"YÜCE ATATÜRK"
Gerets transfer yapılmazsa on liberoda mehmeti oynatacagım diye bir acıklama yapmıstı...
bu arada seninle tartısmak cok zevkli seko....
ama ben olsam koray veya huseyini oynatırdım aurelio cok fazla gomuluyor savunmaya.
Bence şu gençlerin önü kapanır tartışması saçma. Gençler zaten Alt takımlarda parlıyorlar yeterince. Bu yüzden Aurelio da milli takımımza gerekli ve oynamalı.
Originally Posted by peluk
Öncelilikle teşekkür edeyim.![]()
Gerets bir yabancı gelsin kesinlikle onu oynatacaktır. Ama bu koşullarda kendisi de iyi bir yabancı gelmeyeceğini bildiği için böyle bir açıklama yaptı.
Koray nedense iyi bir oyucu ama üst düzey bir oyuncu değil. Bir de Terim onu hiç düşünmüyor Milli Takım'da sanırım hiç çağırmadı daha.
Hüseyin hakkında yorum yapmak istemiyorum. Aurelio'nun yanına dahi yaklaşamaz bence. Aurelio evet çok defansa gömülüyor ama bu Daum'dan kalma bir alışkanlık. Geçen senelerde çoğu maçta 2 li göbeğin arasına girip 3 lü defans gibi mücadele etti.
Bazı maçlarda Aurelio'nun ileriye çıktığını gol aradığını gördük. Teknik özellikleri olan bi oyuncu ayrıca. FB de teknik fazla oyuncu olduğu için bunu gösteremiyordu ama Milli Takım'da daha fazla sorumluluk alıp oyun kuruculuk görevini de rahatlıkla yapabilecektir....
"YÜCE ATATÜRK"
Kesinlikle katılıyorum. Mehmet çıkıp oynasa şuan için bana kalırsa bir şey veremeyebilir. Mehmet Aurelio hem tecrübeli hem de Mehmet'e göre daha fazla maç tecrübesi olan bir futbolcu. Ben ilk duyduğumda karşı çıktım ama son oynanan maçtan sonra kesinlikle oynamasını istiyorum. Sonuçta bu bizim zararımıza değil, yararımıza olacak bir durumdur.Originally Posted by sekopej
bu konuda kazım kanatın goruslerini okuyorum
baska okuyan var mı?
Originally Posted by peluk
o görüşlere katılıyorsan seninle bu konuda anlaşamayız
Ben okumadım ama görüşlerini biliyorum yani...![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Kazım Kanat'ın bildirdiği şeylerin adı "görüş" olamaz..
başından beri karşıydım,halende karşıyım buna.
yakında tüm milli takımı türk yaptıkları oyunculardan kuracaklar böyle giderse.
adam türk olabilir buna karşı çıkmıyorum,benim demek istediğim neden milli takımda oynasınki,biz aurellio'ya,nobreye güvenipte kurduk bu takımı.
başka bir konuda yazdım yine yazıyorum biz tamamı türk oyunculardan kurulu bir takımla dünya 3.lüğü kazanmış bir ülkeyiz,bu tip komedilere gerek yok bence.
abi alınması iyi oldu ama bi türk yetenek onun yüzünden yedek kaldı
türk yetenek dediğiniz kim oluyor.Bizim dünya futboluna verdiğimiz sadece 2 futbolcu war nihat ve emre eğer o genç yetenek dediğimiz adamlar gerçekten çok iyi yetenek olsalardı avrupa klupleri peşlerinden koşardı.Chelsea 20 yaşındaki john obi mikele 26 milyon dolar verdi gitti 17 yaşında sırbıstan karadağlı rajkovici aldı.Bizim gençlerimizde yetenek olsa onları da avrupa klupleri isterdi
E ne yapalım o zaman, yabancılardan devşirelim, yeteneksiz olduğumuzu kabul etmeyelim..
İtalya da yapsın aynısını o halde, İspanya da, şu da, bu da.. Bize yine yetenek kalmasın..
ersun yanal denilen şahıs takımımızı baltalamasaydı şu an daha iyi yerlerde olabilirdik ve oyuncularımızda daha iyi kulüplerde oynayabilirlerdi.
benim anlamadığım pek çok kişi neden ısrarla ülkemiz futbolcularına güvenmiyor ve küçük görüyor.gerçekten anlamıyorum ve hayret ediyorum.
ısrarla yazıyorum bak,nasıl dünya 3.sü olduk o zaman?