Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345
121 ile 148 arası toplam 148 sonuç

Konu: Ve Aurelio Milli Takımda

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by sekopej
    Şu anda 28 yaşında Aralıkta 29 olacak Ayrıca 2008 de de oynayacak bence 30-31 yaşında bir futbolcu oynamayacaksa kaç yaşında oynayacak. Mehmet ümit takımda oynasın GS de de oynamaya devam ederse ve başarılı olursa Milli Takım'a da alınacaktır, İlk 11'de de oynayacaktır. Terim değil miydi 17 yaşında Emre'ye formayı veren. O nedenle bir korkunuz olmasın eğer o oyuncuya inanıyorsa yaşa bakacağını zannetmiyorum....
    katılıyorum can ve arda misali

Quote Originally Posted by perpetua
    Simdi Fransa ile Turkiye'yi karsilastirmak yanlis.

Viera Senegal'de dogruktan sonra 8 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasiniyor ve Fransiz vatandasi olarak milli takimda oynamayi tercih ediyor.

Trezeguet Arjantin'li anne babaya Fransa'da doguyor ve buyuyor. Kariyerine Arjantin'de baslamis olsa da bir yil icinde Fransa'da kendini daha rahat hissettigi icin geri donuyor.

Zidane zaten Marsilya dogumlu.

Claude Makelele Zaire'de dogmus ama 4 yasinda Paris'e tasinmis.

Kariyerine basladiktan sonra Fransa vatandasligi almis oyuncu bulmakta zorlanirsiniz.

Ayni sekilde Podolski 2 yasinda Polonya'dan Almanya'ya geliyor ve Almanya icin oynamayi tercih ediyor.

Klose'nin ailesi 1981 yilinda Fransa'ya kaciyor (Klose 3 yasinda) ardindan 1987 yilinda Almanya'ya tasiniyor. Klose'nin babasi ayrica Alman bir ailenin cocugu.

Gerald Asamoah Gana dogumlu ancak ailesi ile beraber Almanya'ya 12 yasinda goc ediyor.

David Odonkor Almanya dogumlu, babasi Ganali, annesi Alman.

Burada en karisik olan Kuranyi. Panama asilli anne ve Alman dogumlu Macar asilli babaya, Brezilya'da doguyor. 15 yasinda geldigi Almanya'da milli oluyor.

Bu orneklerin ne Aurelio ne de Nobre ile bir benzerligi yok. Ikisi de kazik kadar adam olduktan sonra Turkiye'ye gelmisler. Haydi neyse Aurelio nispeten genc yasinda geldi ve uzun sure Turkiye'de oynadi. Ancak Nobre'nin durumu biraz daha farkli. Kanuna gore Nobre vatandas olur, hatta belki milli takima da girer ancak bu kural'in ciddi bir sekilde gozden gecirilmesi gerekli.

Biraz ugrassak, Brezilya'dan dunyanin en iyi takimlari arasina girebilecek bir kadro devsirebiliriz cunku Brezilya'da zaten cok fazla kaliteli oyuncu var. Ancak bu takimin hic bir anlami kalmaz benim gozumde.
    okumayan arkadaşlar için bide buraya koyayım dedim

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh
    İtalya Milli Takımında şu ana kadar milli olmuş uyruklar :

Arjantin = 16
    Uruguay = 9

Varın gerisini siz düşünün. Hiç yabancı olmadığını söylediğiniz İtalya Milli Takımında bile şu ana dek 16 Arjantinli, 9 Uruguaylı forma giymiş.
    kim onlar?
    Dünya Şampiyonu kadroda sadece yarı arjantinli yarı İtalyan Camoranesi vardı

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Eskiden vardı böyle olaylar (Epey eskiden).. Hatta, İtalya'yla alakası yok ama, mesela Di Stefano iki ayrı milli takımda forma giymişti. Di Stefano sadece bir örnek, o dönem sürüyle futbolcu bunu yaptı.

Yok, bilgi güncelse eğer, İtalyan pasaportu alanlarla karıştırılıyor olabilir..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Kim olduğunu nerden bileyim? Şu anki kadrodan bahsetmiyorum, gelmiş geçmiş İtalya Milli Takım forması giymiş oyunculardan yabancı uyruklu sayısı Arjantin 16, Uruguay 9. Biraz daha dikkatli okursan sevinirim.

Mehmet Aurelio hakkında gelen tepkilere en güzel şekilde FB taraftarı cevap verdi.

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

Gusel bi şekilde cvp vermişler.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Şu anda 28 yaşında Aralıkta 29 olacak Ayrıca 2008 de de oynayacak bence 30-31 yaşında bir futbolcu oynamayacaksa kaç yaşında oynayacak. Mehmet ümit takımda oynasın GS de de oynamaya devam ederse ve başarılı olursa Milli Takım'a da alınacaktır, İlk 11'de de oynayacaktır. Terim değil miydi 17 yaşında Emre'ye formayı veren. O nedenle bir korkunuz olmasın eğer o oyuncuya inanıyorsa yaşa bakacağını zannetmiyorum....
    o zamanki beklentilerle şimdiki beklentiler cok farklıydı ama...

bence şimdi de terim'i rahat bırkasalar aurelio'yu oynatacagını dusunmem.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul Takım:G.Saray

Fanatikte okudum arkadaşlar az önce Fatih Terim açıklamasında Nobre'yi de milli takıma alacağını konuşmuş . Hayırlısı diyelim.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by TaşkınMahmut
    Fanatikte okudum arkadaşlar az önce Fatih Terim açıklamasında Nobre'yi de milli takıma alacağını konuşmuş . Hayırlısı diyelim.
    hayrımı kalmış

allah akıl fikir ihsan eylesin

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

isin rengi degismeye basladi.
    M. aurelio nun Turk milli takımında oynamasını destekliyordum ama fikrim degismeye basladi...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by e_mali
    isin rengi degismeye basladi.
    M. aurelio nun Turk milli takımında oynamasını destekliyordum ama fikrim degismeye basladi...
    bence de değişmeli çünkü kimse 29 (28.75) yasında bir adamın bugünü kurtarmak için milli takımda oynatılmasını desteklememeli.

onu oynatıp 3 mac kurtarılabilir belki ama ya ilerisi?

ya milli takım hayali ile yanıp tutuşan gençler???
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Burada bir iki arkadas birsey diyince herkes irkci muamelesi yapiyordu.Aurello hadi bir nebze caresizlikten ama nobreye ne oluyor ya. 50 tane kalie forvetin var senin.SIKTI Bu is

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Günü kurtarmak diyorsun da o zaman oynatalım Mehmet Güven'i tecrübe kazanıp Milli Takım kalitesine geldiğinde 2012 için hazırlanıyor oluruz. Tamam gençleri oynatsın -ki oynatıyor zaten- sen geleceği düşünürken bugünü bırakmaman lazım. Aurelio en az 4 sene daha oynar. O milli takımdayken o mevkide oynayacak gençler ondan çok şey öğrenebilirler. Gerek kendi kişiliği, gerek sporcu kişiliği, gerekse profesyonelliği ile örnek bir futbolcu. Hiç bir zararı olmaz Türk gençlerine aksine faydası olur.

Nobre'ye gelince onu hepimiz biliyoruz. Bizim forvetlerimiz ondan daha kaliteli. Terim'in böyle bir açıklama yaptığına da inanmıyorum. Aurelio da çıkıp söylemişti. Bunda da böyle olsa çıkıp söylerdi herkesin önünde...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

aurelio o formayı bırakmazsa o mevkide forma giyecek olan gencler forma giyemez. eğer terim ardayı oynatıyorsa- ki o mevkide de daha iyi oyucular var- mehmeti de oynatmalı değil mi? (mehmet güven).

bence olay cok daha farklı bir boyutta...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tamam oynayabilir ama ben Arda'nın da Milli Takım'ın daimi oyuncusu olacağını düşünmüyorum. (Şu anda) Daha devamlılığı yok. Oyun içinde çok önemli işler yaptığı dakikalarda oluyor fakat onu tüm oyuna yansıtamıyor. Zamanla bunu da giderecektir...

Sen takıma gençler oynasın diye Can'ı Arda'yı Mehmet'i Nuri'yi aynı anda takıma koyarsan, o gençlerşsitrme olmaz. Zamanla Mehmet Güven de oynayacaktır bu takımda ama şimdi değil. Son maçta gördük ki Gerets Mehmet'i oyundan alıp Cihan'ı önliberoya çekti 30. dakikada. Bir yabancı önlibero alınsın Mehmet'in GS de de oynayacağını zannetmiyorum....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Gerets transfer yapılmazsa on liberoda mehmeti oynatacagım diye bir acıklama yapmıstı...

bu arada seninle tartısmak cok zevkli seko....

ama ben olsam koray veya huseyini oynatırdım aurelio cok fazla gomuluyor savunmaya.

Bence şu gençlerin önü kapanır tartışması saçma. Gençler zaten Alt takımlarda parlıyorlar yeterince. Bu yüzden Aurelio da milli takımımza gerekli ve oynamalı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by peluk
    Gerets transfer yapılmazsa on liberoda mehmeti oynatacagım diye bir acıklama yapmıstı...

bu arada seninle tartısmak cok zevkli seko....

ama ben olsam koray veya huseyini oynatırdım aurelio cok fazla gomuluyor savunmaya.

Öncelilikle teşekkür edeyim.

Gerets bir yabancı gelsin kesinlikle onu oynatacaktır. Ama bu koşullarda kendisi de iyi bir yabancı gelmeyeceğini bildiği için böyle bir açıklama yaptı.

Koray nedense iyi bir oyucu ama üst düzey bir oyuncu değil. Bir de Terim onu hiç düşünmüyor Milli Takım'da sanırım hiç çağırmadı daha.

Hüseyin hakkında yorum yapmak istemiyorum. Aurelio'nun yanına dahi yaklaşamaz bence. Aurelio evet çok defansa gömülüyor ama bu Daum'dan kalma bir alışkanlık. Geçen senelerde çoğu maçta 2 li göbeğin arasına girip 3 lü defans gibi mücadele etti.

Bazı maçlarda Aurelio'nun ileriye çıktığını gol aradığını gördük. Teknik özellikleri olan bi oyuncu ayrıca. FB de teknik fazla oyuncu olduğu için bunu gösteremiyordu ama Milli Takım'da daha fazla sorumluluk alıp oyun kuruculuk görevini de rahatlıkla yapabilecektir....
    "YÜCE ATATÜRK"

Günü kurtarmak diyorsun da o zaman oynatalım Mehmet Güven'i tecrübe kazanıp Milli Takım kalitesine geldiğinde 2012 için hazırlanıyor oluruz. Tamam gençleri oynatsın -ki oynatıyor zaten- sen geleceği düşünürken bugünü bırakmaman lazım. Aurelio en az 4 sene daha oynar. O milli takımdayken o mevkide oynayacak gençler ondan çok şey öğrenebilirler. Gerek kendi kişiliği, gerek sporcu kişiliği, gerekse profesyonelliği ile örnek bir futbolcu. Hiç bir zararı olmaz Türk gençlerine aksine faydası olur.

Nobre'ye gelince onu hepimiz biliyoruz. Bizim forvetlerimiz ondan daha kaliteli. Terim'in böyle bir açıklama yaptığına da inanmıyorum. Aurelio da çıkıp söylemişti. Bunda da böyle olsa çıkıp söylerdi herkesin önünde...
    Kesinlikle katılıyorum. Mehmet çıkıp oynasa şuan için bana kalırsa bir şey veremeyebilir. Mehmet Aurelio hem tecrübeli hem de Mehmet'e göre daha fazla maç tecrübesi olan bir futbolcu. Ben ilk duyduğumda karşı çıktım ama son oynanan maçtan sonra kesinlikle oynamasını istiyorum. Sonuçta bu bizim zararımıza değil, yararımıza olacak bir durumdur.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

bu konuda kazım kanatın goruslerini okuyorum

baska okuyan var mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by peluk
    bu konuda kazım kanatın goruslerini okuyorum

baska okuyan var mı?

o görüşlere katılıyorsan seninle bu konuda anlaşamayız
    Ben okumadım ama görüşlerini biliyorum yani...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Kazım Kanat'ın bildirdiği şeylerin adı "görüş" olamaz..

S-B-Z Misafir

başından beri karşıydım,halende karşıyım buna.
    yakında tüm milli takımı türk yaptıkları oyunculardan kuracaklar böyle giderse.
    adam türk olabilir buna karşı çıkmıyorum,benim demek istediğim neden milli takımda oynasınki,biz aurellio'ya,nobreye güvenipte kurduk bu takımı.
    başka bir konuda yazdım yine yazıyorum biz tamamı türk oyunculardan kurulu bir takımla dünya 3.lüğü kazanmış bir ülkeyiz,bu tip komedilere gerek yok bence.

abi alınması iyi oldu ama bi türk yetenek onun yüzünden yedek kaldı

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

türk yetenek dediğiniz kim oluyor.Bizim dünya futboluna verdiğimiz sadece 2 futbolcu war nihat ve emre eğer o genç yetenek dediğimiz adamlar gerçekten çok iyi yetenek olsalardı avrupa klupleri peşlerinden koşardı.Chelsea 20 yaşındaki john obi mikele 26 milyon dolar verdi gitti 17 yaşında sırbıstan karadağlı rajkovici aldı.Bizim gençlerimizde yetenek olsa onları da avrupa klupleri isterdi

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

E ne yapalım o zaman, yabancılardan devşirelim, yeteneksiz olduğumuzu kabul etmeyelim..
    İtalya da yapsın aynısını o halde, İspanya da, şu da, bu da.. Bize yine yetenek kalmasın..

S-B-Z Misafir

ersun yanal denilen şahıs takımımızı baltalamasaydı şu an daha iyi yerlerde olabilirdik ve oyuncularımızda daha iyi kulüplerde oynayabilirlerdi.
    benim anlamadığım pek çok kişi neden ısrarla ülkemiz futbolcularına güvenmiyor ve küçük görüyor.gerçekten anlamıyorum ve hayret ediyorum.
    ısrarla yazıyorum bak,nasıl dünya 3.sü olduk o zaman?

Sayfa 5 / 5 İlkİlk ... 345

Mesaj Yetkileri