Uzun zamandır Avrupada bir milli takım yönetmek istiyordum. Ama beklenen teklif ABD'den geldi. Sizce ne yapayım? Değişik bir tecrübe olması için kabul edebilirim. Hem Rangers için oyuncu bakmış olurum Amerika'da
Bakalım napacaksın Amerikayla![]()
Amerika2nın teklifini kabul ettim. Bizzat Obama aradı , reddetmek olmazdıBizim için farklı bir tecrübe olacak.
ABD , Altın Kupa denilen bir kupadan elendikten sonra menajeriyle yollarını ayırmış. 10 gün içinde Dünya Kupası elemelerinin ikinci kısmı var. Abd , grupta birinci durumda. Ancak Kosta Rika ve Meksika ile çekişmeliler. Bu gruptan rahat çıkacağımızı düşünüyorum.
Açıkçası milli takıma nasıl kadro hazırlayacağım ve nasıl bir taktik düşüneceğim hakkıdna bir bilgim yok. Bu yüzden önceki maçları inceledim ve taktik analizi yaptım. Sonuçta biraz defansif ama rakibi yıpratan bir taktik oluşturduk. Ardından ABD kadrosunu lağvettim ve kendim yeni bir kadro kurdum. Kadroda sakat birkaç oyuncu var ama onlarda 4-5 gün içinde iyileşecek. ABD'de bek eksikliği gözüme çarptı. ama tam tersine orta sahada çok iyi oyuncuları var.
İnşallah çıkarız![]()
Gruptan çıkarsın zaten 3. ile aranda 6 puan fark var.
Milli takım tecrübesi olan biri olarak diyebilirim ki medya ya kulak asma, ne yapsan kimi alsan beğendiremiyorsun. Birde bende oyuncular milli takım oyuncusu olarak klup bazındaki verimlerini yansıtamadılar. Bakalım sen neler yapacaksın. Hem hocaları olduğun için avantajın var. Oyuncunun sevdiği kişi olursan rangersa gelmeleri daha kolay olur.
Zaten öncelikle sevdiği kişilere girdiğin oyuncular genç neferler oluyor. Onları alabilirsin. Sen oyuncu havuzunu ve oyuncuları sık gözlemle belli mi olur bir messi getirebilirsin Ranger'ımıza.![]()
Amerikan emperyalizmine sendemi boyun eğdin be kardeşim![]()
abdin başına geçmen güzel olmuş inş kovulmazsın rangerstan abdden gençleri almakta zorluklar var draft filan oluyor sıkıntılı
Milli havuz da olmayan çok oyuncu var , milli havuzdan seçim yaptıktan sonra oyuncu aramadan ABD uyruklu oyuncuları seçip ekstra birkaç seçim yaptım. ama dediğim gibi U21 takımını takip ediyorum.
Baktım Britanya'da para yok Amerika'ya kaçtımŞaka maka Rangers bana yıllık €225,000 veriyor. ABD yıllık €1,600,000 veriyor.
draft mraft onlar ABD takımları için geçerli diye biliyorum.
ABD güzel olmuş kariyere birazcık renk gelir taktiği de beğendim inşallah Dünya Kupası'na gidebiliriz.![]()
2017 - Ağustos İskoçya
Spoiler: Detaylar
Puan Durumu
Ligde herşey yolunda gidiyor. AL maçlarından dolayı lig maçlarında rotasyona gitmeme rağmen forma şansı bulan oyuncular ellerinden geleni yapıyor. Takım bu sene daha güven veren bir oyun sergiliyor. Bu da takımda sağlam bir iskelet oluştuğunu gösteriyor.
Ancak biz ne kadar güzel başlarsak Celtic bizden daha iyi başlıyor. Adamlar ligde 5 haftada hiç gol yemediler. bu sezon ki resmi maçalrda ise sadece 1 gol yediler. Onuda Şampiyonlar Ligi maçında yediler.
Bu arada yönetim bize maaş ve transfer bütçesi vermiyor ama ben onlarda para olduğunu biliyorum. Bu yüzden her gün kapılarını çalıyorum. Sonunda Genç Yetiştirme ağımızı geliştirdik , bu sayede daha kaliteli oyuncu çıkaracağız altyapıdan. Ayrıca biraz baskı sonucu transfer ücreti kullanım yüzdesini %95 e kadar çııkardım. Eğer oyuncu satarsak kullanım yüzdesi çok işimize yarayacak.
Last edited by RodiMood : 03.Eylül.2014 at 23:22
2017 Ağustos - Avrupa Ligi
Rangers Avrupa'da destan yazmaya devam ediyor. Espanyol'a da Spartak'a uyguladığımız tarifeden uyguladık. Kiralık forvetimiz Kaikai'nin 4 golü Espanyol'u parçaladı. Ayrıca Rodrigo Gomez sağ kanadı koridora çeviriyor.
Efsane Avrupa'da tam gaz devam ediyor. Takım kendini bilerek oynuyor , ne gevşek ne de stresli. Ayrıca "Gomez ve Kaikai Gol Atım AŞ." Avrupa'da gol ihtiyacımızı çok iyi karşılıyor.
Gruplara kalmaya hak kazandık.
Avrupa Ligi B Grubu
Ne kolay ne de zor bir gruba düştük. futbol otoriteleri grubumuzu zor olarak dillendiriyor. Ancak rakiplerimizi incelersek; Lyon bu sene istediği gibi başlayamadı ve zorlanıyor. Club Brugge ise kaliteli bir kadroya sahip ama bize göre daha yaşlı kadroları var, dile kolay 21-22 yaş ortalamamız var. ama ne olursa olsun Belçika Liginin 2. takımınu hafife almamamız lazım. Maritimo ise tam bir kapalı kutu , görünüşte orta halli bir İspanyol takımı gibi duruyorlar ama altından ne çıkacağı belli olmaz. Buraya kadar geldiklerine göre iyi bir takım olmalı.
Sonuç olarak; 4. Seriden katıldığımız için gruptaki en zayıf takım durumundayız. Ama unutmayın, BİZ BU OYUNU BOZARIZ!
2017 Ağustos - Transferler
AS takım oyuncularıma gelen tekliflerde tok satıcıyı oynadım ve fiyat yükselttim. eğer istediğim parayı veren olsaydı oyuncu satardım ancak istediğim parayı veren olmadı.
Tam transferi kapattık derken transfer sezonunun kapanmasına 2-3 gün kala 2 sezon önce 16 yaşında kadromuza kattığmız regen sağ bek Damiano Ranieri'ye teklifler gelmeye başladı. Fiyat olarak 6 milyon € dedik. Ve beni şaşırtan bir şekilde bu teklif ilgilenen klüplere mantıklı geldi. Sonuç olarak Ranieri Romayı seçti , bizde 850 bin € ya aldığımız oyuncuyu 6 milyona satmış olduk.
Ardından altyapımızdan çıkan ve 1 hafta önce as takıma rotasyon oyuncusu olarak aldığım Jamie Neilson'a Fulham'dan teklif geldi. Pazarlıklar sonucu 875 bin € ya anlaştık.
Daha önceden transfer bütçesi kullanım yüzdesini %95 e çektiğimiz için 6 milyondan fazla bir bütçemiz oluştu. Bende hemen listemdeki bazı gençleri transfer ettim. 4 oyucudan 1-2 tanesini as takıma yoğun maç temposunda rotasyon olarak diğerlerini ise yetiştirip satmak için kullanacağım. İşte aldığımız gençler.
Derbiler kaderimizi belirleyecek anlaşılan![]()
2017 Ağustos - ABD Milli Takım
ABD ile ilk maçımıza çıktık. Hazırlık dönemi olmadan be göreve başladıktan 10 gün sonra oynanan bir maç için fena bir sonuç değil. Ama taktiğimiz çok defansif geldi. Gol pozisyonu bulmakta zorlandık. Bu taktiği gidebilirsek dünya Kupa'sında kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik elemelerde Rangers'ta kullandığımız ofansif 4-5-1 i kullanacağım.
Arkadaşlar gördüğünüz gibi Ağustosta Rangers 9 maç yaptı. Yaklaşık 3 günde bir maç yaptık. Zaten Dundee Utd. maçıyla Jamaika maçı aynı saate denk geldi. Jamaika maçından çıkıp direk Dundee Utd. maçına geçtim.Obama sağolsun ABD'nin en hızlı jet uçaklarını ayarladı benim için
ABD serüveni sıkıntılı olabilir ya regenler sağlamsa iş yaparYoksa ABD'de öyle sağlam oyuncu yok
Lig içinse artık şu Celtic'i geçelim
![]()
Fellingerle stucki dışındakileri at çöpe. Bu 2 elemanada iyi bak yedir içir iyi besle![]()
maçların guzel gençleri beğendim drafta katılıyorsa oyuncu etiliyor bizim klypleride alcaktım alamadım yaşadım bunu
Gençleri beğendim iyi yönetimden transfer bütçe yüzdesini de arttırmışsın Celtic maçları çok önemli şampiyonluğu bu maçlar belirleyecek gibi duruyor ama takım istatistik olarak harika gözüküyor inşallah bu sene artık şampiyonluk gelecek.![]()
Kariyer çok iyi kardeşim, efsaneyi döndürmüşsün.![]()
Amerika'ya teknik direktör olmak yakışmadı sana Rodi !![]()