-
2014'e dair yaptığım tüm pratikler, başarısızlık ve başarılar gösterdi ki FM 2014'te, oyuncu direktifleriyle uğraşmadan, orta alanı kalabalık tutup veya sadece oynatmak istediğiniz oyuna dönük olarak takım komutlarını belirlemeniz gerekiyor. Örneğin 4-5-1 oynayacaksanız, oyuncu komutlarını belirlemeyin. Sadece takım komutlarından pas stili, oyun tarzı, akıcılık, sıkı markaj, oyun disiplini, orta tarzı gibi komutlardan istediğinizi seçerek oynamak istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz. Dolayısıyla, şunu söyleyebiliriz, oyunculara ne kadar direktif verirsek oyun o kadar sapıtıyor. Sade bir taktik çok daha başarılı oluyor. Yeni Malatyaspor gibi kısıtlı bir kadroda başarılı olmaya başladım. Yeni geliştirdiğim 4-5-1 taktiğimle üst sıralara tırmanıyorum. Puan kaybettiğim maçlarda ya 10 kişi kaldım ya da 2-3 oyuncum sakatlandı. Bu gibi alt liglerde eksik oynamak oldukça zor oluyor. Ancak tam kadro oynadığım maçlarda sorun yaşamıyorum. Oyunum daha istikrarlı hale geldi. Gol yollarında etkili oynuyoruz. Yediğimiz goller ise genelde hava topları. Bu konuda duran top çalışmasına ağırlık verirsek bu sorun çözülür gibi geliyor. Sonuç olarak zayıf bir takımın orta alanı kalabalık tutması önemlidir. Tek forvet oynamak sizi gol yollarında etkisiz yapmıyor. Önemli olan tek forvetinizin pivot santrafor oynayıp oynayamadığıdır. Başarılı olan taktiğimi paylaşmadan önce sezonda biraz daha ilerleyip taktiğe alışma döneminde nasıl sonuç verdiğini görmek istiyorum. 10 kişi kaldığım ve yenildiğim maçlarda dahi oyun olarak beni memnun ettiler. Kiralık oyuncularla takımın biraz toparlandığını düşünürsek play-off'a gidersek büyük başarı olacak.
Mesaj Yetkileri