Veysel'i beğenen bir ben varım galiba. Alınabilecek en iyi yerli oyunculardan biriydi ve kadromuza kattık. Adam daha önce bahsettiğim "futbolcu" tanımına uyan nadir yerli oyunculardan bir kere:

http://forum.turksportal.net/vb/show...ostcount=15894

Geçen sezon kupada kaleciye feyk atarak attığı gol ve dünkü maçta kaptığı top sonrası atağı geliştirerek devamında çaprazdan çektiği etkili şut öyle her futbolcunun yapabileceği şeyler değil. Gene dünkü maçta ilk yarıda Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta iyi yükselip yaptığı kafa vuruşu, sayılmayan golümüzde yerden kestiği akıllıca orta gibi kalitesini ve çok yönlülüğünü belli eden diğer pozisyonlar da var.

Dzemaili'yi de beğendim, onun da kumaşı kaliteli. Takım iyi bir hava yakalarsa katkısı çok daha fazla olacaktır. Ama takım kötü gittiğinde iyi oyuncular bile kötüymüş gibi görünüyor.

Semih geçen sezon da bahsettiğim gibi bir stoper için çok dengesiz. Düz yolda yürürken bile paldır küldür düşüyor. Bacaklarını güçlendirmeli ve yere sağlam basmalı. Tamam canla başla oynuyor ama bu dengesizliği kalemizde pozisyon yaşamamıza neden oluyor.

Chedjou'yu bu sezon herkes beğeniyor ama Semih'le ikisi fiziksel olarak yeteri kadar güçlü ve dengeli değiller. Drogba tarzı bir forvetle boğuşacak, omuz attığı zaman rakibini uçuracak güce sahip değiller. Daha önce de yazdım, tekrarlıyorum: Bize "ürkütücü" bir stoper şart. Ürkütücü derken ya fiziğiyle ya oyun tarzıyla ürkütücü olacak. Örneğin FB'li Alves hem fiziğiyle hem sert oyunuyla rakip forvetler için ürkütücü bir stoper. Lugano oyun tarzıyla ürkütücü bir stoper. Egemen keza öyle. Mertesacker fiziğiyle ürkütücü bir stoper.... Bu tarz, rakibi sindirecek, çekinmesini sağlayacak bir stoperimiz olmalı. Çünkü beklerimiz de fiziksiz. Telles, Tarık bunlar hep ufak tefek fiziği zayıf oyuncular. Böyle bir savunma 4'lüsüyle ŞL'de duman oluruz. ŞL seviyesindeki Avrupalı oyuncular ikili mücadelelerde çok güçlüler. Hazard'ı hatırlayın, o fiziğe karşın ikili mücadelelerde gayet dengeli bir oyuncu. Bizdeyse Melo dışında topa sağlam basan kim var?

Forvet ile ilgili maç konusunda İbrahim'in yazdıklarına da katılıyorum. Kapanan takımlara karşı Umut ile başlasak daha mantıklı olacak gibi.