Quote Originally Posted by ReaList View Post
Anderlecht'i kesinlikle küçümsememek lazım. Galatasaray'dan daha organizeler ve daha önemlisi hücum oyuncuları genç, dinamik ve etkili. Galatasaray'ın hücuma çıktığı zaman arka tarafı kesinlikle tedbirsiz bırakmaması gerek.
En sevmediğim şeydir, aha ben dedim bakın n'oldu : ) demek ama maalesef bir türlü şu futbolumuzun realitesini kabul etmiyoruz. Kendimizi kaf dağının ardında görüyoruz.

Galatasaray bu grubun en zayıf halkası. Tamam seviyoruz takımımızı, duygusal bakıyoruz ama bir de gerçekler var. Şu grupta takım olma adına en eksik takım Galatasaray. Hala belli bir sistemi, oyunu, varyasyonu yok. Sadece takım isimlerine bakarak "Ooo biz bunları yeriz, bundan da bir puan çaktık mı?" havasındayız. Yanlış.

Hem futbolu takip edip hem de FMseverler olarak bizlerin büyük bir avantajı var. Adı fazla duyulmamış oyuncuları az buçuk tanıyoruz. Rakibe bakıyoruz en pahalı oyuncusu Youri Tielemans daha 17 yaşında. Adam dinamik, taş gibi. Acheampong, Mitrovic, Praet ve diğerleri. Futbol kalitesi yüksek, genç ve dinamik bir takım. Ama televizyonda, sosyal medyada sağda solda "Galatasaray fark yapar" yorumlarını görünce, Arkadaş nasıl bu kadar küçümsüyorsunuz hayret demekten alamadım kendimi. İnanın bugün bir gram bile tempo yapmadılar. Buraya tamamen 1 puan için gelmişlerdi, kendilerini sıkmadan bunu aldılar ve gittiler.

Galatasaray'da ciddi bir tempo sıkıntısı var. Özellikle orta alan oyuncuları çok durağan oynuyor. Selçuk'tan bahsetmeye gerek yok. Ancak Sneijder ve Melo da gittikçe Selçuk'a yaklaşıyor. İnisiyatif sıfır. Arkadaş tonla para kaldırıyorsunuz, karşınızda 17 yaşında 18 yaşında çocuklar sizi ipe diziyor. Top sizin ayağınıza geldiğinde yaptığınız tek şey sağa sola oynamak veya uzun top atmak, zorlamak desen sıfır. Nasıl maça hükmedeceksiniz?

Bugün Galatasaray son dakikadaki golle Avrupa Ligi biletini son maça kadar kurtarmıştır. Sahaya çıkacak 11'de çok ciddi bir revizyon gerekiyor. Yazık ki "Aynı şey diğer takımlarımız için de geçerli" 2 gram top oynamayan adamlara dünyanın parasını maaş olarak veriyoruz. İşte gerçekler de çarpıyor böyle.