Ömer abi bu konuda hiç bir zaman seninle ortak bir mutabakat sağlayamayacaz o yüzden üzerinde pek durmayacam. Oyuncu karşılaştırması yapsak günlerce tartışabiliriz ancak bir oyuncu var ki beni hayretler içerisinde bırakıyor.
Şimdi el kitabına göre Bitiricilik; Oyuncunun şans yakaladığında topu ağlarla buluşturabilme yeteneğidir. Yüksek bir bitiricilik özelliği çoğu zaman şutun kaleyi bulmasını ancak daha kötü bitiriciliğe sahip bir oyuncuyla kıyaslanırsa kalecinin uzanamayacağı yerleri bulmasını sağlar. Bu tamamen oyuncunun dikkatli/doğru bir şut gerçekleştirme yeteneğidir -
Soğukkanlılık (Composure) ve
Kararlar (Decisions) bir oyuncunun sürekli skor üretmesi açısından ayrıca önemlidir.
Geçen sene Burak'ın özellikle gol yollarındaki performansının önceki senelere göre yarı yarıya düştüğüne hepimiz tanık olduk. Bu seneye de (hazırlık kampları dahil) inanılmaz bir düşüş içinde girdi ve devam ediyor. Geçen seride Burak'ın profiline bakalım;
Gol yollarında etkili olmanın önde olduğu 3 yetenek geçen seneye kıyasla;
Finishing aynı değer
Decisions 11>14'e yükselmiş
Composure aynı değer
Nasıl olur da gol yollarında geçen sene, önceki senelere nazaran daha kötü olan bir oyuncu bu seneye de daha berbat başlayan bir oyuncu yükselişte olabilir? 18 bitiricilik nedir yani ben pek anlam veremiyorum. (CA durumu nedir şuan bilmiyorum)