Bu elbette bir kariyer hikayesi olmadığı için 2-3 aylık süreçte Beşiktaş'ta neler yaşadım, artılar-eksiler, taktiksel varyasyon hakkında küçük bir derleme yapacağım.
Başlangıç:
Transfer Bütçesi, Kullanımı: Geçen yıl olduğu gibi 200-300 bin euro'luk bir transfer bütçesi ile başlıyoruz oyuna. Geçen yıl Fernandes'i minimum 17'ye okutup bir iki transfer yapabiliyorduk ancak bu sefer onu da yapacak halimiz yok. Ben sağ bekten çok ortasaha takviyesine önem veriyorum Beşiktaş'ta. Necip, Veli, Atiba, Oğuzhan'dan oluşan ortasaha dörtlüsü herhangi birinin sakatlığında bizi zora sokacağını düşünüyorum. Bu nedenle benim tercihim Cristian Baroni'den yana oldu. Bedava olması benim için oldukça avantajlıydı ve Baroni'yi aldım. Transfer bütçem böylece bitmiş oldu.
Ancak yönetim toplamda 4 milyon yuroyu geçen para yatırımı yaptı kulübe. Transfer sezonu bitmeden bütçem 2 milyonu bulmuştu. Bende o paraya Ozan Tufan'ı aldım. İsteyen Sosa'yı 2.1'e alabilir ama zaten bu normal oyunda yansır diye düşünüyorum. Kiralıktan çıkar yani.
Kısacası iki oyuncuya 1.9 milyon euro transfer parası ve yıllık 675 bin euro, toplamda 2.5 milyon euro harcayabildim.
Kadro: Bildiğiniz Beşiktaş elbette, ben burda oyuncuların nasıl kullanılabileceği hakkında yorumlar yapacağım. Taktiksel dizilimimiz, birçoğumuzun 4-2-3-1 olacak, benim de öyle oldu. Geçen yıla oranla yıldız konusunda bir düşüş olduğunu düşünüyorum ancak maçlara yansıdığını söyleyemem. Defansımızın ortasının yetersiz olduğunu söylemeden geçemicem yalnız. Elbette bu düşünce lig için değil, Avrupa için.
Taktik: Dediğim gibi 4-2-3-1 vazgeçilmezimiz olmalı, en azından ilk sezon için. Ben dikine pas yapan, kanatları kullanan bir taktikle oynadım. Lige başlayana kadar ufak değişimlerle son seviyeye getirdim taktiğimi ve oldukça başarılı oldum. 4-2-3-1'in sizi kurtaracağını sanmayın. Hazırlık maçlarım kabus gibi geçti. Bu güzel hucüm hattıyla pozisyona giremiyordum. Taktiksel varyasyonumu göstermek gerekirse;
Birçoğumuz yaklaşık buna benzerler taktik yapacağız. Ben oyunu kanatlardan başlatıyorum. Tolga'dan İsmail'e atılan toplarla İsmail'in atttığı uzun toplarla oldukça etkili oluyoruz. Demba Ba, Olcay ve Töre üçlüsü kendini buldu diyebilirim.
Dediğim gibi taktiğin tam randımanla çalıştı, son rötuşlar ligin ilk haftasına kadar bekledi. O yüzden fikstürü iki farklı şekilde değerlendirmek lazım. Bu dakikadan sonra ön üçlüm coştu. Sosa ise frikikten attığı gollere takıma katkı sağladı bu süreçte.
Demba Ba: 9 maç 7 gol 5 asist. Sanırım Almeida'dan sonra nasıl bir ilaç olduğu anlaşılıyor
Gözlemci sayımız 2, bir iki takviye yaparsanız sizin açınızdan yararlı olur. Ozan Tufan'ı alacaklar, eksilerinin arasında büyük maçları oynayamamak olduğunu unutmasınlar. Bunun dışında soru varsa veya aklıma gelenler olursa paylaşırım sizinle. Güzel oyunlar herkese