Maalesef 2 gündür fırsat bulup oynayamadım betayı..
Acaba maç motoru ne alemde?
Özellikle direkten dönen toplar, mutlak pozisyonların gole dönüşme oranı, savunma yapabilme ve beklerle kanatların ceza sahasına girince saçmalaması ne alemde
Maalesef 2 gündür fırsat bulup oynayamadım betayı..
Acaba maç motoru ne alemde?
Özellikle direkten dönen toplar, mutlak pozisyonların gole dönüşme oranı, savunma yapabilme ve beklerle kanatların ceza sahasına girince saçmalaması ne alemde
maç motorunun göze çarpan hataları
bence oyuncuların hareketleri veya pas veriş tarzları falan hata değil görsellikle ilgili bir sıkıntı sadece..
fm 14'ten aşina olduğumuz direkten dönme veya tek pozisyon gelip gol atıp gitme gibi bir durumla karşılaşmadım..
ancak açılan ortaların bir şekilde kalecinin üzerine gitme durumu var..
topa sahip olmak son derece zor.. gerçi oynadığım takım hoffenheim ancak evimde nispeten güçsüz takımlara karşı bile topa sahip olmakta zorlanıyorum.. eski taktik mekanikleri pek sökmedi
bir diğer gözüme çarpan nokta ise sarı kartlı oyuncular eski serideki gibi zart diye atılmıyor.. bunda bir geliştirme yaptılarsa çok hoşuma gitti açıkçası.. Çünkü 2014'te 22 oyuncudan tek sarı kartı olan oyuncum %80 atılıyordu..
Penaltıyı üstten aut'a atan oyuncu gördüm..
stoperlerin arkasına top atılırken stoper mal gibi beklemiyor.. genel itibariyle ortadan top geçmiyor zaten..
Kendi kalesine gol sayısı acayip artmış durumda..
Oyundaki şut sayısı bana fazla geldi biraz..
Taç atışlarını 50 küsür metre atabiliyor bazı oyuncular bana göre saçma..
Dikine pas ile oynamayı görsel olarak izlemek çok güzel olmuş ki bence maç motorunun en başarılı yönü..
Ayrıca yine dikine pas ile alakalı kanattaki oyuncu topu aldığında daha boş olan veya yanında koşan bir oyuncu varsa pas atıyor.. Bu da çok güzel bir durum bence..
kabaca mutlak pozisyonların gole dönüşme oranı 5'te 1 veya 6'da 1 gibi eğer kaliteli bir forvetiniz yoksa..
Kısacası FM14'ün maç motoru 3 yıldız alsaydı FM15'in maç motoru 4 yıldız alırdı diyebilirim..
Ek olarak savunma yapmayı sormuşsun onu da cevaplayayım..
Pres seçeneklerinin 4'e çıkması ve kenardan seslenebilme sayesinde gayet güzel savunma yapılabiliyor.. En azından Hoffenheim ile Bayern karşısında 1 puanı böyle almıştım![]()