Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon
151 ile 180 arası toplam 237 sonuç

Konu: Araştırma ile ilgili eleştiri başlığı.

Genelde Database'ten memnunum ama
    Sadece Türkiye araştırmacılarına değil neredeyse tüm araştırmacılara gıcık kaptığım bir konu var

Kardeşim neden milli takımların çoğunun u19-u20-u22-u23 (Kıtalara göre değişiyor) hocaları eksik oluyor ve ilk gün hepsine başvurulabiliyor...
    örnek olarak FM12'den beri her sene Türkiye U19 boş giriliyor ilk gün...
    SI araştırma ekibine söylenirse iyi olur kanısındayım...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
    Genelde Database'ten memnunum ama
    Sadece Türkiye araştırmacılarına değil neredeyse tüm araştırmacılara gıcık kaptığım bir konu var

Kardeşim neden milli takımların çoğunun u19-u20-u22-u23 (Kıtalara göre değişiyor) hocaları eksik oluyor ve ilk gün hepsine başvurulabiliyor...
    örnek olarak FM12'den beri her sene Türkiye U19 boş giriliyor ilk gün...
    SI araştırma ekibine söylenirse iyi olur kanısındayım...
    Veritabanini yolladigimizda henuz u19 takiminin tekink direktoru aciklanmamisti.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

U19 Milli Takımının teknik direktörü geçen sezondan beri Vedat İnceefe. Ne zaman açıklandığını bulamadım ama TFF'nin sitesinde U19 Teknik direktörü etiketiyle benim bulabildiğim en eski haber 5 Şubat 2014 tarihinde yayınlanmış.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=200&ftxtId=19903

Fatih Terim Galatasaray'da iken Galatasaray U19 takımının hocasıydı. Sanırım Fatih Terim ile birlikte ayrılıp, Milli Takıma geçti. TFF'nin sitesinde Galatasaray'la sözleşmesi 9 Ekim 2013'te feshedilmiş gözüküyor.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by di canio View Post
    U19 Milli Takımının teknik direktörü geçen sezondan beri Vedat İnceefe. Ne zaman açıklandığını bulamadım ama TFF'nin sitesinde U19 Teknik direktörü etiketiyle benim bulabildiğim en eski haber 5 Şubat 2014 tarihinde yayınlanmış.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=200&ftxtId=19903

Fatih Terim Galatasaray'da iken Galatasaray U19 takımının hocasıydı. Sanırım Fatih Terim ile birlikte ayrılıp, Milli Takıma geçti. TFF'nin sitesinde Galatasaray'la sözleşmesi 9 Ekim 2013'te feshedilmiş gözüküyor.
    O haberi gormemistim. Veritabanini yollamadan 2 gun once TFF'nin Milli Takimlar teknik kadrosu sayfasina gore ayarladim teknik ekipleri. O zaman sayfada bir cok bosluk vardi.

8 Ekim'den daha sonraki bir tarihte guncellemisler.

http://web.archive.org/web/201410081...spx?pageID=406

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ayrıca Julen Masach da halen MT teknik kadrosunda gözüküyor. O da geçen sezon ayrılıp Hannover'da çalışmaya başlamıştı yanlış kalmadıysa aklımda.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Ayrıca Julen Masach da halen MT teknik kadrosunda gözüküyor. O da geçen sezon ayrılıp Hannover'da çalışmaya başlamıştı yanlış kalmadıysa aklımda.
    Almanlardan duzeltilmesini istedim. Tesekkurler.

2d kamerasinda galatasaray'in forma renklerinde sari forma var abi. Sapsari bi ikonla oynuyor oyuncular ona da bi bakabilirsen.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Turguthan View Post
    2d kamerasinda galatasaray'in forma renklerinde sari forma var abi. Sapsari bi ikonla oynuyor oyuncular ona da bi bakabilirsen.
    Duzelttim. Tesekkurler.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Salih Uçan Roma'ya 4.75 milyon euro'ya kiralandı ama sözleşmesinde veya kariyer verilerinde herhangi bir ücret yazmıyor (satın alma opsiyonundan bahsetmiyorum). Bu kiralama ücreti direk Fener'in bütçesine mi aktarıldı acaba?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ErayG View Post
    Salih Uçan Roma'ya 4.75 milyon euro'ya kiralandı ama sözleşmesinde veya kariyer verilerinde herhangi bir ücret yazmıyor (satın alma opsiyonundan bahsetmiyorum). Bu kiralama ücreti direk Fener'in bütçesine mi aktarıldı acaba?
    Aktarildi ve Diego'ya harcandi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by RodiMood View Post
    İyi akşamlar, Eskişehirspor'da forma giyen Kaan Kanak oyunda orta saha ve ofansif orta saha olarak gözüküyor. Ancak kendisinin mevkisi sol bektir.

http://www.transfermarkt.com.tr/kaan...spieler/123527

Kaan Kanak Ankaragücü o zor döneme girdiğinde orta saha olarak kullanılmıştı. Ordan kalmış sanırım
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aktarildi ve Diego'ya harcandi.
    Tamam öyleyse

Ben fiziksel özellikler dışında ligdeki bütün oyuncuların abartıldığını düşünüyorum. Ama sonra ukrayna ve özellikle israil ligindeki oyuncuların profiline baktıktan sonra olsun artık bu kadar diyorum.

Öncelikle Burak Yılmaz ve Sow'un bitiricilik kısmını yapan her kimse bir daha incelemesi gerekiyor kanımca.
    Herşeyi geçtim, Diego'yu kim izlemişte o puanları yazmış allah aşkına ? Yahu oyun sarsın diye şişirilmiş resmen. Yani ligdeki tüm oyunculara yine eyvallah derim ama Diego'ya diyebilmem için CM 02/03'den beri süre gelen menejerlik oyunu bilgimi çöpe atmam gerekiyor. Üstüne izlediğim Süperlig maçlarını da unutmam gerekiyor.

Bir tek ben mi abartıyorum bu meseleyi onuda bilmiyorum ya neyse..

diegoyu sanırım bızım gozlemcıler degılde ıspanya lıgını gozlemleyen arkadaslar puanlandırmıstır.database genelde bızım lıgın bıkac macını ya gozlemlemeden yada gozlemledıkten sonra verılıyor.bu bıkac performanslık puanlar yerıne bır oncekı sezonkı puanlamalar gecerlı oluyor.mesela krasıc ılk geldıgınde puanları gıbı .

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

cengi abi canerin dirtness biraz yüksek değil mi ? dikkat ettimde adam sezonda 4 kırmızı (3 ü direk) 15 sarı görmüş
    taktikle alakalı diyecem taktiğimi sana pm atmıştım.aynı mevkide oynayan hasan ali 20 maçta 5 sarı gördü, ters kanatta oynayan gg sadece 2 sarı

bu arada caneri ofansif back hücum oynatıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Edit: Yalnız komutlar sol taraftaymış çaktırmayın
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ReaList View Post
    ..........
    gerçi belirtmedimde ben de ayakta savun kullanıyorum oyuncuya ayrı direktif vermedim çünkü oyunculara ekstra yaratıcılık vermedim.baktımda bendede 3 foul ortalamasıyla oynamış

en son gördüğü kırmızı hatta şu ekilde oldu:
    oyuncu canerden topu kaptı caner yere düştü sonra kalktı adamın baldırına çift daldı

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

perpetua

database hiç gerçekçi değil. futbolcu değerlerini o kadar kötü ki GS de hamitin değeri sezon sonunda 74,000 euro. sizce mantıklımı. Burak 45 gol atmış değeri 5 milyon euro futbolcuları kimse izlemiyormu. musleranın değeri 4,5 milyon. bunların acil olarak güncel değerlere gelmesi gerekiyor. Türkiye ligini çok zayıf yapmışsınız.

Nesil
    2006
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by bologna View Post
    perpetua

database hiç gerçekçi değil. futbolcu değerlerini o kadar kötü ki GS de hamitin değeri sezon sonunda 74,000 euro. sizce mantıklımı. Burak 45 gol atmış değeri 5 milyon euro futbolcuları kimse izlemiyormu. musleranın değeri 4,5 milyon. bunların acil olarak güncel değerlere gelmesi gerekiyor. Türkiye ligini çok zayıf yapmışsınız.
    bence gercekci olmus 2 yıldır sakat olan hamite suan kim para verecek söyler misin?? yada burak yılmaza 5m verecek kulüp var mı gercekte??
    muslerada türkiye sartlarına göre normal bana göre galatasarayın bonservisi ile satacagı en fazla 5-10m arası zaten..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post

cengi abi canerin dirtness biraz yüksek değil mi ? dikkat ettimde adam sezonda 4 kırmızı (3 ü direk) 15 sarı görmüş
    taktikle alakalı diyecem taktiğimi sana pm atmıştım.aynı mevkide oynayan hasan ali 20 maçta 5 sarı gördü, ters kanatta oynayan gg sadece 2 sarı

bu arada caneri ofansif back hücum oynatıyorum
    Dirtiness biraz düştü ama Aggression hâlâ yüksek. Tackling + Positioning düşük oyuncu önde yakalanınca, hele hele Aggression yüksek ise gidip sonuna kadar koşup kovalacağından birebirde geçilmemek, arkayı bomboş bırakmamak için faul yapıyor. Bir kaç test yapmak lazım hep mi öyle?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Dirtiness biraz düştü ama Aggression hâlâ yüksek. Tackling + Positioning düşük oyuncu önde yakalanınca, hele hele Aggression yüksek ise gidip sonuna kadar koşup kovalacağından birebirde geçilmemek, arkayı bomboş bırakmamak için faul yapıyor. Bir kaç test yapmak lazım hep mi öyle?

buda başka bir kariyerimden yine taktik aynı ayakta savun pres yap dengeli (kontra oynuyorum yani kaymaması lazım taktiğe göre eksikte yakalanmıyorum)

burda 1 tanede direk kırmızıdan atılmış
    ilkinde ortasahada adama giderken dirsek vurdu diye
    (2. kırmızı çift sarıdan) ilki durup dururke arkası dönük adama kayıyor sarı kart alıyor 2. sarı kartı hakem eyyamı

bu arada yukarda biraz fazla abartmışım 4 kırmızının 3 ü çift sarıdan ama bu sarılara baktım teker teker gereksiz kaymaları var
    görüdüğü sarılara da bakıyorum pozisyon yok orta sahada takım yerleşmiş adama gidip çelme takıyor

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bologna View Post
    perpetua

Deger, oyuncunun normal sartlarda satilacagi para anlamina gelmiyor. Oyuncuyu yollamak istersiniz, transfer listesine koyarsiniz, o zaman oyuncunun satilabilecegi degeri gosterir.

Ornegin Messi'nin oyunda degeri 79 milyon Euro. Bugun birisi 79 milyon Euro ile gelse, acaba Barcelona onu satar mi? Muhtemelen Bale'e odenen 99 milyon Euro rakamini baz alarak bu istege cevap verir. Veya Neymar'in degeri ise 45 milyon Euro.

Almaya calistiginda kuluplerin isteyecekleri bedel daha yuksek olacaktir.

Nesil
    2003

buda başka bir kariyerimden yine taktik aynı ayakta savun pres yap dengeli (kontra oynuyorum yani kaymaması lazım taktiğe göre eksikte yakalanmıyorum)

burda 1 tanede direk kırmızıdan atılmış
    ilkinde ortasahada adama giderken dirsek vurdu diye
    (2. kırmızı çift sarıdan) ilki durup dururke arkası dönük adama kayıyor sarı kart alıyor 2. sarı kartı hakem eyyamı

bu arada yukarda biraz fazla abartmışım 4 kırmızının 3 ü çift sarıdan ama bu sarılara baktım teker teker gereksiz kaymaları var
    görüdüğü sarılara da bakıyorum pozisyon yok orta sahada takım yerleşmiş adama gidip çelme takıyor
    Beta bu sene biraz gec ciktigi icin kartlari tam test etme sansi bulamadik. Onun dengesini bir turlu yakalayacagiz.

Ancak yapay zeka Fenerbahce'yi oynattiginda Caner'de cok ciddi bir sorun gormuyorum. Benim simdiye kadar yaptigim testlerde:

38 mac, 8 sari, 2 kirmizi
    37 mac, 7 sari, 0 kirmizi
    39 mac, 12 sari, 2 kirmizi
    25 mac, 8 sari
    35 mac, 10 sari, 2 kirmizi
    23 mac, 4 sari, 1 kirmizi

Toplam: 197 mac, 63 kart (kirmizilar 2 tane sari olarak sayildi)
    3.12 macta bir sari kart gormus yani Caner.

Son 2 sezon + bu sezon Caner:
    102 mac, 36 kart (34 sari, 1 kirmizi)
    Gercekte 2.86 macta bir sari kart gormus Caner.

son 3 sezon + bu sezon Caner:
    140 mac, 44 kart (40 sari, 2 kirmizi)
    Yani 3.18 macta bir sari kart.

Sarilarin sayisini sabit tutup, kirmizilari azatmamiz lazim sanki. Belki de cift sarilari azaltmak icin Caner'i daha az sinirlenen bir oyuncu yapmamiz gerekebilir.

Sende Caner'in fazla kart gormesi, onu kullanis seklinden kaynaklaniyor olmasi muhtemel.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Beta bu sene biraz gec ciktigi icin kartlari tam test etme sansi bulamadik. Onun dengesini bir turlu yakalayacagiz.

Ancak yapay zeka Fenerbahce'yi oynattiginda Caner'de cok ciddi bir sorun gormuyorum. Benim simdiye kadar yaptigim testlerde:

38 mac, 8 sari, 2 kirmizi
    37 mac, 7 sari, 0 kirmizi
    39 mac, 12 sari, 2 kirmizi
    25 mac, 8 sari
    35 mac, 10 sari, 2 kirmizi
    23 mac, 4 sari, 1 kirmizi

Toplam: 197 mac, 63 kart (kirmizilar 2 tane sari olarak sayildi)
    3.12 macta bir sari kart gormus yani Caner.

Son 2 sezon + bu sezon Caner:
    102 mac, 36 kart (34 sari, 1 kirmizi)
    Gercekte 2.86 macta bir sari kart gormus Caner.

son 3 sezon + bu sezon Caner:
    140 mac, 44 kart (40 sari, 2 kirmizi)
    Yani 3.18 macta bir sari kart.

Sarilarin sayisini sabit tutup, kirmizilari azatmamiz lazim sanki. Belki de cift sarilari azaltmak icin Caner'i daha az sinirlenen bir oyuncu yapmamiz gerekebilir.

Sende Caner'in fazla kart gormesi, onu kullanis seklinden kaynaklaniyor olmasi muhtemel.
    abi ofansif bek hücum ekstradan direktif vermedim bakayım 2. sezonda ne yapıcak

Nesil
    2007
    Yer
    Şeref Bey'den

Caner'in durumu doğru yansıtılmış bence. Normalde başka takımda olsa her maç kart görecek potansiyelde.

Nesil
    2003

abi ofansif bek hücum ekstradan direktif vermedim bakayım 2. sezonda ne yapıcak
    Sadece Caner'e verdigin rol degil, takim oyun anlayisin ve diger oyuncularin da bunda katkisi olur. Eger diger oyuncularin da yerini kaybedecek sekilde oynuyorsa, Caner bunlarin aciklarini kapatmak icin de kart goruyor olabilir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bende 4 sarı görmüş hiç kırmızı görmemiş ilk sezon. Oyun anlayışı çok etkili demekki. Aykut kocaman tarzı bi futbol oynatıyorum çünkü

Mehmet Topal'ın oyunda milli takım kadrosuna girememesi hakkında bir şeyler yapılmayacak mı?Aynı sorun geçen senede vardı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lord Black View Post
    Bende 4 sarı görmüş hiç kırmızı görmemiş ilk sezon. Oyun anlayışı çok etkili demekki. Aykut kocaman tarzı bi futbol oynatıyorum çünkü
    Mutlaka oyle. Tempo yukseldikce oyuncularin kart gorme ihtimali de yukseliyor. Oyun anlayisi da ne kadar hucum olursa, tempo o kadar yuksek oluyor.

Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon

Mesaj Yetkileri