Vallahi satacam da bu yabancı kuralı çok zorluyor beni.
Vallahi satacam da bu yabancı kuralı çok zorluyor beni.
Berk İsmail Ünsal sizde gelişim gösterdi mi arkadaşlar ?
15.1.3 ile yeni bir kariyer açtım. Benim yardımcı mı garip bilmiyorum da Berk İsmail Ünsal'a iyi potansiyel veriyor. 2. sezonun başı geliştirmeye çalışacağım. Aynı şekilde Birhan ve Kaan'a da iyi potansiyel verdi(hatta Birhan'a Bruma'dan daha yüksek potansiyel veriyor). Onlar için de uğraşıyorum. Adili, Sinan, Emre Can gibi geri kalan gençlerden ise hiçbir şey olmaz dedi ben de direk yolladım(Bruma ve Koray iyi zaten onları saymadım). Emre Can ve Adili zaten futbolu bıraktı, ben serbest bırakıncaLucas ve Oğuzhan'a da 2.5 altın 1 kara potansiyel veriyor ama onları takımda tutmayı pek düşünmüyorum.
Semih Kaya'nın kafa vuruşu 10 olmuş. BETA da böyle değildi diye hatırlıyorum.
Kafa vuruşunda tabi ki sıkıntı var ama Semih kornerlerde pozisyon almayı bilip bir kaç gol atsaydı,o 10 değilde 12 falan olurdu kanaatimce.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Galatasaray'da yeni kariyere başlayacak arkadaşlara eğer kanatlı bir taktik ile oynayacaklarsa iki ucuz wonderkid önerim var. Hem eldeki maliyetli yabancıları çıkarmak hem de ucuza alıp ileride yüksek kar etmek için kullanılabilir.
Biri Pione Sisto. MR/ML/AMR/AML pozisyonlarında oynayabiliyor. FC Midtjylland'dan 2.5 milyon serbest kalma bedeliyle alabiliyorsunuz. İlk sezon zor olsa da oyuncu satışıyla bu rakamı bulmak mümkün.
İkinci önereceğim oyuncu ise Pavel Savitskiy AML/ML pozisyonlarında oynuyor ve Neman Grodno takımından çok cüzi miktarlara satın alınabiliyor. İsterseniz kontratı Aralık 2014'te bittiği için bedelsiz de kadronuza katabilirsiniz.
Diğer arkadaşların dile getirdiği gibi bu yıl GS kariyeri zor. Umarım yardımcı olur![]()
Ek olarak Humam Tariq da iyi bir alternatif 300-600 k arası bir bonservisle sene başında alınabilir
Şu oyuna tam bir ağırlık vereyim. Süper oyuncular önereceğim size.![]()
Birhan Vatansever'de iş var beyler, Selçuk'tan tutorial aldırıyorum. Sezon sonu olunca profilini koyarım buraya![]()
Prandelli' ye sinirim geçtikten sonra bir Galatasaray kariyeri açmayı planlıyorum. İlk işim de Burak ve Selçuk' u yedek bırakmak olacak. Hayırlısı![]()
Selçuğun yerine Bilal'i Burağın yerine Emre Güral veya Mevlüt Erdinç'i alabilirsin. Trabzon'dan Yusuf'uda almaya çalış kesinlikle.
Şut anlamında kişisel rekorum. 37-38'e bir kaç kez dayanmıştık ama 44 muazzam rakam oldu.
Pas anlamında da en iyi maçlarımızdan birisiydi.
Ancak bu kadar pozisyon bu kadar korner içinde maç daha farklı olmalıydı. Özellikle kornerlerde daha önceki serilerde yakaladığım gol rakamlarına ulaşamıyorum. Her türlü organizasyonu denedim kornerlerde ama malesef.
Ben Galatasaray ile oyuna başladım.
Fakat bir türlü iyi skor alamadım.
7 maçta 1 galibiyetim 2 beraberlik 4 mağlubiyetim var.
İş yerinde olduğum için ss veremiyorum.
Fakat yazarak başlayayım.
Transferler---
Giden:
Selçuk İnan(3m€ Villareal)
Fernando Muslera(15m€ Monaco)
Aurelien Chedjou(4m€ Aston Villa)
Hamit Altıntop(500k West Ham)
Yekta Kurtuluş(1m€ Genk)
Furkan Özçal(Serbest)
Umut Gündoğan(Serbest)
Sabri Sarıoğlu(Serbest)
Emmanuel Eboue(Serbest)
Aydın Yılmaz(Serbest)
Gelen:
Anderson(MANU) >>> Kiralık
Levin Öztunalı >>> Kiralık
Tyler Blackett(MANU) >>> Kiralık
ve şimdi aklıma gelmeyen Almanya'da top koşturan gurbetçi ve yaşı 20 yi geçmeyen 4-5 tane topçu.
Bu revizyon sonrasında taktik anlayışım ve kadrom şu şekilde oluşuyor.
Kalede. Sinan Bolat
Sağ Bek: Tarık Çamdal
Sol bek: Alex Telles
Stoper: Semih Kaya
Stoper: Koray Günter
Ön libero: Felipe Melo
Ön libero: Dzmeaili
Sağ açık: Olcan Adın
Sol açık: Bruma
Forvet arkası: Wesley Sneijder
Forvet: Burak Yılmaz
Nasıl antreman, ne taktikler, ne gazlar yaptıysam yapayım takım küme düşmemeye zor oynuyor. Şampiyonlar liginde ise Real, Juventus, Galatasaray, Roma grubunda 4 maçta 4 mağlubiyet ile devam ediyoruz.
Herşeyi manuel yaptığım için mi problem yaşıyorum bilemiyorum. Taktik araştırmasına mı girsem acaba?
steam : aytekin79
Gol atmakta hiç problem çekmiyorum.
Detayları eve gittiğimde girebilirim taktik ile ilgili.
Oyunculara verilen görevler vs.
Bu taktik ile ligde üst üste 3 maçta 4-4 berabere kaldım.
CL de City 3-1 yendi, Juve 4-1 yendi Roma 3-1 yendi beni
Ligde de çoğu maçı 4-2 kaybediyorum en saçma takımlara bile.
İlk defa böyle birşey geliyor başıma yıllardır oynarım bu oyunu.
Çeşit çeşit şeyler deniyorum ama çözebilmiş değilim.
Baya baya kafa yoruyorum oyunu hiç ileretmeden.
Yeni bir taktiğe tam 1 saat hazırlanıyorum.
Uyguluyorum ama gene gelişme yok.![]()
Galatasaray ile Avrupa maçlarında bir şeyler yapabilen var mı çok merak ediyorum. Gayet güzel bir kadro kurdum ligde bütün rakipleri ile oynadığım karşılaşmalarda maçı domine ediyorum. Çoğu maçta %60 ları geçip yüzde ile oynayıp rakibe taş çatlasa 3 4 şut çektiriyorum ama Avrupa maçlarında takıma bir şeyler oluyor. Ne kadar taktik denesem de tutturamadım. Avrupa'da derken Real Madrid Bayern gibi takımları kastetmiyorum. Bu takımlar zaten beni gördükleri zaman 5 6 atıp gidiyor Schalke Monaco vs gibi takımlardan daha iyi kadroya sahibim ama bu takımlar bile bana 2 3 atıp gönderiyor eli boş. Şampiyonlar liginde 3 sezonda 1 kere gruptan çıktım ondada şansıma Barcelona geldi Messi tek başına rekor üstüne rekor kırdı. Suarez'i anlatmıyorum bile. Bana şöyle dişe diş kapışabileceğim taktik lazım. Resimleri eklerim taktiğim ve oyuncularımla ilgili.
Bayern, City, Real, Barça gibi takımlara karşı oynayıp da kıstas koymamak gerekir. Ayrıca Schalke, Monaco gibi takımlar da oldukça kuvvetliler. Daha zayıf takımlara karşı olan maçları gözlemlersek yine senin dediğin sonuca ulaşıyoruz.
İlk sezonum henüz. Grup kolay geldi diye sevinmiştim fakat uzun zamandır bu kadar çekişmeli bir grup aşaması oynamamıştım. Zar zor 2.bitirdik grubu ve Real ile eşleştik ;
Bu taktik ve ilk 11le oynadık.
Sneijder'i sola çekip, orta sahanın direncini arttırınca, Kroos-Asier-Modric 3lüsünün etkinliğini bir nebze olsun azaltmayı başardık. Fakat Ronaldo ve Benzema 2lisi oldukça zor anlar yaşattı.
Maç boyunca sürekli ceza sahası dışından şutlarla yokladılar kalemizi. Sezonun flaş ismi Yasin'in golüyle öne geçsek de Ronaldo'nun uzaktan füzesiyle avantajı rakibe kaptırdık.
Ben 41231 şeklinde bir dizilişle ve GS'nin özlediğimiz prese dayalı oyun sistemiyle ilk yılımda Şampiyonlar Ligi'ni aldım. Tabii şans çok önemli. (Her ne kadar kuralarda hep en güçlü takımlar çıksa da) Ancak beklerin oyuna bolca katıldığı ve oyunu sürekli rakip sahada oynayan bir taktikle başarılı olmak mümkün Avrupa'da. Özellikle büyük takımlara karşı kapanıp kontralarla gol bulma stratejisi bende çalışmadı. Hatta ben Chelsea, Bayern ve Real Madrid gibi takımlara karşı çok önde ve ofsayt taktiği uyguladığım bir şekilde oynadım. Sonuçları birkaç ekran görüntüsüyle paylaşıyorum.
Not: Taktik ile birlikte kupayı almamda iki transfer çok etkili oldu. İlk devre sonunda melo ve dzemaili'yi satıp gaston gil romero'yu aldım. Ayrıca Emre Can'ı kiraladım ama ŞL'de hiç kullanmadım. Lig için yapılmış bir transferdi o. Sene başında da Suso'yu kiraladım Inside Forward pozisyonu için o kadar.
Bonus
![]()
Hangi taktiği denediysem olmuyor, en saçma takımlara gidip yeniliyorum.Köşe atışlarından ve serbest vuruşlardan çok gol yiyorum.Eğer iyi gördünüz taktikler olursa linkini de atın lütfen.
Ben de garip şekilde başarılı olamadım bir türlü. Ortak kariyer yapıyoruz arkadaşla ilk sezon 3. olabildim. ŞL'de de 3. olup UEFA'da çeyrek oynadım. İkinci sezon da nisandayım. UEFA'da yarı finaldeyim(kupayı alma ihtimalim çok yüksek, Touluse geldi güçlü takım da kalmadı) ancak ligde yine üçüncüyümLigde niyeyse bir türlü başarıyı sağlayamadım.
şu paradan 5m aktardılar yazık günah![]()
Galatasarayla ilk sezonumu tamamladım. STSL'yi, Süper Kupa'yı ve Türkiye Kupası'nı kazandık. ŞL'de gruptan çıktık, Real Madrid'e elendik. Ligde de namağlup şampiyonuz derken son hafta Beşiktaş deplasmanında kazaya uğradık.Daha doğrusu rotasyon sevdasına ünvanı elimizden kaçırdık diyelim
ŞL'de zorlanmamızın sebebinin, yeterli kadro kalitesine ve transfer yapmamaya bağlıyorum. Özellikle ilk 2 ay birçok sakatlık ve cezalar oldu ve hep ŞL maçlarına denk geldi bu aksilikler.
Sezon boyunca tek bir taktik üzerine yoğunlaştık ;
Oyuncu istatistikleri ;
Wesley Sneijder, Burak ve Yasin sezonun öne çıkan isimleriydi. Bruma ve Olcan da iyi katkı sağladılar.