Sayfa 38 / 64 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon
1,111 ile 1,140 arası toplam 1907 sonuç

Konu: Football Manager 2015 | 15.3.2

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Sakatlanmalarin onune gecmek icin sunlari yapin :

1. Mac antrenmanlarini ortanin uzerine cikarmayin.

2. Mactan once antrenman yaptirmayin, mactan sonra dinlendirin.

3. Bireysel antrenmanlar bolumune girerseniz orada oyuncularin bireysel rol veya nitelik antrenmanlarinin karsisinda antrenman agirliginin "agir" yazdigini goreceksiniz, onun agirligini dusurun. Bu antrenmanlari kendimiz belirlememissek teknik heyetle yaptigimiz gorusmelerde belirleniyor. O zaman da, galiba oyunun hatasi, bireysel antrenman agirligini "agir" yapiyor, bu da sakatliklara sebep oluyor. Benim tespitim bu sekilde.

Diger konulara gelince... Forvetin gol atamamasi, pozisyona girememesi, mac kondisyonu eksikligi, kadro genisligi ve oyuncular fazla mac yapamadigi icin oyuncularin yaptigi kaprisler, orta saha oyuncularinin formsuzlugundan kaynaklaniyor. Takiminizda bunlardan herhangi biri varsa gol kisirligi cekmeniz normal oluyor. Size tavsiyem, kadroyu fazla genis tutmayin, antrenmanlari daha dikkatli yaptirin, kadro rotasyonu yaparak hicbir oyuncuyu kusturmeyin. Sitem eden oyuncuyu ust uste 2 kere ilk 11 de baslatsaniz bile sikintisi son buluyor. Mac kondisyonunu tamamlamalari icin milli mac aralarinda ve 10 gunluk bosluklarda hazirlik maclari ayarlayin, bu maclarda oyuncularin kondisyonunun dusmesini dikkate almayin, cunku mac eksikligi daha buyuk bir problem.

Oyunda hic hata yok mu, tabi ki var. Sert orta yaptiginizda cok gol buluyorsunuz. Kendi kalesine atilan goller hala cok fazla.

Dün Gece Biraz Milli Mesai Yaptım. Hollanda ve Japonya ile Maçlar Yaptım. Hollanda'ya Karşı 9ccc-2ccc Gibi Üstünlük Kurdum Ama Maçı 4-2 Kaybettim Olur Dedim Böyle Şeyler Japonya ile Oynadım 7ccc-1ccc ile Japonya'ya Karşı Üstünlük Kurdum Maçı 0-2 Kaybettim Ondan Sonra Oyunu Kapadım...

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

valla oyunu güncellesem mi güncellemesem mi karar veremedim sakatliklar arttiysa en iyisi beklemek!herkez farkli bisey söylüyor yeni güncellleme hakkinda

Oyun rezillikten başka bir şey değil yanarım yanarım 80 tl me yanarım fm 2012 13.14.15 e bin basar

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Steam offline yapmayi unuttum otomatikmen güncelledi oyunda 1 gün ilerledim muslera sakatlandi onun yerine yedek kalecim eray da sagolsun 1 hafta sonra o da sakatlandi kaleye kime koyacam bilmiyorum oyunu almicam dedim yine aldim 50 euro yine cöpe gitti 2015 yilina gircez daha hala adam gibi bir oyun serisi cikarmadilar pes diyorum sadece SI ya

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

15.2 güncellemesini bekleyeceğiz heralde yine,geçmiş olsun.
    malatyAdana!

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Aynen baska bir secenek yok beklemekten baska

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Bi oyunda üstelik 20 yıllık mazisi olan bi oyunda hep benzer problemler oluyorsa bunun açıklaması olamaz. Ya bu oyunun algoritmalarını oluşturan adamlar futbol bilmiyor ya da işlerini düzgün yapamıyorlar.. Son olasılık ise oyunu kodlayan ekibin iş bilmemesi..
    Evet futbol kolaylıkla simüle edilebilecek bi oyun değil. Ama bunca aptallığa mahal verecek kadar karmaşık da değil.
    Kendilerince nasıl bi açıklama getiriyorlar bu işe çok merak ediyorum. Yani yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi 8-10 net pozisyon yakalayıp rakibin yarım yamalak 1-2 pozisyon ile maçı alması ve bunun sezonda 1-2 değil çok kez olmasını nasıl açıklıyorlar mesela..
    Ya da 3 senedir çözemedikleri direk problemini..
    Ya da her maç sakatlık yüzünden oyuncu değişmek zorunda kalınmasını.

Hayır yani çıkarmadan evvel zahmet edip 2 saat oynamıyorlar mı şu oyunu?

@flawless deneme amaçlı save almadan, nerdeyse hiç antrenman yaptırmadım 1 ay bakalım ne olacak diye. 6 maçta 7 oyuncum sakatlandı en kısa sakatlanan 2 hafta.

önceden de çok şikayet eden vardı sakatlıkları ama 15.1.4
    bence fizyoterapistler tarafından yapılmış

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Ketchaup View Post
    @flawless deneme amaçlı save almadan, nerdeyse hiç antrenman yaptırmadım 1 ay bakalım ne olacak diye. 6 maçta 7 oyuncum sakatlandı en kısa sakatlanan 2 hafta.
    Olabilir ben de sakat veriyorum. 2014'e gore sakatliklar fazla ama ben bir sekilde sorunlari tespit ettim ve sizinle paylastim. Eger sizde durumlar farkli gelisiyorsa bilemem.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sakatlıkları azaltmanın yolu alacaklarınız Kondisyon Antrenörlüğü en az 18 olan gençlerle çalışma,adam yönetimi,Moral gibi özellikleri 18 üstü olan 1 yada 2 kondisyon antrenörü fizyoterapistler de aynı fizyoterapisi 18 üstü gençlerle çalışması,disiplini yüksek olan fizyoterapisti getirin sakatlıklar o kadar abartılı olmuyor...

Öncelikle oyunun beta versiyonundan bu yana şikayet edildiği kadar sakatlıklar yaşamadım. Evet 1.4'te öncekilere göre bariz bir artış var ama yine de bence makul sınırlarda. Pıtır pıtır sakatlanma olmuyor yani. Tabi bu oyunun dinamiklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir bu.

Asıl söylemek istediğim ise şu. Sakatlıkların önüne geçmek için çeşitli argümanlar sunan arkadaşlarımız var. Bunlardan biri fizyoterapist ve kondüsyonerlerin sayısı ve yeteneğiyle alakalı. Bu öneriler büyük takımlar için geçerli olabilir. Daha çok personel imkanı ve o personele ödenecek ücreti karşılayabilirsin. Ama gidip ülkenin 3. seviyesinden bir takımı çalıştıran insanlara karşı 15-20 özellikleri olan fizyoterapist alın diyemezsiniz. Zaten 1 fizyoterapist imkanın var ve 15-20 arası özellikleri olan bir personeli kulübün ekonomisi kaldırmaz.

Dediğim gibi sakatlıklardan yana şikayetim pek yok. Sakatlık konusunda bir kaç kişinin aynı şeyleri yazdığını görünce kendim de bir LLM olduğum için küçük takımları çalıştıran arkadaşlara tercüman olayım dedim.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya

Yeni güncellemelerle belli başlı problem çözülür , yeni problemler ortaya çıkar bunlara alıştık fakat ben biraz daha farklı bir şey sormak istiyorum ;

Hiç bir zaman başkasının taktiğiyle oynamaktan keyif almam sonuçta oyun bile olsa bir çoğumuz önemli bir final maçına cıkıcagımız zaman takım elbise giyip ekran başına geçicek kadar kaptırıyoruz bu oyuna kendimizi . İngilizce seviyem çok üst düzey olmasada yabancı sitelerde yazılan makaleleri ve oyun hakkında ki bir çok şeyi okumaya çalışıyorum . Taktik konusunda özellikle turksportal ailesinin içindede bu konuda çok yetenekli arkadaşlarımız var fakat yurt dışında taktik paylaşan dostlarımız genellikle ünlü teknik direktörlerlerin stratejilerini oyunu yansıtmaya daha çok emek harcıyor . Örneğin ; Guordiola'nın Bayern'de oynattıgı oyunu Bayern'in sistemini çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar , 3 DC - 3 DMC - 3 AMC - 1 ST şeklinde saha dizilişi ki ben saha dizilişini çok önemseyen birisi değilim oyunculara ve taktik yapılırken belirlenen komutların daha efektif oldugunu düşünüyorum neyse uzatmayalım . Şu lanet olası tiki-taka futbolu seveni sevmeyeni hiç kimsenin unutmayacagı bir etki yarattı futbolda . Ben kendi takımlarımda pas futbolu üzerine çok yoğunlaşmayı severim ,bin tane pas yapalım kaleye bile paslarak girelim derecesinde bir pas manyaklığım yok tiki-taka futbolundanda nefret ediyorum ironik olucak farkındayım İşin özü şu , bir çok defa oyunda rakip teknik direktörlerin pas oyunumuza , en yüksek oranda paslasan takım oldugumuza dair haberlerle karşılaştım zaman zaman Jr. Barcelona olur gibi olduk zaman zaman 3 pas yapamadık günlük performansla alakalı rakiple alakalı olabilir özellikle Türkiye liglerinde bu pas oyunu çok hızlı bir şekilde sizi şampiyonluga götürüyor fakat avrupaya gittigimiz zaman rakibi ne kadar iyi analiz edersek edelim o 2 pası yapamıyoruz cok cok iddaalı degilim taktik konusunda fakat ben tam olarak sahadaya dağılışımı , oyunun merkezini istedigim yere çekebilmeyi beceremiyorum . İşin en acı tarafı ise top rakipteyken bir taktigimiz yok maalesef , savunmada ayrı hücumda ayrı bir mentalite ayrı bir diziliş'e izin verilmesi çok mu zor bu oyunu yapan insanlar taktik konusundan daha önemli ne görüyolar bu oyunda acaba ? Diyecegim şu ki oyunun teması kötü olsun , grafikleri kötü olsun 3 boyut olmasın daima 2 boyutlu izleyelim ama taktik bölümü bizim başımızı döndürsün bir tek ben mi böyle düşünüyorum ?
    You'll Never BeatThe Irish !

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Az önce sıradan ve rahat bir galibiyetle gecebilecegim maça başladım rakip takım bir korner bir serbest vuruş ve birde taç organizasyonu olmak üzere ilk 15 dakikada 3 sut çekti ve üçüde gol oldu oyunu kapattim. Henüz oyunu almayan arkadaşlara sesleniyorum sakin paraniza kiymayin yemin ederim depresyona girdim bu oyun yüzünden anti depresan kullanmaya başladım. Basın toplantilari da grafiklerinizde yerine dibine batsın şu maç motorunu 3 senedir ne hale getirdiler yazık ve bizim gibi saf ve bu oyuna bağımlı olmuş insanlarda versin parayı 1 hafta oynasın kenara koysun oyunu bunlarda biz oyun yapimcisiyiz diye geciniyorlar benim için fm bitmiştir artık
    malatyAdana!

Nesil
    2014
    Yer
    Konya

Göbekten oyna diyerek ve rakibe markaj pres ayarıyla rakibin kanat gücü çok iniyor gözlemim o yönde. Kornerlerde alanı koru diye 1.85 lik forvet varsa verin topu karşılamakla kalmayıp ileride bekledittiğim 2 kanat oyuncusunu kontraya kaldırıyor direk Enes Ünal. Ben gerçektede maç izlerken veya oynarken saç baş yoluyorum o yüzden bu hatalar maç motoruyla alakalı olduğunu düşünmüyorum doğal geliyor taktiksel bence. Kaleciden seken top gerçektede var oyunda önceden yoktu bu kadar. En kötü kaleci bile rahatlıkla topu dışarı çeliyordu şimdi sektiriyor göze çok gelsede pek abartı bişey olduğunu düşünmüyorum. İyi analizle hepsinin önüne geçiliyor. Ama rakibi durdurmak için oynamak kendi oyunumuzun önüne geçince eninde sonunda yiyoruz. Çok detaylı hazırlanmak lazım her maça

Nesil
    2014
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by Mete07 View Post
    Yeni güncellemelerle belli başlı problem çözülür , yeni problemler ortaya çıkar bunlara alıştık fakat ben biraz daha farklı bir şey sormak istiyorum ;

Hiç bir zaman başkasının taktiğiyle oynamaktan keyif almam sonuçta oyun bile olsa bir çoğumuz önemli bir final maçına cıkıcagımız zaman takım elbise giyip ekran başına geçicek kadar kaptırıyoruz bu oyuna kendimizi . İngilizce seviyem çok üst düzey olmasada yabancı sitelerde yazılan makaleleri ve oyun hakkında ki bir çok şeyi okumaya çalışıyorum . Taktik konusunda özellikle turksportal ailesinin içindede bu konuda çok yetenekli arkadaşlarımız var fakat yurt dışında taktik paylaşan dostlarımız genellikle ünlü teknik direktörlerlerin stratejilerini oyunu yansıtmaya daha çok emek harcıyor . Örneğin ; Guordiola'nın Bayern'de oynattıgı oyunu Bayern'in sistemini çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar , 3 DC - 3 DMC - 3 AMC - 1 ST şeklinde saha dizilişi ki ben saha dizilişini çok önemseyen birisi değilim oyunculara ve taktik yapılırken belirlenen komutların daha efektif oldugunu düşünüyorum neyse uzatmayalım . Şu lanet olası tiki-taka futbolu seveni sevmeyeni hiç kimsenin unutmayacagı bir etki yarattı futbolda . Ben kendi takımlarımda pas futbolu üzerine çok yoğunlaşmayı severim ,bin tane pas yapalım kaleye bile paslarak girelim derecesinde bir pas manyaklığım yok tiki-taka futbolundanda nefret ediyorum ironik olucak farkındayım İşin özü şu , bir çok defa oyunda rakip teknik direktörlerin pas oyunumuza , en yüksek oranda paslasan takım oldugumuza dair haberlerle karşılaştım zaman zaman Jr. Barcelona olur gibi olduk zaman zaman 3 pas yapamadık günlük performansla alakalı rakiple alakalı olabilir özellikle Türkiye liglerinde bu pas oyunu çok hızlı bir şekilde sizi şampiyonluga götürüyor fakat avrupaya gittigimiz zaman rakibi ne kadar iyi analiz edersek edelim o 2 pası yapamıyoruz cok cok iddaalı degilim taktik konusunda fakat ben tam olarak sahadaya dağılışımı , oyunun merkezini istedigim yere çekebilmeyi beceremiyorum . İşin en acı tarafı ise top rakipteyken bir taktigimiz yok maalesef , savunmada ayrı hücumda ayrı bir mentalite ayrı bir diziliş'e izin verilmesi çok mu zor bu oyunu yapan insanlar taktik konusundan daha önemli ne görüyolar bu oyunda acaba ? Diyecegim şu ki oyunun teması kötü olsun , grafikleri kötü olsun 3 boyut olmasın daima 2 boyutlu izleyelim ama taktik bölümü bizim başımızı döndürsün bir tek ben mi böyle düşünüyorum ?
    Birebir kendi düşüncelerimi okudum sanki bu kadar benzer olur

Biz fmscout vs adreslerden makalelerle emek harcayıp bir şeyler yapmaya çalışalım, yapımcılar saç baş yoldursun

dormund'dan durm ve ginter'in profilini atabilecek var mı içinizde

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Kurumsal Ağırlamayı geiştirebiliyor muyuz

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ceza sahası dışından vurulan şutların alayı gol.

yeni konu açmak istemedim burdan sorayım;

iyi rakip talimatları (pres, markaj vs) veren personel neye göre belirleniyor ? taktiksel bilgi seviyesi, savunma antrenörlüğü, ülke/oyuncu bilgi seviyesi, antrenörlük tipi... çoğu değişkeni denedim net bi sonuç alamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

yeni konu açmak istemedim burdan sorayım;

iyi rakip talimatları (pres, markaj vs) veren personel neye göre belirleniyor ? taktiksel bilgi seviyesi, savunma antrenörlüğü, ülke/oyuncu bilgi seviyesi, antrenörlük tipi... çoğu değişkeni denedim net bi sonuç alamadım.
    ben genelde hangisi daha çok talimat veriyosa onlarınkini dinliyorum
    özellikle savunma antr. tavsiyelerini dinliyorum ve bundan memnunum

bazıları çok ama amaçsız talimat veriyor.

kariyerin ilerleyen yıllarında bu işi yaptıracak çalışan bulmak daha zor oluyor, mevkiye göre ayarlayınca da ters tepebiliyor. illa uğraşmak gerekiyor tek tek

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

rakip 2 kişi fazla oynuyor...
    adamlar bildiğiniz direklerle ve benim kaleci ile duvar pası yapıyorlar... pes ettim artık..

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Bir güncelleme daha gelir mi acaba diye bekliyorum. Gelir mi sizce ?
    malatyAdana!

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

bazıları çok ama amaçsız talimat veriyor.

kariyerin ilerleyen yıllarında bu işi yaptıracak çalışan bulmak daha zor oluyor, mevkiye göre ayarlayınca da ters tepebiliyor. illa uğraşmak gerekiyor tek tek
    Aynen öyle hocam sorma bende Roland Koch emekli olduktan sonra taktiksel bilgi birikimi motivasyonu vs. yüksek bir asistan getirdim. Tek falsosu disiplin seviyesinin düşük olması. Rakip talimatı olarak her maçta rakibin en az 8 oyuncusuna sert top kapma veriyor, 3-5 adama sıkı markaj veriyor. Barcelona ile CL maçına çıkıyorum yine aynı talimatlar, evimde Erciyesle oynuyorum yine aynı talimatlar. Ben de antrenörden tavsiye almaya başladım yakacak yoksa takımı herkese sert top kapmayla maça mı çıkılır kasap misali

daha 5 tane güncelleme çıkar adam gibi oynanana kadar bu oyunu. yoksa crash dump' lar ile, saçma sapan maç motoru ile, esik gedik antrenman ve taktikler ile idare etmekten öte gidemeyiz.

Şu alman milli takımı ve fake isimler için çözüm bilen varmı ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kapalicarsi View Post
    Şu alman milli takımı ve fake isimler için çözüm bilen varmı ?
    Daniel's Real Names Fix for FM15

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    ..............

abi 1. madde hariç her dediğine katılıyorum

Eğerki maç antremanını yüksek tutarsak oyuncuların antreman yükü daha az oluyor dolayısıyla sakatlık riski daha az

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Oyunu beta versiyonundayken satın almıştım fakat işlerimin yoğunluğundan dolayı yeni yeni oynamaya başladım. Açıkçası benim en çok canımı sıkan durum, bir oyuncunun mutsuzluğunun tüm takıma yansıması durumu oldu. Bu durum, hatırladığım kadarıyla 2009'lu serilerde de vardı ve o zamanda bu özelliği sevmezdim.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Sayfa 38 / 64 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri