Monacolu yıldız Galatasaray'a yakın

Orta sahasını güçlendirmek isteyen ve şu ana kadar bir çok futbolcuyu gündemine alan Galatasaray’da yönetim rotasını Fransa’ya çevirdi... Hedef Monacolu yıldız...

Monaco’da huzursuz olduğunu belirterek ayrılmak isteyen 26 yaşındaki milli yıldızın maliyetinin çok uygun olması, sarı-kırmızılıları harekete geçirdi

Orta sahasını güçlendirmek isteyen bu konuda ince eleyip sık dokulan ve şu ana kadar bir çok futbolcuyu gündemine alan G.Saray’da yönetim rotasını Fransa’ya çevirdi. Lens’te forma giyen Diarra’nın transferinin zora girmesi üzerine harekete geçen sarı-kırmızılılar, sezon başında Dinamo Kiev’den Monaco’ya giden Hırvat futbolcu Jerko Leko’ya kancayı attı. Tomas’ın vatandaşının Monaco’da huzursuz olduğunu belirttiği ve yönetime ayrılmak istediğini belirttiği ifade edildi

BİR TAŞLA 2 KUŞ
Cimbom'da yönetimin transferine sıcak baktığı Leko’nun alınması halinde bir taşla iki kuş vurulmuş olacak. Leko’nun transfer edilmesi durumunda bu sezon performansı bir hayli düşen Tomas’ın eski haline dönmesi sağlanacak, ayrıca Leko’nun vatandaşı nedeniyle fazla uyum sorunu yaşamaması sağlanacak. Yönetim, Boleslav’ın geçilip Şampiyonlar Ligi’ne kalması halinde Monaco’daki kura çekimi sırasında Leko için pazarlık masasına oturacak

YILLIĞI 1.1 MILYON EURO
G.Saray Yönetimi, Leko için Monaco kulübüne 1 yıllık kiralama formülü önerecek ve opsiyon hakkı da kendisinde olacak. Orta sahanın sağında da görev alabilen Leko’nun sürekliliğinin olması ve yıllık 1. 1 milyon Euro istemesi de takım içindeki dengeleri bozmayacak. Sarı-kırmızılı yönetim Devler Ligi’ne kalınması halinde kesin takviye yapacak. Olmazsa mevcut kadroyla yola devam edilecek ve genç futbolculara daha fazla şans verilecek.
Kaynak: Vatan
Haber: Gökmen Özdemir