Abi şimdi dediğin gibi seferberlik ilan edilse bırak onlara ben Türküm diye dolaşan bir çok kişi kaçıp gitmeyecek mi? Zamanında gitmemişler mi?

Senin dediğini hangi 2. vatandaşlığa geçmiş yapar peki? Türk bayanla evlenmiş biri savaş olsa karısını da alıp ülkesine gitmeyecek mi? Veya turistik mevkilerde senelerce oturmuş ve vatandaşlık hakkı kazanmış kişiler mi gidecek? Hayır. Biz gideceğiz. Eğer Brezilya vatandaşlığından çıkıp sadece Türk vatandaşı olsalardı ve savaştan kaçsalardı o zaman ben de kesinlikle affetmezdim.

Biz zamanında babası Kıbrıs'lı diye Mustafa İzzet'i Milli Takımda oynatmadık mı? Bırakın İstiklal Marşı'nı falan tek kelime Türkçe bilmiyordu. Hayatında Türkiye'ye gelmemişti hiç Milli Takıma çağrılana kadar. Şu anda Aurelio'nun bile tercüman götürmediği Milli Takım kampına tercümanla katılmıştı. Hatta kendisine Mustafa diyenlere hayır benim adım Muzzy bana böyle hitap edin demişti. O 2002 kadrosunda yer aldı ve 3.lüğün kazanılmasında payı vardı. Bu kadar tepki aldığını duymadım. (Kıbrıs da tabi ki Türktür, İsteyen gelip Milli Takımda hiç sorgulanmadan oynayabilir yanlış anlaşılmasın)

Şimdi onu çağırıp sorsanız Diyarbakır nerede, Malatya nerede diye gösteremez. Hatta gurbetçi bir çok oyuncumuz var. Onların içinde de Türkiye'ye nadir gelenler var. Aurelio kadar Türkçe konuşanlar var. Onlara da sorsanız bu ülkeden bazı yerler gösteremezler, orası hakkında bilgiye sahip değildirler. Ama Aurelio 5 sene oynamış ve bu ülkenin her köşesine gitmiştir. Çoğu yeri biliyordur.

Ben kendi açımdan bu tartışmaya şöyle nokta koymak istiyorum. Ben Milli Takım'ı Ay Yıldız'ı daima desteklerim. Oynamasını istemediğim oyuncular oynasa bile ben onlar oynuyor diye yıllardır yaşadığım, desteklediğim takımımdan vazgeçmem. Her şartta desteğimi sürdürürüm. Çünkü o Türk Milli Takımıdır. Ay Yıldız'ı taşmaktadır.....