Öncelikle şundan bahsetmeliyim.
Şu an 3. sezonun ortasındayım, kariyer açmak şimdi aklıma geldi.
Fakat uzun süreceğini düşündüğümden açmanın faydalı olacağına karar verdim.

Futbolda inandığım şeyleri, sahaya FM üzerinden yansıtıp yansıtamadığımı tekrar görmeye çalıştığım Bursaspor kariyerimde size, teknik, taktik ve transferler hakkında yaşadığım gelişimi tariflemeye çalışacağım.

Gerçekte olduğu gibi, bir takımın temel taşlarını taktik anlayışa göre düzenlemek FM'deki en bütünleşmiş özellik diye düşünüyorum. Bunu sahaya yansıtmak için öncelikle kadro oyuncuları yerine, taktik oluşturmak ve bunun üzerinden kariyer yapmak istedim.

İlk düşüncem hücum günü yüksek, kanat oyuncularını takıma olabildiğince katkı sağlar hale getirmek ve orta saha oyuncuları ile creativ olabilmekti. Bunu aşağıda göstereceğim taktik ile deneye başladım.

Taktik:

Bu taktikte göreceğiniz üzere, 4-2-4 gibi oldukça hücumcu ve savunma yönü zayıf bir takım gibi görünsekte vermiş olduğum talimatlar ile savunma yönünü hiç boş bırakmamak, yüksek kondisyon ile her iki oyunuda beraber oynamak beklentimiz olacak.

Talimatlar:

Sezon öncesinde mevcut teknik ekibimiz ile görüşmelerimiz sonrasında, Portekizli gözlemci Jorge Gomez, alt yapıya ise Phil Cannon'u, Antrenör olarak Ulf Kirsten, Marcel Lucassen, Rene Meulensteen'i getirerek kritik adımlar attığımızı düşünüyorum.

Ekibimizi ise aşağıdaki gibi şekillendi:

Teknik ekibimi topladım ve transfer konusunda hepsinin tek tek görüşünü aldım. Bu görüşme sonrasında,

Gelenler:
Porto'dan daha çok sol kanatta oynayan fakat ofansif anlamda sahanın her yerinde oynayan genç oyuncu Kelvin'i 1 sene krailayarak başladık transferlere.

Süper lig tecrübesi olan Diego Biseswar, Galatasaray'dan savunma oyuncusu Koray Günter, Man UTD'de kadroya giremeyen Tyler Blackett ve son olarak kısa süreliğine de olsa Wolsburg takımından savunma oyuncusu Felipe'yi kiralık olarak kadromuza kattık. Fakat takıma katkısı olmayacağını düşündüğümüzden ertesi gün kendisi ile yollarımızı ayırdık.

Gönderilenler:
Gereksiz yere maaş bütçesinde yer kapladığını düşündüğüm oyuncular ile yönetiminde desteği ile yollarımızı ayırma kararı aldık.
Traore, Taiwo, Frey, Ozan İpek sezon başından sözleşmeleri tarafımca fesh edilen oyuncularımız.
Civelli 475.000€'ya Kasımpaşa'ya satılarak sezon başı transfer döneminde takımımıza tek para kazandıran oyuncu oldu.

Geçirdiğimiz Hazırlık kampı pek içimize sinmesede, Avrupa kupasındaki maçların çok erken olması sebebi ile hazırlık maçlarını daha arttırmıyoruz. Böylece hem Avrupa kupasında mücadele edip hem hazırlık yapmış oluyoruz sezona.

Hazırlık maçlarının hemen ardından Avrupa'da harika skorlar alarak kendimizi gruplara yazdırıyoruz. Her ne kadar rakipler kuvvetsiz de olsa iyi oyun ile alınan galibiyetler yüzümüzü güldürüyor.