Sayfa 14 / 14 İlkİlk ... 4121314
391 ile 408 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul

[MENTION=292644]nostalgia[/MENTION], [MENTION=281757]himone[/MENTION]

kesinlikle. belki oyuncu tercihleri daha farklı olabilirdi ama beşiktaş öyle müthiş bir zarara uğramış değil. hatta dediğiniz gibi şu kadroya birkaç yabancı takviye yapıldığında hem bugün önemli işler yapılabilir hem de takımın geleceği garantiye alınabilir. bu kararda tek hoş olmayan husus ise önce kulüplere belirli bir tasarının sunulması ve bununla beraber devam edileceğinin söylenmesi sonrasında da pat diye tam tersi bir karar alınmasıdır bana göre.

her neyse bütün bunları bir kenara bırakacak olursak;

yerim zaten garanti yatsam da paramı alıyorum diyen akıllılara, üç kuruşluk topçusunu satarken bir anda oyuncuyu bulunmaz hint kumaşına çeviren anadolu kulüplerine tenezzül etmeyeceğiz. yurtdışından gelen oyuncuların oyuncularımıza katacaklarını düşünerekten asıl şimdi milli takımımızın ilerleyeceğine inanıyorum. türkiyedeki oyuncuların seviyesi de belli. avrupada yarışmak istiyorsan yabancı oyunculara ihtiyacın olacak. yani kulüplerimizin bunu abartmaması halinde bu karar her anlamda türk futboluna bir şeyler katacak. çok geç kalındı ama nihayetinde farkına varılıp düzeltilmesi güzel. finansal fair play düzenlemesi de hoşuma gitti.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Gereksiz Yabancılar Değil Doğru Yabancılarla Şampiyonlar Liginde Artık Adımızı Söz Ettirme Zamanı Geldi. Artık Hedefler Çeyrek Final Olmalı. Artık "Gruptan Çıkalım Yeter" Değilde İleriye Bakma Zamanıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Keşke Yabancı transferi etmeye de nitelik koysaydılar. Yabancı sınırı varken de öyle ahım şahım yabancılar görmedik. Ben buraya büyüklerin transfer ettiği yabancıları ve isimlerini (kariyerlerini yazsam) hep beraber güleriz. Son 10 senede kaç tane üst düzey yabancı oyuncu Türkiye'ye geldi?

Türk oyuncularının fahiş fiyatlara satılması, Türk oyuncusunun rahat forma şansı bulurum diye kendini kasmaması gibi etkenlerden dolayı hayırlı bir gelişme. "Geleceğe yönelik genç ve parlak yabancıları transfer etme politikası"nı daha önce yapma fırsatı bulmayan ancak şuan yapma şansı olan kulüpler için muazzam bir gelişme. Bunu kaç kulüp yapar? Bilemem ama İlhan Cavcav 15 yaş genç olsaydı keşke
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

No club may have more than 25 players on List A during the season, two ofwhom must be goalkeepers. As a minimum, eight places are reserved
    exclusively for locally trained players‚ and no club may have more than four
    association-trained players listed on these eight places on List A. List A must
    specify the players who qualify as being locally trained, as well as whether
    they are club-trained or association-trained. The possible combinations that
    enable clubs to comply with the List A requirements are set out in Annex VIII.
    ahmet çakar mode on:

beyler bitti mi ?

yukarıda yazdığım gibi cl'ye kadro verirken 25 kişi yazdırabiliyorsun. bu 25'in 2si kaleci olmak zorunda. ve EN AZ 8 oyuncu o ülke alt yapısından yetişmiş olmak zorunda.

şimdi bizim tff yabancı kuralına göre yapılmış bir kadro uefa sampiyonlar ligi kadro tescil formatına uymayacak.

atıyorum mersin idman yurdu cl'de oynamıyor. bu durumda bizim tff'nin dediği gibi 2 altyapı oyuncusu bulundurması yetecek. devamı almanya'da yetişmiş fakat türk milli takımı seçmiş oyunculardan kurulu olabilecek.

oysa ki cl oynayan bir galatasaray 8 tane TÜRKİYE'den yetişmiş oyuncu bulundurmak zorunda.

bu durumda galatasaray ya cl formatına uygun yerlileri almak zorunda ya da tff formatına uygun kadro yapıp cl'ye kadro verirken altyapıdan sırf sayıyı doldursun diye oyuncu verecek ya da manchester city gibi atıyorum 20 oyuncu yazdıracak sadece. ve o aldığı milli takımda oynayan fakat almanyada yetişmiş oyuncuları cl'ye kaydettiremeyecek.
    bu arada cl'de bahsedilen 8 oyuncunun 4'ü kendi altyapından olmak zorunda.

bir kural getiriyorsunuz iyi güzel de , bir etrafı araştırın bir soruşturun arkadaş ya.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tolga kaledeyken sınır kalksa bile sorun olmazki. Yabancı sınırı kalktı biz Tolgaya boşuna para verdik durumu olmaz. Tolgayı ben kafadan yazarım. Çunku Tolga varken bir yabancı kaleciye hiç gerek yok. Mesela Volkan yerine Fenerde Merti yazarım kaleye. Yabancıya gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

"Bu hafta yapılacak çalışmalarla yeni kuralın talimatnamesine de son şeklini vereceğiz."

Eksiklikleri ve aksaklıkları düzeltirler zannımca.
    ...

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ReaList View Post
    Keşke Yabancı transferi etmeye de nitelik koysaydılar. Yabancı sınırı varken de öyle ahım şahım yabancılar görmedik. Ben buraya büyüklerin transfer ettiği yabancıları ve isimlerini (kariyerlerini yazsam) hep beraber güleriz. Son 10 senede kaç tane üst düzey yabancı oyuncu Türkiye'ye geldi?

Türk oyuncularının fahiş fiyatlara satılması, Türk oyuncusunun rahat forma şansı bulurum diye kendini kasmaması gibi etkenlerden dolayı hayırlı bir gelişme. "Geleceğe yönelik genç ve parlak yabancıları transfer etme politikası"nı daha önce yapma fırsatı bulmayan ancak şuan yapma şansı olan kulüpler için muazzam bir gelişme. Bunu kaç kulüp yapar? Bilemem ama İlhan Cavcav 15 yaş genç olsaydı keşke
    Peki geçen seneki kadro ile bu seneki gsnin kadrolarını bir birleştir gs ne yapardı bu sınırsızlıkla şampiyonlar liginde bir düşün İbrahim. En az yarı final giderdi 2 sezonda. Tamamen türkiye ligindeki sınır yüzünden bu yabancı adamlar çöpe gitti. Oynatmassan ne yapacaksın form düşer.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by himone View Post
    Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.
    İkinci ve üçüncü paragraflara ne kadar katılıyorsam ilk paragrafa o kadar katılmıyorum. Anadolu kulüplerini çıkarırsak ki onlar yaptılarsa bile farkettiremiyorlar daha doğrusu onlar için değişen çok bir şey yok, 5+3 için planlama yapan tek takım Beşiktaş. Galatasaray'ın Tarık'a ödediği para, Alper'e veya isterseniz biraz daha geriye gidelim Mehmet Topuz'a verilen paralar bir plansızlığın göstergesidir. Beşiktaş'a gitmesin diye yapılmış bir savurganlıktır keza Alper de öyle Galatasaray ile açık arttırma usulü teklif verdiler. Tarık desen kadronda 3 tane sağ bek varken ki bunların maliyetini toplasın burdan köye yol olur. Yetinmediler, zamanında plan yapmadılar 5 milyon bayıldılar. Bu yönetimlerinin plansızlığıdır başka bir şey değil. Ayrıca doğrudur yabancı sınırında en çok para kaybeden takım Beşiktaş değil ama doğruları yapan ve bunun karşılığını göremeyecek olan Beşiktaş. Ama yönetim ve teknik heyet onaylıyorsa benim için hiçbir sorun yok. Bende kaldırılması gerektiğini aynı şekilde istikrarın başarı getireceğini düşünüyorum. Kaldı ki iki de bir kural değiştirirlerse hiçbir şey değişmez. 5-10 yıl kural geliştirilerek devam edilmeli.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Tolga kaledeyken sınır kalksa bile sorun olmazki. Yabancı sınırı kalktı biz Tolgaya boşuna para verdik durumu olmaz. Tolgayı ben kafadan yazarım. Çunku Tolga varken bir yabancı kaleciye hiç gerek yok. Mesela Volkan yerine Fenerde Merti yazarım kaleye. Yabancıya gerek yok.
    Benim söylemek istediğim bu değildi ki. Yabancı kontenjanı olmasaydı Önder Özen ve Bilic, Tolga'nın yerine Ospina'yı takıma kazandırmayı düşünüyordu. Sınır 5+3 olunca Tolga alındı, Ospina da, kontenjan sıkıntısı olduğundan transfer edilemedi. Mesele, Tolga'nın iyi ya da kötü kaleci olması değil.

Dogrulari yapan ama karsiligini alamayacak olan... son derece yeterli bir cümle olmuş.
    Bu zamana kadar benim kisisel dusunceme göre bjk hep yalandan magdurdu fakat bu kez gerçekten haksızlığa ugrayan ve magdur olan bir Beşiktaş var.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Önder Özen dün akşam niye ve nasıl böyle bir yol çizdiklerini anlattı ve sonuna da ekledi; BJK yönetimi yeni düzenlemenin altına imza atmışsa benim burada konuşmam boşunadır dedi. Bence BJK taraftarı da kendini çok üzmesin.

Şimdi gelelim altyapı meselesine bu yeni kuralın üzerine TFF'nin kesinlikle altyapılarla ilgili de ciddi sübvansiyonlar ve cezalardan oluşan bir düzenleme yapması lazım. Zira kulüplerin varolan borçlarıyla niteliği belirtilmemiş 14 yabancı alabilecekleri bir ortamda altyapıya yatırımların artacağını sanmıyorum.

Bu da ister istemez orta ve uzun vadede milli takımı etkiler. Nasıl mı? Şöyle; Diyelim ki bu kural 5 yıl bu şekilde değişmeden devam etti. Türk kulüplerinin altyapısı zaten yıllardır sol bek üretemiyor. Ligdeki 18 takımın büyük çoğunluğunun ilk 11 sol beklerini ve yedeğini yabancı seçtiğini düşünelim. An itibariyle A Milli düzeyinde zaten Caner, İsmail, Hasan Ali gibi 3-5 isim varken, 5 yıl sonra Almanlar yetiştirmezse A Milli Takım için sol bek bulamayacaksınız. Derdim sadece sol bek değil; yabancı sınırlamasının olduğu dönemlerin hepsinde yabancı transferlerin tercih edildiği yerler başlıca kale, sol bek, stoper, sağ veya sol en az bir kanat, forvet arkası, ve çeşitli tiplemelerde forvet. Yani geniş düşününce Türk kulüplerinin altyapısı neredeyse hiç bir mevkide sıkıntısız oyuncu üretemiyor. Benim görüşüm de yabancının serbest kalması şeklinde idi. Ancak altyapıya gerekli önemi verdirecek düzenlemeler de yapılmalı.

Türk futbolcusunun uluslararası piyasadaki gerçek değerini yurtiçi piyasada da bulacağı kesin. Bunun kulüplere ekonomik olarak artı sağlayacağı da kesin. Ancak 14 yabancı almak uğruna fiyat-kalite konusunda eleştirdiğimiz yerli oyuncular yerine onlardan daha kalitesiz yabancılara etmediği paralar verilmez umarım.

Bu kuralla Türk oyuncusu yurtdışına orta sıra takımlarına transferi daha olası olur deniyor. Ben buna pek katılmıyorum. Umarım dedikleri gibi olur. Zaten kaliteli yerliler kadrolarda kalacak. Senin istemediğin adamı büyük liglerin orta sıra takımlarının da isteyeceklerini sanmıyorum. Hail Altıntop gibi çift uyruklu oyuncular oynar ancak, altyapılarını Türkiye'de almış adamların İspanya,italya,İngiltere,Fransa vb. gibi liglerde oynayacağını sanmıyorum. Dil bilmez, mantalite olarak Avrupalıdan çok farklılar, giden olursa da yarım sezonda geri döner gibi geliyor. Umarım yanılırım.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Yıllardan beri yabancı sınırının kalkmasını istedik. Sonunda kalktı ancak istediğim şekilde olmadı. Açıkçası bana kuralın içindeki bazı şartlar mantıksız geliyor. Borcu olmayan kulüplerin yabancı oyuncu alabilmesi, önceki yönetimden mali açıdan enkaz alan yeni yönetimlerin işini çok zorlaştıracak. Peki yeni gelen yönetimlerin ne suçu var bu durumda? Bununla birlikte sahada 11 yabancı ile çıkılması da çok mantıklı bir kural değil. En azından 2-3 Türk oyuncu şartı konulmalıydı.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

PTT 1. Lig'e de yabancı düzenlemesi geliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1. Lig'deki yabancı kısıtlamasında da değişikliğe gidiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı yabancı kuralı değişikliğinin ardından PTT 1. Lig için de harekete geçti.

Demirören Federasyonu PTT 1. Lig'de şu anda yürürlükte olan 3 yabancı oynatabilme kuralını da değiştirme kararı verdi. Yeni uygulamanın Süper Lig ile benzer bir sistemde olacağı ve resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda uygulanacak olan yabancı kontenjanı ile ilgili talimat çalışmalarına başlayan diğer yandan da PTT 1.Lig'deki yabancı uygulamasını da değiştirecek olan futbol federasyonunun bu konuda hazırladığı taslakta kısmen belli oldu.

TFF'nin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in talebi doğrultusunda PTT 1.Ligde mevcut olan 3 yabancı sayısını 4 veya 5 olarak belirleyeceği öğrenildi. Bu arada yeni sistemde Süper Lig'den düşecek olan 3 kulübün elindeki yabancıları kadrosunda muhafaza edebileceği ifade edildi.

Süper Lig'de yabancı konusundaki sınırlı serbestliğin açıklanmasının ardından, ligden düşecek 3 takımın elindeki yabancıların akıbetinin ne olacağı merak edilmekteydi.

Kaynak: Sporx

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

PTT için 6 yabancı bence idealdir. Fazlası abartı olur çünkü alt liglerde bu defa inanılmaz bir yığılma olur özellikle Afrika kökenli oyuncular bakımından.
    ...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Ptt takımlarının eti ne budu ne allah aşkına

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana Göre kalecilerin Türk olması zorunluluğu getirilebilir bu kurala

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bence alt ligde de yabancı kontejyanının artması son derece mantıklı. Rekabet ortamını da tetikleyecektir.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2014
    Yer
    Utrecht

Oyuna eklenmesine gelince;

https://twitter.com/milesSI/status/552434281155674112

bu seneki oyuna yabancı kuralı eklenecektir ama mart ayını beklememiz gerekmektedir. şöyle açıklayayım:
    bir oyuna iki farklı update yapılabilir , patch ve version.
    patch dediğimiz olay yama anlamına da gelip küçük değişikliklerdir. mesela oyuna patch olarak martin odegaard eklendi ama kendisinin gelişi küçük bir yer kapladığı için save data'mız bozulmadan devam etti. ama komple büyük değişikliklerde, transfer olsun, bir sürü teknik direktörün değişmesi olsun, lig kuralları olsun, değiştirildiği zaman , oyunumuzdaki save data çöker ve baştan başlamak zorunda kalırız.
    kısaca martta gelen update ile oyuna yeniden başlamak zorunda kalacağız ama yabancı kuralı gelmiş olacak, takımın başında hamza hoca olacak, devre arası transferleri yapılmış olacak...
    mart ayı dememin sebebi ise, son 5 yıldır football manager oynayan biri olarak, devre arasındaki transferlerin, hoca değişikliklerinin hepsinin, martta çıkan bir update ile geldiğini gördüm. bu sene de farklı olmaz diye düşünüyorum.
    ekşi'den alıntı.

Sayfa 14 / 14 İlkİlk ... 4121314

Mesaj Yetkileri